Eşimin kuzeni borç para istiyor

Benim kuzenim birine borç verdi hemde yüklü miktar ve adam kayboldu. Sonra psikolojik sorunlar ilaçlar vs...

her ailede var sanırım böyle insanlar... yani dara düşünce aranıcak kişi özelliğini söyleyeyim size..etrafta birikim yapmış olduğubilinen fakat borcu olmayan insanlar akla gelir hemen.. ve bende lsam benden borc isteyen insanı geri çeviremem, hadi geri çevirdim diyelim o insan aileden sürekli yüz yüze bakmak var ve hep çekinin siz olucaksınız isteyenin bir yüzü hesabı kendini kötü hisseden hep siz olursunuz.. o yüzden biraz birikmişiniz varsa biraz da borcunuz olsun yani bir şeye yatırım yapın.. böylece aile sizden borç istemeyi bırakır, sizinde borç vermemek için geçerli bir nedeniniz olur.. biz evlendikten hemen sonra borca girdik biliyorumki girmeseydim eşimin ailesi düğün borçlerı nedeniyle takılarıma el koyabilirdi.. isteseler bende hayır diyemezdim

canım üzgünüm ama maalesef vermemen lazım. yorum yapan tüüüm arkadaşlara katılıyorum. iş bu yarının garantisi yok. haydi bişey oldu çıkarttılar snei işte. o kuzenmi bakacak size, o mu ödeyecek ev kirasını? biz 2 kişi çalışıyoruz çok şükür maaşımızda iyi. ev ve araba kredi ve biz bile korkuyoruz ya birimiz işten çıkarsa nasıl öderiz nasıl geçiniriz diye. aman ha diyeyim 5000 falan tamam ama paranızın tamamını keisnlikle vermeyin. Allah korusun bir hastalık olsa bir sıkıntı olsa kendi paranızı bile kullanamayacaksınız. insanın kenarda parasının durması şart. yarın kime ne olacağı bilinmez..

kim olsa kızar bu duruma.eşiniz madem işsiz bi allahın kulu gelipte ihtiyacınız varmı dıye sordumu size ki eşiniz kendi durumuna bakmadan gözünü karartıp size bile danışmadan tamam demiş.

ben bu adamların eşlerine sormadan " veririz " demelerine gıcık oluyorum yaaa Madem o kadar malları var satsınlar, 12 milyar az para değil onu size geri ödemeleri ohoooo...

kim olsa kızar bu duruma.eşiniz madem işsiz bi allahın kulu gelipte ihtiyacınız varmı dıye sordumu size ki eşiniz kendi durumuna bakmadan gözünü karartıp size bile danışmadan tamam demiş.

Benim ailemin dışında bir Allah'ın kulu gelipte sormadı arkadaşım. Geçinebiliyormusunuz diye soran hiç olmadı, hatta tam aksine eşime sen hala işsizmisin diyenler oldu (kendi akrabaları, bizimkiler hep moral verdiler).
Annem babam sürekli sorar hatta, benim çok kızdığımı bilselerde ben farketmeden eve geldiklerinde para bırakır giderler. Bi bakarım çekmeceden para çıkıyor.
Eşimin aileside sağolsunlar pazar alışverişlerimizi yaparlar. Onlarada almayın dediğim halde devam ederler. Bir yerden sonrada ''almayın, vermeyin'' diyince üzülüyorlar, napacamı şaşırıyorum.

Kuzenin istediği parayı verdik bu arada. Ben eşimle konuştum, aylar sonra olabilecekleri söyledim. Söz verdiği için oda biraz pişman oldu gibi ama diğer taraftanda yardım etmeyi çok istedi.
Benden söylemesi dedim ve kararı kendine bıraktım. Kuzeni ile de görüştü, borcunu kısa sürede ödemesini istedi. O da tamam dedi ama ikiside çok mantıksız bir şekilde, ileriyi düşünmeden tamam diyorlar sürekli. Borcunu ödeyip ödeyemeyeceği belli bile değil. Verdiğimiz paradan ziyade birde kredi çekeceklermiş. Eşim kredi çekmesin diye verecekti o parayı oysa ama yetmezmiş bizim verdiğimiz borç, öyle söyledi kuzeni.

Ben parasında dedğilim inanın. Eşim gider benim kardeşime pahalı şeyler alır, kendi kardeşine almak istemez çok kızarım. Kardeşi okuyor ona azda olsa para göndermesini söylerim arada sırada. Ben demeden göndermez. Göndersede söylenerek gönderir, babam göndersin der. Keşke çok param olsada herkese yardımcı olabilsem. Ama beni düşündüren bir kaç ay sonrası. İnşallah düşündüğüm gibi olmaz.
Birde ben yüklü borç vermekten başka açılardanda çok çekinirim. Bırak akrabayı, kardeşler arasında bile çok büyük sorunlar çıkıyor bu nedenle.

Neyse bakıp göreceğiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…