Eşimin sakinliğine çok sinir oluyorum.

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
3 yıllık evliyim.eşimle birbirimizi çok seviyoruz fakat çok farklı huylardayız.ben çabuk sinirlenen birisiyim oda kolay kolay sinirlenmez.mesela dışarıdan bir olay yaşadığımızda ben sinir olurum fikrimi söylerim ama eşim o konuya sinir olmazo konuyu uzatmaz hep beni sakinleştirir.ben istiyorum ki birşey yaşadığımızda oda yorumlar yapsın kızsın ben onu sakinleştireyim ama nerde ben uzatmazsam o hiç uzatmaz kızıp kızmadığını anlamam.ben eşimin bu kadar soğukkanlı olmasından rahatsız olmaya başladım.tamam çok sinirlenmek iyi değil ama çok sakin olmakta iyi değil.çok farklıyız bazı hareketleri hoşuma gitmiyor eşimle konuştum değiştirmeye çalışırım dedi farkında değilim dedi ama bir insan ne kadar değişir bilemiyorum evlendiğimizde çoğu davranışlarını değiştirdim bunuda değiştirmek istiyorum ailesi hiç ilgilenmemiş çocuklarıyla böyle oluyor tabi.bana fikir verir misin nasıl yapabilirim bunu?

Neden sizin sinirlendiğiniz şeylere sinirlenmesini bekliyorsunuz anlayamadım. Ne güzel işte. Sakin olmak erdemdir bence. Olayları değiştiremiyorsanız kabullenmeye çalışın

Aslında eşinizin bu tarzını evlendiğinizde biliyordunuz ve böyle kabul ettiniz değil mi?
Peki neden 3 sene sonra rahatsız oldunuz ki bu durumdan?
Bence böyle kabul etmeniz gerekir..

Neden sizin sinirlendiğiniz şeylere sinirlenmesini bekliyorsunuz anlayamadım. Ne güzel işte. Sakin olmak erdemdir bence. Olayları değiştiremiyorsanız kabullenmeye çalışın

benim her sinirlendiğim konulara değil sinirlenilecek şey var sinirlenilmeyecek şey var benim eşim genel olarak sakin ve ben bunu istemiyorum.tabiki herşeye sinirlenmesini istemem ama sonuçta gerekli olduğu yerlerde birbirimizi sakinleştirip yorum yapabilmeliyiz eşim hem sakin kalır hemde konuyu uzatmadan kestirip atar ve ben bundan rahatsızlık duyuyorum.

Aslında eşinizin bu tarzını evlendiğinizde biliyordunuz ve böyle kabul ettiniz değil mi?
Peki neden 3 sene sonra rahatsız oldunuz ki bu durumdan?
Bence böyle kabul etmeniz gerekir..

evet ama evlenmeden bu kadar nasıl bilebilirim ki?ilk zamanlarda belki bu kadar beni etkilemiyordu yada bu kadar sorun yaşamıyorduk fakat şu 4-5 aydır baya sorunlar yaşadık ailesinden veya eşimin işyerinden bazı problemler vs. eşim genel olarak sakin davranıyor ve bu beni son zamanlarda rahatsız etmeye başladı.

evet ama evlenmeden bu kadar nasıl bilebilirim ki?ilk zamanlarda belki bu kadar beni etkilemiyordu yada bu kadar sorun yaşamıyorduk fakat şu 4-5 aydır baya sorunlar yaşadık ailesinden veya eşimin işyerinden bazı problemler vs. eşim genel olarak sakin davranıyor ve bu beni son zamanlarda rahatsız etmeye başladı.

Canım bu hallerine şükür et eşinin.
Benim eşimde sizin eşiniz gibidir ama yeri gelir bir konuyu ball gibi tartışırız birlikte.
Bana ayak uydurur ruhumu okşar kafa dengidir yani.Genel yaşamda dengeyi kuruyor eşim.Belki eşiniz
bu dengeyi kuramadığı için sizde üzülmeye başladınız bu dönemde.
Birazcık ısrarcı olun bakalım ne yapacak eşiniz.
Mesela tartışılacak bir konu olduğunda konunun üstüne gidin illa bir yorum isteyin cevapsız kalmasına izin vermeyin..

Demek ki çok konuşmayı sevmiyor. Ama bu yeni bir durum değil ki. Zaten huyu. Belki de eşiniz de sizin herşeye sinirlenmemenizi istiyor olabilir. O da bu yönde değişmenizi istiyor olabilir

Canım bu hallerine şükür et eşinin.
Benim eşimde sizin eşiniz gibidir ama yeri gelir bir konuyu ball gibi tartışırız birlikte.
Bana ayak uydurur ruhumu okşar kafa dengidir yani.Genel yaşamda dengeyi kuruyor eşim.Belki eşiniz
bu dengeyi kuramadığı için sizde üzülmeye başladınız bu dönemde.
Birazcık ısrarcı olun bakalım ne yapacak eşiniz.
Mesela tartışılacak bir konu olduğunda konunun üstüne gidin illa bir yorum isteyin cevapsız kalmasına izin vermeyin..

zaten öyle yapıyorum eşimden illa yorum istiyorum konuyu kapatmıyorum.

Zıtlıklar birbirini dengeler.Böylesi daha güzel değil mi ?
İkiniz de sinirli olsaydınız çekilmez bir hayatınız olurdu herhalde.

3 yıllık evliyim.eşimle birbirimizi çok seviyoruz fakat çok farklı huylardayız.ben çabuk sinirlenen birisiyim oda kolay kolay sinirlenmez.mesela dışarıdan bir olay yaşadığımızda ben sinir olurum fikrimi söylerim ama eşim o konuya sinir olmazo konuyu uzatmaz hep beni sakinleştirir.ben istiyorum ki birşey yaşadığımızda oda yorumlar yapsın kızsın ben onu sakinleştireyim ama nerde ben uzatmazsam o hiç uzatmaz kızıp kızmadığını anlamam.ben eşimin bu kadar soğukkanlı olmasından rahatsız olmaya başladım.tamam çok sinirlenmek iyi değil ama çok sakin olmakta iyi değil.çok farklıyız bazı hareketleri hoşuma gitmiyor eşimle konuştum değiştirmeye çalışırım dedi farkında değilim dedi ama bir insan ne kadar değişir bilemiyorum evlendiğimizde çoğu davranışlarını değiştirdim bunuda değiştirmek istiyorum ailesi hiç ilgilenmemiş çocuklarıyla böyle oluyor tabi.bana fikir verir misin nasıl yapabilirim bunu?

Genelde kadınlar eşinin asabiyetinden şikayetçi olduğu için, birçok bayan seni anlamayacaktır..
Ama ben gayet iyi anlıyorum, aynı durum bizde de mevcut.
Benim eşimde fazlasıyla ılımlı ve sabırlıdır, tamam iyi hoş. Ama bazen "bu kadar da olmaz" dedirtiyor.
Çoğu kez bir yerlerde hakkımız yendiyse, bozuk bir ürün, iade edilecek birşey vs eşim hiç oralı olmaz. boşver, uğraşma der. Ben hallederim, ben uğraşır stres olurum.
Sonra da etraftan "eşiniz pek asabi, Allah sabır versin size" diyen bile olur eşime.. :60:
Ama mecbur kalıyorsun o misyonu edinmeye, koca çok sakinse insan daha da bir hak arama moduna giriyor.
Çok değiştirilebilecek birşey olduğunu sanmıyorum arkadaşım, zaten "ben bunu değiştiririm" mantığıyla evlenmeyeceksin. O kendisi memnunsa halinden, mümkün değil değişmez.

Bende öyleyim çok sinirliyim eşim sakin:78:

Bende bazen soğukkanlı nasıl olabiliyor bu kadar şaşırıyorum birşey oluyor yorum yapmaz üzülme hayatım der tamam dediğini gibi bekliyor insan yorum yapsın diye ama bu o kadar büyütülecek birşey değil ya ikinizde sinirli olsaydınız nasıl geçinirdiniz o zaman siz şükredin yinede:31:İnsanları değiştirmek zordur zaten değiştirmek isterseniz siz üzülürsünüz sne nasıl değişemezsen sinirini yenemeyeceğin gibi oda onu başaramayabilir sorun etmeyin derim ben:31:

Genelde kadınlar eşinin asabiyetinden şikayetçi olduğu için, birçok bayan seni anlamayacaktır..
Benim eşimde fazlasıyla ılımlı ve sabırlıdır, tamam iyi hoş. Ama bazen "bu kadar da olmaz" dedirtiyor.
Çoğu kez bir yerlerde hakkımız yendiyse, bozuk bir ürün, iade edilecek birşey vs eşim hiç oralı olmaz. boşver, uğraşma der. Ben hallederim, ben uğraşır stres olurum.
Sonra da etraftan "eşiniz pek asabi, Allah sabır versin size" diyen bile olur eşime.. :60:
Ama mecbur kalıyorsun o misyonu edinmeye, koca çok sakinse insan daha da bir hak arama moduna giriyor.
Çok değiştirilebilecek birşey olduğunu sanmıyorum arkadaşım, zaten "ben bunu değiştiririm" mantığıyla evlenmeyeceksin. O kendisi memnunsa halinden, mümkün değil değişmez.

Beni anlatmışsınız bi bakıma:)
Ilımlı sabırlı birazda benim kadar umursamaz eşim.
Bende kendimi daha bi mecbur hissediyorum hakkımı aramak için.:)
Mesela marketten birşey alması gerektiğinde eşimi yollarım ama markette benim istediğim bir ürün yoksa eşim başkasını alır ona benzer:)ee o aldığı istediğim üründen daha pahalıdır.Derim ki bu istediğim ürün değil değiştir bi tanem hadi..ama nerde boşver birşey olmaz onu kullanıver bu seferlik der sağ olsun:)ama ben cebelleşirim resmen onu değiştirmesi için..:44:

neden değiştirdin ki, orjinal halinde kalsaydı...
bende sinirli insanlardan hoşlanmam, sinirli olmak başka hakkını aramak başka bu arada
bahsettiğin şey hakkını aramaksa haklısın ama hak illa agresyonla aranmaz bence

Son düzenleme:
neden değiştirdin ki, orjinal halinde kalsaydı...
bende sinirli insanlardan hoşlanmam, sinirli olmak başka hakkını aramak başka bu arada
bahsettiğin şey hakkını aramaksa haklısın ama hak illa agresyonla aranmaz bence

her ikiside olabiliyor bazen eşim hakkını savunamayıp benim savunduğum olmuştur yada sinirlenicek bir şey yaşadığımızda benim o anda o olaya sinirlenip eşimin sakin kaldığı çok olmuştur ve bu beni rahtsız ediyor bir insan bu kadar nasıl sakin kalabilir anlamıyorum hepimiz bir çok olayla karşılıyoruz mutlaka sinir oluruz yani anlayamıyorum..

Allah dağına göre kar verirmiş
rabbim sizi birbirinize denk etmiş işte
o da sinirli bir yapıda olsaydı işte ozaman görürdünüz
biz kadınlar sinirli oslak bile arızaya bağlayan bir erkeğin yanında kedi gibi kalırız çoğu zaman
eşiniz de sizin bahsettiğiniz yapıda olsaydı ozaman
eşim hereşye aşırı tepki gösteriyor sakinleştiremiyorum diye konu açardınız

her ikiside olabiliyor bazen eşim hakkını savunamayıp benim savunduğum olmuştur yada sinirlenicek bir şey yaşadığımızda benim o anda o olaya sinirlenip eşimin sakin kaldığı çok olmuştur ve bu beni rahtsız ediyor bir insan bu kadar nasıl sakin kalabilir anlamıyorum hepimiz bir çok olayla karşılıyoruz mutlaka sinir oluruz yani anlayamıyorum..

karakteri öyle demekki canım, ben gergin insanları sevmesemde kendim gerginimdir, eşim sakindir, ama ben onun sakinliğini seviyorum, ikimizde gergin olsak evde harp çıkardı dimi:1:
aslında bakarsan bende hiçbişeye sinirlenmeyen sakin bi insan olmayı çok isterdim

ben zaten tamamen değiştiremem ama en azından sakinliğini biraz olsun değiştirmeye çalışabilir yada daha çok yorum yapar konulara konuları kestirip atamaz.ben yeni evlendiğimizde bazı alışkanlıklarını değiştirdim eşimin demekki oluyor yani.birde ben yaşım küçükken çok sakindim hiç konuşamzdım yorum yapamazdım fakat annemle bababm boşanınca öyle bir değiştim ki şimdi hakkımı savunurum aileme karşı bile.demek istediğim insan değişebiliyor özünden dönemz fakat biraz olsun değişebilir bence.

Allah dağına göre kar verirmiş
rabbim sizi birbirinize denk etmiş işte
o da sinirli bir yapıda olsaydı işte ozaman görürdünüz
biz kadınlar sinirli oslak bile arızaya bağlayan bir erkeğin yanında kedi gibi kalırız çoğu zaman
eşiniz de sizin bahsettiğiniz yapıda olsaydı ozaman
eşim hereşye aşırı tepki gösteriyor sakinleştiremiyorum diye konu açardınız
ben eşim herşeye sinirlensin demiyorum ben gerekli olduğu zamanlarda eşim konuşsun tartışsın hakkını savunsun istiyorum tabiki sinirli bir insanla çok zor ben gerekli olduğu zamanlarda diyorum.

Sakinlik iyidir arkadaşım çok iyidir...:31:

9 yıldır deli siniri olan biriyle evliyim özünde çoki iyi bir insan olan eşim sinirlenince gözü dünyayı görmüyor.bu sebepten o kadar çok kırgınlıklarım var ki belki anlatsam çoğu bayan eminim ben katlanamam çoktan boşanmıştım der:31:aksine ben çok sakin sabırlı biriyimdir iyi kötü idare ettim onu.
şimdi eşimin eski siniri kalmadı şükür ama benimde eski tahammülüm kalmadı.:97:kimse birbirini değiştirmeye çalışmadı zaten değişmedikte sadece zamanla biraz yontuldu olgunlaştı eşim bende çok fazla sus pus olmamayı öğrendim o kadar
kısacası sinirli bir erkekle geçinmek sakin bir erkekle geçinmekten çok daha zor.bırak eşin böyle kalsın.hakkını savunması konusunda diret ama bunu mutlaka sinirle yapması gerekmez :6:

Back
X