Eşimin sigaraya başlamak üzere olmasına engel olamıyorum.

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.669
498
Eşim eskiden 9 yıl sigara içmiş benim sayemde 5 yıl önce bırakmıştı. 5 yıldır hiç içmiyordu. Şimdi her gün bir iki tane içmeye başladı. Dükkanımız var yanında değilim bütün gün müşteriler de hep ikram ediyo. Yanında sürekli sigara içiliyor. Gerçekten sigaraya çok karşı biriyim. Nefret ediyorum sevdiklerimin içmesini istemiyorum. Çok üzülüyorum bu benim için çok ciddi ve önemli bir sorun üzüntüden oturup ağladım. Tamam dedi bi tane bile içmiycem ki zaten bi tane içiyo. Söz verdi ama içmiş. Baktım annemle babam varken onlar yanında bişey diyemem diye babamdan alıp içti. Hergün sigara kokuyor artık kafayı yemek üzereyim insan gibi rica ettim anlamadı büyük kavga çıkardım. Bağırdum çağırdım sinir krizi geçirdim tmm dedi yine dinlemedi. Yakında paket alacak. Evde de içmeye başlayacak. Allah kahretsin bu sigarayı çıkaranı. Ya ne güzel bırakmışsın nasıl geri başlarsın anlamıyorum. Şimdi evde içmiyo tatil günlerinde hep bütün gün birlikte olduğumuz zmn içmiyo ama biliyorum dükkanda içiyo ve bu gidişle paket alıp evde de içecek. Ne yapacağım nasıl engel olacağım fikri olan yok mu? Yazık o ciğerlerine. İnsan kendi parasıyla kendini zehirler mi çok üzülüyorum..

Ay 5 sene de bırakmış tekrar başlaması gerçekten çok üzücü olur... siz de ne güzel destekmişsiniz hem... ben sigara bırakmaya çalıştığımda gergin oluyorum diye eşim paket alır gelirdi iç de sakinleş diye tabiki bırakamadım..

İnşallah başlamaz 5 senenin üstüne işte bıraktıktan sonra tek bir tane bile içmemek gerekiyor....

Tek bi tane bile içmiyordu ne oldu da yine bir bir içmeye başladı anlamıyorum. Bıraktığında daha sevgiliydik askerden yeni gelmişti. Bi daha hiç içmemişti. Kafayı yiyorum ya bu sigara çok zararlı birşey. Umarım siz de bırakırsınız. Ya siz bırakmaya çalışan biri iken bırakmış birinin başlamaya çalışması o kdr aptalca ki..

Eşinizin kumandası elinizde değil.. Zorla emrivaki yapılan işler böyle sonuçlar doğurabiliyor.Ayrıca sigara bırakmak gerçekten düşündüğünüz kadar kolay değil.. Hiç içmediğinizden anlayamazsınız.. Umarım hiç içmez..

5 yıldır hiç içmiyordu bırakmışken neden geri başlamasına izin vereyim. Başlamaması için uğraşıyorum

Sigara bırakmak çok kolay değil ama çok zor da değil. babam bıraktıysa herkeşler bırakır. 5 yılın üstüne gerçekten üzücü olmuş. ama sizin bağırmanızla vs değişmez sanıyorum kendi içinde kendi kafasında bitirmesi ne yapıyon oğlum kendine gel demesi lazım...

5 yıldır hiç içmiyordu bırakmışken neden geri başlamasına izin vereyim. Başlamaması için uğraşıyorum
Demek ki beyinde bitmemiş o yüzden tekrar başlıyor belkide içiyordu siz farkında değilsiniz koku önlemek için de karanfil,naneli sakız vs çiğniyorsa fark etmezsiniz benim annem de bırakalı 20 küsür yıl oldu bi bıraktı bir daha içmedi ama tamamen bitirdi kafasında.

16 yaşında çocuğunuz olsa anlarım da koca adamla sigara yüzünden tartışıp ağlamak mantıklı değil. ha evde, salonda, mutfakta vs içmesine izin vermezsiniz. ortak alan. anlarım. üstü başı kokar, koktuğun sürece yaklaşmam dersiniz onu da anlarım. ama içme diye kavga etmeyin. daha çok içesi gelir. içersen şöyle olacak diye kuralları koyup kenara çekilin.

valla ben ya sigara ya ben demiştim

nefret ediyorum. dışarıda bile oturduğumda kapalı mekandaysak etrafımda içenlere sataşıyorum.

bu kadar iğrenç bir şeyi içip üstelik etrafına da dumanı ve kokusuyla rahatsızlık verenlerden nefret ediyorum, onlara asla saygı duyamam.

üstelik sigaranın ömrü kısalttığı da bir gerçek, bunun kanseri hastalıkları var... erken yaşta göçüp sizi yalnız mı bırakıcak bir de böyle düşünsün.

Ben uğraşınızı anlıyorum.Hem onun hem sizin sağlığınız için öyle.. ama kendisi istemedikten sonra bıraktıramazsınız.Bunu asla kumanda edemezsiniz.. Kendi istemesi ve bırakması önemli..

Bu da bir bağımlılıktır. sizin zoraki tavrınızla bırakamaz ki. kendisimin istemesi gerekir.

Bana, bırak denildikçe ben daha çok içerim, ters teper yani.

Ayrıca sigarayı bırakan bir kişi, yıllar sonra başlayabiliyor. o kadar bırakmış, nasıl başladı anlamıyorum demişsiniz ya.. çoğu insan bıraktıktan sonra geri başlayabiliyor.

Üzerine çok sert gidiyorsunuz bence.

30 yıl fosur fosur sigara içen ama 5 yıldır ağzına sürmeyen biri olarak şunu söylemek istiyorum; sakın baskı yapmayın. Sigara içenler siz içme dedikçe daha çok içerler.
İstenirse bal gibi bırakılır.
Yaklaşık 1 yıl boyunca benim sigarayı bıraktığıma kimse inanmamıştı. Öylesine tiryakiydim yani. Ama bakın ağzıma bile sürmediğim gibi kokusundan da rahatsız oluyorum artık. Eşiniz de inşallah başına kötü bir şey gelmeden sigarayla dostluğunu bozar.

Ne yapmalıyım yani susup oturunca da çözüm değil ki

Adam evde içse yada yanında içse rahatsiz olsan anlarım.
Ama bu şekilde yapman ağlaman felan sencede cok cocukca ve sacma degil mi?
Kimseye karismaya hakkiniz yok.
Zararlı evet bunu herkes biliyor. Sen sadece bir kere uyarirsin gerisi o kişiye kalmis.
Bende sigaradan nefret ederim. Ama benimde uzun yıldır sevgilim var o içiyor. Ben sadece kapali ortamlarda yanimda içmemesini rica ettim oda dikkat ediyor.
Bu şekilde baskı yapmak ters teper.
En sonunda esin "ehh yetti artık " demeye başlarsa hic şaşırma.
Hem esini sogutursun.
Hemde insanları böyle sıkmak karışmak onlara hesap sormak vs. Insani yalan soylemeye iter.

Zorlandınız mı bırakırken? Hiç mi canınız çekmiyor birileri yanınızda içerken falan. Ya da ilk bıraktığınız zamanlarda içesiniz gelmiyor muydu zorlanmıyor muydunuz? Ben o zorlu geçen süreyi merak ediyorum cidden ne kadar süre sonra insan rahatlıyor bağımlı gibi hissetmiyor kendini.

Bu arada sizi de iradenizden dolayı çok çok tebrik ederim. Ben de başarıcam inşallah

Olay bnm yanımda içip içmemesi değil. Sigara çok zararlı ve bir sürü hastalığa yol açıyor. Akciğer kanseri çağımızın hastalığı ve çok ölümcül. Ve ciğerlerine yazık ileride yine kendi çekecek ve ben de onun eşi olduğum için bn de çekeceğim. Çekmek mesele değil ama bunun üzüntüsü.. Yani ciğerlerine yazık onun için üzülüyorum.kimse dediğiniz de benim kocam yani. Tmm zorla yaptıramam hiç bişeyi ama başka bi yolu olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…