- 7 Mayıs 2014
- 582
- 113
- 63
- Konu Sahibi baharbozkurt
-
Yok anliyorum kesinlikle. Ama bence de babasinin ne olursa olsun uyarmasi gerekirdi. Cocugun hircinliginin altinda yatan sebepler vardir suphesiz. Pedagog yardimi da alinmali bence. Cocuktur, kiskandi falan gibi sığ bir mantikla yaklasilmamali. Cocuk da olsa kimseye zarar vermemesi gerektigini bilmeli. El kol koordinasyonu saglayamayacak yasta da degil, caninizi acitmak amaciyla vurmus yani. Size degil bir arkadasina da tokat atsa yine tepki verilmeli bence. Nasil yaklasilmali nasil bir tepki verilmeli cocugu incitmeden bilemeyeceğim icin de pedagog en mantiklisi diye dusunuyorum.
keskeşok oldum
7 yaşındaki bir çocuk nasıl tokat atar ya
heleki babasının yanında vurması hiç normal degil
eşin tepkisiz kalmamalıydı
dedigin gibi azar olarak degilde
kızım bu yaptıgın çok yanlış ayıp sen annene hiç tokat attın mı o da senin annen
özür dile falan deseydi keşke
Öncelikle bilmelisinizki bu ikiniz içinde çok zor bir süreç. Hatta belki onun için çok çok daha zor.. O yüzden bu tarz hareketleri olağan ve anlayışla karşılamanız gerekiyor. Çocuklar içlerinden geldiği gibi davranır, sizi sevmediği belli. Onunla daha fazla vakit geçirip kendinizi sevdirmeye çalışın. Hediyeler alın, onunla birlikte oyunlar oynayın, sinemaya gidin. Ve bu süreçte bir pedagogtan yada psikologdan yardım almasını sağlayın. Hem onun psikolojisi için hemde sizinle sorunlarını kolay aşması için bu ikinizede iyi gelecek..MERHABA BAYANLAR
uzun zamandır giremiyordum siteye. çok şükür hasret bitti ve ben tekrar döndüm. 2 gun önce canımı baya sıkan bir olay oldu. içiimden atamıyorum.
başlıktanda anlayacağınız üzere eşimin kızı bana okkalı sağlam bir tokat geçirdi. :)
1. sınıfa başladı ve 15 gunde bir bizim yanımıza geliyor. babası elimi tuttuğu için babasının elini ıssırdı banada sağlam bi tokat indirdi.
hiç birşey diyemedim. yanlış anlaşılmak istemem ama çok gücüme gitti.
eşim neden yaptığını sordu.
"yanlışlıkla oldu değilmi kızım?" dedi. ses çıkarmadı. konuyu değiştirdi oyuncaklarını döküp oynamaya başladı.
gaddar değilim. acımasız yada üvey anne piskolojisini bilmeyen bir insan değilim. lakin eşimden kızını uyarmasını bekliyordum.
bana abartma biraz kızarmış dedi..
ama ben abartmadımki. bana cok ters geldi bu hareket.
eşim böyle düşündüğüm için kızdı bana. ama ben haksız olduğumu düşünmüyorum. kaç gundür atamıyorum içimden.
abartıyormuyum hanımlar? kendi çocugum yapsa kızardım bagırırdım . ama hiç bişey diyemedim. ne kadar zormuş üvey anne olmak..(
bence 15 günde bir geliyormuş ses çıkarmayın..sadece bana vurman doğru değildi..bir şeye kızarsan bunu bana söyle de istersen..aynen bunu bekledim ben. tepkisiz kaldı. ben sadece 1 yol oldu alış artık melisa falan dedim ama. içimdeki duygularn tarıfı tam olarak bu değildi. bagırarak ağlamak istedim çocuk gibi.
Bende tahammul edemezdim.. babasininkizgin.bir.ssekilde uyarmasi gerekirdi. Pes.dogrusu..MERHABA BAYANLAR
uzun zamandır giremiyordum siteye. çok şükür hasret bitti ve ben tekrar döndüm. 2 gun önce canımı baya sıkan bir olay oldu. içiimden atamıyorum.
başlıktanda anlayacağınız üzere eşimin kızı bana okkalı sağlam bir tokat geçirdi. :)
1. sınıfa başladı ve 15 gunde bir bizim yanımıza geliyor. babası elimi tuttuğu için babasının elini ıssırdı banada sağlam bi tokat indirdi.
"yanlışlıkla oldu değilmi kızım?" dedi. ses çıkarmadı. konuyu değiştirdi oyuncaklarını döküp oynamaya başladı.
gaddar değilim. acımasız yada üvey anne piskolojisini bilmeyen bir insan değilim. lakin eşimden kızını uyarmasını bekliyordum.
eşim böyle düşündüğüm için kızdı bana. ama ben haksız olduğumu düşünmüyorum. kaç gundür atamıyorum içimden.
abartıyormuyum hanımlar? kendi çocugum yapsa kızardım bagırırdım . ama hiç bişey diyemedim. ne kadar zormuş üvey anne olmak..(
gerçekten çok zor bir durum bende az çok sizin durumunuzda sayılırım görüştüğüm kişinin birinci sınıfa giden bi kızı var lütfen bana zorluklarını söylermisiniz
Benim eşiminde 1 kızı var biz icra ile aldıgımız için her zaman alamıyoruz, ama aldıgımızda o da bizim ortamızda yatar bana sarılıp beni koklarken uyur kalır öyle daha 6 yasında , son aldıgımızda o da eşime tokat attı, çok ayıp babandan özür dile öp hadi babanı dememe kalmadı babannesini gördü birden aglamaya başladı beni dövüyorlar diye, kızmadım bile dövmeyi bırak zaten kendi çocugun olmadıgı için insan kızamıyor bile, iyiki yanımda babası vardı, gerçekten o yaşta babadan ayrı veya anneden ayrı çocuklar çok hırçın oluyorlarsevgi bi yere kadar. senin cocugun var mı bilmiyorum ama çocuksuzsan ve bekarsan hiç çocugu olan biriyle evlenme. yaşları ilerledikçe daha çok seveceğine düşman oluyorlar. bizim ortamızda uyuyo her geldiğinde.
sevgi bi yere kadar. senin cocugun var mı bilmiyorum ama çocuksuzsan ve bekarsan hiç çocugu olan biriyle evlenme. yaşları ilerledikçe daha çok seveceğine düşman oluyorlar. bizim ortamızda uyuyo her geldiğinde.
MERHABA BAYANLAR
Konu tarihi 20 ekim 2014 :) hortlatmasakbabasının tavrı çok kötü.
7 yaşındaki çocuk bazı şeylerin iyi mi kötü mü olduğunu bilir.
o tokat attığında kızım bu yaptığın doğru değil. kimseye vurmamalısın. canını bişey sıkıyorsa bunu çekinmeden bizimle paylaşailirsin. diyebilirdi.
ama siz de o kadar küçük bir kızla empati yapıp yanında babasının elini tutmamalıydınız.
ben de boşandıktan sonra oğlumun yanında babasının başkasının elini tutmasına canım sıkılır. çünkü çocuklar babayla anneyi kendi duygusal dünyasında ayrılmaz bir bütün olarak görüyorlar. anne babayı sevdiklerinden onlarında birbirlerini sevmelerini istiyorlar.
anlayışlı olup empati yapmak lazım.
ama o çocuğun hareketlerininde kontrol altında olması lazım.
Hahaha evet ya ben de hortlamışım :)Konu tarihi 20 ekim 2014 :) hortlatmasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?