- Konu Sahibi yeniumut84
-
canim Allah yardimcin olsun..Bol bol dua et... Insallah birakir kufur etmeyi gercekten cok kotu bir sey..
sağol canım, kuran üzerine yeminmi ettireyim,oda çok mu ağır olur. ne yapsam ya. çare bulmaya calışıyorum
Şimdiye kadar olan uyarmaların ve ricaların bir işe yaramadığına göre bence artık uyarma. Küfür etmek bir tür şiddet gösterme şeklidir, eşin sonradan pişman oluyorsa bu bir öfke kontrol problemi, bu önceden yok sonra başladı ise depresyondada olabilir, neden ailesi ile konuşmuyorsun,acaba bu olaylara tepkisini bu şekilde mi gösteriyor
ailesiylede görüşmüyorum. amcası yok. 1 tane dayısı var. onunla konuşsam bu kezde kayınvalidemler duyarsa ohh çekerler diye korkuyorum. çünkü hala eşimi bana kışkırtmaya çalışıyorlar, koz vermek istemiyorum. kendimde çözemedim...öncedende vardı kavga ederken agzını açıyor direkt.. olaylara tepkisini b şekilde göstermesi normal değilki.. inat için küfür ediyor... hamileyim .. üzgünüm.. bebegim her türlü pis kelimeyi duyuyor..diyorki çocuk doğunca onun yanında küfür etmem ama alışkanlık oluncabir çocukmu vazgecirtecek tavrından
Zaten dayısına yada diğer aile büyüklerine çocuk şikayet eder gibi bu konuyu açman yersiz olur.daha önceden dediğim gibi eşin sonradan pişman oluyorsa bu yinele iyiye işaret,ısrar etsen öfke kontrolü için bir uzmana gitmezmi
ilgine teşekkür ederim canım. evet sanırım şikayet etme çocukça bişey olur..öfke kontrolünün olmamasından çok inadıma yapıyor gibi geliyor bana.oda öyle üste çıkmaya çalışıyor kavgada. kırsal bir yerde yaşıyoruz bir uzman yok burda. perşembe günü kavga ettiğimizde yine dünyaya adalete düzene falan küfür etti. bende dün akşam küfürün çok ayıp yanlış oldugunu falan söyledim..bu kez uzatmayı düşünüyorum, ben bozuk atıyorum diye oda bana bozuk atıyor.
O halde madem bu davranışı özellikle seni sinirlendirmek için inadına yapıyor sende ters psikolojiye başvur.uygulaması çok ama çok zordur ve çoooook zaman alır ancak kesin sonuç verir. Görmezden gelecek uyarmayacak ve sinirlenmeyeceksin zamanla (kesinlikle hemen değil)baktıki bu durum artık seni etkilemiyor vaz geçecek
aynı dert bende de var.. hatta senin konunu görünce eşime yolladım.. dedi eee?? dedim kadın haklı (senin üzerinden derse girdim hakkını helal et:) ) kadının yanında küfür edilmez, kavga edilmez ben sende gördüm bunu dedim. olay çok büyüktür amenna affedilmez bişe yapar karşındaki.. daha dün akşam yolda 3-5 dk geçmiyo başka bi arabaya küfür ediyo.. anlamıyom sanki biz mükemmeliz.. bana etmiyo senin eşin gibi.. ama ben yanındayken de tövbe tövbe de sustur kendini di mi.. bana da çok eşim bana inadına yapıyo gibi geliyo. inş değildir:) çok bozuk ağzı herkesin yanında yapmıyo, e niye benim yanımda yapıyo yapmasın!! ben de duymak istemiyorum.(
çok moralim bozuk kızlar, çok canım sıkkın. perşembe günü eşimle bir konudan dolayı kavga ettik . her kavga etttiğimizde basıyor küfürü...ama ne küfürler ediyor. ama bu dünyanın.............................. bu düzenin ta................. diyor. ya sen nediyorsun terbiyesiz küfür ediyorsun diyorum ebenin .......... bilmem neyini söylüyorum diyor.
kaç kere uyardım ben 3 yıldır her kavgada küfür ediyor. bunu kabullenemiyorum yinede... arabada biri yanlış bişey yapsa agzında küfür yine...
bana etmese bile artık çok zoruma gidiyor. normal zamanda küfür etmeyen bir insan ama kavga esnasında benim inadıma küfür sıralıyor..
gecen gün yine kavga esnasında etti. sonra gzellikle bak yapma etme hamileyim hep bu çocuk duydu küfürlerini, baba olacaksın örnek olman lazım dedim. kabul ediyor yanlış yaptıgını bir daha yapmayacam diyor ama her seferindede yine yapıyor..
eşimin anne ve babasıyla konuşmuyorum. konuşsaydım onlara şikayet etmeyi düşünüyordum ama şuan ne yapacagımı bilmiyorum, çok üzülüyorum, kafam allak pullak.
ailemde kimse küfür bilmez etmez.alışık değilim bu konuyu...ya bu neden agzına sahip çıkamıyorya. çok zor değil.
11 yıllık evliyim şaka ederken bile küfreden bir kocam var sinirliyken sen düşün artıkağız alışkanlığı olmuş adamda çok konuştum çok uyardım ama nafile adam aynı değişmedi değişmezde umudum yok benim takma diyeceğim ama biliyorum insan çok kırılıyor seni anlıyorum canım Allah akıl fikir edep versin böyle insanlara
ya canım valla erkekler çok zor değişiyormuş ben onu anladım.adamın bu huyunu değiştiremedim daha kaç kez uyardıgım haldecanım meraba benim eşimde aynenn ve aynenn ölee ve daha 1 yıllık evliyimm 5 sene flört ettikk küüfür ettiğinii duymadım deiğill duydum (arabalara sinir anında bana deil ama)
evlendikten sonra bu kadar ettiğinii bilemezdim adamlara bi rahatlık geliyoo çekinme denen bişe kalmıyooilk zmanlarr çok kzıyodumm öle bölee die diee aynı ikaz çabalarıı dedim tamam küfür etmek istediğin kişiye yada şeyee başka bi söz bull ölee ima et öfkenii bi süre öyle gitti ama sonra gene aynı..eşinin ailesine söyleyebilsen bilee ki ben söledim de nolduu gülüp geçiyolar yadaa ikaz ediyolar gene dinlemiyoo küfür ederek üste çıktığını sanıp beni kışkırttığını sanıyooo.bende bi çözüm bulamadım valla bulan varsa tavsiye etsin ama ben her seferinde bıkmadan usanmadann jhep ikaz ediyorummm sussanda ters tepki versendee gene aynı oluyoo onuda denedimm
Gerçekten çok aşağılık bir davranış yaptığı..
Kadına ve kadının yanında ona isnat olsun diye küfür eden erkeklerden nefret ediyorum.
Bir de insanı isterse dünya yakışıklısı ya da zengini olsun kendinden koparıp uzaklaştırıyor..
Kişi adeta kalitesizleşiyor..
bence düzelmez eşiniz..
Benim naçizane tavsiyem eşinize soğukluk ve uzaklık uygulamanız..en azında kısmen hizaya giriyor..ama ilerde ne yapacaksınız onu bilemedim..Çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor ki..
Benim de eşim insanların veya arkadaş gurubumuzun yanında bir anda bana bağırıp kabalaşıyor..resmen recep ivedik gibi oluyor..o tatlı sevecen adam uçup gidiyor..
geçen arkadaşlarla kahvaltıda bir arkadaşımın yanına muhabbet etmek için geçeyim dedim..rezil etti beni..gözlerimin ucuna kadar geldi damlalar ama tuttum kendimi rol yaptım..
Sonra özür diliyor ama gene yapıyor...
valla kimse dıştan göründüğü gibi değil. küfürün sanırım gelenekle alakası var. bazı ailelerde çok normal karşılanıyor.aileler bu konuyuda sorun etmiyorlar ama ben sorun ediyorum çünkü alışmak istemiyorum..küfür benim yuvamda normalleşsin istemiyorumbu küfür psikolojisini ben çözemedim,
bazı tanıdıklarım var ve bunlar genelde çok efendi, aklı başında, lafı sözü dinlenir insanlar ama sinirlenince hemen basıveriyolar küfürü. (herkesin içinde umursamazca değil onu belirteyim) bu onların ahlaksız olduğu anlamına gelmiyor. Benim eşim hiç küfür etmez ağzından tek bir kötü söz duymadım benim ağzım ondan daha bozuktur. Ama eşimin de bende daha ahlaklı olduğunu hiç sanmam. Öyle herkesin yanında etmiyorsa duymazlıktan gelin çünkü vazgeçiremezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?