Eşimin kuzeni

Aynen canım insan akrabasına bile gitmeye çekinir şu hale bak. Ben bekarım ve evlenirsem eşimin ailesi elbette gelecek de kalacak da hickimse evlendi diye ailesini silemez silmez. Arkadaş hamileymiş anlayışla karşılamaya çalışıyorum ama benim yengemde hamileydi yatması gerekiyordu ben gittim yanına annesi gitti o yattı gelmek isteyen kimseye de gelme ben rahatsızım demedi o yine yattı gelen yine geldi. Benim konuda en çok dikkatimi çeken cümleler " amcaoglu ne ya" ve " eşimin ailesiyle sorun yaşadığım için gelmiyorlardı onlarada yol açılmış olacak " ve " Allahın cezası bir aile " bu cümleler de ben şunu görüyorum evet bebeği düşünüyor arkadaş ona bir zarar gelmesin diye istemiyor ( bu görünüşte ki neden ) ama asıl eşinin ailesini istemiyor ve akrabalık bağı ile hiç alakası yok arkadaşın amcaoglu ne ya cümlesi KOCA BİR SIFIR olduğunu gösteriyor. ..
Kesinlikle katiliyorum daha gelinmeden bunun derdini etmis.Ohh kocanin ailesini alma etme sayma kurtul kendin mis gibi yasa evinde kendi ailen olunca sorun olmasin felan ne guzel dunya.Herkes boyle ister ama kimse bunu yasama luksune sahip degil kimse eşi istemiyor diye (ne kadar kotu lanet olsa bile) ailesini yakin akrabalarini atamaz.Inan ayni durumda ben olsam basimin ustunde yeri var gelsin tabiki derim ben ne yiyorsam ondan koyarim onlerine.Sonucta yatmam gerek diye ac durmuyordur veya esime soylerim ben ilgilenemicem yardimci ol durumumu biliyorsun derim.Disari cikin yiyin gezin evde de ayni sekilde keyfinize bakin beni bu seferlik affedin size eslik edemicem derim guzelce. Onlar da essek degil ya anlarlar bence..Eskiden cumbur cemaat yasiyorlarmista kimsenin giki cikmiyormus.Yanlis anlamayin bunu savunmuyorum ama simdiki evlenenlere bakiyorum saka gibiler ya..Allah baska dert vermesin yani..

gerçekten 'kadının en büyük düşmanı yine kadın' sözünü açıklamak için bu konuyu örnek göstereceğim. Arkadaşlar kızcağız 'SORUNLU HAMİLE' normal hamile değil kanamalı bebeği düşürme kaybetme riski var neden anlamıyorsunuz??? siz örf adet anene derdine doğmamış çocuklarınızı riske mi atacaksınız???

gerçekten 'kadının en büyük düşmanı yine kadın' sözünü açıklamak için bu konuyu örnek göstereceğim. Arkadaşlar kızcağız 'SORUNLU HAMİLE' normal hamile değil kanamalı bebeği düşürme kaybetme riski var neden anlamıyorsunuz??? siz örf adet anene derdine doğmamış çocuklarınızı riske mi atacaksınız???
Sorunlu hamilelik geçirdiğini herkes anladı, sadece sizler şu cümlelere dikkat etmiyorsunuz "amcaoglu ne ya" "ailesiyle sorunlar yaşadığım için gelmiyorlardı onlarada yol açılacak" " Allahın cezası bir aile " şu cümleler sana normal geliyorsa diyeceğim bir şey yok. Ayrıca gelen kendi kuzeni olsaydı aynı tepkiyi verir miydi ? "Amcaoglu ne ya"gibi bir cümleyi yine kurarmiydi? Eminim gelecek olan kişi sorunlu bir hamilelik geçirdiğini bilmiyor belki hamile olduğunu bile bilmiyor . Gelecek olan misafire durum anlatılsa ya gelmekten vazgececektir yada gelse bile konusahibine yük olmayacak şekilde hareket edecektir , ve birkaç gün içinde geri dönecektir.

Ayyyy konuyaaa bak ya yilan hikayesine dondu resmen kimi ister kimi istemez kimi nazlanir kimi nazlanmaz herks sizin dusuncenizde hareket edecek diye bi kaide yok ki belki kadin sevmiyo ezeli dusmani hos biz ona kapidan kov demiyoruz durumunu acikca ifade et diyoruz kadin sevmiyo iste sevmek zorunda mi belki size burda anlatamica yanlis bi hareketi var gelmesini istemiyo yok efendim bu nasil gorenekte yok efendim bizim kulturumuzde bu yok da hangi kadin evine gelinsin yenilsin icilsin sohbet edilsin istemez demekki arkadsin skntisi var iste istemiyo daha bunu nie onur kirici hakaret derecesine getiyorusunuz anlamiyorum ben esimin alilesini kendi ailemden cok seviyorum bazen bana da tak ddgi noktolar olmuyo degil herkes kocasinn ailesni sevmek zorunda mi

Ayyyy konuyaaa bak ya yilan hikayesine dondu resmen kimi ister kimi istemez kimi nazlanir kimi nazlanmaz herks sizin dusuncenizde hareket edecek diye bi kaide yok ki belki kadin sevmiyo ezeli dusmani hos biz ona kapidan kov demiyoruz durumunu acikca ifade et diyoruz kadin sevmiyo iste sevmek zorunda mi belki size burda anlatamica yanlis bi hareketi var gelmesini istemiyo yok efendim bu nasil gorenekte yok efendim bizim kulturumuzde bu yok da hangi kadin evine gelinsin yenilsin icilsin sohbet edilsin istemez demekki arkadsin skntisi var iste istemiyo daha bunu nie onur kirici hakaret derecesine getiyorusunuz anlamiyorum ben esimin alilesini kendi ailemden cok seviyorum bazen bana da tak ddgi noktolar olmuyo degil herkes kocasinn ailesni sevmek zorunda mi
İnan bu insanlar yüzünden yine ceza almak istemediğim için cevap vermiyorum ama sanırım ego tatmini konusunda ciddi problemleri var. Amaç benim konum üzerinden kendilerini övmek, gösteriş yapmak. Benim tavrımı beğenmeyenlerin(!)mesajlarına bak kendilerini övüp durmuşlar, yok ben şöyle iyiyim böyle misafirperverim:))
İşin komik tarafı ne biliyo musun? Sanki tek bir eş kuzeni, tek bir eş ailesi profili var da onun üzerine yorum yapıyoruz. Sen benim neler yaşadığımı, nelere maruz kaldığımı nereden biliyorsun be kadın?eşini öldüren adamlar, karı kocayı boşattıran kaynanalar, öz torununa taciz eden dedeler var. Bunlar da koca, bunlar da kaynana, kayınpeder. Sen insanların evlerinin içini bilmedden sallayıp duramazsın!!

Hani tekrarlayıp durmuşlar ya adamın haberi bile yok, sanki gelip hizmet mi beliyecek, işi vardır da ondan geliyor falan fişman. Dedim bu hanımlar aşırı mikemmmel oldukları için bunların eşlerinin aileleri de bu kadar mükemmel o yüzden anlayamıyorlar. Şu 19 dayfada en az 9 kere açıkladım, adamı daha önce misafir ettim, gidicem deyip bilet aldırıp vazgeçip bileti yakan, her öğün çeşit çeşit yemek bekleyip bir öğlen makarna çorba salata yaptım diye trip atan, birkez ellerine sağlık yenge demeyen, mahallenin bakkalından bizim adımıza bir ton sigara, gofret, çikolata alıp yazdıran, eşim çarşıda işim yok sen git dediği halde zorla götürüp kendine takım elbise aldıran, bir yıldır görüşmediği kuzenini size gelcem diye arayan adam diye. Ailesi konusunda da beni baştan beri sevmedikleri için oğullarının her hareketini benim etkime bağlayan, kayınpederin bir yaşında bile olmayan bebeğime ağlıyo diye bağırıp kollarından sarsan, yatak odamda her emzirdiğimde pat diye girip napıyosun burda diye bağıran, evdeki 2 bin tllik koltuğa kadar ne gerek vardı, oğlumu soydun soğana çevirdin diyen, daga birçok şey yaşadıktan sonra bir akşam küçük oğluna ev almak için kendi evini satıp bize yerleşeceğini söylemesi üzerine eşimin karşı çıkması ve bunu da bana bağlamalarıyla evime gelmemelerini defalarca yazdım. Ve bu mükemmel hanımlar bu açıklamaları yaptığım tek bir mesajı alıntılamayıp, iki, üç kelimeyi cımbızlayıp papağan gibi aynı şeylere devam etmişler. E tabi bu mesajları görmemezlikten gelmezlerse kendilerini övmeye meydan kalmayacak ya. Güzel güzel pohpohlanıyorlar işte:))

Yoksa şu yaşadıklarımın 10da birini yaşamış olsalardı o kapattığımı iddia ettikleri kapıya 10 kilit taktırırlardı. Benim gibi sabretmek herkesin harcı değil, ama konuşmak, yorum yapmak, alakasız şeylere karışmak şu ülkede birçok kişinin harcı.
Önceki hamileliğimde bu kadar olmasa da yine riskim olduğu için yattığımda kayınpederim bir ton laf atmıştı. Yok bir tek sen mi doğıruyorsun, düşeceği varsa zaten düşer, doktorun lafıyla yatılır mı diye. O zaman yaşlı, cahil deyip geçmiştim ama şimdi cahilliğin ne yaşlılıkla ne de okumakla alakalı olmadığını yeni yeni kavrıyorum:))

Mükemmel kadınlar mükemmel hayatlarına, çocuklarından daha değerli misafirlerine, her ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar hizmet için peşinde koşturacak kadar sevdikleri eş kuzenlerine dönerlerse, milletin konusundan çok alakasız işlere karışmazlarsa çok ama çok sevinirim. Ben çocuklarımı ve sağlığımı herşeyin önüne koymaya devam edeceğim..

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,

Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.

Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.

Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
Eşinle konuşman gereken bir durum.Tek başına sana danışmadan eve kimseyi çağıramaz ki?Erkek bir de gelen kişi.Sen bunu açıkça söylemelisin.
Kaynının söylediği lafın cevabını eşin vermeliydi.Vermediyse sen demeliydin mutfak benim ister toplarım ister toplamam.

Bu durumu eşin düşünmeliydi , zaten riskli bi hamilelik böyle bi durumda düşencesizlik yapıyorsa , başka şeyleri düşünemiyorum .

Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.
Ne alakası var arkadaşım bunun çıt kırıldımlıkla.Eskide yaşamıyoruz.Kimse de tarla sürmüyor burda.
eVEvliliklerde o eski evlilikler değil.Eskiden tarlada vücut yoruluyordu.Şimdi beyin yoruluyor.Eskiden teknolıji bu kadar yoktu.Teknoloji artınca insanların fiziksel gücü zayıflıyor haliyle.Eskiden herşey katıksızdı şimdi organlarımız neyle besleniyor belli değil.
Eskiyi bi kenara bırakın şimdiye bakın.
Ben çalışan insanım benim evime eşim bana sormadan misafir kabul edemez.Ben de ona danışırım.
Hele ki erkek misafir hiç bir şekilde yatılı gelemez.Hele ki hamileyken.
Kadın ben misafir istemiyorum demiyor.Zaten zamanında yaptım ettim diyor.Kimse hatır saymadı diyor.Bi de üstüne karın pis mi diye laf eden erkek kardeş var.
Kadın diyor ki ben hamileyim.Ağırım.Eşimin kuzeninin gezmesini keyfi gelmesini düşünene kadar beni ve bebeğimizi düşünmesi gerekmez miydi diyor.Buna içerlemiş haklı olarak.Evlilik aynı evi ortak paylaşmak,aynı hayatı ortak paylaşmaktan geçer.Kafama göre hareket edeyim olayı değildir.

canım ne yapacak allahını seversen söyle.

dengesiz dememiş,aile için dengesiz demiş, kendisine laf eden kişi de bir başkası.

2. hamileliğim canım, hamilelikler konusunda biraz bilgiliyim.

hamile topiğinde çalışması yasak ve tüm gününü minimum aktivite ile geçirmek zorunda kalan arkadaşlar da var, bu risklerden de haberdarım.

ama daha bir şey talep edilmemiş, farazi farazi işler, adam gelecek tüm gün gezecek, akşam belki sadece yatıya gelecek, eş de ona eşlik edecek,
eeee? konu sahibinin derdi ne?

ilk mesajında gayet net belirtmiş, bu kişiye evet dersem küs olduğum ailesinin gelmesine de kapı açmış olurum diye.
şımarıklık burada canım.

elbette bu benim yorumumu, sizin yorumlamanız farklı şekilde, yardımcı olmuşsunuzdur umarım.
İstersen 5 tane çocuk doğur.Herkesin hamileliği farklıdır.Doktor risk var diyorsa risk vardır.9 ay yatmak zorunda kalan hamileler bilirim ben.
Burda bahsedilen kuzende daha önceden dengesizlikler yapmış ve konu sahibi bahsetmiş.Dengesiz olmasa dahi,bir insanın evine 1 hafta yatılı erkek misafir kabul etmeme hakkı var.Bunun neresi şımarıklık.

aslinda esler sakinlikle yumusaklikla birbirlerini dinleseler bi ortak karara varirlar.esinde surda hakli size gelmek istiyorum diyen misafire bi hanima sorayim azcik bekle denmez.o anda esinin rahatsizligindan kem kum demeden bahsetseydi olurdu.tabiki onceliginiz yavrunuzun sagligi..
nasil ben bebegimi kisin sogugunda o evde gripli var bulasir diye gitmiyorsam yada cocugum hasta baska zaman gelin diyorsam sizde hayati sozkonusu olan bebeginiz ve kendiniz icin bunu erteleyebilirsiniz..ama esinizle aranizi bozmadan onuda uzmeden...

Ay kadının en büyük düşmanı kadın ne demek ya ?
Milyon tane tecavüz, taciz oluyor.
Bunlar gelip bir yerlerden ezberleyip kadının en büyük düşmanı kadın diyor.
Akıllarınca kadından yana oluyorlar.
Bak konuş sahibi diyor ki eşimin ailesi yüz bulup gelmeye calisacaklar. Eşinin anası ana değil çünkü babası filan gelmesin eve di mi ?
Sorunlu hamileyse bir zahmet karşı tarafa söylesin.
Yok karşı tarafa soyleyemiyorsa kocasına söylesin. Hiçbir şeyden habersiz
Kocası da onu dinlemeyecek karakterdeyse otursun düşünsün ben kimden çocuk yapıyorum.

İnan bu insanlar yüzünden yine ceza almak istemediğim için cevap vermiyorum ama sanırım ego tatmini konusunda ciddi problemleri var. Amaç benim konum üzerinden kendilerini övmek, gösteriş yapmak. Benim tavrımı beğenmeyenlerin(!)mesajlarına bak kendilerini övüp durmuşlar, yok ben şöyle iyiyim böyle misafirperverim:))
İşin komik tarafı ne biliyo musun? Sanki tek bir eş kuzeni, tek bir eş ailesi profili var da onun üzerine yorum yapıyoruz. Sen benim neler yaşadığımı, nelere maruz kaldığımı nereden biliyorsun be kadın?eşini öldüren adamlar, karı kocayı boşattıran kaynanalar, öz torununa taciz eden dedeler var. Bunlar da koca, bunlar da kaynana, kayınpeder. Sen insanların evlerinin içini bilmedden sallayıp duramazsın!!

Hani tekrarlayıp durmuşlar ya adamın haberi bile yok, sanki gelip hizmet mi beliyecek, işi vardır da ondan geliyor falan fişman. Dedim bu hanımlar aşırı mikemmmel oldukları için bunların eşlerinin aileleri de bu kadar mükemmel o yüzden anlayamıyorlar. Şu 19 dayfada en az 9 kere açıkladım, adamı daha önce misafir ettim, gidicem deyip bilet aldırıp vazgeçip bileti yakan, her öğün çeşit çeşit yemek bekleyip bir öğlen makarna çorba salata yaptım diye trip atan, birkez ellerine sağlık yenge demeyen, mahallenin bakkalından bizim adımıza bir ton sigara, gofret, çikolata alıp yazdıran, eşim çarşıda işim yok sen git dediği halde zorla götürüp kendine takım elbise aldıran, bir yıldır görüşmediği kuzenini size gelcem diye arayan adam diye. Ailesi konusunda da beni baştan beri sevmedikleri için oğullarının her hareketini benim etkime bağlayan, kayınpederin bir yaşında bile olmayan bebeğime ağlıyo diye bağırıp kollarından sarsan, yatak odamda her emzirdiğimde pat diye girip napıyosun burda diye bağıran, evdeki 2 bin tllik koltuğa kadar ne gerek vardı, oğlumu soydun soğana çevirdin diyen, daga birçok şey yaşadıktan sonra bir akşam küçük oğluna ev almak için kendi evini satıp bize yerleşeceğini söylemesi üzerine eşimin karşı çıkması ve bunu da bana bağlamalarıyla evime gelmemelerini defalarca yazdım. Ve bu mükemmel hanımlar bu açıklamaları yaptığım tek bir mesajı alıntılamayıp, iki, üç kelimeyi cımbızlayıp papağan gibi aynı şeylere devam etmişler. E tabi bu mesajları görmemezlikten gelmezlerse kendilerini övmeye meydan kalmayacak ya. Güzel güzel pohpohlanıyorlar işte:))

Yoksa şu yaşadıklarımın 10da birini yaşamış olsalardı o kapattığımı iddia ettikleri kapıya 10 kilit taktırırlardı. Benim gibi sabretmek herkesin harcı değil, ama konuşmak, yorum yapmak, alakasız şeylere karışmak şu ülkede birçok kişinin harcı.
Önceki hamileliğimde bu kadar olmasa da yine riskim olduğu için yattığımda kayınpederim bir ton laf atmıştı. Yok bir tek sen mi doğıruyorsun, düşeceği varsa zaten düşer, doktorun lafıyla yatılır mı diye. O zaman yaşlı, cahil deyip geçmiştim ama şimdi cahilliğin ne yaşlılıkla ne de okumakla alakalı olmadığını yeni yeni kavrıyorum:))

Mükemmel kadınlar mükemmel hayatlarına, çocuklarından daha değerli misafirlerine, her ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar hizmet için peşinde koşturacak kadar sevdikleri eş kuzenlerine dönerlerse, milletin konusundan çok alakasız işlere karışmazlarsa çok ama çok sevinirim. Ben çocuklarımı ve sağlığımı herşeyin önüne koymaya devam edeceğim..
Sen en iyisini yapiyosun, ben laf etti diye eltimi evime almiyordum gorusmuyordum 1 yila yakindır. Artik ailenin gelini bile degil defolup gidiyor.
Esinin amca oglunu dusunmek zorunda degilsin, sana mi kalmis? 1 gun bile hizmet etmek zorunda degilsin hamileyken, ozellikle emrivaki yapan insanlara. Insanlar hadlerini bilmez olmus.

İlgilenen arkadaşlara haber vermek istedim.
Bugün kontrolüm vardı. Eşimle beraber gittik. Doktor baktı ve depişen birşey yok, yatmaya devam et, tuvalet ve asgari ihtiyaçlar dışında kalkmak yok dedi. Durumu tekrar anlattı, ultrasonda gösterdi. bundan sonrası için riskli gebelik uzmanı olan bir arkadaşına yönlendirdi. Eşim şaşkınlıkla dinledi. Anladım ki benim anlattıklarımı naz olarak algılamış, abarttığımı düşünmüş, riskli gebelik kavramını pek anlayamamış. Ama doktoru dinleyince olayın ciddiyetini kavramış. Arabada konuştuk biraz, işte ne yapalım nasıl yapalım tarzı şeyler. Ben de dedim ki "dün amcanın oğlu gelicem diyince durumumu söylemedin, ben bu halimle nasıl hizmet edicem?" "Ya boşver onu bi o mu kaldı düşünecek" dedi. Tek kelime daha etmedim. Muhtemelen arayıp söyleyecek. Bundan sonrası onun işi. Neyseki zaten yeterince stresli ve hastayken bir de milletin nazıyla cızıyla uğraşmayacağım.
çook sevindim

O değil de evlat canından da kıymetliymiş ya akrabalar bazılarının gözünde şaştım kaldım.
İyi ki annem beni herkesten önde tuttu. :KK60:
aynen benim annemde beni :KK60:

Ay kadının en büyük düşmanı kadın ne demek ya ?
Milyon tane tecavüz, taciz oluyor.
Bunlar gelip bir yerlerden ezberleyip kadının en büyük düşmanı kadın diyor.
Akıllarınca kadından yana oluyorlar.
Bak konuş sahibi diyor ki eşimin ailesi yüz bulup gelmeye calisacaklar. Eşinin anası ana değil çünkü babası filan gelmesin eve di mi ?
Sorunlu hamileyse bir zahmet karşı tarafa söylesin.
Yok karşı tarafa soyleyemiyorsa kocasına söylesin. Hiçbir şeyden habersiz
Kocası da onu dinlemeyecek karakterdeyse otursun düşünsün ben kimden çocuk yapıyorum.

Affedersiniz genelde biz normal insanlar dibini koklayıp anlayamadığımız için evlendiğimizde eşimizle yada ailesiyle sorun yaşayabiliyoruz. Konu başlığı eşimin kuzeni eve gelmesini istemediği kişi o oluyor eşinin annesi babası değil tabi sizin kadar zeki öngörülü olmadığım için emin olamadım. Normalde görüşmediği ( konu sahibinin ruh hastası olmadığını varsayarak arada bir husumet var diye düşündüm, durup dururken kimse kimsele küsmez diye,yine kendi aklımda eminim sizin farklı bir fikriniz vardır) kayınpederi ve kayınvalidesiyle de görüşmek istemeyebilir. Taciz tecavüz olayına nasıl geldiğinizi yine sizin kadar akıllı olamadığım için anlayamadım ama fikrimce bu erkek çocuklarına aileleri ki özellikle anneleri tarafından verilen farklı imtiyazlar sebebi ile erkeğin kendinde birçok hak bularak büyümesinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Eminim siz daha Avrupai bir ailede, daha çok adab-ı muaşeret kuralıyla, daha akıllıca eğitildiğiniz için buna da empati kuramayacaksınız. Ben eksik ve aptalca fikrimce biri evimde misafir kalıcaksa eşimi değil beni aranmasını isterim. Siz hamileyken ( sorunlu veya sorunsuz) ananelerimize uygun olarak kusursuz olarak misafirinizi ağırlarsınız Eşiniz çok şanslı bizim gibi düşüncesiz ve anlayışsız bir hanım değilsiniz.

Back
X