Eşimin nerde nasıl davranacağını bilmememesi

Eşime bu konuyu açtım zaten eşime laf etmediğimi nereden biliyorsunuz !!! Şahsen ben kız çocuğu annesi olsam baba abi kardeş dışında hiç bir erkekle oyun oynamamasını şakalaşmamasını tembihlerdim . Mahremiyet bölgelerini öğretirdim gibi gib ama bizim tanıdığım kişiler hiç böyle bir durum yok doğurmuşlar salmışlar sokağa . Mahremiyeti bir kenara bırak Çocuk evimin altını üstüne getirdi annesi birşey demiyor sizce bu ebeveynlik doğru mu

Diyelim ki anne baba çocuklara mahremiyet öğretmedi, siz eşinize öğretin milletin çocuğunu kucağına almasın yada fiziksel temasta bulunmasın. Siz nikah kıyıp ortalığa salmayın.

Çocuğun evinin altına üstüne getirmesi başka mevzu, yetişkin bir erkeğin çocuğa fiziksel teması başka bir mevzu.

Eşiniz kötü niyetli olmayabilir. Bence değildir diye düşünmek istiyorum ama bu başkasının çocuğuna temas hakkı doğurmaz. Bunun en önemli nedeni anne olarak, x abi iyi niyetli beni seviyor diye, çocuk zihniyle güncelleme yapıp kötü niyetli insanı da ayırt edemez. Anlatabildim mi bilmiyorum. X abi iyiyse, z de iyidir ama z kötü olabilir diye düşünemez her çocuk.

Mesela ben çocuklara küçüklükten beri mahremiyet bilinci ile ilgili elimden gelen her şeyi yapıyorum. Kitaplar aldık, oyun oynadık, asla aynı odada giyinmeyiz, herkes tek tek giyinir vs vs. Ama birisi sevmek için davet etse ve kucağına alsa, bu tanıdık bir kişi ise ( ki zaten bir yabancı buna cesaret edemez) benim çocuklarım tepki göstermekte zorlanır. Bu kişi zaten ya dayısıdır yada benim kuzenimdir oda dayı sayılır.
Rahatsız olsalar bile bunu o kişinin yüzüne söylemezler. En kısa sürede kaçmanın yolunu ararlar. Sonra gelip bana anlatırlar. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Hiç bir akraba yada tanıdık ile ilgili böyle bir olay yaşamadık. Çevremizde ki insanlar, çocuklar fiziksel temasa geçmeden de iletişim kuruyorlar.
Bazen biz anneler çay içerken çocuklar babalarla oyun oynuyor. Herkes için de keyifliydi oluyor.

Benim eşim sitede çocukların arkadaşları ile mutlaka konuşur, hastaysa geçmiş olsun der, birlikte maç yapar. Ama kimseye dokunmaz. Kimsede benim çocuklarıma da dokunmaz.

Merhaba kızlar ,
Benim eşimle bazı sorunlarımız vardı daha önce buraya yazmıştım büyük ölçüde hallettik . Fakat kafama takılan başka bir konu var ;eşim tanıdıklarımızın (akraba değil) kız çocukarıyla oyun oynuyor çocuklarda bunu seviyorlar gülüşüyorlar falan tamam ama eşim bana göre haddinden fazla temasta bulunuyor çocuklara ne bileyim yakalamaya felan uğraşıyor ben bu durumdan rahatsız oluyorum . Bir keresinden direksiyon tuttu çocuk eşimin kucağına oturarak çocuk 7 yaşlarında aşırı rahatsız oluyorum . Ben mi kötü niyetliyim yada kıskançlık mı ne derseniz . Normal mi sizce
Biz eşiniz sapık mı değil mi bilemeyiz ama 7 yaşında çocuğa direksiyon dersi vermeyeceğine göre kucağına oturtmak çok saçma.Güdülerine mi hakim olamıyor,fazla temas mı seviyor bilemeyiz ama uyarın.Devir kötü, biri yanlış anlar başın belaya girer deyin....

Merhaba kızlar ,
Benim eşimle bazı sorunlarımız vardı daha önce buraya yazmıştım büyük ölçüde hallettik . Fakat kafama takılan başka bir konu var ;eşim tanıdıklarımızın (akraba değil) kız çocukarıyla oyun oynuyor çocuklarda bunu seviyorlar gülüşüyorlar falan tamam ama eşim bana göre haddinden fazla temasta bulunuyor çocuklara ne bileyim yakalamaya felan uğraşıyor ben bu durumdan rahatsız oluyorum . Bir keresinden direksiyon tuttu çocuk eşimin kucağına oturarak çocuk 7 yaşlarında aşırı rahatsız oluyorum . Ben mi kötü niyetliyim yada kıskançlık mı ne derseniz . Normal mi sizce

Eşinizden bağımsız olarak konuyu okuyunca küçükken uğradığım taciz geldi aklıma :(
Yılbaşında komşularımıza gitmiştik ailecek ben 6/7 yaşlarındaydım gideceğimiz aile gelip aldı bizi kadın arabayı kullanıyordu eşi yanında oturuyordu arkaya da sıgan oturdu adamda beni gel canım sende diyerek kucağına aldı :(( neyse. Nasılsa bir kul hakkı vardır o zaman hesaplaşma vaktimiz olur diye bekliyorum..
Eşiniz içinde niyeti nedir burdan yorum yapmak bana düşmez ama ne olursa olsun kız çocuklarıyla fazla temas edilmemeli onların rahatı huzuru için.

Eşime bu konuyu açtım zaten eşime laf etmediğimi nereden biliyorsunuz !!! Şahsen ben kız çocuğu annesi olsam baba abi kardeş dışında hiç bir erkekle oyun oynamamasını şakalaşmamasını tembihlerdim . Mahremiyet bölgelerini öğretirdim gibi gib ama bizim tanıdığım kişiler hiç böyle bir durum yok doğurmuşlar salmışlar sokağa . Mahremiyeti bir kenara bırak Çocuk evimin altını üstüne getirdi annesi birşey demiyor sizce bu ebeveynlik doğru mu
Sen hasta mısın? Ee koca adam bunu bilemiyorda küçücük cocuktan mı bunu bekliyorsun bide şuna destek çıkmayın ya doğur sen daha iyi anne ol

Sanırım" senin eşin harika ama o çocukların annesi, babası yok mu, neden çocuğuna sahip çıkmıyorlar, nasıl çocuk o, nasıl eşin ile konuşur " filan dememizi bekliyor.

Az önce yazdı çocuklara şaşırıyormus mahremiyet bilinci yokmuş, nasıl böyle çocuk yetiştirilirmiş.Kocasına laf etmek yerine milletin bebesine laf etmek daha kolay.
Evet gördüm yazdıklarını ve şok oldum. Küçücük çocuk rahatsız olsa bile çekinir yahu.

Sen hasta mısın? Ee koca adam bunu bilemiyorda küçücük cocuktan mı bunu bekliyorsun bide şuna destek çıkmayın ya doğur sen daha iyi anne ol
bebeği/ çocuğu tacize uğrasa kimbilir adamı nasıl tahrik ettin nereni açtın nasıl güldün oynadın der. midemi bulandırdı ya, erkekler böyle bakıyor sanıyordum kadının zihniyet daha korkunç. anne olduğunu düşünemiyorum.

Evet gördüm yazdıklarını ve şok oldum. Küçücük çocuk rahatsız olsa bile çekinir yahu.

Ay valla anne olarak sabah sabah sinir oldum. Gene el kadar çocuk hatalı, güya mahremiyet öğretmeyen anne hatalı ama çocuğu kucağına alan kocaya laf yok.

bebeği/ çocuğu tacize uğrasa kimbilir adamı nasıl tahrik ettin nereni açtın nasıl güldün oynadın der. midemi bulandırdı ya, erkekler böyle bakıyor sanıyordum kadının zihniyet daha korkunç. anne olduğunu düşünemiyorum.
Zaten hep böyle kadınlar yüzünden bu şekilde büyüyorlar geçen kediyi öldüren için annesi tecavüzcüler dışarda benim oğlum kedi öldürdü diye mi ceza alıcak diyordu utanmadan (nasıl öldürdüğünü dememe gerek yok bildiğim canice)

Zaten hep böyle kadınlar yüzünden bu şekilde büyütüyorlar geçen kediyi öldüren için annesi tecavüzcüler dışarda benim oğlum kedi öldürdü diye mi ceza alıcak diyordu utanmadan (nasıl öldürdüğünü demem gerek yok bildiğim canice)
Off o olaya da çok üzüldüm içim parçalandı kediye :(
Ülkede insanlar çığrından çıkmış durumda çok üzülüyorum

Ay valla anne olarak sabah sabah sinir oldum. Gene el kadar çocuk hatalı, güya mahremiyet öğretmeyen anne hatalı ama çocuğu kucağına alan kocaya laf yok.
Herkes pişkinleşti suç işleyen eskiden utanır söyleyemezdi şimdi çok rahat suçu başkasına atar oldu insanlar, çok garip bir hal alıyor dünya
Torpil yaptırıp gülerek anlatıyor mesela şok oluyorum daha neler neler

Konu şu ; çocuk eşimin üzerine atlıyor saçını çekiyor oyun istiyor kulağıyla vs oynuyor . Ama annesi veya babası “kızım yapma abiye öyle “ gibi bir uyarıda bulunmuyor . Banda aynı şeyleri yaptı “yapma ablacım “ dedim çocuk uzak durdu . İki kardeşler evin altını üstüne getirdi ailesi kızım etmeyin yapmayın demiyor . Benim aileyi suçlamamın sebebi bu
Eşinizde yapma diyebilirdi çocuk bu çocuğun davranışlarını eleştirmek doğru mu gerçekten?

Merhaba kızlar ,
her ne olursa olsun akraba bile olsalar cocuklarla bu derece temasta bulunamaz eşim yapsa uyarırım yoksa da agzına s..rım yani

Eşinizden bağımsız olarak konuyu okuyunca küçükken uğradığım taciz geldi aklıma :(
Yılbaşında komşularımıza gitmiştik ailecek ben 6/7 yaşlarındaydım gideceğimiz aile gelip aldı bizi kadın arabayı kullanıyordu eşi yanında oturuyordu arkaya da sıgan oturdu adamda beni gel canım sende diyerek kucağına aldı :(( neyse. Nasılsa bir kul hakkı vardır o zaman hesaplaşma vaktimiz olur diye bekliyorum..
Eşiniz içinde niyeti nedir burdan yorum yapmak bana düşmez ama ne olursa olsun kız çocuklarıyla fazla temas edilmemeli onların rahatı huzuru için.
Benim de aklıma geldi mesajınızı okuyunca. Ortaokuldaydım neyseki mahremiyet kavramım oturmuştu büyük olduğum için. Bir Türkçe hocamız kızlara sarılmaya çalışıyordu. Bir tenefüste de bana sarılmaya çalıştı ve elinin altından kaçmıştım. O zamanlar 13-14 yaşında olmama rağmen aileme anlatamamıştım mesela. Yine akran zorbalığına uğramıştım ilkokuldayken taciz değildi ama zorla eşyalarımı alıyordu bir çocuk , tehdit ediyordu yarın bana kalem getireceksin diye ve korkudan bunu da anlatamadım ve uzun yıllar boyu o çocuk karşıma çıkacak diye korkuyodum okul bitmesine rağmen. Nitekim çocuklar söyleyemiyor korkuyor ailelere iş düşüyor bu arada.

Biz de küçükken kuzenler olarak eniştelerimizin tepesinden bildiğiniz aşardık, onların da çocuklarla arası hep iyi olmuştur. Hala öyledir. Ama eşiniz normal bir insansa şundan anlar: Sen iyi niyetli olabilirsin, bir başkası kötü niyetle aynı şekilde yaklaşabilir. Çocuklar bunu ayırt edemez. O yüzden sen dikkat edeceksin ve mesafeni koruyacaksın ki bunu normal bir olay sanmayacaklar.

Biz eşiniz sapık mı değil mi bilemeyiz ama 7 yaşında çocuğa direksiyon dersi vermeyeceğine göre kucağına oturtmak çok saçma.Güdülerine mi hakim olamıyor,fazla temas mı seviyor bilemeyiz ama uyarın.Devir kötü, biri yanlış anlar başın belaya girer deyin...

Biz eşiniz sapık mı değil mi bilemeyiz ama 7 yaşında çocuğa direksiyon dersi vermeyeceğine göre kucağına oturtmak çok saçma.Güdülerine mi hakim olamıyor,fazla temas mı seviyor bilemeyiz ama uyarın.Devir kötü, biri yanlış anlar başın belaya girer deyin....
Evet uyardım . Çocuk gitti atladı eşimin kucağına eşim biraz öğretiyormuş gibi yapıp hemen indi arabadan çocuk kendi oturdu sonra

Benim de aklıma geldi mesajınızı okuyunca. Ortaokuldaydım neyseki mahremiyet kavramım oturmuştu büyük olduğum için. Bir Türkçe hocamız kızlara sarılmaya çalışıyordu. Bir tenefüste de bana sarılmaya çalıştı ve elinin altından kaçmıştım. O zamanlar 13-14 yaşında olmama rağmen aileme anlatamamıştım mesela. Yine akran zorbalığına uğramıştım ilkokuldayken taciz değildi ama zorla eşyalarımı alıyordu bir çocuk , tehdit ediyordu yarın bana kalem getireceksin diye ve korkudan bunu da anlatamadım ve uzun yıllar boyu o çocuk karşıma çıkacak diye korkuyodum okul bitmesine rağmen. Nitekim çocuklar söyleyemiyor korkuyor ailelere iş düşüyor bu arada.
Lisede okul gezisinde normalde dersimize girmediği için tanımadığım bir hoca da beni rahatsız etmişti. Müzede arkada kaldım, rehberi duyamadım bir şey de göremedim sıkılıp etrafa bakınmaya başladım göz kırptı ama ben "dön, önüne dinle" anlamında dediğini düşündüm. Sonra bi ara gelip "vampir gibisin" dedi hiç bi anlam veremedim. Bir başka müzeye girmek üzereyken beni çağırdı gittim bir şey göstericem dedi telefondan çiçek resmi gösterdi anlam veremeyip yüzüne baktığımda suratını çok yakın gördüm ve bir anda uzaklaştım. Çok huzursuz oldum, normal erkek arkadaşıma anlattım "mal mıdır, nedir niye bana çiçek gösteriyor ki?" diye. O da "sapık galiba, yanımdan ayrılma" dedi ve günü öyle bitirdik. Sonra servisten üst sınıftaki kızlara anlatınca o hocanın derste de erkeklerle sürekli bel altı espriler yapıp eğlenen bi sapık olduğunu söylediler.

Lisede okul gezisinde normalde dersimize girmediği için tanımadığım bir hoca da beni rahatsız etmişti. Müzede arkada kaldım, rehberi duyamadım bir şey de göremedim sıkılıp etrafa bakınmaya başladım göz kırptı ama ben "dön, önüne dinle" anlamında dediğini düşündüm. Sonra bi ara gelip "vampir gibisin" dedi hiç bi anlam veremedim. Bir başka müzeye girmek üzereyken beni çağırdı gittim bir şey göstericem dedi telefondan çiçek resmi gösterdi anlam veremeyip yüzüne baktığımda suratını çok yakın gördüm ve bir anda uzaklaştım. Çok huzursuz oldum, normal erkek arkadaşıma anlattım "mal mıdır, nedir niye bana çiçek gösteriyor ki?" diye. O da "sapık galiba, yanımdan ayrılma" dedi ve günü öyle bitirdik. Sonra servisten üst sınıftaki kızlara anlatınca o hocanın derste de erkeklerle sürekli bel altı espriler yapıp eğlenen bi sapık olduğunu söylediler.
Ne kadar kötü bir durum. Bir de direksiyon dersi aldığım hoca rahatsız etmişti. Asıl mesleği matematik öğretmenliğiydi. Emekli koskoca adam garip sorular soruyordu. Sen dindar mısın yoksa rahat biri misin filan diye. Bir gün de dağ tepe ıssız bir yerlere götürdü arabada bir o bir ben. İşte buralarda sürmeyi de öğren diyor. Birşey yapmadı ama çok korkmuştum :( Küçükken daha çekingen oluyorsunuz şimdi sıkıysa yapsınlar.
Bir de örneklerin çoğu öğretmen ilginç.

Back
X