Eşimin Savurganlığından ve Onu Kullanan Ailesinden Nefret Ediyorum!!!

Daha önceki konumda da bahsetmiştim eşim ve ailesinden. Daha 1 yıllık evliyiz ve maddi olarak kendimizi toparlayamadık. Bize hiçbir faydaları olmadığı halde her başı sıkışan bizden para bekliyor ve eşim de kimseye yok demiyor. Elimizde olmadığı halde eksiden para çekip ailesinden isteyene veriyor ve bunu benim rızam olmadan yapıyor. Bu konuda ne yapacağız bilmiyorum. Daha önce birçok kez bu nedenle kavga ettik, küstük. Ama değişen bir şey yok. Daha geçen hafta gereksiz bir şey için ablasına kredi kartından harcama yaptı ve bunu ben kesin olarak almanı istemiyorum dediğim halde yaptı. Eşi benim gibi olanlar ne yapıyorsunuz? Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Calisiyor musunuz o zaman paranixi vermeyin.calismiyorsan bi onerim yok ama ne olurda olsun o parada senin de hakkin var.ben calismasam esim devamli verse ben de devamli harcarim

Ben de herşeyden kısmaya çalışıyorum, herşeyin ucuzunu alıyorum ama makbule geçmiyor. Küçük bir örnek ama iflas eden abisinin telefonu bile bizimkileri 5'e katlar. Zaten bir kredi kartı çıkarıp vermişti eşim kendi adına sonra ona yüklü bir borç geldi. Bayağı kavga ettik o zaman eşimle abisi onu kapattı. Şimdi de maaş kartımızdan ek kart istiyormuş. Zaten birçok şeye canım sıkkın bu aralar olan bize oluyor. Birbirimizi yıpratıyoruz. Şu anda kredisini ödediğimiz bir evimiz var oturduğumuz. Eşim yeter işte diyor. Bizim işimiz var, evimiz var. Onların birşeyi yok yardım etmeliyiz, sen çok maddiyatçısın diyor bana. Ama ben de neden çalışıyorum o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Madem iyi kötü evimiz var ve ödeyebiliyoruz krediyi, fazlasına gerek yok o zaman ben çıkayım işten, saçma sapan insanlarla uğraşmayayım bütün gün. Şu anda kanamam varken bile deli miyim ben işe geleyim, çalışırken düşük yapmayı bekleyeyim. Ablasının oğlu askere gitti, neymiş ailece onun yemin törenine gideceklermiş ve uçakla. O uçak biletlerini de eşim aldı, tüm alma ısrarlarıma rağmen. Öder eniştem diyor ama annesi bile artık geçmiş olsun ödemez dedi ki ses seda yok ödeyeceklerine dair. Tabi gitmek isteyebilirler ama durumları varsa giderler. Ben 1 yıldır tek yeğenimi görmeye gidemedim o kadar özlememe rağmen yol parası bizi sıkıntıya sokabilir diye. Bilmiyorum, çok dertliyim. Belki de ben abartıyorumdur.

Bence hic de abartmiyorsun cok haklisin.biz dugunumuxu kendimiz yaptik bazi esyalarimi yenilemedim bekar esyalarimi kullandim masraf olmasin diye.ama elimize ilk para gectiginde bi haktim ablasina ayirmis cildirdim verdirmedim.bence bixim sucumuz .hetseyin en guzelini alicaksin pahalisini ki borc vermeye parabulamasinlar:)

ah be güzelim bu erkekler hep aynı maalesef. benim eşim de bulsa isteseler hemen yollar. ama ben öyle borçlandırdım ki eşimi değil vermek evin masrafına ancak yetiştiriyor parayı. açık bile kalıyor kalsın napıyım yavaş yavaş azaltsın açığı. diyeceğim o ki eşin madem vermeye çok meğilli yapacağın şu. kredi kartını ödedikten sonra parayı havale ediyormuşsun ya havale etme. eğer kendi aylığıyla ev borcunu elektriği suyu ihtiyaçları karşılıyorsa ve sonra da elinde para kalıyorsa o paradan versin kime verebiliyorsa ki kalmaz sanmam. kalıyorsa da kredi kartını kapat onunkinden harca onu da ödesin. kalmıyorsa da senden para istediğinde bahaneler uydur verme. evi geçindirmekle yükümlü olan o sen değilsin. evini geçindirsin önce neden başkalarının ihtiyaçlarını karşılıyor ki durup durup. nasıl abiymiş ki o işten çıkıyor da tazminatı kaptırmamak için sizin karttan ek kart çıkarıyor. ek karta haciz gelirse ne olacak? o zaman sizden maaşı direk kesecekler banka tarafından. enayi mi banka bulmayacak ı üstündeki ek kartı tanımladığınızda? eşine söyle ben böyle alengirli işlere güvenemiyorum de. madem borcu varsa tazminata el koyarak kapanıyorsa borcunu kapatsın abi efendi ne güzel işte. sonra da girsin yeni bir işe zahmet olmazsa çalışsın. bu ailelere sinir oluyorum ya. Allah kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış sonuçta ne bu böyle. sen paranı verme allah korusun borçlar artarsa kenarında bulunsun ki bari onunla kapatırsınız. al bileziği tak koluna kazanıyorsun madem bari birikim olur.

Arkadaşım, ben de daha 1 aylık evliyim ama nişanlılığımızda eşimin anne babası ayrıldı,
annesinin sağlığı yerinde 49 yaşında hiç bir geliri ve sosyal güvencesi yok ablası da 29 yaşında sapasağlam bir kız ama bir türlü işe girmedi hanım.
Babası sorumsuz olduğundan beri eşim annesine ve ablasına bakıyor.
Annesi evini ayırmak için babasından kalan mirasla bir ev aldı 30 bin eksik parası vardı nişanlım verdi.
Ekstra birde tapu masrafları vs oldu birde tapuyu ablasının üstüne yaptılar o da çok tuhafıma gitti. sordum annesinin boşanma işleri bitmediği için ablasının üstüne yapmış, kendi üstüne yapsaydın dedim iş güç ona vakit ayıramam dedi.
Kurcalamak istemedim.
Bizim de evimiz yok ben çalışıyorum ama 1 lira dahi harcamıyorum paramı biriktiriyorum ekstra masraflarım için de eşimden para alıyorum.
Eşimin maaşı iyi tam net olarak bilmem gerçi eline geleni. hele gideni hiç bilmem. ama benim hiç birşeyimi eksik bırakmaz çok şükür.
bir evimiz olsa hiç bir şeye takılmam aslında ama
geçen gün KV evine 300 liralık avize almış biz avizelerimizi masraf olmasın diye İkea'dan aldık, ben yapamıyorum kişilik meselesi.
Zaten bir evimiz yok masraf yapmayalım diyorum. ama onlar biz onun annesi ablasıyız bize bakmak zorunda diye düşünüyorlar, elbette bakmak zorunda ama siz de bir çaba gösterin en azından köstek olmayın değil mi Allah aşkına yanlış mı düşünüyorum?

önceden de yazmıştım cesursincap
apırsa da köpürse de maaşının bir kısmını vermemekten başka çaren yok
"sen önce bir evine yet de sonra başkalarına koş" izlenimi
arsa mı alırsın yoksa başka bişey mi paranın bir kısmını bağla bi yere
bakalım ne yapacak ondan sonra

önceden de yazmıştım cesursincap
apırsa da köpürse de maaşının bir kısmını vermemekten başka çaren yok
"sen önce bir evine yet de sonra başkalarına koş" izlenimi
arsa mı alırsın yoksa başka bişey mi paranın bir kısmını bağla bi yere
bakalım ne yapacak ondan sonra

Bu ay öyle yaptım. Fazla açılmışım hiç param kalmadı dedim. Hatta doktora gidecektim gebelik için doktor parasını da ondan istedim eksiden çekti verdi :)

bence artik simdiye kadar olan olmustu bundan sonra hem bebegin hem kendin icin istedigini al. borclarinizdan geri kalani harca yada ben bunu biriktircem de esine verme. eger ailesine cokkk yardim etmek istiyorsa bir yerden bulsun bulustursun versin. ailesine cok bakmak istiyorsa evlenmeyip uc bes sene iyice doyursaymis onlari. gercekten ben bu tavirdaki erkeklere ve ailelerine sinir oluyorum. anne baba anladik ihtiyac varsa yardim edersin ama herseyinde bir dozu var. artik bir aile kurmussun bundan sorumlusun. once bir borsunu ode kendi esini cocugunu dusunde ondan sonra ablana bilmem kime yardim etmek istiyorsan et.
maden sende calisiyorsun harcamalardan kalan kendi parani verme biriktircem cocuguma de. kendi maasiyla yetirsitrebiliryorsa alsin ailesinin isteklerini.

Ben de herşeyden kısmaya çalışıyorum, herşeyin ucuzunu alıyorum ama makbule geçmiyor. Küçük bir örnek ama iflas eden abisinin telefonu bile bizimkileri 5'e katlar. Zaten bir kredi kartı çıkarıp vermişti eşim kendi adına sonra ona yüklü bir borç geldi. Bayağı kavga ettik o zaman eşimle abisi onu kapattı. Şimdi de maaş kartımızdan ek kart istiyormuş. Zaten birçok şeye canım sıkkın bu aralar olan bize oluyor. Birbirimizi yıpratıyoruz. Şu anda kredisini ödediğimiz bir evimiz var oturduğumuz. Eşim yeter işte diyor. Bizim işimiz var, evimiz var. Onların birşeyi yok yardım etmeliyiz, sen çok maddiyatçısın diyor bana. Ama ben de neden çalışıyorum o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Madem iyi kötü evimiz var ve ödeyebiliyoruz krediyi, fazlasına gerek yok o zaman ben çıkayım işten, saçma sapan insanlarla uğraşmayayım bütün gün. Şu anda kanamam varken bile deli miyim ben işe geleyim, çalışırken düşük yapmayı bekleyeyim. Ablasının oğlu askere gitti, neymiş ailece onun yemin törenine gideceklermiş ve uçakla. O uçak biletlerini de eşim aldı, tüm alma ısrarlarıma rağmen. Öder eniştem diyor ama annesi bile artık geçmiş olsun ödemez dedi ki ses seda yok ödeyeceklerine dair. Tabi gitmek isteyebilirler ama durumları varsa giderler. Ben 1 yıldır tek yeğenimi görmeye gidemedim o kadar özlememe rağmen yol parası bizi sıkıntıya sokabilir diye. Bilmiyorum, çok dertliyim. Belki de ben abartıyorumdur.

arkadasim gercekten cok alttan almissin cok alistirmissin esini. hamilesin kanaman var bilmem ne yatacaksin aksama kadar gitmeyeceksin ise. ustune bide kendini hastaneye goturtup masraf cikaracaksin beyfendiye. yegeninimi gormek istiyorsun gideceksin en pahalisiyla. millete ucak bileti aliyor sen daha ucuzun hesabini yapiyorsun. yarindan tezi yok basla hesap kitap yapmaya, al alacagini biriktir ne kadar istiyorsan. bi arkadas ne guzel demis her ay altin al paranla bilezik tak koluna, yatirim yap kendine, zaten millete alacak ucak bileti parasida kalmaz.
bizim kv de geldi bilmem kac bin dolarlik alis veris yaptirdi kendine ve sulalesine gitti, hadi hediyedir alsin dedim ama birde ustune bunlari oglu almis zannetmesi yokmu, ben calismiyor olsam oglun nasil alacak onlari size. Allah razi olsun senden oglum herseyi dusundun aldin demezmi bide. ilk ve son alis verisindi diyorum icimden.

Maalesef bebeğimi düşürdüm :(
Yazdığım konuya gelince aklımda bazı şeyler kesinleşti. Bundan sonra bütün harcamaları onun kartıyla yapacağım. Ayrıca her ay maaşımdan kalan paranın yarısını göndereceğim elimde bu kadar kaldı derim. Hiç göndermemek aramızda sorun yaratabilir ama yarısını gönderirsem kalanın o olduğuna inanır sorun kalmaz.

Daha önceki konumda da bahsetmiştim eşim ve ailesinden. Daha 1 yıllık evliyiz ve maddi olarak kendimizi toparlayamadık. Bize hiçbir faydaları olmadığı halde her başı sıkışan bizden para bekliyor ve eşim de kimseye yok demiyor. Elimizde olmadığı halde eksiden para çekip ailesinden isteyene veriyor ve bunu benim rızam olmadan yapıyor. Bu konuda ne yapacağız bilmiyorum. Daha önce birçok kez bu nedenle kavga ettik, küstük. Ama değişen bir şey yok. Daha geçen hafta gereksiz bir şey için ablasına kredi kartından harcama yaptı ve bunu ben kesin olarak almanı istemiyorum dediğim halde yaptı. Eşi benim gibi olanlar ne yapıyorsunuz? Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

cnm bende de var böyle bi aile kaynana her gittiğimizde bıkmadan harçlık para ister ama allahtan eşim bir kuruşunu yedirmez...senin için tek fikrim ben olsam öyle yapardım eskiden 1 harcama yapıyorsan simdi 3 yap ..... senden artırıp verebiliyorsa versin. kredi çeker verir demişsin onu da bir yere kdr yapabilir..........

Maalesef bebeğimi düşürdüm :(
Yazdığım konuya gelince aklımda bazı şeyler kesinleşti. Bundan sonra bütün harcamaları onun kartıyla yapacağım. Ayrıca her ay maaşımdan kalan paranın yarısını göndereceğim elimde bu kadar kaldı derim. Hiç göndermemek aramızda sorun yaratabilir ama yarısını gönderirsem kalanın o olduğuna inanır sorun kalmaz.

cnm üzüldüm ...allah yrdmcn olsun

Ayy aynen benim kocamda oyle maad kartimda onda hic haberim olmadan hep bi para veriyor oraya bnde cok rahatsizim.kavga kiyamer aldim kartimi ama erkek aileleri ellerini cebine atmiyor bide durup durup suyumuz eskidi buyumuz değişecek diyorlar valla ben artik sıkıldım bigun kavga aninda dedim benim maasim benden habersiz kime gidiyosa helal etmiyorum dedim.sabir allahim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynen benm eşimde öyle cnm kenarda olup da verse neyse laf etmem yanlış olur ama hep eksiden çekip verdiği için darlanıyorum bende ama yapıcak bişi yok o ailelerin yüzsüzlüğü hem kiradayz hem küçük bebğim var allah akıl versin onlara hiç bizi düşünmüyorlar

rızanın olmamasına karşı harcama yapması gerçekten yanlış çünkü kararlar aileyi etkiliyorsa ailenin tüm bireylerinin rızası şarttır bence. erkek yada kadın farketmez, özellikle harcamalar yapılırken eşinizin sizi rızasını alması şart.

bizde de benzer durum çok oluyor. eşimin ailesi yok gibi birşey, genelde eve harcıyor ama yaptığı alışverişte ne etikete bakıyor ne de faturaya. aynı görevi yapacak 2 şeyden birini tercih ediyor ama sırf canı öyle istediği için tercih ediyor. bakıyorsunuz fiyatları arasında 10 kat fark var :ssz: hayatı boyunca hiç hesap yapması gerekmemiş, maaşı hep ihtiyacından fazla olmuş, hiç darlık çekmemiş biri. değişmek yada daha hesaplı olmak gibi bir çabası da yok.

defalarca konuştum, "ailemizin ekonomik gücünü kullanıyorsun ama sorumsuzca ve bize zarar verecek şekilde kullanıyorsun. benim rızam yok buna" dedim ama hala market alışverişi yada restoranda yemek yerken hiçbirşekilde fiyata bakmaz, canı ne istiyorsa alır. bu sorunu kısmen çözdüm: alışverişi hep beraber yapıyoruz. hatta ben alınacakları alırken o çocuğa bakıyor. biraz izin versem birşeyler almasına, fatura ikiye katlanıyor. o yüzden ev alışverişlerinin çoğunu ben yapıyorum.

Back
X