- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
Beni en iyi siz anlarsınız, eşimde büyük bir kaza geçirdi, günlerce yoğun bakımda kaldı, kızım bir yaşındaydı o zaman çok zordu bizim için.Merhaba,
Benim eşimde aynı durumda. Küçüklüğünden beri motor sürerek büyümüş 2 sene önce çok büyük bir kaza atlattı sağ kolundaki sinirler hasar aldı bileğini kaldıramıyor hala. Bazı hareketleri kısıtlı yapabiliyor. İnanır mısın kaza yaptığı günün sabahı kalkıp evden kaçıp motoruna bakmaya gitti ki olduğu yatakta dönemiyordu bütün kemikleri birbirine geçmiş kaburgaları kırıktı. Bir süre binmedi daha sonra tekrar binmeye başladı. Kaza yaptığı motoru sattı en fazla 3 ay dayanabildi. Şimdi 5 aylık hamileyim hala kullanıyor motoru hamile kalmadan önce beraber biniyorduk geçen sene bugün kaza yaptık benim kolum kırıldı. Yinede yanlız binmesine izin vermek istemediğim için onunla bindim yarış motoru seviyor aşırı hız yapıp viraja yatan türlerden. Bir şekilde daha güvenli olabileceğini düşündüğüm için chopper modellerini empoze ettim bir süre kullandı yine yarış motoruna döndü.
Diyeceğim o ki bende korkuyorum benimde içime sinmiyor bu hafta sonu motor grubuyla büyük bir etkinlik düzenliyor yaklaşık 6 saat uzaklıktaki başka bir şehire gidiyorlar. Allaha emanet etmekten başka bir şansım yok çünkü motorun üstünde ne kadar mutlu olduğunu, o insanların içinde kendini nasıl bulduğunu görebiliyorum. Binmeyen anlamaz diyor bazen haklı diyorum çünkü ben gram zevk almıyorum motordan.
Mutluysa bırak sürsün daha düşük cc'li yada daha güvenli gördüğün motorlara ikna et. Kavga etmek üzülmek fayda etmiyor. Evde ailesi olduğunu ona göre sürmesi gerektiğini aşıla sonra Allaha emanet et bırak kendini iyi hissettiği şeyleri yapsın.
Onun öncesinde ufak tefek kazaları olmasına rağmen hiç müdahale etmedim, motor guruplarıyla olan faaliyetlerine hep katıldı şehir dışı da olsa ama kaza dönüm noktası oldu bende. İki yıldır alma eğiliminde bulunmadı eşim ama içinin gittiğini biliyorum tabiri caizse. Başka hobileri de var onlarla ilgileniyor zaten motoru da eksik kalsın diyorum.
Kendi kazasından sonra bir arkadaşını kaybetti motor kazasında, ailece görüştüğümüz insanlardı,bunlara rağmen yeniden başlamasını istemiyorum. Kullansa aklım hep eşime kalacak biliyorum, o kullandıkça huzursuz edicem onu böylesi daha iyi. İnşallah ısrarcı olmaz eşimde sorun yaşamamayız bu konuda, ben sizin gibi bakamıyorum artık motor tutkusuna.