• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kuzeninin düğünü

Dslrsmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
441
532
103
Merhabalar
Ne yapsam doğru olur pek düşünemediğim bir olayla karşı karşıyayım. Eşimin bir kuzeni var kendisi kıskanç ve cahil bir tip kibarlıktan görgüden nasibini almamış. En son onu kendi düğünümde görmüştüm. O günkü bana karşı bakışlarını ve davranışlarını pek sevmedim eşime karşı samimi, beni de görmezden geliyordu. Düğünde masamıza geldiğinde de eşime ‘y abi çok yakışıklı olmuşsun hayırlı olsun’ deyip bana hiçbir şey demeden gitti. Bu kızın annesi de bir ara kayınvalideme misafirliğe geldiğinde yemek sofrasındayken ‘kız biraz az ye daha şimdiden böyleysen yarın bir gün çocuktan sonra iyice kilo alırsın’ dedi gevrek gevrek gülerek. Bende valla ben halimden memnunum belli ki y de memnun ki benimle evlenmek istemiş dedim.
Sonradan görümcemle bir ara bu konuyla alakalı sohpet ederken o kızla alakalı, beni pek sevmedi sanki hep görmezden geliyordu deyince kıskanmıştır dedi. Bende ısrarla sordum neden böyle düşündüğünü ve öğrendim ki beni nişanda gördükten sonra görümceme ‘x abla çok kilolu spora filan yazılmayı düşünmüyor mu y abiye pek yakıştıramadım’ demiş. Bu arada kızlar boyum 160 kilom da 61 :) kilolu değilim, ki olsam da kimseyi ilgilendirmez.Ki eşimle de birbirimize çok yakıştırırlar genelde, beğenilen de biriyimdir. Bunu söyleyen kız da bence çok zayıf bir kız ama beni ilgilendirmez insanların kilosu.
Şimdi yeni doğum yaptım sayılır bebeğim 2 aylık e biraz da kilo aldım :)
Düğünü varmış birkaç ay sonra, biz şehir dışındayız aslında gitmesek bahanemiz çok ama eşim kuzeninin babasının üzerinde hatrı olduğunu gitmek istediğini söylüyor bende gitmek istemiyorum biri bir laf söyler canım sıkılır diye, bir yandan da eşimi yalnız asla göndermem. Eşime bu olayların hepsini anlattım o da kıskanmıştır şeklinde yorumladı, kendi gelinleri ev hanımı, annemin öğretmen gelini olmasını hazmedemiyorlardır diyor. Eşim arada amcam olmasa gitmek istemem zaten ama ben gitme taraftarıyım ama yine de istemezsen gitmem diyor sizce ne yapsam daha doğru olur?
Bir yanım git giyin süslen çatlasınlar diyor diğer yandan da onlar kim ki seviyelerine inip davetlerine gideyim, bana söyledikleri lafları yutup hiçbir şey olmamış gibi gitmek tebrik etmek oynamak takı takmak içimden gelmiyor

Son düzenleme:
Merhabalar
Ne yapsam doğru olur pek düşünemediğim bir olayla karşı karşıyayım. Eşimin bir kuzeni var kendisi kıskanç ve cahil bir tip kibarlıktan görgüden nasibini almamış. En son onu kendi düğünümde görmüştüm. O günkü bana karşı bakışlarını ve davranışlarını pek sevmedim eşime karşı samimi, beni de görmezden geliyordu. Düğünde masamıza geldiğinde de eşime ‘y abi çok yakışıklı olmuşsun hayırlı olsun’ deyip bana hiçbir şey demeden gitti. Bu kızın annesi de bir ara kayınvalideme misafirliğe geldiğinde yemek sofrasındayken ‘kız biraz az ye daha şimdiden böyleysen yarın bir gün çocuktan sonra iyice kilo alırsın’ dedi gevrek gevrek gülerek. Bende valla ben halimden memnunum belli ki y de memnun ki benimle evlenmek istemiş dedim.
Sonradan görümcemle bir ara bu konuyla alakalı sohpet ederken o kızla alakalı, beni pek sevmedi sanki hep görmezden geliyordu deyince kıskanmıştır dedi. Bende ısrarla sordum neden böyle düşündüğünü ve öğrendim ki beni nişanda gördükten sonra görümceme ‘x abla çok kilolu spora filan yazılmayı düşünmüyor mu y abiye pek yakıştıramadım’ demiş. Bu arada kızlar boyum 160 kilom da 61 :) kilolu değilim, ki olsam da kimseyi ilgilendirmez.Ki eşimle de birbirimize çok yakıştırırlar genelde, beğenilen de biriyimdir. Bunu söyleyen kız da bence çok zayıf bir kız ama beni ilgilendirmez insanların kilosu.
Düğünü varmış birkaç ay sonra, biz şehir dışındayız aslında gitmesek bahanemiz çok ama eşim kuzeninin babasının üzerinde hatrı olduğunu gitmek istediğini söylüyor bende gitmek istemiyorum biri bir laf söyler canım sıkılır diye, bir yandan da eşimi yalnız asla göndermem. Eşime bu olayların hepsini anlattım o da kıskanmıştır şeklinde yorumladı, kendi gelinleri ev hanımı, annemin öğretmen gelini olmasını hazmedemiyorlardır diyor. Eşim arada amcam olmasa gitmek istemem zaten ama ben gitme taraftarıyım ama yine de istemezsen gitmem diyor sizce ne yapsam daha doğru olur?
Bir yanım git giyin süslen çatlasınlar diyor diğer yandan da onlar kim ki seviyelerine inip davetlerine gideyim, bana söyledikleri lafları yutup hiçbir şey olmamış gibi gitmek tebrik etmek oynamak takı takmak içimden gelmiyor
Ben olsam gitmezdim eşimi de göndermezdim.Ne gerek var gitmeye .zaten küçük bebeğiniz var onun bununla mı uğraşacaksınız.Eşinize de kıza olan düşüncelerinizi paylaşmışsınız bence bi daha konusunu açmayın.Bu tip insanların lafı bile geçmesin evinizde.O kadar yok sayın.Bebeğinizi bahane edip gitmeyebilirsiniz.Bebekle tek yapamayacqğınız için eşinizin de gitmesini istemezsiniz.Tabi bu benim düşüncem

Gidin tabiki hemde baya full dress ve makyaj şekilde ama surat asıp hayırlı olsun demeyin eşiniz konuşsun eşiniz konusurken sizde sağa sola bebeğinize bakın ve damada hayırlı olsun diyin :) bu kadar . Azıcık kudurtma bilimini ogrenmemiz lazım 😄🥂

Neden eşini asla yalnız göndermiyorsun onu anlamadım yapışık ikiz misiniz Eşimin işi olduğunda düğünlere ben kendim giderim Benim işim olduğunda şehir dışında da olsa tek başına gider eşim ailesiyle..her yere birlikte gitmek zorunda mıyız çok yakınlarda teyzesinin kızınin düğünü olacak başka bir şehirde Ben de onlardan hoşlanmadığım için gitmeyeceğim ailesiyle tek başına gidecek bahane mi yok😃

Ben olsam gitmezdim eşimi de göndermezdim.Ne gerek var gitmeye .zaten küçük bebeğiniz var onun bununla mı uğraşacaksınız.Eşinize de kıza olan düşüncelerinizi paylaşmışsınız bence bi daha konusunu açmayın.Bu tip insanların lafı bile geçmesin evinizde.O kadar yok sayın.Bebeğinizi bahane edip gitmeyebilirsiniz.Bebekle tek yapamayacqğınız için eşinizin de gitmesini istemezsiniz.Tabi bu benim düşüncem
Neden tek başına yapamıyor Hanımefendi ben onu anlamadım benim çocuğum kundaklık Bebekken eşim aylarca göreve gitmişti gurbette tek başıma yaşamıştım neden bu kadar kocalara muhtaçsınız adamın gidip geleceği akrabasının düğününe en fazla 1 gün olacak🥸

Bence git, giyin suslen mis gibi, otur oynamak zorunda değilsin ya, sonuçta amcası gitmek isteyebilir sen de sadece damada hayırlı olsun de, kuzenle muhattap olma gel ne onları takip eşini de göndermeyeceksin düğüne

Neden eşini asla yalnız göndermiyorsun onu anlamadım yapışık ikiz misiniz Eşimin işi olduğunda düğünlere ben kendim giderim Benim işim olduğunda şehir dışında da olsa tek başına gider eşim ailesiyle..her yere birlikte gitmek zorunda mıyız çok yakınlarda teyzesinin kızınin düğünü olacak başka bir şehirde Ben de onlardan hoşlanmadığım için gitmeyeceğim ailesiyle tek başına gidecek bahane mi yok😃
Yalnız göndermemek istememin nedeni ben yokken meydanı boş bulup arkamdan konuşmaları, bir kere o hataya düştüm eşim de mülayim bir tiptir insanları aman kırmayayım diye düşünüp sakin cevaplar veriyor duyunca sinirleniyorum

Yalnız göndermemek istememin nedeni ben yokken meydanı boş bulup arkamdan konuşmaları, bir kere o hataya düştüm eşim de mülayim bir tiptir insanları aman kırmayayım diye düşünüp sakin cevaplar veriyor duyunca sinirleniyorum
E konuşsunlar bu Sizi niye bu kadar sinirlendiriyor ki kocanıza hiç mi güveniniz yok Güler geçer konuşulan olursa ya da cevabını verir Bir de mesajlarınızı düzenlediğiniz için yarısından çoğunu silmişsiniz okuyamadım şimdi gördüm sildiğiniz yerleri

E konuşsunlar bu Sizi niye bu kadar sinirlendiriyor ki kocanıza hiç mi güveniniz yok Güler geçer konuşulan olursa ya da cevabını verir Bir de mesajlarınızı düzenlediğiniz için yarısından çoğunu silmişsiniz okuyamadım şimdi gördüm sildiğiniz yerleri
Hanımefendi terbiye ve görgü kurallarına göre davete gidip çiftleri tebrik etmek gerekir birini yok saymak değil benim takıldığım nokta bu, eşimle konuşulması değil
Adamın her akşam geldiği yer belli neyini kıskanayım 🤣

Hanımefendi terbiye ve görgü kurallarına göre davete gidip çiftleri tebrik etmek gerekir birini yok saymak değil benim takıldığım nokta bu, eşimle konuşulması değil
Adamın her akşam geldiği yer belli neyini kıskanayım 🤣
Ben zaten kıskanıyorsunuz demedim Hiç mi güveniniz yok dedim kendiniz gitmek istemiyorsanız eşiniz gider tebrik eder gelir birbirinize bu kadar karışma hakkınız var mı anlamadım benim kocam bana kuzeninin düğününe gitmeyeceksin dese hoşt derim yani😄

Neden tek başına yapamıyor Hanımefendi ben onu anlamadım benim çocuğum kundaklık Bebekken eşim aylarca göreve gitmişti gurbette tek başıma yaşamıştım neden bu kadar kocalara muhtaçsınız adamın gidip geleceği akrabasının düğününe en fazla 1 gün olacak🥸
Kocalara muhtaçlıkla ne alakası var.Şu an eşim iş nedeniyle 15 gün şehir dışında bebeğime tek başıma bakıyorum bilip bilmeden yorum yapmayın .Gitmemesi için bahanesi olsun diye yazdım konu sahibine.Ki fikirlerimizi sormuş herkes aynı düşünmek zorunda mı?Bi de bu tip insanlar için neden yollara düşsün .Karşısındaki kişiler belli .Saçma sapan konuaşacak tipler.Bu tip insanlara (eşinin kuzeni) ben hayatımda yer tutmam.1 dakikam bile gitsin istemem onlarla.O yüzden fikrimi belirttim.Ha hoş insanlar olsaydı konu sahibine gidin derdim.

Merhabalar
Sohpet değil,sohbet..

Ne münasebet ve hangi hadle eşinize sizin hakkınızda dedikodu yapabiliyorlar? Mülayimlik değil bu.

Onu pek sevmediğinizi ilk söyleyip kıvılcımı çakıp sonrasında aldığınız cevaplarla mağdur (!) olmuşsunuz.

Merhabalar
O kadar saymışssın takmıyorum dercesıne laf söylese ne olacak ? Git kpcanla bir iki saat kal gel.

Size kalsa kayinvalide ve görümce de sizi kıskanıyordu yanlış mı hatırlıyorum? Bu herkes beni kıskanıyor kafasından çıkın bence.
Birkaç ay sonra olacak düğünü şimdiden dert edinmişsiniz. Ben olsam bu kadar rahatsızlığın üzerine gitmezdim düğüne ama eşime de karışmazdım tabi ki, kendi gitsin amcasının hatrı varsa. Asla tek göndermem düşüncesi de ilginç.
Ayrıca siz süslenip gidince kimse çatlayıp, patlamaz, insanlar kendi düğün telaşında olacak, bu garip fikirlerle de hareket etmeyin.

Son düzenleme:
Öğretmensiniz diye sizi kıskandılar mı🙄
Eşinizi asla neden tek göndermiyorsunuz bir de?
Size ısınamamıştır sadece.
Sanki anlattıklarınız öncesi yok da direkt düğünde karşılaşmışsınız gibi geldi kuzenle,çekinmiştir belki bir şey demeye ya da sizde bir şey hoşuna gitmemiştir uzak durmuştur.
Eşiniz kuzeninin düğününe gitmek istiyorsa ve amcasının hatrı varsa gitsin adam.
Sizle doğmadı ya neden siz karar veriyorsunuz düğüne gitmesine hiç anlamadım.

Off bu akrabalardan gina geldi😞 benim bir akrabam,ustelik kendisi avukat ne dedigini gayet iyi biliyor, bana bir dugunde ters ters bakip bakip bakip bakip annene benziyorsun ama annen guzeldi demisti. Kendisi morbid obez ve Allah'in gucune gitmesin de gercekten cirkinligi ile unlu bir kadin.
Ben sizin yerinizde olsam bebegi bahane eder, esimi tek gonderdim, taksin takisini gelsin.

herkeşler beni kiskaniyor, çekemiyorlar, çat diye çatladilar...
160ye 61 kilo çıtıpıtı kız kilosu degil ki. belki kötü bir gelinlik sectiniz, belki gobek kismi pot durdu, belki kisa boyunuza uymayan bir model sectiniz yakistiramamis konuşmuş
cahil cühela dolu her düğünde herkes gelini ya da damadi eleştirir. bu ay 2 kinaya/nikaha gittim, birinde erkek tarafiydik masalarda hep gelinin kilosu konusuldu. (bizim tarafa göre) damat masallah manken gibi boylu kasli, sarışın bir cocuk bu kiz ona yakismiyor seklindeydi genel görüş.
digerinde masada hep damadin sıska çelimsiz oldugu konuşuldu. (bizim tarafa göre) gelinimiz masallah manken gibi incecik, kivrimli vücudu cekici bir kadinken esmer siska adam yaninda mendil satan cingene gibi durmus şeklindeydi genel görüş.
boyledir yani, düğünde karsi taraf cok mukemmel degilse masalarda gömülür.
inan o gün sana tek kilolu diyen o değildir de görümcen sadece onu ispiyonlamak istemistir.
ben de birkac aya evlenecegim, aslan gibi damat getiriyorum ama eminim benim nikahimda davetimde de laf ederler ya seyrek sacina ya dinine birsey bulurlar yani.
konusmazlar diyemem asla çünkü nerede cahil cühela insan toplasip düğüne gitse konusur. benim bulunduğum sosyoekonomik koşullarda da düğünde gelin/ damat kotulenir yani.
belli ki sizinki de benzer sosyoekonomik bir zumreye hitap eden bir organizasyonmus ki konusulmus.
simdi gitseniz yazdiginiz gibi insanlari çatlatacaginizi mi saniyorsunuz?
"bizim oglumuz ayni bıraktığımız gibi gencecik, gelin bes yas yaslanmis" derler uykusuz gozaltinizi, hamilelik kilolarinizi gören, yine canınız sıkılır.

Back
X