Sigarayı bırakmak çok kişisel bir durum. Bunu kendi üzerinize alınıp durumu karmaşıklaştırmayın. Bırakan, kendi istediği için bırakabilir ancak.
Eşiniz bırakmıştır önce ama devam edememiştir. Tekrar başlamıştır ama siz bana yalan söylüyorsun moduna girince, sizden gizli içmeye başlamıştır. Rahat bırakın bence bu aşamada. İçiyorsa içsin yine. Ben de eşime bir tek mutfakta içmesine izin veriyorum, çünkü en havadar alanımız orası. Ama bırak desem, bırakamaz biliyorum.
Sigara bırakmanın kendisi bir sıkıntı zaten. İnsanlar kendileriyle çelişebiliyorlar, bırakın sizinle çelişmesini.
Bir arkadaşım vardı, sigarayı bırakmıştı sözde ama ortada birinin kutusu varsa, sonuna kadar içiyordu. İçiyorsun madem, sen de al denince, ben bıraktım diyordu ama yalnızca kutu taşımayı bırakmıştı :)
Bir garip haller. Ayrıca evliliğinizdeki sorunları çözmek için evden ayrılmayı kullanmayın bence.
Ve haklısınız, sigara içmeyenler, içenleri anlayamaz gerçekten ve tam tersi. Ama bu konuda eşinizle empati yapmak için içenlerin fikirlerini almaya çalışın daha çok.
Bazen bu konuda eşler o kadar sıkıyor ki karşı tarafı, sanki kendine karşı işlenmiş bir suç kıvamına getiriyor ki, yalan söylemek zorunda bırakıyor.