Eşimin kız kardeşinin düşüncesizliği

Sen ince fikirli oldugun icin yengen ev orada git senin diyor. bana gelen misafir beni dusundugu surece, bizi rahatsiz etmemek adina herseyi sordugu surece basimin ustunde yeri var. Ama karsidaki saygisizsa elbette rahatsiz olurum. Degil esimin kardesinden kendi kardesimden bile rahatsiz olurum.

Burada sorun kaynanada ki kizim azicik az git, soyle yap boyle yap rahatsiz etme demiyor.
Bak canim sorunu tatlilikla halletmek istiyorsan kiza is yaptir. Camasir asiversin, sofrayi toplayiversin falan.Ama her geldiginde yor kizi. Bir sure sonra bak nasil geri gidiyor ayaklari

Ekmek parasıyla ne alakası var anlamadım.
Konu sahibi görümce çok yiyor bize masraf yapıyor dememiş ki.
Yengen çalışmadığı için evine gelen herkesi koşulsuz kabul etmek zorunda mı?
Gelinlere böyle mi bakılıyor ya çok garip geldi bana..
o ev nasıl abinin eviyse gelinin de evi, para getirmese dahi gelin o evde paralı hizmetçi değil.
evin prensesidir evin hanımı

azcık işin ucundan tuttur bak bakalım okadar sık geliyor mu
şaka değil ha ciddiyim
benimde erkek kardeşim var 1-2 yıla kadarda evlenir
ama yani herşeyin bir sınırı var
iç içe yaşamamak demek aile olmamak demek değil
bi kere genç kızlar yurt olaylarına falan daha bi sevecendirler ayakları üzerinde durmak işte arkadaşlarla muhabbet falan bunları dahi yapamayıp koşa koşa abi evine tünüyorsa demekki yurttada sorunlar yaşıyor
fazla rahata alışmış bir şekilde yurtta rahat edemeyip size geliyor
ozaman sizde de bacak bacak üstüne atamaz
sizde çalışıyorsunuz
işin ucundan tutturun
azcık yeni evli insanların özel hayatını yaşamasına müsade etmeli
haftada 1-2 gün normal olur hatta onlarda sevinebilir ama hem yurda para ödensin hemde senin yanında haftanın 5 gününü geçir olmaz
arada yemek yapmasını isteyin sizden önce evde olduğunu biliyorsanız arayın telefonla makarna çorba yaparmısın geç kalıcam evde yemek yok deyin
abisinin 1-2 parça ütüsünü yapmasını yada çarşaf falan eve ait bişeyleri ütülemesini isteyin kendinize ait bişey isterseniz sonra kendi çamaşırını bana ütülettiriyor olmasın
arada bir canım görümcem ellerine sağlık çok yardımın oldu valla nasıl yorgundum yapamayacaktım deyip pohpohlayın ama :)
rahat edemeyince yurduna dönecektir tıpış tıpış
bulaşık yıkattırın sofra toplatın
madem haftada 5 gün gelebiliyor ailenin ferdi gibi üstüne düşenide yapsın öyle bacak uzatıp yatmakla olmaz

dediğim gibi bu anlayış meselesidir bana çok gaddarsınız diyebilirsiniz evet öyleyim anlayışsız insanlar beni böyle yaptı
incelikten kibarlıktan ölüyordum bi baktım enayi yerine koyulan ben oluyorum
hani dersiniz ki kızın kalacak yer yoktur madd durumu yoktur masraf olmasın diye yengesinde kalmak isteyecektir ve kalacaktı katlan canım nasılsa okulu bitecek derdim ama imkan var ne güzel hayat tecrübesi edinceksin ama sen abinle eşini huzursuz etmek için zırt pırt oraya gitmemelisin
hani gelinimizin beni istemediğini sezersem yüz ifaedisnden ben oraya gitmem
çünkü insanların özel hayat denen bişeyi var

Yengeniz çalışmıyor diye pastanın en büyük dilimi abinizin mi?Ne kadar ezik bir mesaj böyle..Abiniz çalışıyor yengeniz ne yapıyor peki?Evi çekip çeviriyor evin sultanlığını üstleniyor öyle değil mi?Ne kadar öz abinizde olsa yengeniz abinizin canı kanı eşi!Kısacası kardeşten çok öte...Herkesin bir hayatı var her neyse bu sizin sorununuz tabiki..Fakat yengeniz çalışmasa bile abinizin ve evinin sultanıdır...Yengeniz istemezse adım atamazsınız abinizin evine..Ne kadar güzelki yengeniz kabul ediyor...

bu arada yengeniz sizin gönlünüz olsun diye çalışmak zorunda değil
hiçbir bayan çalışmak zorunda değil eğer kendi özgür iradesi ile evine katkıda bulunmak isterse yada kariyer yapmak isterse çalışır ama bir evi geçindirmek denen ana sorumluluk erkektedir..
çünkü kadınlar
bulaşık yıkamak yemek yapmak evi temizlemek ütü yapmak gibi ana görevleri hiç istemeselerde doğanın kanunu bu deyip kabul etmişlerdir (istisnalar hariç)
ozaman yengenize azcık saygı duyun
artık abinizin evi olarak görmeyide bırakın
çünkü orası abi ve yengenizin evi siz artık abinizinde içinde olduğu bir çekirdek aile değilsiniz yengenizinde dahil olduğu geniş ailesiniz
yeni çekirdek aile ise abiniz ve yengenizden ve ilerde çocuklarından olan bir aile.. ve siz o ailenin içinde 1. sırada değilsiniz 2. sıradasınız çünkü sizin eviniz babanızın yanı abinizin değil..
henüz evli değilsiniz belliki olaya bukadar toy bakabildiğinize göre
evlendiğinizde görümceleriniz falan burası abimin evi deyip evinizde sizi köle gibi görüp saygıszlık ettiklerinde mi anlayacak ve yengenize saygı göstereceksniz ve hatta siz evinizdeki anneniz çalışmıyorsa burası annemin evi değil diye mi gördünüz yıllarca çünkü anneniz çalışmıyorsa eğer evde de hiçbirşey yapmıyordur değil mi!!!
size yemek yapmaz sizin elbiselerinizi yıkamaz sizin arkanızı temizlemez.. evin geçim derdini çekmez...
bunu anlamak için gelin olmaya yada çekmeye evlenmeye gerek yok kadın olmak yeter bence
annenizi yengenizin yerine koyun çünkü yıllar önce annenizde evlendiğinde daha sizin meyveniz yokken gelindi. ve sizinde bir kaç yıl sonra olacağınız gibi el evinde gelin olacaksınız
aman ha o eve benimde evim demeye kalkmayın mazallah görümceniz kalkar gelir valla oturur ağlarsınız benim evim değilmiş burası diye..

Daha başka ne denir ki...

Önce Benim Yazdigim Mesaji Kesmeden Okumayi Deneyin Ondan Sonra
Bilip Bilmedende Yorum Yapmayin !!

2.Cisi .. Ben Yengemi Asalamadim Bilakis Övdüm ..
Nekadar iyi anlasdigimizi vs.. okumanizda bir problem varsa kendi sorununuz ..

3.Cüsü Bende Evlendim hatta 1.kizim var
evimide cok güzel bildim yurdumuda ki hala da öyle bilmekteyim bu sizi hiccc ilgilendirmez ..

Abimin evi Yengemin evi sonucta evliler ..
Bunu Ayiramiyacak kadar aptal degilim .. Tabikide Yengem evinin sultanidir ..
Sonucta evi o cekip ceviriyor her kadin gibi ..
Benim onun ne tahtinda nede evinde gözüm vardir ..
Burdada bana cemkirme hakkini size vermiyorum hicte kusura bakmayin ..

Calisip calismamak onun kendi bilecegi is .. sadece sunu demek istedim ..
Yatip kalksam onlarda .. biseyler yiyip icsem bu yengemin gözüne batmamamli ..
sonuna kadar hakkimdir sonucta onun esi kadar benimde abimdir .. ..
cünkü evi gecindiren Parayi abim getiriyor .. evleri yurtlari ayri olsa bile
ben evli olmasan orada kalsam yiyip ictigimi haram olarak görmem ..
ki bunuda yine ne alakasi var cnm diyebilirsiniz .. biraz mantiklica okusaniz anlarsiniz !

haa sunuda diyim .. bizim ailemizde esinde yeri bellidir ananin -bacininda ..
Ne Yengem bizimle olan temasina abimin karismisdir .. nede biz onun esiyle ..
Hani diyorsunuz ya cekirdek aile degilsin falanda filanda .. sizden farkli bir aile kavramimiz var bizim ..
k.bakmayin .. Gelin-Görümcelik Gelin -Kaynanalik gibi cekememezlik yok bizde ..

Bidaha bana cemkirmeden önce iyice bir okuyun derim ...

hem ilk mesajinizi hem bu mesajinizi mantiklica ve iyice okudum simdi de bi cemkireyim dedim.
hala abim eve ekmek parasi getiriyor demissiniz
getiriyosa ne oluyor yani?
haklari daha mi fazla?
yengeniz evde sus esyasimi
bi zahmet abiniz de camasira bulasiga da el ativersin o zaman!

kötü bir insan diyemem fazlasıyla içine kapanık sadece tv izler nete girer,gel yardım et desem ederde de şimdi ne deyim ama pek iletişim kuramıyoruz anlatsa yenge şöyle şöyle oldu ,şöylede yapıyorum ama şu yüzden mesela biz şehir dışındayken eve yatıya arkadaş çağırıyor Vallahi ben babamın evinde bile izinsiz kimseyi getirmezdim enteresan geliyor bana bazı şeyleri,gıcık olsun diye yapmıyor eminim ama düşünemiyor yada düşünmek istemiyor ve böyle bi kızları varken kayınpeder babama beni şikayet ediyor yok şöyle böyle benim eğitimimle uğraşıyor sağolsun,tabi bide onlardan dinlemek lazım da,ben asla böyle yapmazdım çok aykırı yetişme tarzıma bi arkadaş yazmışya görümcemle aynı evde yaşayamıyorum diye aile kavramını yitirmiş değilim sadece herkesin özel hayatı

siz resmen kızı evden nasıl yollayabilirsin diye plan yapmışsınız bende öğrenciyim ve o kızı çok iyi anlayabiliyorum aileden uzakta yalnız olmak çok çok zor bir şey o kızında abisi orda gitmesinmi gidicek tabi ne kadar kötü niyetli düşünyorsunuz ayrıca konu sahibi hiç bir işe yardım etmediinden değil sürekli gitmesinden şikayet etmiş

kendiniz diyorsunuz surat asıyorum diye e kız nasıl yaklaşsın size bi zararı da yokmuş yiiyip içip yatsa yine anlarım arkadaş çağırma konusunda evet yanlış yapmış sizi arayıp sorması gerekirdi ama onun dışında bi hatasını göremedim ben

ekmek parası olayı pek hoş değil cidden eşim doktora yaptığı için maddi yük benim üzerimdeydi 2,5 yıldır daha yeni işler değişti,gelip istediğini yeyip içsin ama herşey dozunda ve saygı çerçevesinde olmalı o biraz çekinmeli bende çekinme demeliyim ev sahibi olarak dimi,içimde kaldı ya ama fazlasıyla rahat zaten burayı kendi evi sanıyor dedimya,kayın pederede kesene bereket deyince kesemize bereket diyor yani biz kocaman büyük bir aileyiz ,benim anamın babamın sucu ne ya 2 tane kızı var bende birleştiriyim o zaman keseyi babamla adamın sucu ne Allah oğlan vermediyse

disarda okuyan arkadaslar cok iyi bilir ev yemeklerinin ne kadar ozlendigini,ev ortamini,aileden biriyle beraber olmanin ne demek oldugunu.
sizden habersiz arkadasini cagirmamasi gerekirdi tamam hatali
zaten icine kapanikmis yani herbiseyine karisan bisey degilmis
ee sorun ne?

başında beri böyle değil herhalde,zaten surattan anlamıyor cidden,yemek hazırlarım ben tokum der tok bi sesle,sanki annesine naz yapıyor,yenge zahmette etmişsin ama tokum eline sağlık der insan hitapları hoş değil 2.5 yıl oldu artık hiç bir ortak noktamız yok sohbet edemiyoruz

gelmesin demiyorum yanlış anlamayın bende 6 yıl aileden ayrı kaldım biliyorum

sorun şu
abisinin evi diye haftanın 5 günü orda geçirip haftanın 2 günü yurtta geçirmesi
yurda gidiyorsa haftada 2 gün geliyor olsaydı arkdaşta rahatsız olmazdı zaten az geliyor uzakta okuyor derdi
her zaman geldiği için ve yurrta kaldığı halde geldiği için özelimiz kalmadı diyor..
ne özlenen yemekmiş bu haftanın 5 günü abi evine gidiyor
haftasonu gelse dersinizki çamaşırı birikmiştir evi özlemiştir yemek canı çekmiştir neyse.. ama çok sık gelince batar..
yani herkes bu durumu böyle kabul etmek zorunda değil ki..
anası babası olmayan kızda değil ki abisine sen bizi istemiyormusun diye çıkışıyor görende öksüz yetim kaldılar abisi onları dışlıyor zanneder..
bu sadece düşünce meselesi
biraz düşünceli olmak lazım..
o insanların özeli vardır biyere çıkmak isterler çıkamazlar yanyana uzanıp flm izlemek isterler uzanamazlar
yeri gelir kavga edecekler edemezler
diken üstünde olurlar
evinde kalmasını kabul etmiş olsa en azından ben istedim derdi bi nevi başından da istememiş.. istemekde zorunda değil..

uzakta okuyorum ozaman abimin evini yol ediyim üsteik yurtta kalıyorum bu mantık ters
yurtta kalıyorsa az düşünecek demekki yanlarında kalmamı istemiyorlar ki ben yurttayım diye..
aileyi rahatsız etmeden tadında gidip gelecek
abisinin eşide öz ablası değil herkes herşeyi kabul etmek beğenmek zorunda değil demek ki hoşuna gitmyor yengesinn bunu düşünemeyecek birşey yok

Ben yengem evde süs esyasimi dedim .. Calismiyor dedim ..
Hizmetcilik .. kölelik yapiyor demedim !

Ayrica nerden biliyorsun abimin evde esine ev islerinde yardim edip etmedigini ??
Yengemin bel problemi oldugu icin eyilip kalkmakta ve agir esya tasimakta
zorluk cekiyor ve süpürge - camisir toplama ve agirlik söz konusu olan isleri abim yapiyor ..

Calismiyor evet ama onun evde ne yaptigini ben gayet iyi biliyorum bunuda kücümsemiyorum ki zaten kücümsenilecek bir tarafi yok , Bende yapiyorum onun evde yaptiklarini her kadin gibi ..
Abim ekmek parasi getiriyor derken sizin gibi
art niyet düsünerek yazmadim ben ..
Ama malum artik insanlarin icleri fesat olmus .. Cogu Gelin-Görümceler anlasamiyor diye
hemen negatif seyler düsünüp öyle yorum yapiyorsunuz yazik ..

Neyse ... !

Abimin evi mantığıyla yaklaşıp yengeyi etkisiz elaman gören zihniyetteki bir görümceyi boğardım herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…