Eşimin psikolojisi bozuldu

Psikologa gitsin muhakkak. Alkol almak anlık ve zararlı, doktora gitsin çözsün sorunu. İnsan ölmeden de herşeyini kaybedebilir ki eşiniz o yola doğru gidiyor.

Kızlar selam. Hemen konuya gireceğim. Esim 30 yasında. Gectiğimiz ağustos ayında cok yakın bi arkadaşını iş kazasında kaybetti. Cok üzüldü yıprandı. Ardından 6 ay sonrada kuzenini yine iş kazasında kaybetti. Tabi ki bu daha büyük yıkım oldu bütün aileye ve esime. Suan psikolojisi hic iyi değil. Zayıfladı eski nesesi bitti. Sürekli arkadasını ve kuzenini anıyor ağlıyor. Elimden geldiği kadar destek olmaya çalışıyorum ama daha fazlası gerekiyor biliyorum. Kaygı bozukluğu basladı sürekli Allah bana ömür versin cocuklarımın büyüdüğünü göreyim vs gibi cümleler kuruyor. Ben kendim anksiyete hastasıyım zaten. Onun ne yasandıgını ne düşündüğünü cok iyi biliyorum. Onu bilinclendirmeye ve bu vesveselere kapılmaması gerektiğine ikna etmeye çalışıyorum. destek alalım diyorum kabul etmiyor. Alkol icerek rahatlıyor ama bu durum sağlığını bozacak diye cok korkuyorum. Boğazım düğüm düğüm inanın o kadar üzgünüm ki. Napsam ne desem boş. Evimin neşesi aydınlığı benim esim cıvıl cıvıl bi insandır. Şimdi buz gibi birine dönüştü dokunsanız ağlayacağım inanın. Bi nebze rahatlamak icin sizlerle paylaşmak istedim. Esim icin ne yapabilirim ablalarım kardeslerm nolur bana yardım edin.
Alkol alarak mi Allah uzun verecekmiste evlatlarinin omrunu gorecekmis, bu kisimdan girebilirsiniz.

Ben konuyu mantıklı fikir almak için açtığınızı sandım, korkma korkma dememizi beklediğinizi bilmiyordum.
Korkma demenizi beklediğim kanaatine nasıl vardınız? Üslup sorunu olan insanların mantıklı fikirleri ancak bu kadar oluyor demek ki. Teşekkür ederim.

Korkma demenizi beklediğim kanaatine nasıl vardınız? Üslup sorunu olan insanların mantıklı fikirleri ancak bu kadar oluyor demek ki. Teşekkür ederim.
Üslub sorunum yok, normal olarak mantıklı çözüm sunmaya çalıştım, teşekkür yerine böyle cevap veriyorsunuz, üslub sorunu olan sizsiniz. Müthiş motivasyon (aslında teselli) bekliyormuşsunuz ya. Bu arada fikrim de gayet mantıklı. Mantıksız olan kısmı ne acaba... burda yazanlara Kaba cevap vererek motive olamazsınız.

Üslub sorunum yok, normal olarak mantıklı çözüm sunmaya çalıştım, teşekkür yerine böyle cevap veriyorsunuz, üslub sorunu olan sizsiniz. Müthiş motivasyon (aslında teselli) bekliyormuşsunuz ya. Bu arada fikrim de gayet mantıklı. Mantıksız olan kısmı ne acaba... burda yazanlara Kaba cevap vererek motive olamazsınız.
Çözüm sunmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Mantıksız olduğunu da söylemedim. Üslup sorunu konusunda hala ısrarcıyım. Tesellinizi de beklemiyorum. İyi günler🙏🏻

Haklısınız. Acıkcası ben üstüne gidersem bu seferde bana anlatmaz benle dertlesmez diye çekindim. Doktor icin Israr etmeyeyim diye bana belli etmemeye calısır daha cok icine atar diye düsündüm.
Bence ısrar etmenin doğru olup olmadığını da bir psikolog veya psikiyatra danışabilirsin. Önce sen randevu al git durumu anlat nasıl ikna edebileceğini veya ne yapabileceğini sor, evdeki neşeli bir insanın solması seni de kötü etkilemiştir senin bile ihtiyacın olabilir. Eşin de zamanla sana eşlik eder belki. Bu arada hem eşin hem sen vicdanlı insanlara benziyorsunuz Allah evinizi eski huzuruna en kısa zamanda kavuştursun🙏🏻

Bence ısrar etmenin doğru olup olmadığını da bir psikolog veya psikiyatra danışabilirsin. Önce sen randevu al git durumu anlat nasıl ikna edebileceğini veya ne yapabileceğini sor, evdeki neşeli bir insanın solması seni de kötü etkilemiştir senin bile ihtiyacın olabilir. Eşin de zamanla sana eşlik eder belki. Bu arada hem eşin hem sen vicdanlı insanlara benziyorsunuz Allah evinizi eski huzuruna en kısa zamanda kavuştursun🙏🏻
Evet haklısınız simdi randevu aldım önce kendim gidip doktora danışacağım. Ne güzel yazmıssınız. Çok teşekkür ederim. Dualarınız icin de önerileriniz icin de🙏🏻❤️

Çözüm sunmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Mantıksız olduğunu da söylemedim. Üslup sorunu konusunda hala ısrarcıyım. Tesellinizi de beklemiyorum. İyi günler🙏🏻
Kendi yazdığı 2 msjla bile çelişen birinin benim üslubum hakkındaki fikrinin pek önemi olmaz zira kendi yazdıklarını bile anlamıyor. İyi günler

Kendi yazdığı 2 msjla bile çelişen birinin benim üslubum hakkındaki fikrinin pek önemi olmaz zira kendi yazdıklarını bile anlamıyor. İyi günler
Yazdıklarımın nesi çelişiyor hanımefendi? Algı yaratmaya çalışmayın. Ben sizin mantıksız sacma konuştuğunuzu söylemedim. Bunu yaparken üslubunuzun acımasız olduğunu belirtmeye çalışıyorum. Algılarınızda da problem var galiba. Duvara konusuyormusum gibi bi his yaratıyorsunuz bende.

"Mantıklı fikri bu kadar oluyormuş" anlıyoruz.
Mantıksız değilmiş bu msjda ki üslubum da acımasız değil. Çok sakin Kaba olmayan bir şekilde yapmışım yorumumu. Siz havadan nem kapıyorsanız o sizin sorununuz. Kaba olan, üslubu kötü olan sizsiniz, önce bir kendinizden haberiniz olsun

"Mantıklı fikri bu kadar oluyormuş" anlıyoruz.

Mantıksız değilmiş bu msjda ki üslubum da acımasız değil. Çok sakin Kaba olmayan bir şekilde yapmışım yorumumu. Siz havadan nem kapıyorsanız o sizin sorununuz. Kaba olan, üslubu kötü olan sizsiniz, önce bir kendinizden haberiniz olsun
Bilir misiniz bilmiyorum. Bi söz vardır Üslubunuz yanlıs olduktan sonra söylediğiniz doğrunun hiçbir anlamı yoktur diye. “Mantıklı fikir bu kadar oluyormuş” cümlesinden önce üslup konusuna değindim zaten. Ona istinaden bu kadar oluyormus yazdım. Acıtarak söylediğiniz doğrularınız size kalsın. İletişim kuramıyoruz. Daha fazla konuşmak sadece zaman kaybı. Teşekkür ederim.

Bilir misiniz bilmiyorum. Bi söz vardır Üslubunuz yanlıs olduktan sonra söylediğiniz doğrunun hiçbir anlamı yoktur diye. “Mantıklı fikir bu kadar oluyormuş” cümlesinden önce üslup konusuna değindim zaten. Ona istinaden bu kadar oluyormus yazdım. Acıtarak söylediğiniz doğrularınız size kalsın. İletişim kuramıyoruz. Daha fazla konuşmak sadece zaman kaybı. Teşekkür ederim.
Yani aslında ona buna istinaden saçma birşeyler yazıp üste çıkmaya çalışmışsınız ama kendi yazdığınız o kadar tutarsız olmuş ki tükürdüğünüzü yalamışsınız. Evet iletişim kurulmuyor çünki aslında haksız olduğunuzu bilseniz de kabul etmek istemiyorsunuz. O zaman konuşmayın da susun, stressinizi gidin başkalarına atın, burda kimse bu davranışları alttan almaz.

Yani aslında ona buna istinaden saçma birşeyler yazıp üste çıkmaya çalışmışsınız ama kendi yazdığınız o kadar tutarsız olmuş ki tükürdüğünüzü yalamışsınız. Evet iletişim kurulmuyor çünki aslında haksız olduğunuzu bilseniz de kabul etmek istemiyorsunuz. O zaman konuşmayın da susun, stressinizi gidin başkalarına atın, burda kimse bu davranışları alttan almaz.
Ya gerçekten Allah yakın cevrenize sizinle aynı hayatı paylaşmak zorunda olan insanlara sabır versin. 🙏🏻 lütfen yazmayın bana.

Herkes zaten gerekeni yazmis, elbette bir uzmana gorunmeli belliki durumla basa cikamiyor. Bunlardan dasha onemlisi acilen is/meslek degistirmeli bence, nasil bir istir ki bu insanlar habire dusup oluyor is kazasinda santiye ortami veya fabrika mi? Calisma sartlari gayet tehlikeli duruyor, is degistirsin o ortamdan uzaklasmak psikolojisine de iyi gelir.

Back
X