• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin paraları ne yapıyor?

Ben işe yürüyerek eşim arabayla gidiyor ama onlar borçlarımız dediğim 2700in içine koydum. Ayda iki-üç kere dışarda yeriz. O öğle araları okulunda yer ama yese bile ne kadar tutarki? neyse belkide haklı olabilirsinz. İst giibi bi yerde oturmuyorum. Büyükşehirdeym ama burası ucuz sayılır. Sadece benzine gidiyor onuda giderlere eklemiştim. Neyse eşim gelsinde konuşyum. O bana hep şukadar şuna harcadık bu kadar buna harcadık diye bilgilendirir asla kafamda soru işareti bıraktırmaz. Herşeyi açıklar. Akşam olsun hayrolsun.şimdilik hoşçakalın

valla sen bılırsın ıstersen konus
ama bence esın okuyan kardesıne verıosa bıle
sevaptır okuyan yoksula yardım etmek
yerı gelır yedı kat elede sen verısın
cok sıkıntı yapılcak bısı degıl bence

valla sen bılırsın ıstersen konus
ama bence esın okuyan kardesıne verıosa bıle
sevaptır okuyan yoksula yardım etmek
yerı gelır yedı kat elede sen verısın
cok sıkıntı yapılcak bısı degıl bence

Okuyan kardeşi olupta yardım edemeyen kişi benm eşim değil. Biz zaten borçlarımız hafiflesin yardım etmeyi düşünüyoruz ama benm canımı sıkan gizli gizli yapılması yoksa kesinlikle yardım etmek çok güzel olması gereken bişey. Yalnız şuan ne o nede ben kendi kardeşlerimize yardım edecek gücümüz yok. Allah korusun erken doğum olursa hastaneden bebeğimi rehin alırlar yoksa :)

Valla aylık alışveriş 500 tutuyor tüm ihtiyaçlar alındığında e sonra başlıyor her gün ekmekti süttü yoğurttu bir sürü ek harcama
e aylık alışverişin haftasına meyve sebze bitiyor birdaha alınıyor . 15 gün sonra kahvaltılığa takviye başlıyor arada misafir gelse muhakkak eksik çıkıyor ek harcama içecek vs. Bencede mutfak masrafı rahat 1.000 TL yi buluyordur. Araba desen ek masraf geçen ay motorlu taşıtlar vergisi vardı mesela kasko fiyatları zamlandı bir sürü gider yaratabiliyor araba maalesef. Eşinize haksızlık etmeyin boşa kuruntu yapmayın bencede. Zaten bir iki ay denemişsiniz harcama takibi yapmayı ordan anlamışsınızdır.

bence hemen hesap sormaya kalkma.bundan sonra takipte ol,nereye ne harcandığını bil.hesabını kitabını yaparak anlarsın paranın bir yerlere gidip gitmediğini.eğer mantıksızlık sezersen o zaman hesabını sorarsın.boşuna şimdi tatsızlık çıkarma.

bende eşime bir keresinde senin maaşın nereye gidiyor bu kadar harcama yapmıyoruz bence dedim.eşim o günden beri hesap tutmaya başladı marketten aldığı ekmeği bile yazdı.sonuç mu para inanılmaz bir şekilde gidiyor.eşimin günahını almışım.gerçektende 1000lira mutfak masrafı olmasa bile aldığı para tamamiyle bitiyormuş.

bu arada bende çalışıyorum o nedenle bu kadar kapsamlı hesap sorabildim.sonuçta ben harcamalarıma dikkat ederken o çok harcıyor gibi gelmişti ama öyle değilmiş.

sizde üşenmeden bütün harcamalarınızı yazın ve içiniz rahat etsin.eşinize direkt sormayın.benim yaptığım hoş bir davranış değil.

Adam sakliyorsa veya gönderiyorsa bile ailesine sana sanki evet yakaladin, kac zamandir senden parami esirgiyordum diyecek.
Cok sacma ona direk sormak, tamamen kavga konusu, bu is büyür gider, hic bir sonucada ulasmaz.
Senin yapacagin: Cok para harciyoruz, ben artik her harcamamizi yazacagim bundan sonra bir bakalim giderimiz nekadarmis diyeceksin, cünki sen para biriktirmek istiyorsun güya vs
Sonra kocan tabii her aldigi ekmegin parasinin hesabini vermek zorunda degil, ama diyelim kasadan 100 TL aldi, sen onu gider kismina esininn adina yazacaksin, esinede soracaksin neye harcadin oda diyecek örnegin benzin aldim vs.
Yada hepsini tek tek yazin, caniniz nasil isterse.

Bencede iki kisi icin 1500 TL cok normal bir gider, zaten her ay sürekli birseyler cikiyor, sirf yeme icme degilki, kiyafet, benzin, alinacak ufak tefek seyler vs
500 de kenara koyuyabiliyorsaniz iyi bence, ama tabiiki kendinizi daha cok kIsItliyarak daha cokda biriktirmeniz mümkündür, herseyden tasarruf yaparsin, az parayla gecinenler nasil geciniyor.

benzer durum bizde de vardı eşim kredi çekmiş onu ödüyormuş para ortada yok tabi nereye gitti belli değil diyeceğim fakat benim eşimde içki var kumarda varmış ee geriye kadım kalıyor yemin ediyor fakat güvenmiyorum ona sanırım o da var ne olacak bu durum hepimize allah yardım etsin ve akıl versin

bence çok abartıyorsunuz :26:
yani arkadaşların da yazdığı gibi, mutfak masrafı çok fazla tutuyor
mutfak alışverişini eşiniz mi yapıyor ki o 1000 tl tuttu diyor
bizde ben yapıyorum, her gün eve gelirken ne eksikse alıyorum toplu alışveriş yapma alışkanlığım yok
bu yüzden görüyorum ne kadar çok harcandığını
sadece pirinç yağ gibi düşünmemek gerek süt yoğurt peynir ekmek kahve kola tatlı çay şeker abur cubur sebze meyve et balık yumurta derken epey tutuyor
deterjan oda spreyi yağ çözücü deodorant vernel peçete tuvalet kagdı sıvı sabun şampuan gazete dergi vs katılınca heleki.... arttıkça artıyor
bence siz bir çok şeyi görmüyorsunuz yani göz ardı ediyorsunuz

o kadar borç ödüyorsunuz ya bu neyin borcu? sanırım ev kredisi falan, yani yatırımınızı yapmışsınız zaten, birikiminiz oluşuyor, bu varken bir de ayrıdan biriktirmeye çalışmak bence nefsinize eziyettir zaten başka da bişey değildir

Herkes normal bulmuş 1.000 tl mutfak masrafını ama bana göre 1.000 tl 3 aylık mutfak masrafı.. Kişiden kişiye değişir tabi..

4 kişilik bir aileyiz Aylık toplu market alısverişi 200 bilemedin 250 tutuyor.. (kalitesiz ürünler almayız gıda sonucta)

her hafta pazar'a çıkılıyor 10-15 maximum 20 tl pazara gidiyor..

Herkes normal bulmuş 1.000 tl mutfak masrafını ama bana göre 1.000 tl 3 aylık mutfak masrafı.. Kişiden kişiye değişir tabi..

4 kişilik bir aileyiz Aylık toplu market alısverişi 200 bilemedin 250 tutuyor.. (kalitesiz ürünler almayız gıda sonucta)

hangi ilde yaşıyorsunuz ? İstanbul için 15-20 TL pazar bana çok az geldi de merak ettim

Sigara kullaniyormu esin?
Sigarada az gibi gorunsede her gun yarim paket bile icilse baya para yapiyor..

Eşim maaşını Alınca Hesap Defterimiz vardır. Geliri Yazarız Sağ En Üste Sonra Başlarız Borcu Harcı Yazmaya Hesap Yaparız Toplar Çıkarırız Elimize Kalan Parayı Kaldırır Koyarım. İhtiyac larımızı görürüz. Eşim Söyler Nereye ne Harcadığını Kime ne Verdiğini Söyler. Vermeden Öncede Gelir Danışır. Aile Yardımına Ses Çıkarmam Kesinlikle Anne Baba sıdır Kızılcak bir durum yok

benim eşimde bir dönem mutfak masrafının çok olduğundan yakınırdı, bakkaldan veresiye ekmek,yoğurt, çerez falan bide kendi alkol ve sigarasını alırdı, günün birinde sadece 500 lira bakkala ekmeğe yoğurda veriyorum diyince çıldırdım, bu erkekler malesef ki kendi masraflarını görmüyorlar bugün bir paket sigara 9 lirayken sadece 270 lira sigara parası alkol ki daha fazla derken bu işin adı ekmeğe yoğurda 500 lira veriyorum oluyor...
Evde ortak hesap yoksa çok zor arkadaşım, ben bu işin içinden yıllardır çıkamadım hatta az önce kredi kartı ekstrelerine baktım tam sinir küpü oldum...Allah sabır versin umarım en kısa zamanda için ferahlar...

Eşim iyidir hoştur güvenirim dürüsttür herkes bayılır ama benden para mı saklıyor ?
Bu ne yaman çelişki anne.:6:

hangi ilde yaşıyorsunuz ? İstanbul için 15-20 TL pazar bana çok az geldi de merak ettim

Mutfak masrafina bin lira diyince bende sasirdim dogrusu ama soyle birsey var adana ve mersinde mutfak masrafi gitmez ama istanbul da gidebilir.İstanbulda kasapta bir kiymanin kilosunu 30_35 tl alirken mersinde kiymanin kilosu kasapta 20 tl dir ara sira 18 tir markette ise 18 dir ama ara sira 15 tl ider diger market urunleri de ucuzdur bakliyati ,sebzesi,deterjani soyle orn vereyim suan ist en basiti domatesin kg 4_5 tl dir suan kis mevsimi oldugu icin en fazla 1500 dir ama mart ayindan sonra bu fiyatlar duser 75 kurus 50 kurus hatta 3 kg 1 tl 4 kg 1 tl olur.Kira ve giyimde ucuzdur.

nerde yaşıyorsunuz:44:

hemen taşınalım:1:

Back
X