Esimin mutlulugunu dusunuyorum ama bende mutlu olurmuyum

yani bence hem ağlarım hem giderim olayı erkeklerde de geçerli olmalı. anasından ayrılamayacaksa evlenmesin erkekler. aklın yolu bir :KK5:
Aynen aynen. Kendine guvenmiyorsa evlenmeyecek. Ya şu erkekler artık kadınların degistigini toplumun degistigini bir idrak edemediler. Paraya gelince hayat müşterek ama benim anam garip anama sen bakacaksin. Igrencler ya. Gercekten Igrencler.

Geri tasinmayi aklindan geciriyorsan ise bunu düsünceyi zihninden hemen uzaklastir. Esin ile sakin bir sekilde oturup hislerini dile getir, onu öyle göremedigini dile getir ve neyden kaynaklandigini cözmeye calisin. Belki is ortami arkadas cevresinden kaynaklanabilir, illa aileden uzak kalmak ile olmasi gerekmiyor.

Aynen aynen. Kendine guvenmiyorsa evlenmeyecek. Ya şu erkekler artık kadınların degistigini toplumun degistigini bir idrak edemediler. Paraya gelince hayat müşterek ama benim anam garip anama sen bakacaksin. Igrencler ya. Gercekten Igrencler.
hele anaları hepten ortaçağ kafasında. devir değişti artık. atıyorum çalışan 30 yaşına gelmiş bayan o yaştan sonra hayatına müdahale ettirmez. kendileri 15 yaşında evlenmiş kendi kvleri ile yaşamış, bizim de aynı kafada olduğumuzu sanıyorlar. çocuklarına sülük gibi yapışmaları da bu yüzden

hele anaları hepten ortaçağ kafasında. devir değişti artık. atıyorum çalışan 30 yaşına gelmiş bayan o yaştan sonra hayatına müdahale ettirmez. kendileri 15 yaşında evlenmiş kendi kvleri ile yaşamış, bizim de aynı kafada olduğumuzu sanıyorlar. çocuklarına sülük gibi yapışmaları da bu yüzden
Aynen aynen. Biz onlardan daha bilgiliyiz artık internet var bilmediğimi bakip yine ogrenirim onlara ihtiyaç yok. Ama an la mi yor larrrr.

Çok haklısınız,analarına sülük gibi yapışan oğullara ne demeli,kendine bağımlı çocuk yetiştirirse bi anne ileride böyle herkes zarar görür,iyi ki eşim bu tarzda biri değil

Çok haklısınız,analarına sülük gibi yapışan oğullara ne demeli,kendine bağımlı çocuk yetiştirirse bi anne ileride böyle herkes zarar görür,iyi ki eşim bu tarzda biri değil
yani hatta öyleleri var ki adam 45 yaşına gelse bile evlendirmeyip peşini bırakmıyor

Onların istediği bu ama. Bana bağımlı olsun. Bunun altinda da kendine guvensizlik yatiyor. Kiz cocuklari dogduklari andan itibaren guvensizlikle tanisiyor. Kizsin onu yapma bunu yapma.... Sonunda kendine guvensiz oluyor. Oğlunu da yaninda garanti istiyor. Kadının birey olmasi o kadar zor ki illa yanında erkek olmalı. Kocayi yonetemiyor ogluna sarıyor bu sefer.

yani hatta öyleleri var ki adam 45 yaşına gelse bile evlendirmeyip peşini bırakmıyor
Bırakmaz tabi oğlu da annesini bırakmaz,küçüklükten kalma şeyler bunlar çocuk kolay manipüle edilen ve ne şekil versen o şekli alacak bi varlık,böyle bağımlı biri yaparsan sonra da "kendi hayatında" böyle sorunlar çıkar, sırf annesi istemiyor diye. kendi bile farkında değildir belki bu davranışının nerden bilsin normal geliyordur istemsiz yapıyodur vs yok öyle bi dünya her insanın belli bi yaştan sonra kendi hayatı kendi ailesi olur burda da öncelik eşi ve çocuklarıdır,yoksa her zaman huzursuzluk çıkar,şu platformda bile binlerce örneği var.

Onların istediği bu ama. Bana bağımlı olsun. Bunun altinda da kendine guvensizlik yatiyor. Kiz cocuklari dogduklari andan itibaren guvensizlikle tanisiyor. Kizsin onu yapma bunu yapma.... Sonunda kendine guvensiz oluyor. Oğlunu da yaninda garanti istiyor. Kadının birey olmasi o kadar zor ki illa yanında erkek olmalı. Kocayi yonetemiyor ogluna sarıyor bu sefer.
Aynen öyle evlilikler kadınların çatışmasına dönüveriyor birden "el kızı"/"oğlan annesi",ne bu inatlaşma ne bu kendine güvensizlik,bi kere oğlunu seven niye huzursuzluk çıkarsın ki,bi de yani huzursuzluk çıkarmayan birine her şeyden önce büyük niye saygısızlık edelim ki boş yere,şu zihniyetlerin derhal kalkması lazım resmen sizinde dediğiniz gibi kadın anca biriyle "var" olabiliyor,kocasıyla oğluyla vs

Aynen öyle evlilikler kadınların çatışmasına dönüveriyor birden "el kızı"/"oğlan annesi",ne bu inatlaşma ne bu kendine güvensizlik,bi kere oğlunu seven niye huzursuzluk çıkarsın ki,bi de yani huzursuzluk çıkarmayan birine her şeyden önce büyük niye saygısızlık edelim ki boş yere,şu zihniyetlerin derhal kalkması lazım resmen sizinde dediğiniz gibi kadın anca biriyle "var" olabiliyor,kocasıyla oğluyla vs
Bunun çözümü kadinin her durumda değerli olduğunu bilmesi ;-)

Cok konustum ama sanki ailesinden yana gibi hissediyorum. Bana haklisin diyo ama ailesine karsi mahcup durumda hala tasindigi icin. Burda yasamak istemiyo ve bosverdi hayati. Ben o mutlu olurmu dye dusunyorum bayramda gitsem ama bilemiyorum. Esimde dusunuyomu mutlulugumu

Canim bak bayram seyran el gibi git el gibi gel mesafeli ol bence . Şayet sırf eşim mutlu olsun diye oraya döner yada daha yakın bir yere taşınırsan sorunlar boyut atlayarak sana geri dönecek . Istedigimizi yaptırdık diye düşünecekler. Ve bir sürü laf vermiş olursun . Esin yuva kurdu madem evindemutlu oolmayı öğrenecek. Biz kadın halimize ( daha hassas olduğumuz için ) ailemizden uzaklarda yaşıyoruz . Esin de zamanla alışır. Alışmak zorunda bir yerde .

Bence bayramda git, tavırları nasıl bir bak. Hem de eşinin gözünü boyamış olursun. Ama taşınma asla :(

Küs olma ama ev konusunda da taviz verme.

Ayrıca kaynın sana nasıl vurmaya yeltenir yaa?

Back
X