Eşimin pahalı hediye istemesi

İyi günler arkadaşlar.Bu konunu boşuna mı derd ediyorum haklımıyım hiç bilmiyorum.şimdi
Biz eşimle ikimizde çalışıyoruz.ve evlendiğimiz günden anlaştık ki özel günlerimizde ne hediye alacağımızı kendimiz söyleyecğiz.şimdi düşünüyorumda ben ne istesem eşim hep burun kıvırdı pahalı diye ve daha ucuz bişeyler aldı ama kendisi benden hep pahalı hediyeler ister.hiçbirzaman itiraz etmedim istiyorsa hep aldım.mesele para mövzusu değil ama insan bir garip hiss ediyor kendisini.en son ben doğum günümde bir çanta istedim 1000tl pahalı diye almadı daha ucuza başka çanta aldı.şimdi kendi doğum günü ve 3000tl civarında elektronik eşya var onu istiyor.almalımıyım yoksa ne yapsam hiç bilmiyorum kendimi enayi gibi hiss ediyorum
Alma tabiki de niye alacaksın ki??

1000 TL bir çanta için gereksiz pahalı , kadınların birçok çantası olur değiştirerek kullanır , 3000 TL elektronik eşya için makul bir rakam . Ama eşiniz hep böyle fiyat pazarlığı yapıyorsa haklı değil tabiki

İyi günler arkadaşlar.Bu konunu boşuna mı derd ediyorum haklımıyım hiç bilmiyorum.şimdi
Biz eşimle ikimizde çalışıyoruz.ve evlendiğimiz günden anlaştık ki özel günlerimizde ne hediye alacağımızı kendimiz söyleyecğiz.şimdi düşünüyorumda ben ne istesem eşim hep burun kıvırdı pahalı diye ve daha ucuz bişeyler aldı ama kendisi benden hep pahalı hediyeler ister.hiçbirzaman itiraz etmedim istiyorsa hep aldım.mesele para mövzusu değil ama insan bir garip hiss ediyor kendisini.en son ben doğum günümde bir çanta istedim 1000tl pahalı diye almadı daha ucuza başka çanta aldı.şimdi kendi doğum günü ve 3000tl civarında elektronik eşya var onu istiyor.almalımıyım yoksa ne yapsam hiç bilmiyorum kendimi enayi gibi hiss ediyorum
Esim dogum falan yapsa ancak kurtarir zira once dusunurum bu hediyeyi alacak ne yapti bana diye...şaka yollu anlat

Evlenmeden once nasil anlasiyorsunuz herkes hediye alacak birbirine diye? Arkadaslarla altin gunune girmis gibi ,evlilik boyle sacmaliklari nasil kaldiriyor hayret ediyorum

Hediyeleşmek böyle bir şey değil ki. Bence açıkça söyleyin hediyeleşme olayı bitsin, herkes kendine istediğini alsın.

Evet açıklamaya çalıştığım buydu benim de. 1000 tl çantaya pahalı dememem yadırgandı o zaman 😂. Bu yıl ben de hediye aldırttım. Dedim ki "14 şubatta çiçekçiler çalışıyormuş :d" yine de çiçeği ben seçmediğim için güzel bir heyecan oldu. Unuttu mu, yetişir mi, acaba nasıl bir şey aldı diye düşündüm günlerce 😄.
1000liraya canta istemisse zaten durumları iyidir o yüzden yorumları cok sacma buldum valla, asgari ücretle gecinen zaten alamaz ama herkes kendi sosyal cevresine göre statüsüne göre hareket ediyor. Benim bütün cantalarım minik servetlerim o yüzden gözüm gibi bakarım canta ve ayakkabılara. Bak bide cidden şöyle birşey var gidip 100 liraya polyester kıytırık bir elbise al ama üstüne takacagın canta takı ve ayakkabıyla o elbise 1000₺ görünür, 1000₺ al ama canta ayakkabı kötü olunca asla kendini göstermiyor.

Bana bunu yalnızca bir kere yapabilirdi! Niye aldınız şimdiye kadar istediği her şeyi? Benim istediklerime burun kıvıracak sürekli ama ben ne isterse alacağım. Mümkünatı yok 😎

Matruşka bebek gibi sordukça altından başka sorular çıkacak bir konu:
1) 1000 tl bir çanta için pahalı değil mi, büyük Vakko çantaları o fiyatta. Onun yerine tasarım pek çok çanta alınabilir.
2) Eşinizin 3000 tl lik hediyeyi istemesi daha da beter.

Böyle büyük alımlarda ihtiyaç belirlenir, bütçeye bakılır ve ortak alım yapılır. Sizde hediye özel anlamını biraz yitirmiş.

Hediye bence biraz da kişisel olmalıdır, bizde o kişinin favori pastasını alıyoruz, böyle pahalı şeyler ihtiyaca göre ayrıca alınıyor.

Back
X