Eşimin para mevzusu

cilekliprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
129
0
66
İstanbul
Arkadaşlar , çalışan bir bayanım ve 6 aylık hamileyim. Borçlarımız var ve bu sebepten çalışmak durumundayım.
yüklü bir maaşım ve iyi bir işim var. Eşimin ise sıradan bir işi ve az bir geliri var. Ben bunu hiç dert etmedim şimdiye kadar. Ortak hesabımız var ve bu kadar borç arasında para bile biriktirmeye çalışıyoruz. Geçen gün eşimin maillerine bakayım dedim şifresini biliyordum. Bir arkadaşı ile yazışmalarını gördüm. Eşim kredi kartından arkadaşına yüklü miktarda altın almış ve taksit yaptırmış.Ben bunu daha önce exrede gördüm ve bana o zaman nişanlı olan çok yakın arkadaşının aldığını ve taksitleri ödeyeceğini söyledi. Bende o arkadaşını tanıyorum ve bu bizim kartımızı ilk kullanışı olmadığı için bişey demedim. Fakat mailde gördümkü kartı başkası kullanmış. Hatta sadece altın değil kıyafet vs. alışverişleride var. Hepsini print aldım ve akşam nedir bunlar diye sordum. Çok şaşırdı mali değeri yok falan dedi. Bende mali değerini sormuyorum ama benim gözümde çok değerli falan dedim. Bu arada rakam 3000 tl civarında. Bişey diyemedi , gece yarısına kadar hamile halimle kadar ağladım , kahroldum bana yalan söylediği için. özür diledi. Bir daha olmyacak dedi vs ... şimdi birkaç gündür aramız soğuk , her seferinde bana beni sevdiğini söylüyor , ama ben karşılık vermiyorum. çünkü çok kırıldım. Bu arada eşim para konusunda tutumlu ama başkalarına karşı çok savurgan ailesinin faturalarını o öder sonra elinde olursa ailesi verir , bişey alınacaksa hemen eşimin kartlarını isterler vs. ben evlenlendiğimden biri bıktım başkalarının borçlarını ödemekten. Ben bu halimle çalışıp milletin borçlarını ödemek zorundamıyım. Ayaklarımı bir görseniz patlamaya hazır bomba gibi. Yine de bişey demeden geliyorum işime ama napıcam nasıl davranıcam bilmedim.

ortak hesabı üzerine almalısın. madem bu kadar kolay 3000 harcanıp yalan söylenebiliyor. kendini kullanılmış gibi hissetmemek için gereken önlemleri alman lazım. üzülme sakın, bak hamilesin. al karşına konuş, bir çocuğun olacak, onun hakkını savunmak da sana düşüyor, madem savurgan bir adam. eşimin kredi kartı dışında kredi kartımız yok bizim örneğin. o kart da bende duruyor. sana da tavsiye ederim. maaşı kadar harcasın. büyük bir alışveriş olursa sana haber vermek durumunda kalır.

sizinle aynı mali durumdayız, ben de eşimden fazla kazanıyorum, birbirimizin her harcamasını biliriz ama ortak hesap kullanmıyoruz, eşim maaşı ile ev ihtiyaçları, fatura kira vs yi hallediyor, ben de birikim-yatırım kısmını ve büyük taksitleri yükleniyorum, bence ortak hesap yerine bizim gibi ortak düzen kursanız eşiniz bütün maaşını ev ihtiyaçlarınave giderlere yatırmak zorunda kalacağından,onun savrukluğunun da önüne geçmiş olursunuz, nacizane fikrim

o kredı kartını al ve senden habersız harcama yapıolmasına ızın verme

o 3000 tl ile bebeğinin ıhtıyaçları karşılanabılırdı...

Madem kredi kartları sizin huzurunuzu bu kadar kaçırıyor kartları iptal ettirebilirsiniz. Az limitli bir kredi kartı alabilirsiniz kendi harcamalarınız için.

Üzülmeyin. Herşey düzelir.

Benim hbaerim bile yok ödemişiz zaten taksitler falan bitmiş ama şimdi adamdan alamıyormuş parayı. evet gerçekten kendimi enayi gibi hissettim. Çünkü ona şimdie kadar ciddi anlamda hiç hesap sormamıştım. Ama artık gerçekten ipleri elime almanın geldi galiba.ama bunu eşimi kırmadan nasıl yapıcam onu bilmiyorum. Çünkü çok pişman oldu gerçekten yüzüme bakamadı o akşam. Ve bana , yuvasına gerçekten çok değer veren bir eş. bir dediğimi 2 etmez. aileme karşıda aynı saygıda devam eder. Kendisine nasıl davranacağımı bilemiyorum. Soğuk davranıyorum kaç günüdür ama peşimde pervane inanınki. Bende öyle olunca ne yapacağımı bilmiyorum. Çokmu iyi niyetli davranıyorum , daha çokmu uzatmam gerekir mevzuyu bilemedim. Duygularım kafam çok karışık.

mantıklı aslında ama ben şimdiye kadar hiç böyle bir duruma ihtiyaç duymamamıştım ama artık bir önlem almalıyım.
Yoksa hem kendimi kullanılmış hissedeceğim hemde paramızdan olacağız.

çok üzüldüm canım, hamile hamile üzmemeye çalış kendini
malesef eşler, sorgusuz sualsiz saklayarak iş yaptımı, insanın tüm güveni sarsılıyo
ondan sonra hep acabamı diye kendine sormaya başlıyosun
bence kredi kartını eşine verme
kırgınlığı uzatma ama konuş, güvenimi çok sarstın, senden hiç bekmezdim vs... bu yüzden artık bu işlere tamamen ben bakmak istiyorum falan de
baktın bu konuşmadan sonra tamam demiyo trip yapıyo, işte o zaman uzatabilirsin kırgınlığı
çocuk gibi oluyolar bazen ya, elin adamı için kart kullan, sonrada adam parayı vermesin, aman ne şaşırtıcı bi durum
bu devirde bırak borç vermeyi kefil bile olmıcaksın kimseye
tabii bunlarıda altı çizili söyle
çünkü bu kefillik durumlardanda çok ailenin başı ağrıyo
sen yapmasa bile söylede önden....

Canım aynı durum bizde de var açtığım konuyu okursan aynı durumda gibiyiz.. En azından eşin hatasını anlamış bu da önemli. Benim eşimde anladı çoğu şeyi duruldu bakalım zaman ne gösterecek...

evet yaa aynen çocuk gibi sorumsuzca davranıyor bu konularda. sanki bizim hiç ihtiyacımız yokmuş gibi , başkalarını düşünüyor. tamam iyi niyet güzelde bir yere kadar. bak ben doğum yapıcam , kenarda paramız olması lazım vs. diyorum ama kime diyorum , hay allahım yaaa

Eşiniz bu tür borçları sırf hayır demeye yüzü tutmadığı için veriyorsa, ailesine yardımlarının amacı da bu şekilde ise, sizi istismar amacı taşımıyorsa, o zaman kredi kartlarının limitini düşürtüp, çocuk için masraflarınız olduğu vs. gibi nednlerle başkalarına borç verme, ailesine kart verme konuları aşılabilir belki. Şu anda samimi olarak pişmanlık duyuyor ve dediğim gibi iyi niyetinden veriyorsa bu borçları, ya da sizin evlenmeniz sırasında ona da bu tarz yardımlar yaptıysa arkadaşları, konuya biraz daha ılımlı yaklaşmak daha iyi olur bence. Sizin ondan fazla kazanmanız erkekler için nazik bir konu, çok sert yaklaşırsanız kalıcı problemler oluşabilir evliliğinizde.

Erkeklerin bazen tuhaf bir merhamet anlayışı oluyor. Benim eşim de vaktiyle bir arkadaşı için tüketici kredisi çekti ve arkadaşı 2-3 aydan sonra para ödemez olunca borcu biz kapatmak zorunda kaldık. Arkadaşının karısı mesleği olmasına rağmen çalışmayan bir kadındı, gezmeğe tozmaya meraklı, çocuksuz bir aile idi. Neymiş adam tek maaşla ev yaptırıyor diye biz onlara acımalıymışız. E, ben çocuğumu bırakıp çalışmak zorundayım, evimiz yok, kiradayız onların durumu da böyle, böyle diye sinirlenmeden, sakin sakin anlatınca eşim de kabullendi durumu ve bir daha hiç böyle birşey yapmadı. Haa, o borcu ödedik malesef, ama en azından sorunu kalıcı bir şekilde hallettim. Siz de kendi durumunuzu ve borç verilen insanların acizliğinin nedeninin sizin kadar fedakar davranmayıp kendi keyiflerini düşünmeleri olduğunu güzel güzel anlatırsanız, fazla radikal önlemlere gerek kalmadan durumun tekrarını engelleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

benimde seden farkımyok eşimin amiri olarak çalışıyorum..ailesi vs sürekli bu durumu eşime hatırlatıyorlar bende para yüzünden problem çıkmasını istemediğim için maaş kartımı eşime verdim..ondan harçlık alıyorum..bir sürü ödenmemiş fatura vs duruyor hep tam kesileceği zaman gidip ödüyor..yani beni mağdur bırakmıyor ama hiç düzenli bir ödeme planı yok.ama eşim çok iyi bir insan aileme karşı olsun çocuklarına bana..
bu yüzden sesimi çıkarmıyorum bir kusuru bu olsun diyorum...hani başka konularda da aynı sorumsuzluğu gösterseler kıyametleri koparırız da bu durumda sesimizi çıkaramıyoruz..

cnm cok üzüldüm. şu anda cok narin bir zamanındasın . ama gercektende yututlucak bişey değil. benim eşimde aynı dağıtır parayı ona buna.

Hatırladım canım okumuştum seni konunuda. Evet neyseki anladı hatasını umarım tekrarlamaz.. Umarım senin eşinde tekrarlamaz.

evet canım sırf yüzü tutmadığı için veriyor. Yoksa sömürme gibi düşünmüyorum. Sömürecek olsa , ailesinden ödemedikleri zaman istiyor ama onlarda bizi sıkıştırma diyorlar. ailesi nede olsa bişey diyemiyor. Bana karşıda çok mahçup oluyor bu sefer hissediyorum ben. Sizin içinde kötü bir tecrübe olmuş gerçekten.Umarım bi daha yaşamazsınız.

evet benim eşiminde başka da bir sorumsuzluğu yok çük şükür , onun için bende çok kırmadan bu mevzuyu çözmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…