Eşimin pahalı hediye istemesi

İyi günler arkadaşlar.Bu konunu boşuna mı derd ediyorum haklımıyım hiç bilmiyorum.şimdi
Biz eşimle ikimizde çalışıyoruz.ve evlendiğimiz günden anlaştık ki özel günlerimizde ne hediye alacağımızı kendimiz söyleyecğiz.şimdi düşünüyorumda ben ne istesem eşim hep burun kıvırdı pahalı diye ve daha ucuz bişeyler aldı ama kendisi benden hep pahalı hediyeler ister.hiçbirzaman itiraz etmedim istiyorsa hep aldım.mesele para mövzusu değil ama insan bir garip hiss ediyor kendisini.en son ben doğum günümde bir çanta istedim 1000tl pahalı diye almadı daha ucuza başka çanta aldı.şimdi kendi doğum günü ve 3000tl civarında elektronik eşya var onu istiyor.almalımıyım yoksa ne yapsam hiç bilmiyorum kendimi enayi gibi hiss ediyorum
Bana göre hediyenin içten gelmesi, üzerine düşünülmesi daha önemli
Ama madem bir karar verdiniz eşiniz ona uyumalı.
Size alınırken yan çizip, kendine alınırken diretmesini kimse kabul etmez.
Siz daha ucuz bir alternatifini alın dediğinin

Son düzenleme:
Bu konuda 1.000 tl'lik çantaya şaşıranlara daha çok şaşırdım. Prada çantalar 18-20 binden; Chanel, Saint Laurent çantalar 40-50 bin liralardan başlıyor hanımlar farkında mısınız? 1.000 tl'lik çanta lüks bir şey değil. Sadece paramız değersiz ve alım gücümüz gün geçtikçe azalıyor. 1.000 tl'lik çantalar da bir zamanların 50-100 tl'lik çantaları, daha üstü değil.
Kesinlikle pazarda kaliteli çakma dedikleri çantalar var.
Pazarcı boşuna pazarlık etmeyin 275 liradan aşağı vermem diyordu pandemiden önce
Şimdi nasıldır fiyatlar hiç haberim yok.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmanı düzelteyim önce yani eşim sırf pahalı olsun diye aldırmıyor sadece uzun zamandır istediği birşey ama her defasında istediği şeyler hep pahalı olmuş oluyor.çok utanıyorum sen bana ucuz aldın brn sana pahalı alamam demeğe.bir keresinde istediğimi aldı uzun zamandır gitmek istediğim yere tatile götürdü beni.ama digerlerinde o kadar param yok diyib başka şeyler aldı.nasıl kibarca redd edebilirim hiç bilmiyorum.almazsam gerçekten çok kırılıcak

Niye utaniyorsun ki.
Esimle bizim de resmen en onemli kavga konumuzdur hediyelesmek.
En son beni cileden cikartacak bir hediye almisti (kizma sebebim de 10 yillik gecmisismiz var ve benim hic kullanmayacagim bir hediye almis olmasi, hic mi tanimiyorsun sen esini diye sinir kupu olmustum).
Neyse sonrasinda tam 2 yil kendisine kupa aldim dogumgunlerinde, hem de oyle boyle paketlerle degil, abartili suslu paketler yaparak. 3. Yilda anca sinirim gecti de normale donduk.

Bence esiniz sizin istediginiz cantayi almamanin bedelini odesin. Oyun falan istedi ise sadece oyun kolunu falan alin mesela 😅

Almayin tabi ki ,cok uyanik c8kmis kendisi

Kesinlikle pazarda kaliteli çakma dedikleri çantalar var.
Pazarcı boşuna pazarlık etmeyin 275 liradan aşağı vermem diyordu pandemiden önce
Şimdi nasıldır fiyatlar hiç haberim yok.
1.000 tl'lik çanta eskiden deri olurdu mesela, şimdi suni deri oluyor :KK53: Boyner'in internet mağazasına bakıyordum az önce, hoşuma gidenlerin hepsi 2.000 tl civarı :( İndirimsiz 300 tl'nin altında olanların kalitesizliği fotoğraflardan dahi anlaşılıyor. Ya yamuk şekilli, ya dikişleri bozuk ya da kumaşının kalitesizliği çok belli. Canlısını görünce 500'ün altındakiler de böyleymiş dermişim gibi geliyor.

Öyle bir yazılmış ki, 1.000 tl bir çanta için gayet makul bir fiyat artık maalesef. Ki bu çantalar süper lüks markalar, en kaliteli malzemelerden yapılmış değil. Paramız eski değerinde olsa 50-100 tl'den fazla etmezler, kabul. 2010'ların başlarında o bahsettiğim 40-50 binlik markalar 2.500-5.000 arasıydı. Ciddi bir değer kaybı var, her alanda fark ediliyor artık.

Niye utaniyorsun ki.
Esimle bizim de resmen en onemli kavga konumuzdur hediyelesmek.
En son beni cileden cikartacak bir hediye almisti (kizma sebebim de 10 yillik gecmisismiz var ve benim hic kullanmayacagim bir hediye almis olmasi, hic mi tanimiyorsun sen esini diye sinir kupu olmustum).
Neyse sonrasinda tam 2 yil kendisine kupa aldim dogumgunlerinde, hem de oyle boyle paketlerle degil, abartili suslu paketler yaparak. 3. Yilda anca sinirim gecti de normale donduk.

Bence esiniz sizin istediginiz cantayi almamanin bedelini odesin. Oyun falan istedi ise sadece oyun kolunu falan alin mesela 😅
Belki güvenli alanınızdan çıkmanız, yeni bir şeyler denemeniz için almıştır o hediyeyi? Çok mu polyannayım? :D

Arkadaşlar yanlış anlaşılmanı düzelteyim önce yani eşim sırf pahalı olsun diye aldırmıyor sadece uzun zamandır istediği birşey ama her defasında istediği şeyler hep pahalı olmuş oluyor.çok utanıyorum sen bana ucuz aldın brn sana pahalı alamam demeğe.bir keresinde istediğimi aldı uzun zamandır gitmek istediğim yere tatile götürdü beni.ama digerlerinde o kadar param yok diyib başka şeyler aldı.nasıl kibarca redd edebilirim hiç bilmiyorum.almazsam gerçekten çok kırılıcak
Anlasma yapıyorsunuz hediyesini herkes kendi belirleyecek diye
Esin senin isteklerini kabul etmiyor ucuzuna gjdiyor
Ama sen almaz reddersen kırılıyor
Üzgünüm
Esin seni kullanıyor

Belki güvenli alanınızdan çıkmanız, yeni bir şeyler denemeniz için almıştır o hediyeyi? Çok mu polyannayım? :KK70:

Ay yok esim gercekten hediye secme konusunda cok cok beceriksiz, neyse biraz simdilerde daha iyi diyelim. Ama ben de akillandim, konu sahibi gibi olmasa da azicik tuyolar veriyorum ozel gunlere yaklasirken 😜

Hoş değil tavrı. Ya sende diret aldır o zamanda benım icin değeri kalmaz gerçi ya da bu geleneğe son verin kimse bişey istemesin. Herkes alabileceği ölçüde bişeyler alsın. Pahalı istekleri de kendiniz alırsınız

Ay yok esim gercekten hediye secme konusunda cok cok beceriksiz, neyse biraz simdilerde daha iyi diyelim. Ama ben de akillandim, konu sahibi gibi olmasa da azicik tuyolar veriyorum ozel gunlere yaklasirken 😜
Ya ben bunların geyiğini çok yapıyorum. Absürt seks oyuncakları atıyorum bunu bana alsana diye mesela :D Ya da 4-5 binlik louboutin, 8-10 binlik Valentino topuklu ayakkabılar falan ya da son model iphonelar, en pahalı imac bilgisayarları atıyorum. Bu geyiğimin arasından gerçek isteklerimi yakalayamıyor benimki sanırım :D Louboutin'lere "oldu, bir aylık maaşımı buna gömeyim" dediği oluyor, diğerlerine yorum yapamadı bile.

İyi günler arkadaşlar.Bu konunu boşuna mı derd ediyorum haklımıyım hiç bilmiyorum.şimdi
Biz eşimle ikimizde çalışıyoruz.ve evlendiğimiz günden anlaştık ki özel günlerimizde ne hediye alacağımızı kendimiz söyleyecğiz.şimdi düşünüyorumda ben ne istesem eşim hep burun kıvırdı pahalı diye ve daha ucuz bişeyler aldı ama kendisi benden hep pahalı hediyeler ister.hiçbirzaman itiraz etmedim istiyorsa hep aldım.mesele para mövzusu değil ama insan bir garip hiss ediyor kendisini.en son ben doğum günümde bir çanta istedim 1000tl pahalı diye almadı daha ucuza başka çanta aldı.şimdi kendi doğum günü ve 3000tl civarında elektronik eşya var onu istiyor.almalımıyım yoksa ne yapsam hiç bilmiyorum kendimi enayi gibi hiss ediyorum
Öncelikle sipariş üstüne hediye alınmaz!Sizin sorununuza gelecek olursak, hayır almayın,gidin kendinize o beğendiğiniz (eşinizin almadığı) çantayı alın.Sonra hediyem nerde diye soracak olursa"Düşündüm de aşkım,seni ne mutlu eder,e tabiki de benim mutlu olmam dedim;ve kendimi mutlu ettim🤣sende çok mutlusun değil mi aşkım"dersiniz.

Maddi durumlarınızı ve ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama sözünü ettiğiniz rakamlar çok yüksek değil mi ya 🙇🏻‍♀️

Alma tabikidw 3000 tl lik hediye mi olur.

Öyle hediyeleşme olmazki benim eşim hediye sorunu çözdü takı yapıyo bi kolye bi yüzük bi bilezik hem yatırım oluyo hem ben mutlu oluyorum 😂

Back
X