• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kuzeni ve tuvalet sorunu

serotininevi

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2023
187
82
18
Herkese merhaba;

Eşimin kardeşi gibi çok sevdiği, değer verdiği bir kuzeni yaşadığımız şehre geldi bir sebepten. Bizde misafir olarak kalıyor 4-5 gündür. (Hayatımızda olan ve hep görüşeceğimiz biri). Kendisini ben de çok severim. Düzgün, saygılı, yardımsever biridir.
Fakat bizde kaldığı bir kaç günde bir kere fark ettim ki tuvaletten çıkınca elini yıkamıyor. Bu durumdan rahatsız oldum.

Açıkçası şöyle, bizim tuvaletimizin içinde küçük bir lavabo var el yıkamak için. Biz onu kullanmıyoruz ama yine de sabun koyduk oraya da. Yanında banyodaki el yıkama lavabosunu kullanıyoruz. Belki içeride elini yıkıyordur diye düşündüm ve dün eşime "x de tuvaletten sonra elini yıkamıyor galiba" dedim ve eşim çok sinirlendi. "Ne ilgisi var çocuk içerideki lavaboyu kullanıyor, ilk geldiğinde bana sormuştu ben de onu da kullanabilirsin demiştim, ayrıca çok titiz biridir böyle söylemen haksızlık vs" dedi. Ben de üstelemedim ama yıkamıyor. Yıkıyorsa da bence sabun kullanmıyor çünkü sabunluk nasıl bırakıyorsam aynen öyle duruyor.

Ha çocuk pis pasaklı biri değil görünüşte. 2 günde bir duş alıyor. Kıyafetleri temiz ve ütülü. Deodorant kullanıyor ama tuvalet sonrası elini yıkamıyor ya da sadece bir su tutuyor.

Bir defasında da eşimin ablasında da bunu gözlemlemiştim. Tuvaleti kullandı (uzun kalmadı, hemen girip çıktı. Muhtemelen idrarını yaptı sadece. Takip etmiyorum, tesadüf biriyle konuşurken kapı önünde denk geldik). Çıkınca lavaboya gitti eline yalnızca su tuttu sadece. Garip geldi. Normalde evini vs manyak gibi temizleyen bir kadın. Onun elinden de bir şey yemekte çok zorlanıyorum ama dediğim gibi evi falan manyak gibi temizler. Pis denilir mi bilemiyorum.

Neyse çocuk şimdi bizde kalıyor bir kaç gün daha kalacak. Açıkçası huzursuz oldum. Eşime de bir şey söyleyemiyorum ısrarla çok titiz biri olduğunu ve benim kuruntu yaptığımı söylüyor.
Çocuk daha önce bize yemek yapmıştı, temiz olduğunu düşünce yemiştim. İçim kötü oldu. Şimdi yine yaparsa denk gelirsem nasıl yerim bilmiyorum. Ayrıca evimde kalması beni huzursuz etti ama bir şey de diyemiyorum.

Sizce büyütüyor muyum ? Böyle bir durumda hiç kaldınız mı ? Ara sıra bizde kalabilecek biri. Gelmesin desem olmaz. Nasıl yapacağım bilmiyorum.

Güncelleme : Çok öfkeliyim. Bugün eve geldim ve bahsettiğim kuzeni tuvaleti biraz pis bırakmış. Bugüne kadar hiç denk gelmedim hep temizdi. Sinirim bozuldu ve eşime söyledim. Önce inkar etti. Ne alaka falan sen çok titizsin dedi gitti kendi yıkadı. Gördüğünü bile inkar edecek kadar saçmaladı. Sonra içten içe kırıldığını hissettim ve ben de gidip konuştum. Söz konusu ailen olunca çok korumacı davranıyorsun evet yanlış ve ayıp demek bu kadar zor mu yani dedim. Hak verdi, şaşırdığını söyledi ama insanlık hali, görmemiştir yoksa kaç gündür böyle bir şey hiç olmadı dedi.

Biraz esnek ol, senin de ailenden biri böyle yapabilirim ben üstüne gelip seni utandırmam dedi. Haklısın ama bile isteye yapmamıştır, böyle şeyler başımıza gelebilir, sürekli mahçup hissetiriyorsun bana dedi. Yıkadık konuyu kapattık. Kuzenine de bunu hissettirmedi hiç. Konuyu da hiç açmadı. Rahatsız oldu konu yokmuş gibi davranıyor. Bir de eşim bana göre esnektir. Bazı şeyleri uzatmaz ve insanın olduğu yerde eksikler olabilir diye değerlendirip üstünde durmaz her şeyin. Bu da beni bugün sinir etti. Daha da konuyu açmıyorum ama içimde patlıyor.

Son düzenleme:
aynı şeyleri kayınvalidemde yaşıyorum maalesef kendisini çok severim uzunca bir zamanda elinden yemeğini yedim ama bir sefer ameliyat olduğunda refakatçisi bendim tuvalete ben götürüp getirdim ve tuvaleti kullanışını gördüğümden beri midem kötü aklıma geldikçe fena oluyorum. bu zamana kadar yediklerim aklıma geliyor😂 hamileyim eşimle yemek yolluyor Allah razı olsun çok iyi biri ama o tuvalet hali aklıma geldiği için çok zorlanıyorum yemek zorunda kalırsam diye. sizi benim gibi anlayan olur mu bilemiyorum ama yaşadığınızın iğrenç bir his olduğunu biliyorum

Icerdeki sabunlugu alin bakalim size yenge sabun nerede diye soracak mi?
Sorarsa o zaman yikiyor demektir sizde ah dolduracaktim ustune ekleyecektim yerine koymayi unutmusum der verirsiniz
Ama sormuyorsa yikamiyordur muhtemelen ya da sadece 2 damla su tutuyordur 🤷‍♀️
tam yazacaktım yazmışsınız :)
böyle yapın konu sahibi

Icerdeki sabunlugu alin bakalim size yenge sabun nerede diye soracak mi?
Sorarsa o zaman yikiyor demektir sizde ah dolduracaktim ustune ekleyecektim yerine koymayi unutmusum der verirsiniz
Ama sormuyorsa yikamiyordur muhtemelen ya da sadece 2 damla su tutuyordur 🤷‍♀️
Sormaz o yüzden bunla yüzleşmekten, iyice midemin ağzıma gelmesinden çekiniyorum. Bariz yıkamıyor. Eşim aksinin söylese de yıkamıyor yani. Yıkanmış lavaboda su olur, sağa sola su sıçrar. Lavabo kupkuru duruyor nasıl yıkamış olacak ki ? Zaten süphem yok benim. Sadece ne yapacağımı bilmiyorum.

aynı şeyleri kayınvalidemde yaşıyorum maalesef kendisini çok severim uzunca bir zamanda elinden yemeğini yedim ama bir sefer ameliyat olduğunda refakatçisi bendim tuvalete ben götürüp getirdim ve tuvaleti kullanışını gördüğümden beri midem kötü aklıma geldikçe fena oluyorum. bu zamana kadar yediklerim aklıma geliyor😂 hamileyim eşimle yemek yolluyor Allah razı olsun çok iyi biri ama o tuvalet hali aklıma geldiği için çok zorlanıyorum yemek zorunda kalırsam diye. sizi benim gibi anlayan olur mu bilemiyorum ama yaşadığınızın iğrenç bir his olduğunu biliyorum
Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Evime gelmesin diyemem. Öyle uzak biri değil çünkü. Eşim de kırılır ayrıca. Nasıl yöneteyim bilmiyorum içim bulanıyor. Hayır elinden yemek yemek zorunda da kalabilirim.

Eğer elini yıkamıyorsa mutfakta bi şey hazırlamasına fırsat vermeyin, salata vb.

Eğer kalacaksa nasıl kovasınız? Elini vurduğu yerleri temizleyin kolonya ve ıslak mendille ? Kapı kulpları, kumanda vb. Bir de ona ayrı bi tabak ve çatal kaşık ayırın. Fark ettirmeyin. Sadece onları kullanmış olsun. Başka da ne yapılır bilemedim 🤷‍♀️

Eğer elini yıkamıyorsa mutfakta bi şey hazırlamasına fırsat vermeyin, salata vb.

Eğer kalacaksa nasıl kovasınız? Elini vurduğu yerleri temizleyin kolonya ve ıslak mendille ? Kapı kulpları, kumanda vb. Bir de ona ayrı bi tabak ve çatal kaşık ayırın. Fark ettirmeyin. Sadece onları kullanmış olsun. Başka da ne yapılır bilemedim 🤷‍♀️
Bazen onların evine gidiyoruz ve bize mangal falan yapıyor. Midem alt üst oldu şimdi. Daha önce yerdim titiz diye. Dışarıdan bakılınca da bayağı duşunu falan alır, kılık kıyafeti temizdir. Anlamıyorum bu konuda niye böyle. Ay eşten dolayı tahammül etmek zorunda kaldığımız şeyler gerçekten çok zorluyor ya. Gelmesin artık desem eşim kırılır ve sorun çıkarır. Denmez de.

Bazen onların evine gidiyoruz ve bize mangal falan yapıyor. Midem alt üst oldu şimdi. Daha önce yerdim titiz diye. Dışarıdan bakılınca da bayağı duşunu falan alır, kılık kıyafeti temizdir. Anlamıyorum bu konuda niye böyle. Ay eşten dolayı tahammül etmek zorunda kaldığımız şeyler gerçekten çok zorluyor ya. Gelmesin artık desem eşim kırılır ve sorun çıkarır. Denmez de.
kadın mı erkek mi gerçi ne farkeder
hani kadınlar daha titiz olur o açıdan dedim

sabun olayını eşinizin göreceği şekilde yapın bakın istemedi diye de gösterirsiniz

kadın mı erkek mi gerçi ne farkeder
hani kadınlar daha titiz olur o açıdan dedim

sabun olayını eşinizin göreceği şekilde yapın bakın istemedi diye de gösterirsiniz
Erkek.
Gösterirsem gerilir ve ailemi istemiyorsun, ne yapabilirim vs diyecek. Kırılıyor içten içe eleştirince böyle. Gelme diyebileceği biri de değil. O yüzden eşime ispat etmek değil aslında derdim.
Buradan tartışırız çünkü. Bir de gerçekten ne yapabilir diyorum. Çocuğa elini mi yıka diyecek, koca adam zaten çocuk dediğime bakmayın. 31 yaşında. Hani eşimin de çözebileceği bir şey değil gibi. Ben tiksindim nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Görmezden gelinecek, idare edilecek bir şey mi böyle durumda kalanlar ne yapıyor onu merak ettim.

Açık konuşacağım, evimde b*klu elleriyle kimse dolaşamaz.
Kapı kollarına değecek, elektrik düğmelerine dokunacak, mutfakta her yere dokunacak. Sonra ben dokunacağım, yemek yapacağım vs. Her yere her şeye bulaşacak. Cıks. Kuzen için değmez valla, kalbini de kırarım kafasını da. :KK53:
Ayol mikrop falan kapabilirsiniz şaka değil bu. Ben olsam uyarırdım. Tuvaletten çıkıp elini yıkamayan kocaman adam utanmıyorsa ben hiç utanmam.
Tuvalet eğitimine el yıkamak da dahil bence. 3 yaşındaki yeğenim bile elini yıkıyor, diyeceklerim bu kadar.

Erkek.
Gösterirsem gerilir ve ailemi istemiyorsun, ne yapabilirim vs diyecek. Kırılıyor içten içe eleştirince böyle. Gelme diyebileceği biri de değil. O yüzden eşime ispat etmek değil aslında derdim.
Buradan tartışırız çünkü. Bir de gerçekten ne yapabilir diyorum. Çocuğa elini mi yıka diyecek, koca adam zaten çocuk dediğime bakmayın. 31 yaşında. Hani eşimin de çözebileceği bir şey değil gibi. Ben tiksindim nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Görmezden gelinecek, idare edilecek bir şey mi böyle durumda kalanlar ne yapıyor onu merak ettim.
sabunun miktarını gizlice azaltın
sonra x sabunları dolduruyordum bitmemiş bu kokusunu falan mı beğenmedin anlayamadım vs mi deseniz acaba?

Açık konuşacağım, evimde b*klu elleriyle kimse dolaşamaz.
Kapı kollarına değecek, elektrik düğmelerine dokunacak, mutfakta her yere dokunacak. Sonra ben dokunacağım, yemek yapacağım vs. Her yere her şeye bulaşacak. Cıks. Kuzen için değmez valla, kalbini de kırarım kafasını da. :KK53:
Ayol mikrop falan kapabilirsiniz şaka değil bu. Ben olsam uyarırdım. Tuvaletten çıkıp elini yıkamayan kocaman adam utanmıyorsa ben hiç utanmam.
Tuvalet eğitimine el yıkamak da dahil bence. 3 yaşındaki yeğenim bile elini yıkıyor, diyeceklerim bu kadar.
Gerçekten bu dediklerini yapabiliyor musunuz ? Yani ben de çok net sınırları olan biriyim ama bu dediğinizi eve gelmiş birine yapamam gerçekten ki dediğim gibi eşim de yüzüne vurdukça kırılıyor. Çözübileceği bir şey değil çünkü. Ben ima da bulundum bir defa, havlu yok elini yıkayınca bunla kurularsın vs dedim tamam dedi. Hani böyle bir şey kaldı ki söylesem, ben suçlu olurum, yıkıyorum zaten der ve çok yıkıcı bir şey olur aile ilişkisi içinde.

sabunun miktarını gizlice azaltın
sonra x sabunları dolduruyordum bitmemiş bu kokusunu falan mı beğenmedin anlayamadım vs mi deseniz acaba?
Bu kadar net söyleyemem ama havlu yok elini yıkarken buraya koyuyorum vs diye böyle bir ima da bulundum da yani koca adam benim dememle mi değişecek, bir de işin bu tarafı var. Hadi ben dedim, ima ettim yıkadı. Netice de yıkamıyor, biliyorum. Eşime söylediğimde de çok kırılıyor, savunmaya geçiyor. Aileme hep bir kulp buluyorsun falan diyor. Bunu da üstelesem, ne yapabilirim benim suçum mu illa yüzüme mi vurman gerekir der. Onu da anlıyorum ama ben de müthiş rahatsızım, evimde rahat değilim.

Bu kadar net söyleyemem ama havlu yok elini yıkarken buraya koyuyorum vs diye böyle bir ima da bulundum da yani koca adam benim dememle mi değişecek, bir de işin bu tarafı var. Hadi ben dedim, ima ettim yıkadı. Netice de yıkamıyor, biliyorum. Eşime söylediğimde de çok kırılıyor, savunmaya geçiyor. Aileme hep bir kulp buluyorsun falan diyor. Bunu da üstelesem, ne yapabilirim benim suçum mu illa yüzüme mi vurman gerekir der. Onu da anlıyorum ama ben de müthiş rahatsızım, evimde rahat değilim.
ben ne yapabilirim ne yaaa
çişli b.klu evimize dokunuyor farkında mısın diyin benim kuzenim mi diyin

yooo yazdığım gibi ima etmeniz lazım

Gerçekten çok rahatsız edici şeyler ya. Eş ailesi olunca öyle kırılmasın diye bir şey de pek diyemiyor insan. Evimden tiksindim. Eşime söylesem adam ne yapsın. Hemen savunmaya geçiyor zaten.
Gittiğim bir Cafenin tuvaletinde kolonya vardı ve bence ellerini yıkamayanlar bile onu mutlaka şöyle bir ellerine sıkıyorlardı. Lavanta kolonyasıydı sanırım. Siz de koysanız?

Gerçekten bu dediklerini yapabiliyor musunuz ? Yani ben de çok net sınırları olan biriyim ama bu dediğinizi eve gelmiş birine yapamam gerçekten ki dediğim gibi eşim de yüzüne vurdukça kırılıyor. Çözübileceği bir şey değil çünkü. Ben ima da bulundum bir defa, havlu yok elini yıkayınca bunla kurularsın vs dedim tamam dedi. Hani böyle bir şey kaldı ki söylesem, ben suçlu olurum, yıkıyorum zaten der ve çok yıkıcı bir şey olur aile ilişkisi içinde.
Kimse kırılmasın diye dışkı kalıntılarını her yere saçsın mı peki? Çok özür diliyorum fazla açık ve mide bulandırıcı yazıyorum ama insan kafayı yer ya, nereye dokundu acaba her yerde dışkı kalıntısı olma ihtimali vs. Yani cidden aile ilişkisi bu denli önemli mi?
Ben fazla titiz biri değilimdir ama benim de net olmasa bile sınırlarım vardır sormuşsunuz ya. Tuvalete giren sifonunu çeker ve elini yıkar benim evimde. Sifonu çekmeyen kardeşime bas bas bağırdım bir kere mesela. Laftan anlamayanı huzursuz ederim, benimki kaçtıysa onunki de kaçacak bana göre. :KK53: Evimi haftada 1-2 defa süpürür silerim tozunu alırım. Yani öyle aşırı takıntılı değilim ama azami ölçüde hijyen kuralları şart. Ev temizlendikten sonra düzgün kullanırsan ev daha uzun süre temiz kalır kafasındayım, anlatmak isteidğim bu.
Şimdi biri elini yıkamadan sağa sola değerse ben domestoslu suyla evi kırklamak zorunda kalırım. Ne gerek var? Şu eforu bana harcatmaya kimin ne hakkı var?

Back
X