eşimin küçük kızıma vurması!!!

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlar selam. ben daha önce başka isimle üyeydim ama eşim hakkında bişeyler yazarken yakalanıp üyeliğimi iptal ettim yeniden üye oldum. eşimle bu aralar pek iyi değiliz. ben iznim bittiği için 1 hafta önce işe başladım ve kızıma da annem bakıyor. kızım bu durumdan çok etkilendi, daha 21 aylık. bana çok düşkündü yavrum görseniz resmen bunalıma girdi, çok hırçınlaştı, akşamları biz eve geldikten sonra sürekli ağlayıp dışarı çıkmak parka gitmek istiyor. eşim de hiç tahammül edemiyor. ona karışmamasını duymamazlıktan gelmesini söylüyorum ama yapmıyor kızıma kızıyor. bikaç kez poposuna vurmuştu önceden de sesimi çıkarmadım. kızımın da çok şımarık olmasını istemşiyorum en azından baba otoritesi olsun diyorum ama bugün sabah beni çok kızdırdı eşim. çocuk yine mızıldıyordu, elini yıkadım lavaboda sonra kucağımdan indirecektim kızım çeşmeye yapıştı bırakmıyo ve biyandan da ağlıyor. eşim de çocuğumun eline öyle bir vurdu ki anlatamam. içim yandı, ağladıkça da üzüldüm. eşimin annesi çocuklarını sürekli döven bir kadınmış, biz bir tokat yemeden büyüdük ama k.v. öle değilmiş. allah yarattı demz pataklarmış hem de feci şekilde. neyse ben de sinirden boş bulunup eşime annesi kılıklı manyak ne vuruyosun küçücük bebeğe öyl dedim.
eşim de bana ağzına geleni sayı üzerime yürüdü. biliyorm annesini katmamalıydım ama bunun etkisi olduğunu da düşündüm eşimin yaptığında ve o acı sinirle söyledim. kızım için çok üzüldüm. o, babasına benden daah düşkün. babası böle yapınca kuzum sabaha kadar sayıklıyor. tamm eşimin yaptığı çok ağır değil belki ama bana çok dokunuyor ve ilerde annesi gibi dayakçı psik. olcak diye korkuyorum. bir kez de bana ileri boyutta şiddet uygulamıştı. ne yapayım sizce?
konuşmakla nasıl halledebilirim? aslında eşim böle değildi son bir yılda değişti...

eşim suçluluk duygusuyla çocuğualıp parka götürdü yarım saat önce. geldikleri zaman nete giremem, yeniden üye olduğumu bilsin istemiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var, onunla nasıl konuşmam gerek.

bana ileri boyutta şiddet uygulamıştı demişsin, dayağın boyutu olmaz ama ne kadar kötüydü, bence kızın için endişelenmekte haklısın
çocuğun 2 yaş sendromu başlıyor herhalde, bence bu konuyla alakalı makaleler bulup eşine mail at ya da oturt internet başına okut dicem de, bu tarz insanlar bundan ne anlar, okur mu bilemiyorum, kusura bakma sinirlendim biraz

Son düzenleme:
Ailede şiddet görenlerin birçoğu maalesef şiddeti kendi ailesinde de uyguluyormuş Eşinizi uyarın ama bu şekilde uyarmak tam tersi etki yapmaz mı sizce? Mantıklı açıklamalarla sizinle aynı şekilde düşünmesini sağlamanız gerekiyor bence bir şekilde yoksa bu çocuk elbet ergenliğe de girecek, o dönemlerde kendimi hatırlıyorum da böyle yaklaşırsa sürekli dayak yer Allah korusun bu çocuk. Sinirine hakim olmayı öğrenmeli ve yaptığının (dayak atmanın ) mantıksız olduğuna normal olmadığına ikna olmalı bence, yoksa tamam der 1 ay sonra yine yapar.

uzmantv de bile varmış 2 yaş sendromu, okumayı sevmiyorsa onu izlesin en azından

Bir annenin bu durumda çok canının yanacağını, anne içgüdüsüyle düşünmesini ona içtenlikle anlatın.
Bir annenin kızına vurmasıyla babanın vurması arasında dağlar kadar fark var. Babanın vurması çok daha büyük yaralar açar.
Bir daha asla babasıyla iletişim kurmamaya başlar. Büyüdüğü zaman bile asla unutamaz.
Bu arada bunları anlatırken, kısa zamandır böyle olduğunu bir sıkıntısı olup olmadığınıda, destek olup olamayacağınızı da sorun bence.
........
Vurmakla otorite kurulmaz, nefret oluşturulur ancak.
Bizde babamızında annemizinde otoritesiyle büyüdük, hala gözlerinin içlerine bakıyoruz ama bir kez olsun ufacık bir tokat bile yemedik.

eşin sana da şiddet uygulamış sanırım sinirli biri laf anlatsan anlayacak gibi değil sanki bana öyle geldi
Allah yardımcın olsun canım eşin umarım bir daha böyle birşey yapmaz

ahhh canım eşini tam can damarından vurmuşsun annesi kılıklı demekleçünkü evnince aileleri erkelerin çoookkk değerli oluyor laf söyletmezler haklıda olsanız haksız yaparlar sizi oda dayakla büyümüş eminim annesine oda kızıyordur ama gurur yaparlar bunu kabullenmezler nedense eşindede şiddete meyilimi var sanırım güzllikle otur konuş annesiyle kıyaslama dahada inat yapar.

anasını karıştırmasaydın iyi olurdu tabiki ama insan sinir anında neleri katıyo işin içine sende haklısın.....
konuşmaktan başka şansın yok gibi canım yaaaa...
mutlaka eşinde pişman olmuştur zaten kızına vurduğu için...
inşallah doğal bişey gibi gelmiyordur eşine çocuk dövmek...

Buna asla tahammül edemezdim,
Küçücük yavruyami yetiyor gücü,
Offff bu konularda çok hassasım,
Konuşmayın eşinizle hatasını anlasın,
Babalık anlayışı bu oluyor iste bazı insanların malesef

size ileri boyutta şiddet uygulamış olan eşinize karşı daha dikkatli olun.sinir buhranlarında artış sezinlediğinizde mutlaka uzmana gitmesi konusunda ikna edin..

kizlar selm. esimle cocuk geldiler kizimi uyuttuktan sonra yaklasik bir saat konustum esimle. o da cok pisman olduunu ama bazsn tahamml edemedigini fln anlatti. bilmiyorum dogru mu yaptim ama sinirlendigi zamanlarda cocukla ayni ortamda bulunmamasini ve cocugun bu donemlerinn gecici olduunu anlattim. sizden sonrq nwtten iki yas send. okudum qnlattim sakince dinleyi qnladini soyledi. twl.den yaziyorun imla hatalarina kusur bakmayin. tesk ederim hepinize. dua edein bu hayir gunlerde bizim icin... kizimin bu halinin bir an once gecmesi icin...

benimde 21 aylik kizim var saniyordumki bi benimki boyle bu siralar daha kotu oldu hircinlasti ve her dedigini yaptirmak istiyo yapmazsak aglaya aglaya bi hal aliyo. bana kalsa ben yapmiyorumda esim yapiyo bu seferde arada tutarsizlik oluyo hic bi yere gidemiyorum hic rahat etmiyorum . birde bir dk oturmuyo surekli hareket halinde surekli agliyo acaba sizinkide boylemi arkadasim ya smerak ediyorum ? bu arada sabrimi cok fazla zorluyo Allah yardimcimiz olsun

benim eşim de oğluma vurdu bir kaç kez...
oğlum her çocuk gibi bazen insanı çileden çıkarıyor ama dayağı kimse haketmez...
ben de eşime daha sonra kızdım... gücün küçücük çocuğa mı yetiyor... gün gelecek sen de ona muhtaç olacaksın o zaman da o mu sana vursun diye...
başta ne alakası var falan filan dese de şimdilerde vurmuyor aklı başına geldi...

kızınız için de kendini yere falan atarsa ağlama krizleri gelirse hiç umursamayın... duymuyomuş gibi yapın alın elinize bi dergi aaa bu neymiş acaba deyin siz kızınızın ilgisini çekmeye çalışın... çocuklar çabuk kanar çabuk unutur...
ama o sırada onunla ilglenir hareketinden vazgeçirmeye çalışırsanız çocuk bunu bırakmaz... koz olarak kullanır...

Otoritesini gercek bir baba gibi saglasın..Dayakla olmaz o işler..

Tatlıya baglandıgına sevindim bu arada umarım cocugun düzelir..Esin de kendine hakim olmayı ögrenir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…