- 10 Eylül 2008
- 2.118
- 1.687
- 683
- Konu Sahibi baharbozkurt
-
Allah Allaaahhepsi mi eski eşleri tarafından aldatılmış bu adamların. benim erkek arkadaşım da dahil ve buradaki neredeyse hemen hemen tüm ikinci evlililiğini yapmış beyler eşleri tarafından aldatıldığı için boşanmışlar. konu dışı ama şaşırdım söylemek istedim tez konusu yapsın biri bunu
7 yaşında bir çocuğun (hayatımda en sevdiğim insanın çocuğu bile olsa) bana tokat atmasına asla izin vermezdim. Eşinize çok kızdım. Bu size yapılan bir terbiyesizlik. Üzülmekte çok haklısınız.
Sende ona bir tokat atacaktin.Benim çocuğum bana tokat atamaz,eşimin cocuguda tokat atamaz.Yer tokatı aklı başına gelir ,Bu kadar net
o kadarınıda ben yapamazdım herhalde.[/QUOTE
Annesinin dondurmaları sonucu olan olay anne seni iyi tanitsa çocuk agresif olmazdu Birdahaki sefere sende aynı şekil davran annesunede ,cocuguda ders olsun.
Benim doğurduğum bana tokat atsa,aynen yer tokatı.
Cocuk psikolojisinden ne iyi anliyorsunuz masallah, ustelik empati yeteneginiz de asiri gelismis. Asagidaki yorumda yazmissiniz da annesi sizi iyi anlatsa boyle olmazdi diye, eminim siz cok iyi anlattirdiniz ufak cocugunuza uvey annesini. Ki ortada bir annelik soz konusu degil, konu basligina bakarsaniz konu sahibi kizimin bana attigi tokat demiyor, esimin kizinin bana attigi tokat diyor. Kisacasi uvey anne kiz bagi da yok aralarinda. Valla ben de cocuguma elin kadini tokat atacak kizip, gider dogduguna pisman ederdim o uvey anneyi.Sende ona bir tokat atacaktin.Benim çocuğum bana tokat atamaz,eşimin cocuguda tokat atamaz.Yer tokatı aklı başına gelir ,Bu kadar net
miN olun kben üvey anneyi çok iyi anlatırdim çocuğuma.Sonuçta ben babasından isteyerek bosandim ve çocuğum bu psikoloji ile büyümek eski eşimin karısıyla bir ömür yaşamak zorunda.Ayrıca çocukta saygıyı,adaleti öğreten annedir.Cocuk psikolojisinden ne iyi anliyorsunuz masallah, ustelik empati yeteneginiz de asiri gelismis. Asagidaki yorumda yazmissiniz da annesi sizi iyi anlatsa boyle olmazdi diye, eminim siz cok iyi anlattirdiniz ufak cocugunuza uvey annesini. Ki ortada bir annelik soz konusu degil, konu basligina bakarsaniz konu sahibi kizimin bana attigi tokat demiyor, esimin kizinin bana attigi tokat diyor. Kisacasi uvey anne kiz bagi da yok aralarinda. Valla ben de cocuguma elin kadini tokat atacak kizip, gider dogduguna pisman ederdim o uvey anneyi.
katılıyorum babanın çocuğu köşeye çekip uyrması lazımdı bazen bende çevremde görüyordum bizim ilkookulda babasını küçükken kaybetmiş bir kız vardı annesi kızım babasını kaybetti diyede üstüne düşmüşlerde düşmüşler tahammül edilemez bir çocuk yetiştirmişlerdi kimse onunla oynamayı sevmezdi mızıkçılık yapıp durur kimse onlada oynamayınca annesine öğretmene falan şikayet ederdieşinin çocuğa kızması uygun olmazdı çocuk seni dahada rakip görürdü kendine ama güzelce uyarması lazımdı.bidaha sakın böyle bişey yapma yoksa sana kırılırım gibi..şimdiden böyle bi uyarı almazsa sana karşı saygısız bi çocuk olabilir.
Cocugun yaptigi kesinlikle uyarilmasi gereken yanlis bir davranis ona katiliyorum. Ama bu kadin o cocuga vursa oz annesi vurmus gibi olmayacak iste. Cunku konu sahibi de bu cocugu kendi cocygu gibi gormedigini gayet acik belirtmis. Gormek zorunda da degil ona hic lafim yok ama o cocugu o durumda uyarmasi gereken babasi kesinlikle. Konu sahibi de cocuga tokat atsa hem cocukla arasinda hakli bir ucurum acilacak hem de esiyle.E
miN olun kben üvey anneyi çok iyi anlatırdim çocuğuma.Sonuçta ben babasından isteyerek bosandim ve çocuğum bu psikoloji ile büyümek eski eşimin karısıyla bir ömür yaşamak zorunda.Ayrıca çocukta saygıyı,adaleti öğreten annedir.
Gene söylüyorum ayrım yapmadan benim doğurduğum da ,eşimin evladida bana tokat ayrımı yer tokadı.Annesi başıma dünyayı yıkama kadar çocuğunun psikolojisi doğrultusunda davrasin .Yani evladina egitim versin
benimde en sinir olduğum şey,bi insandan çok iyilik görürken iyi olması ama ufacık bi olumsuzluk görünce kötü damgası yemesi.üvey anne ve üvey babalar içinde böyle maalesef.çocuğa iyi davranırken sorun yok ama ufacık kızıldığında "üvey" damgası yeniyorsa bırak iyilikte yapma yani..katılıyorum babanın çocuğu köşeye çekip uyrması lazımdı bazen bende çevremde görüyordum bizim ilkookulda babasını küçükken kaybetmiş bir kız vardı annesi kızım babasını kaybetti diyede üstüne düşmüşlerde düşmüşler tahammül edilemez bir çocuk yetiştirmişlerdi kimse onunla oynamayı sevmezdi mızıkçılık yapıp durur kimse onlada oynamayınca annesine öğretmene falan şikayet ederdi
çünkü her istediği yapılmış bizle kendi kavga eder taş atar kaçar biz kovalayınca falan annesi bizle kavga ederdi
yani bu çocuk babasını kaybetti yok çocukun annesi babası ayrıldı diye ekstra şımartılma ve kayırılma durumları oluyor bazen çocukda
analı babalı çocuğun yetiştirmesinde nasıl kural oluyorsa boşanmış çocuğunkindede olmalı ben konu sahibinin yerinde olsam eşimle ciddi ciddi konuşurdum eğer bir daha yapacak falan olursa bağırır çağırırım diye tam yapıldığı zamanda uyarılacaktı o çocuk kayırılmayacaktı
kesinlikle çoğu şeyin farkındalar.tamam çocuk üvey anne psikolojisi yaşıyor olabilir, babasını paylaşmak istemiyor olabilir ama bu davranışı hiç doğru hareket olmadığı gibi hatanın büyük kısmı babada. Olay anında yanlışlıkla oldu değilmi diye geçiştirmek yerine kızını fazla üzmeden tepkisini koymalıydı. Bu çocuk sonuçta 7 yaşına gelmiş kendinden büyüklere vuruyorsa küçüklere hayli hayli vurur. Benim 2 yaşında oğlum var bazen büyük çocuklar vuruyordu bende yanlışlıkla yapmıştır diyordum çocuğuma ağlamasın üzülmesin diye ama bunun yanlışlığımı olur kasıtlı yapıyorlar. Asıl yanlışı kendim yaptığımın farkına vardım. Çocuğuma vurulduğunda valla hiç durmayacağım artık anası babası kızmıyorsa çocuğuna ben kızarım. Çocuk da olsalar her şeyi gayet farkındalar.
Cocugun yaptigi kesinlikle uyarilmasi gereken yanlis bir davranis ona katiliyorum. Ama bu kadin o cocuga vursa oz annesi vurmus gibi olmayacak iste. Cunku konu sahibi de bu cocugu kendi cocygu gibi gormedigini gayet acik belirtmis. Gormek zorunda da degil ona hic lafim yok ama o cocugu o durumda uyarmasi gereken babasi kesinlikle. Konu sahibi de cocuga tokat atsa hem cocukla arasinda hakli bir ucurum acilacak hem de esiyle.
Sanırım çocuğu olduğu halde evlilik yaptınız ve bu çocuklada büyürerek problermleriniz devam edecek eğer bu durum devam ederse mutlaka eşinize baskı yapın ve bir piskoloğa gidin ergenlik devresine girmeden bunlar hep küçük işaretler bir şeylerin ters gittiği durduk yerede düzelmez bir şeyler yapmanız gerek geç kalmayın
inş.Uyarmalıydı kızını elbettee..
Abartma kızarmış sadece demesi çok bencilce...
Kızaradabilir de, morarabilirde yada hiç bişi olmayabilir..
Burda önemli olan kısım size elini kaldırmış olması..
Evlat ewet her şeyden önce gelir ama en iyi şekilde terbiye etmek gerekir evlatlarımızı...
Umarım bir daha yaşanmaz böyle birşey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?