Eşimin memleket sevdası

Kızlar eşimin memleketi yüzünden sürekli kavga ediyoruz. İki aileden de uzakta yaşıyoruz il olarak. Çocuktan dolayı ailemin olduğu şehire taşınıcaz bir süre sonra. Ama bunu öyle bi takıntı haline getirdi ki başta kendi de tamam dediği için böyle bi karar aldık. Şimdi benim memleketimle ilgili hayal kurmuyosun diyo yani böyle bişey olabilir mi ben neden onun memleketiyle ilgili hayal kurayım ? Böyle bir hayal çeşidi mi var. Kendini o şehre gidince sanki içgüveysi gitcekmiş gibi Takıntı yapti ama bunu kendi değilde başkaları düşünürmüş gibi herkrsten saklamaya çalışıyor. Ve hamileyim kızlar. Sanki beN değil o hamile Nazı niyazını tribüni çekmekten yoruldmm. Bas bas bağrıyo beni ağlatıyo hamile halimle 1 aydır ağlıyorum onnun yüzünden. Nolur yardımcı olun nasıl davranıcagımı şaşırdım. Her şeye tepkili her şeye ters tepki veriyo. Güzel konşuyorm ağzıma tıkıyo. Orta yol bulmaya çalişiyorm anlamıyo sonra orta yol bulsaydin diyo. Gerçkten anlaşamıyorm ve bu hamileliğimde çocugumu üzmesine izin vermek istemiyorm. Çok yıprattı beni aç kaldim ağladim saatlerce bıktım artık
Bence kesin kendi ailesinden birileri fitlemiş

Bunun aileden çok çevre ile alakası var Hanımlar...

Eşimle benim memleketim de yaşıyoruz.

Eş dost kiminle oturup kalksak konu bir şekilde "eşinin memleketinde yaşıyorsun, içgüveysi, hanımköylü, bak ben eşimi memleketime getirdim, sen götürememişsin, eşin seni getirmiş" gibi cümleler ile iğrençleşiyor...

Ben bile bu cümleler karşısında eşim adına kırılırken eşim nasıl kafaya takmasın...

Ben çareyi çevrem ile gidiş geliş yapmayı bırakıp, çekirdek aileme yönelmekte buldum...

Her iki ailenin de bulunduğu şehirlerde yaşamamak en mantıklısı galiba..
Benim eşimde benim memleketime geldi yerleşti. Ne o pişman ne ben. Çevremizde böyle diyen tipler de yol. Kendi ailesi mutlaka rahatsızdır ama babamın hediyesi evde oturduğumuzdan belki de sesleri çıkmıyor tabii

Bunun aileden çok çevre ile alakası var Hanımlar...

Eşimle benim memleketim de yaşıyoruz.

Eş dost kiminle oturup kalksak konu bir şekilde "eşinin memleketinde yaşıyorsun, içgüveysi, hanımköylü, bak ben eşimi memleketime getirdim, sen götürememişsin, eşin seni getirmiş" gibi cümleler ile iğrençleşiyor...

Ben bile bu cümleler karşısında eşim adına kırılırken eşim nasıl kafaya takmasın...

Ben çareyi çevrem ile gidiş geliş yapmayı bırakıp, çekirdek aileme yönelmekte buldum...

Her iki ailenin de bulunduğu şehirlerde yaşamamak en mantıklısı galiba..
Katiliyorum,esimin kardesi de esinin memleketinde.Adam cevreyle iliski kurmak istemiyor,sanirim ayni muhabbetler yapılıyor,eltim ailesiyle esinin arasinda kalmaktan yiprandi...

Eşiniz madem ki bu denli kötü hissediyor gitmeyin. 2 memur maaşıyla bakıcı da tutabilirsiniz, ücretsiz izne ayrılıp tek maaşla da geçinebilirsiniz. Ama evlilikte bu kadar büyük bir kararda kimseye baskı uygulamamalısınız. İş, sosyal hayat, aile vs aklınıza ne gelirse en ufak zorlukta duyacağınızı şuraya yazıyorum: “senin yüzünden geldik”

Sizin ailenizin yanına gitmeniz de çok mantıklı değil ki? Kendimi eşiniz yerine koydum ben de gitmek istemezdim. Bulunduğunuz yerde kalın.
Ayrıca izinleri de eşit geçirin tabi. Sizin de bir ailenin evladı olduğunuzu eşinize hatırlatın.

Klasik Türk erkeği.
Maalesef gidince hiç huzur bulamayacaksınız.
En iyisi siz yerinizde kalın çocuğunuza da bakıcı baksın, bir süre belki anneniz gelebilir.

Bu erkekleri anlamak zor
Kadın çocuğuyla orada rahat edecek
Kendi de homur homur beslenir kesin
Herkesten önce gider
Kendi anası sanki yardımcı olacak
Anaları bir halta yaramaz yinede kadinin anasini kiskanirlar

eğer ki kalkıp taşınırsanız çok çok uzun bir süre hiç keyfin huzurun olmayacak.
ikinizde çalışıyorsunuz bence en güzel yöntem bakıcı tutmak.
ve baştan bu tavizi vermişsiniz iki tarafa da eşit gidilir eşit davranılır ne demek 5 gün orda kalıp 1 gün annene gidince kavga çıkarıyor. böyle bir durum yok. muhtemelen eşin biraz geri kafalı bir ailede büyümüş kendine yediremiyor. kadınlar niye ailelerinle görüşünce erkekler bu kadar çıldırıyor bunu da bu foruma girdiğimde gördüm ve şaşkınım.
yapabileceğin en iyi şey şu an bulunduğun yerde durmak. iki tarafın da temelli yanına gitmeyi düşünme.

İzinlerimde de sürekli onun ailesine gitmek için baskı yapıyo şuanda da 5 gün onun ailesine giitySEm 1 gün kendi aileme gittim o kadar kavga ediyor bağrıp çağrıyorki sırf sorun çıkmasin diye bayramı seyranı tamam dedim. Ailemde git kızım Yeterki iyi ol dedi hep. Bu şekilde de bırakın günü saat dakika kavgası yapıyo Benimle ailesinin yanında kalmak için

İyi de boyle bir kocayi tutup ailenin dibine goturmen dogru degil ki, kendi mutsuzlugu yetmeyecek ailende de ne tat ne tuz birakacak bu. Sal ipini gitsin kendi ailesiyle yasasin, ben cocugumla huzur istiyorum sana gerek yok de 🤬

Huzur bulamamaktan bana dünyayı dar etmesinden çok korkuyorum. Sürekli hadi benim memleketime gidelim diyip durcak. Tamam gidelim ama ben çalişan kadınım ha deyince onun istediği kadar sürekli izin alamam ama gidelim 3 gün 5 gün neyse. Ama o gitcez 10 gün kalıcaz sürekli gidicez vs hep böyle. Ailem el üstünde tutar kızlar onu kendi ailesinin ilgilenmediği kadar ilgilenir ona rapmen surat beş karış hep memnuniyetsiz ve asla kabul etmez yaptıgını.
Çok normal değil mi bu? Eşinizin ailesi sizi el üstünde tutsa bile yanlarına taşınmayı tercih etmezdiniz heralde. Bence eşiniz zaten gönülsüz ki toplum yapısında ki hanım köylü saçmalığı devam ettiği sürece de mutsuz olacak. Sizin de burnunuzdan getirecek tabi. Buna hazır değilseniz taşınmayın.

Eşiniz aile yanına taşınınca yaşayacağınız konforun farkında değil. Madem öyle kamudaymışsınız da alın doğum sonrası iki yıl ücretsiz izin, bakın mis gibi çocuğunuza. Evi geçindirmek tek maaşla zor gelince sizden önce verir eşiniz o tayin dilekçesini

L linyalin henüz 5 haftalık hamile iken bakıcı derdine düşüp planlar yapıp hamileliğinizi burnunuzdan getittirmeyin eşinize....

Önünüzde 8 ay hamilelik, doğumdan sonra 3 ay izin var, yani koca bir sene var, yıllık izinleri de eklerseniz +2 ay daha olur...

Bence şu an amacınız gebeliği sakin ve huzurlu ve sağlıklı geçirmek olsun.

Gerisini zamana, hayatın akışına bırakın :KK36:

Burda kimsemiz yok ikimizde kamudayız bakıcak kimse yok çocuga ve bakıcı durumumuzda yok malesef o sebeple. Kendi ailesnin memleketi kasaba imkanlar yok dencek kadar az. Ailem büyük şehirde ve zamanı var annemin
Memursunuz ücretli ve ücretsiz izin hakkınız var. Madem gitmek istemiyor paşa gibi gecindirsin evi.cocugunuz İki buçuk yaşında iken o zaman düşünürsünüz ne yapacağınızı kreş bakıcı vs. Bu şekilde gitseniz size asla huzur vermez.

Doğacak çocuğunuz yüzünden temelli taşınmayı istemeniz hatalı. Eşinizin uzlaşmak istememesinin sebebi de, muhtemelen kendi fikrinizi savunacağınızı düşünmesi. E buna da "orta yolu bulmak" denemez. Annenizin sizin yanınıza gelip çocuğa bakma, ya da sizin bakıcı tutma durumunuz yok mu? Ya da izne ayrılıp çocuğa siz baksanız olmuyor mu?
Öte yandan sonraki cevaplarınızı da okudum, bence eşiniz sizi sindirmeye çalışıyor tatil konusunda. Kendisi annenizin yanına gitmenize kızıyor; ama siz onların yanında daha uzun kalacaksınız. Olmaz öyle şey. Çok istiyorsa annesinin yanına gitsin kendisi. Sizi üzmeye hakkı yok.

Erkeklerde bu gurur meselesi haline geliyor kesinlikle. Bizde de yazın yapacağımız il dışı tayinin tartışması ara ara oluyor. Benim memleketim onun memleketinden daha iyi imkanlara sahipken hiç memleket sevdalısı olmayan eşim oraların aşığı oluyor birden bu konu açılınca. İki sene eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşadık bir buçuk senedir de ayrı sehirlerdeyiz. Ben çareyi aileme üç saatlik mesafede bir şehire tayin çözümüyle buldum. Diğer türlüsü çok zor olacak. Sizin için de öyle. Şimdi tamam deyip sonradan sıkıntı çıkarma ihtimali var, her olayın sebebini size bağlama durumu var. Bence ailenize yakın bir yere gidin en sağlıklı çözüm bu maalesef

Doğu da bir yerse eşin dönüp dolaşıp memleketine dönmek isteyecek. Taşınmayı orda huzurunuz varsa. Kaldıramayacak gibi. Erkeklerin kendi aralarında muhabbeti farklı olabiliyor. Belki biri bir şey söyledi canını sıktı

Burda kimsemiz yok ikimizde kamudayız bakıcak kimse yok çocuga ve bakıcı durumumuzda yok malesef o sebeple. Kendi ailesnin memleketi kasaba imkanlar yok dencek kadar az. Ailem büyük şehirde ve zamanı var annemin
Bakıcı durumunuz niye yok? İki memur gayet rahat bulursunuz birini. Huzursuz olmaktan iyidir.

Back
X