Eşimin kız kardeşinin düşüncesizliği

bence birde işin ajanlık boyutu var.
Hadi diyelim sizin davranışlarınızı engellemiyor.
o da bayan diye. istediğiniz giyiyor uzanıyorsunuz vb.
ama evlilik bu yahu.
Karı koca hiç tartışmaz mı?
Eşinize biraz sesinizi yükseltseniz abime bağırıyor hep diye annesine yetiştirecek.
Bir akşam alışveriş yapsanız. Eşiniz hayatım elma dilimlemeye ihtiyacımız var mıydı gerçekten diye sataşsa, siz çalışmanıza rağmen, abimin parasını çarçur ediyor olcak.
Adınız pasaklı yada titiz diye çıkacak.
Kayınvalide soracak nasıl yemek yapıyor?
işten geç geldiniz. Buzluktan cız bız birşeyler yaptınız.
O kadar yoğunlukta herkesin karnını doyurdunuz.
Abim sağlıksız besleniyor olacak...

bu böyle uzar...
ev ev üstüne olmaz.
ister kendi kardeşiniz olsun ister eşinizin...

iki tarafında haklı ve haksız olduğu noktalar var.yani herkes olaya kendi tarafından bakmış.empati yapmak lazım.hiçbirimiz dört dörtlük değiliz.vardır hepimizin hatası kusuru.evet uzun süre sizde kalması hoş bişey değil ama.bence birazda siz suçlusunuz.o neticede sizinde kardeşiniz sayılır.sizden küçük niye surat yapmaktansa ablalık yapmıyorsunuz???arkadaşlık kurmayı deneyin sorunlarını dinleyin.belki yurtta bi grup takmıştır rahatsız ediyordur.mecburiyetten geliyordur.sessiz ezik bi tipse öyle yerlerde çok ezlir.orta mutsuzsa ayrı eve çıkma fikrini önerin.belki ayrı eve çıksa size uğramıycak birdaha.onu kendi tarafınıza çekkerseniz kaybedeceğiniz bişey olmaz.hem eşiniz size taktir duyar.hemde o kız sizi kendi ailesinede ezdirmez.eşinizin yanında bi dayanak daha bulursunuz.iyi taraflarından bakın olaya beni yanlış anlama canım sen haksızsında demiyorum haklısın ama napıcakksın gönlün el veriyormu kızıa gelme buraaya demek???yada eşinizin ailesine istemediğinizi söylemek.düşünün bi aile faciasına dönüşür.akıllı bir kadın gibi davranıp dediğimi uygulayın bence mutlaka kafasına yatan bi arkadaşıda vardır.yurda verilecek parayla ev tutarlar.olmadı abiside ayda 50-100 destek olur sonsuza kadar değil ya.sonuçta birini okutmak ne büyük bi iyilik.hem o mutlu olur hemde siz.aileside bişey demez.abisi bu fikre ısındıktan sonra.kimsenin gönlü kırılmadan hallolur gider.

valla kızlar genelde hep böyle oluyor...asıl sorun iletişimsizlik...açık açık bazı şeyleri konuşmak yerine içimize atıyoruz surat asıyoruz yada tavır koyuyoruzki karşımızadaki bunu anlasın diye...ne gerek var bunlara...konuş açık açık...ne diye içinde biriktiriyorsunki..uygun bir dille kırmadan anlatırsın durumunu....

ya görümcenin bukadar sık gelmesini ve kalmasını normal karşılayan arkadaşlara gelince..Allahaşkına bunun neresi normal...netice özel hayat..kavgan olur tartışman olur banyon olur nebileyim...herşey uluorta da yaşanmazki...herkes yerini bilecek...gelip kalmasına bişey denmez ama bukadar abartmaya gerek yok..bu resmen düşüncesizlik bencillik...madem geliyor birde siz yokken arkadaşını çağırıp kalıyormuş bu ne terbiyesizlik..bunun benim açımdan hiç bir geçerli tarafı yok....

bence o gelip sizde kaldığı zamanlar evin heryerini kaldırın..derin bir temizliğe kalkın..rahatı bozulsun..mutfağa geçin birlikte yemek yapın..yani başka çaren yok....öyle surat asmak filan çözüm değil arkadaŞIM..

bak bu konuda çok haklısın evin kendi evin gibi olmuyor..benimde kaynım gelir arada.aynı şehirde değiliz..abisinin evi tabiki gelecek..1 hafta falan kalır.bende güler yüzümü eksik etmem ama evimde rahat olamamak çok kötü bişey.
eşim sabah işe gidiyor o gelene kadar evde genç bir erkekle yalnızım ve o çok rahat..
açar dolabı karıştırır,kumanda elinde sürekli..yani ne mutfakta ne oturma odamda rahat olmuyorum..bazen diyorum biraz çekinse..ben yapamam yani gidipte dolap karıştıramam.başkasının evinde kumanda elimde oturamam.
ben sıkılıyor çekiniyorum..neyseki 1 hafta diyorum ama sürekli olsa deliririm herhalde

Canim Bence Hakklisin Yani Rahatsiz Olmakta ..
Cünkü Sende Esinde Calisiyorsunuz Bir Hafta Sonunuz Var
Onuda Rahatca Bas Basa Geciremiyorsunuz ..
Tamam Elbete Arada Kalmasi Normal Ama Bu 2.Günü A$mamaLi diye Düsünüyorum ..
Sonucta Yurtta Kaliyormus .. Ev Yemeklerini Özler Falan 2.Gün Kalir Sizde
Ama Sonra Yine Yurda Gitmesi Gerek ..
Veya Sormasi Lazim Yengecim Hafta Sonu Bir Planiniz Varmi Ben Yine Habersiz Geldim
Falan Diye .. Ince Düsünmesi Lazim Bence ..

Benimde Yengem Var ..Yengemlere Gitmeden Önce Arayip Sorarim
Evdemisin veya Müsaitmisin Cocuklari Sevmeye Gelmek Istiyordum Diye ..
Oda Müsait Olup Olmadigi Söyler Öylece Giderim ..
Gidincede Zaten Asla Kalmam Orada .. Hem Ben Rahat Edemiyorum
Hemde Kimsenin Rahatini Bozmak Istemem ..
Kadincagiz Sonucta Tüm Gün Hem Cocuklarin Bakimiyla Hemde Evin Isleriyle Ugrasiyor
Bide Benimi Yatili Kabul Edicek Yok Artik !!
Annem Hastaneye Yattiginda Filan Bile Evde Yanliz Kalmiyim Diye Cok Israr Etti Gel
Burcu Bizde Kal Diye .. Ama Ben Evimde Rahatim Sizin Düzeninizi Bozmiyim Sagol Yenge Diyip Yinede Gitmedim .. Hergün Telefonla Kontrol Ederdi Beni Biseye Ihtiyacim Varmi Diye Sagolsun

Yani Görümcen Azicik Ince Fikirli Olmasi Lazim .. Olmadi Gercekten Cek Kenariya Konus..
Alinganlik Yapmamasi Lazim .. Sonucta Yengesizin Seni Bir Abla Gibi Görmesi Ve Dediklerinden
Alinganlik Yapmamasi Lazim .. Bunun Istememekle Bir Alakasi Yok ..Ama sizde Yeni Evli Sayilirsiniz
Ve Özel Hayatiniz Olmali .. Kimse Bunu Rahatsiz Etmemeli diye Düsünüyorum ..

açık açık konuşamam,bizde tamamen kalmaması için konuştum bağırdı çağırdı,siz evlenmeden biz abimle böyle değildik,sen bizi istemiyosun,bizim aileye gelin olmak kolay değil sanki padişah soyundan geliyorlar,benim ailem burda otursa sen onlarla kalmıyacakmısın saçma sapan bi sürü laf yedim bacak kadar çocuktan,gerçektende tatlt dille konuştum bu arada,sonrada özür diledim kocamın hatrına yoksa kayın peder hayatı zehir eden ,zaten ediyorda,yok ana baba hakkı herşeyin önünde gelir diyor haklı bi şeyde diyemem ama ananın babanında bu kadar anlayışsız olmaması lazım ,kayınvalide diyorki ben zaten onun yanınızda kalmasını istemem kendini dışlanmış hisseder evilisiniz sonuçta odanıza çekilirsiniz falan diyor yine onun açısından bakıyor o bizdeyken benim zerre kadar rahat edemediğimi bi türlü anlamıyor,zaten evliliğimizin başında bi çok sorunumuz oldu eşimde karı koca ilşkisiyle ilgili halada bi çok şeyi oturtmuş değiliz ,yoğun çalışıyoruzbirbirimize ayıracak vaktimiz gerçekten çok az,insan sadece yatakodasında başbaşa kalmak istemezki eşiyle,uzanıp tv izlersin şakalaşırsın falan ne bileyim işin içinde çıkamıyorum ,şu ne olacakki diyen arkadaşları gerçekten taktir ediyorum keşke bende öyle diyebilsem ama biraz saygıyı hakediyorum ya bunca sene oku çalış çabala kendi evinde söz sahibi olmak istiyor insan

Valla bende görümce yok ama olsa eşimin kardeşidir başımın üstünde yeri var.Amaaaa,
öyle haber vermeden gelmeyecek.Ben de 17 18 yaşında oldum öyle küçük bi yaş değil,aklı başında insan düşünceli olacak.
Hele ben çalışırken düşünecek ki bunların zaten kaç saat birlikte vakti olacak.Ona göre davranacak geldiğinde bana yardım edecek ya da en azından yenge yardım edeyimmi diye sorması yeterli.
Beni düşündüğünü bileyim.

Ayrıca gelip haftasonu ev yemeği mi yiyo çamaşır mı yıkatıyo zaten kendim düşünüp söylerdim.
Yani yardım ederdim ama öyle haftanın 5 günü gelmesini istemezdim

Afferdersin Bacim Ama Utanmasa bak sen ya !!!
Büyügünle hatta hatta abinin esi Yengenle nasil böyle konusursun sen !!

Ben Yengeme Karsi böyle bir saygisizlik yapcam abim agzimin üstüne bir tane yapistirir diye düsünüyorum ..

Evlenmeden önce abisinin bam baska bir hayati vardi ..
ama Abisi artik EVLiiii !!!
bunu ayirt edemiyecek kadar cahillmi bu kiz ya ?
Bide okuyormus .. acaba ne okuyorda bukadar cahil kalmis !

abim evlendiginde ben 12 yasindaydim , taa ozamandan SINIRIMI bildim ..
alti üstlü oturdugumuz halde dakka basi baslarinda bitmedim ki ben gercekten
abime cok düskünümdür onu babam gibi görüyorum babasiz büyüdügüm icin vede
evin en büyügü o oldugu icin ..

Pes diyorum Görümcene baskada bisey demiyorum ..
Allah Sana Gani Gani Sabir Versin Ablacim ..
ay ben kendim sinir oldum simdi :95:

pek küçükte değil aslında 22 yaşında 2 yıllık okuyorda uzadı 4 yılda bitecek en iyi ihtimal,sessiz sakin genel olarak ama hoşlanmadığı şey olunca bağırır çağırır, 2yıl önce okulun son 20 günü bizde kalmaya karar vermiş yine kayınvalide eşime söylemiş oda ne desin ben söyleyim demiş hanıma,bende dedimki şu zamanlar müsait değilim son 10 gün gel,yine nedenler niçinler sonuçta geldi 20 gün kaldı enteresan geldi bana ev sahibi gelme demiş,geldi kaldı Vallahi,bunlar hep birikti bende,ipleyen yok beni anlıyacağınız,bak yine çok sinirlendim

Çok afedersiniz ama eşek kadar kızmış 22 yaşında.Ha bi de hanımefendi beğenmediği şeyde bağırıp çağırıyo öyle mi?

Sen söylemişsin gelme diye hala geliyosa yüzsüzmüş maalesef yapabileceğin pek bişey olduğunu sanmıyorum.Eşin istemezse gelmez.Ama eşin kenara çekilirse okulu bitene kadar sabır diyorum

Canım illaki Bir musibet bin nasihattan iyi mi olmalı..
sen ne kadar iyi davranırsan tepene çıkar
bak yüzsüz saygısıza birde bacak kadar boyuyla yengesine bağırmalar falan..
beğenmiyorsa gelmesin efendim sizin çocuk bakıcılığı yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok..
isteseniz haftada bir gün bile evinize koymak istemeyebilirsiniz..
helede geçinemiyorsanız karşınızdaki saygısızsa uzak durursunuz..
ama illa gelecekse sadece surat asmayın biraz daha sert olun kavgaya yada konuşmaya kalmadan emrivakiler yapın
eşinizde umarım arkanızda olur..

abisinin evini babasının eviyle karıştırmış herhalde şımarık şey...
evliliğin ilk birkaç yılı çok aranılan yıllar öyle bir aylık cicim ayı gibi değil
zaten 4-5 yıldan sonra herşey duruluyor eski heyecanlar kalmıyor ama sizin daha ilk heyecanlarınız var
onunla geçirmek zorunda değilsiniz ki
hemde çalışıyorsunuz birbirinize az vakit ayırabiliyrsunuz..
ben olsam açıkçası yemek bile yapıp karnın açmı diye sormam.. çünkü hanımefendi bir teşekkürü size çok görüp benim karnım tok diyormuş..
boşverin ne üzüyorsunuz kendinii
siz yiyin oda takılsın kafasına göre
evdeki rahatınızdan ödün vermeyin bırakın o rahatsız olsun siz kendi evinizde diken üstünde oturacağınıza..

bana düşen kabullenmek herhalde eşim arkamda mı, gelme diyemez ama güzel güzel anlatabilir ona benim kadar önyargılı davranmaz büyük ihtimal ama ağlar annesine babasına der al başına belayı aile faciası gelin oğlanın iplerini eline aldı diye basarlar yaygarayı zaten benim eşimin ailesiyle ilgili tek sorunum değil,eşim ne yapsa ne dese, karın yap dedi sende yaptın diyorlar gülsemmi ağlasammı ,bazen diyorum vay be ben neymişim,yeni bebiş oldu eşim bi isim koydu nufusta yazmıyor o ismi ama kulağına söyletti,karın dedi diye koydun o ismi deyip çıktılaraisimle yakından uzaktan alakam yok inanın ,hem olsa onlara ne annesi değilmiyim ben bu çocuğun

pardon ama bide özür diledinizi ha?yoksa benmi yanlış okudum?görümcem 37 yaşında ben 29 yaşındayım buna rağmen bana bu şekilde konuşacak tutar kolundan kapıyı gösterirdim.bırakın özür dilemeyi birkaç münasip lafla haddini bildirirdimbenimde erkek kardeşim var bu ne canım ben nasıl derim ileride gelinimize şöle böle ne ayıp şeyherkes haddini bilecek...gelinlere çok yükleniliyo ama bazı kayınvalide ve görümceler(istisnalar kaideyi bozmaz)valla gelinlerin yaptığı her hakareti hakediyorlar kimse kusura bakmasın..biz erkek tarafı olarak evimize gelin gelmiş, ailemizi ailesi saymış insana öyle edepsizlik terbiyesizlik yapamayız biz böyle gördük gelin bizde ailenin baştacıdır hoş tutulur kendini dışlanmış hissetmesin diye ayrı bir ilgi görür.öyle abimin kardeşimin evi deyipte totomuzu yayıp oturmayız ayıptır.herkesin hanesi kendi özelidir..mahremidir..kimse kimsenin yanında gerekmedikçe kalmamalıdır.ben kendi görümcemi nasıl ayıpladıysam (konularımı okuyanlar bilir)ileride de gelinimizde bu tarz izlenimler yaratmamak için asla bu şekilde davranmam..lütfen sizde görümcenizin size bu şekilde davranmasına müsade etmeyin sizi bu şekilde üzmek kimsenin haddi değil..verin azının payını sakın çekinmeyin

Bu konuda düşünceli olmak gerekiyor.Benim görümcem yok ama görümceyim abimle farklı şehirdeyiz.Aynı şehirde olduğumuz zaman bile gidip evlerinde yatıya kalmadım kalmam da zaten.O ev sadece abimin değil neticede. Kalma dozunu aşırıya kaçırmak keyfi hareket etmek düşüncesizlik.Eşimin erkek kardeşi sınava gireceği zaman adres olarak bizim evi yazmış yaşadığı şehirden bizim yanımıza geldi o arada da tatil yaparım diye düşünmüş. Gelip kalabilir sorun değil ama keyfi hareket etmesi yanlıştı.Kayın biraderimi çok severim ama bu hareketi hiç hoşuma gitmedi benim de o dönem işlerim yoğundu.Benim evim otelmi ki insanlar rahatlıkla gelip kalacaklar kendi abim de yapsa yadırgardım. Böyle bir olayın tekrarlamaması için eşimle konuştum .Aynı şekilde eşinle konuşmanı tavsiye ederim.

son olaylarını okumamıştım anlaşılan konuşmuşsun ama zararlı yine sen çıkmışsın

kusura bakmayın ama yazmadan edemedim , abim o eve ekmek parası getiriyor demek ne demek. yengeniz çalışsın yada çalışmasın fark etmez orası 2 kişinin evi. ve yengenizde o evin işini gücünü yapiyor. evin hanımı , ne yani abiniz ekmek parası götürüyor diye hakkınız mı var? o bayanında annesi babası ve kardeşleri vardır . herkes bu mantikla birbirinin hayatına müdahale edemez. ederse de 2 kişi haytta bi yuva aile ortamı kuramaz. sınırlar vardır. sınırları da kimin ne kazandigi belirlemez.

bence ayıp etmiş.Yani arayıp haber verip gelebilir.Tabiki de gelecek gurbette sayılır ama incefikirli olmakta gerekir açıkçası ben de istemem

buradaki yorumları okuyunca valla sinirlerim ayağa kalktı.

ne demek ya abisinin eviymiş de kalacakmışmış ta . o gelince ev işlerini falan abisi mi yapıyor ?

gelin yapıyor. abisi rahat ona dokunmuyor. ben hayatta kalmasına izin vermem görümcemin. ne terbiyesizlik bu anlamış değilim. abisinin eviymiş te istediği kadar kalırmışta bilmem ne . tamamen saçmalık. valla boğuveririm öyle görümceyi.

benimde görümcem var daha ortaokula gidiyor eskişehirde. biz antalyada oturuyoruz . bana diyorki anadolu lisesinin kazanınca antalya yazacakmış da bizde okuyacakmış. yok canım dedim eskişehirdekileri kazandında antalya mı kaldı dedim.

anası öğretiyordur kesin. cinlerim tepeme çıktı valla.

sen kendi kızına bakama okutama sal başkası baksın büyütsün ne bu canım.oo öyleyse bende doğurup doğurup salayım ortalığa.

birisi yazmış yengesi para kazanmıyormuş abisi eve para getiriyormuş yengesi ne karışabilirmiş.

çok cahilce bi düşünce inanamıyorum yaa.

benim ailemden birisi gelse kocama yük olmaz neden yemeği ben yapıyorum temizliği ben yapıyorum kocama onların bi yükü olmuyor. benimde kafam rahattır acaba şuna mı baktı yok mutfakta bulaşığım kaldı laf ederler mi şurayı temizleyemedim bişey derler mi , yok aparatif bi şeyler yaptım aa bak bize yemek bile yapmadı derler mi diye bi derdim olmaz. çünkü onlar benim annem babam yada kardeşimdir.

ama eve kaynana görümce girince nolur hemen ota boka karışırlar , dedikodunu yaparlar , ay görüyormusun şurda toz var aa bak kahvaltıda önümüze bunu koydu , aa biz geliyoruz hazırlanmamış bile , makarna yedirdi bize , yemek bile yapmadı,aa bugün suratı gülmedi bize surat yapıyo, dışarda yedirsen aa bak görüyon mu dışarda yedirip başından savıyo yok oğluma masraf yaptırtıyo evde yemek yapmıyo .... diye uzar gider. gelinin huzuru kalırmı kalmaz tabiki.

çok sinirlendim valla benim başıma gelmiş gibi.

iyi bile çekmişsin bunca yıl.

1 yıllık evliyim şuan. geçen sene görümcem geldi 1 haftalığına bana ben temizlik yapıyorum elektrik süpürgesi tutuyrum kız ayaklarını havaya kaldırıveriyor altınıda temizleyeyim diye gelde çıldırma. süslenip püslenip saçını yapmayı bilir. abisi işte onu biz oyalayalım diye uğraşıyoruz saçmalık resmen ne zorunluluğum var onu eylemeye.

eşime evlenmeden önce anlaşma yapalım demiştim.

ailen yılda 1-2 kez gelir 1 hafta kalırlar ben onları krallar gibi ağırlarım. ama bu çıkıp çıkıp gelme olayına dönüşürse ben kılımı kıpırdatmam herşeyi yemeği bilmem neyi bulaşığı çamaşırı sen yaparsın yataklarını sen serersin ,yemek hazır dersin bende misafir gibi gelir oturur yer arkamı dönüp kalkarım sen toplarsın dedim. benim ailem geldiğinde de sen öyle yaparsın dedim anlaştık.

ne bu canım eşinin ailesi gelsin sen bak , kendi ailen gelsin sen bak olurmu canım. herşeyin bi haddi var.

evlenmeseymiş o zaman ailesiyle yaşamaya devam etseymiş kız kardeşinden ayrılamıyorsa.

onun eşiyse benim abim ne demek.

sen artık onun ailesinden çıktın kızım o kendine başka çekirdek aile kurdu sende kendine kuracaksın milleti rahatsız etmeye hakkın yok.

Allah ben gibi düşünen kimsenin başına böyle bi olay getirmesin.

benim tersimi düşünenler seve seve bakarlar eşlerinin ailelerine, kendilerini kullandırttırılar bol bol inşallah.

drydry oyle bir yazmıssınki ben gorumcene ve kayınvalidene acıdım birden yanlıs anlama ama cok tepkilisin sana belki kotu seyler yasattılar olabilir ozaman anlarım ama sorunun yoksa onlarla bu kadar tepkide fazla bence neticede iyi anlasıyorsan esinin kardesiyle veya annesiyle gelip kalmalarında ne gibi bir sakınca olabilirki:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…