eşimin silah sevdası

acaba polis asker olma sevdası mı vardı. ben hiç hazzetmem silahtan. 3 yaşında oğlum babasının silahını görüp heves ediyor diye gizli saklı tutuyoruz biz. ben köy düğünlerine de katılmıyorum bu yüzden. hatta görümcemin düğününü bile terk ettim. çok korkarım çok.
eşinizle biraz daha sert konuşun bence. ya da yaşı tutuyorsa gitsin asker polislik sınavlarına girsin.

Herkes silah taşıdığımı biliyor artık taşımam lazım ne demek yaa çocuk gibi bakııın bu benim beylik diye mi gezdi, mafyalara mi karıştı, zaten nasıl aldı taşımayı hiç anlamadım, epey zor çünkü, ben bulundurmada bile kırk hekim gezdim heyete girdim psikiyatri testleri yapildi

Bende aynı şeyi söyledim madem istiyosun illa kasada kalsın. Ya da napsam da taşıma ruhsatını elinden alsınlar??

bence riskli islere girmeyin.
benim enistem de yillardir ava gider, tufekleri - bicak setleri vardir. evde saklamaz. garaji var, orayi kendine av odasi yapti. konusun sakince, cocuklariniz icin riskleri ifade edin. onsuz olamayacaginiz ihtimalini vurgulayin. olur ya kazara bisi olsa... tatli dil yilani deliginden demisler.

Eşim dışarı karşı çok sakin bir insandır. Yani bi çok şeye sorun çıkmasın diye susar millete karşı.. evde sinirli biri normalde..
Silah konusunda ben söyledim, annem söyledi babam söyledi.. yok.. ayrıca hiç bir zaman susup oturmadım. Kaç kere kıyameti koparttım ama ikna edemedim. Blöf yapmak istemiyorum gerçekten boşanacaksam boşanırım demek lazım. Elimden geleni yapmaya devam edicem. Ama belki başına gelen vardır nasıl ikna etti diye merak ediyorum. Yoksa buraya yazılanların hepsini ben ona söyledim.
Çocuğunuz varmı? Varsa kaç yaşında? Anlamıyorum ki eşinizin derdini... illa Allah korusun bi kaza mı çıkması gerek akıllanmak icin. Birde silah doluymuş. Boş taşınmazmis... kim görecek ki boş olduğunu? Kullanmak lazım ki boş mu dolu mu anlaşılsın.

eşimin görevi gereği silahı var ve köşe bucak saklar, hiç anlamıyorum bu insanları, erkekliği silahla başlar sanıyorlar ya.

Avı bile anlarım da silah taşımak neden

Eşimin bir kuzeni vardı sen al ben taşırım derdi deli mi ne demiştik

Birden sinir anında çeker korkuturum der vs vs sonu kötü

Geçen milletvekili attığı yumruyu hatırlamıyordu silahı olsa çekip vuracaktı belki de

Eşinin mesleği ne

Herkes taşıdığımı biliyor diyor da neden söylemiş

Kuyumcuda vs oluyor galiba ama başka esnafa falan vermiyorlar

Hakim savcı avukat alıyor

Eskiden dedemin vardı

İlköğretim müfettişi köye gidiyorlar yollarına ayı çıkar diye ruhsat vermişler 50 yıl önce

Bende nasıl verdiler anlamıyorum. Bi sene uğraştım dedi. Riskli bi mesleği yok.

Selam kızlar..

Eşim onu tanıdığımdan beri silah meraklısı.. ilk olarak avlanmak için ruhsatlı bir tüfek aldı. 5 sene falan olmuştur. Arada sırada kendi tarlalarına gidip avlanıyordu bayadır gidemiyor ama tüfek yatak odamızda parçalanmış olarak duruyor.

Daha sonra kb adına olan silahı belli prosedürlerden dolayı eşimin üstüne devretti ama silah 5 sene kb kasasında kaldı. En son kb tekrar kendi üstüne alacaktı ama hakkını kaybetmiş. Tekrar eşim kendi üstüne aldı.

Bi süre sonra kb silahı eşime verdi. O da alıp kasaya kaldırdı. 1 yıl boyunca uğraşıp taşıma ruhsatı aldı. Benim bunlardan ruhsatı aldığı güm haberim oldu. Artık silah taşımak istediğini, çok heveslendiğini söyledi. Çok sinirlendim. Neyse tartıştık falan. . Neticede evde iki tane çocuk var. Hevesim geçsin söz kasaya tekrar koyucam dedi. Bi gün bi baktım bi de içi mermi dolu. Hadi heves ettin mermi niye koyuyorsun diye kızdım. Yok efendim boş silah mı taşınırmış. Kilidi kapalıymış.

Sonra 6 ay geçti.. ee dedim almadın mı hevesini?? Yok artık herkes silah taşıdığımı biliyor artık taşımam lazım dedi.

Elinden geldiği kadar dikkat ediyor. Eve gelir gelmez saklıyor. Ama ben çok huzursuzum ne dediysem vazgeçmedi. Ya insanlık hali sinir anında başına iş alırsın, ya da tartışıyoruz cinnet getirirsin falan yok anlamıyor.

Sonuç olarak ne yapacağımı şaşırdım kızlar. . Lütfen bi akıl verin..
silahi bende severim ama kıslık mekanda yada köyde hani kadın basına biri laf atarda sende havaya atrsın korkan ooo kadında silah var yada hayvan domuz cok var bizim kocaelide o yüzden ama evde silah tasınmaz hele bide cocuk var ki insan oglu sinirlidir yani tv lerde görmeyelim allah korusun bence cok buyuk bi baska yappp

Silah taşımasını gerektirecek ne varmış?
Neyin hevesi bu anlamadım.
Sonuna kadar haklısınız.

Yani polis ve askerimizin dışında sivil insanların silah taşıması ne alaka?
Gereksiz ve mantığı yok.
Allah korusun...

Eşin için konuşurum ama ağır olur. Mafyacılığa merak salmış heralde. Bide çocuk var evde.. biz saklayacak delik arıyoruz millet peşine düşmüş sanki çok güzel bişeymiş gibi.. bukadar basit olmamalı ama nerde..

Arkadaşlar hepiniz haklısınız; bende haklıyım.. ama çözüm ne? Yani konuştum, kavga ettim herşeyi yaptım. Bıktım artık napim ben? ?

Arkadaşlar hepiniz haklısınız; bende haklıyım.. ama çözüm ne? Yani konuştum, kavga ettim herşeyi yaptım. Bıktım artık napim ben? ?

Rest çekeceksin.
Ben silaha özenen çocuklar yetiştirmek istemiyorum. Her gece kabuslar görüyorum çocukların öldüğünü yada beni öldürdüğünü görüyorum. Bu işin şakası kalmadı artık ya silah ya ben diyeceksin. Silah için boşanmak mı niyetin diyeceksin. Hatta bunu kayınvalide ve kayınpederinin yanında söyle ki belki silahı geri almak isterler. Ben ciddiyim bu silah kalırsa ben boşanacağım diyeceksin.
Tatlılıkla çözemediysen rest çek.
Çocukların mı evliliğin mi?O çocuklar bir kaç seneye silahı merak edip çalmaya kalkarlarsa ne olacak? Okula babasının silahını götürüp öğretmenini vuran çocuklar var, kazara kardeşini vuran çocuklar var. Bunlar hep başkasının başına gelmiyor evde silah olanların başına geliyor.
Boşanacaksın gerekirse yani.

Çocuklu evde allah korusun bişey olur, sanırım eşin çocuk gibi laftan anlamıyor madem çamaşır suyunun üstüne yazdıkları gibi çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın. Kime özendi allah bilir silah taşımak öyle kolay mı yaw

Bu arada yorumlarda gördüm avlanmanın nesi canilik, babamın birden fazla ruhsatlı av tüfeği var. Çocukken çok tavşan eti yedim ben kuyruklarından anahtarlık yaptım çok da güzeldi, yaban tv resmi kanalımızdı hey gidi günler babam yaşlandı da yıllardır ava gidemiyor artık. Sanki marketten aldığınız etler kullandığınız tüylü eşyalar ağaçta yetişiyor.

Ama her ne olursa olsun silah asla ama asla taşınmamalı köyde çiftlikte falan yaşamıyorsanız evde de bulundurulmamalı, 150 m2 evde çocuk onu illa ki bulur yani allah korusun

''Can öldürürken nasıl zevk alıyorsun'' de. ''Merhametsiz biriyle evli olmak istemiyorum'' de. Daha da ne denir ki? Bir de bu avcılar köpek sevip, diğerlerini öldürüyorlar. Çok ilginç...

Bence herkesin evinde silah olmalı 15 temmuzu unutamıyorum ben mesela insan kendini ve evini koruyabilmeli

Bence herkesin evinde silah olmalı 15 temmuzu unutamıyorum ben mesela insan kendini ve evini koruyabilmeli

Nasıl bir alakası var ki?
İnsanlar kendilerini tanktan beylik tabancayla mı korudu?
Asıl herkes silahlanırsa yaşanmaz hale gelir bu ülke.
Birine sinirlenen herkes tak öbürünü vurur. Haksızlığa uğradığını düşünen diğerinin evini basar.
Tehlikenin kendisi bireysel silahlanmadır.
Asker ve polis hariç hiç kimsede silah olmamalı hiç kimsede.
Ben komşumun, sokaktaki insanın silahlandığı bir ülkede can tehlikesiyle yaşamak istemem.
Teksas gibi herkes belinde silahla gezse nasıl güvenilir bir ortamda yaşayabiliriz?
Çok yanlış ve tehlikeli düşünceler bunlar

Nasıl bir alakası var ki?
İnsanlar kendilerini tanktan beylik tabancayla mı korudu?
Asıl herkes silahlanırsa yaşanmaz hale gelir bu ülke.
Birine sinirlenen herkes tak öbürünü vurur. Haksızlığa uğradığını düşünen diğerinin evini basar.
Tehlikenin kendisi bireysel silahlanmadır.
Asker ve polis hariç hiç kimsede silah olmamalı hiç kimsede.
Ben komşumun, sokaktaki insanın silahlandığı bir ülkede can tehlikesiyle yaşamak istemem.
Teksas gibi herkes belinde silahla gezse nasıl güvenilir bir ortamda yaşayabiliriz?
Çok yanlış ve tehlikeli düşünceler bunlar
Herkesin düşüncesi farklı benim ki de dediğim şekil

Herkesin düşüncesi farklı benim ki de dediğim şekil

Evinize silahlı biri geldiğinde ne yapabilirsiniz ki kendi silahınızla?
"O şekil" düşünceleriniz toplumu yani beni de ilgilendiriyor.
Gerçi kendiniz alın silahı birini öldürüp hapse düştüğünüzde anlarsınız bireysel silahlanmanın zararlarını. Yada iki silahlı kişi birbirinizi vurursunuz anlayamadan gidersiniz öbür tarafa.
Silah güvenliği sağlamaz, sadece daha tehlikeli hale getirir her yeri.

Lokanta sahibi çorbaya tuzlu diyen müşteriyi vurdu diye bir haber vardı geçenlerde...aklı selim insan bizde azınlıktadır, kartopu yüzünden insan öldürüldü

Evet benim de silahım var ama manevi değeri var ömrü billahi bende kalacak antika misali, taşıma ruhsatı neden alınır bilemiyorum 3700 küsürdü 2016 sonu, şimdi 5 bini bulmuştur

Lokanta sahibi çorbaya tuzlu diyen müşteriyi vurdu diye bir haber vardı geçenlerde...aklı selim insan bizde azınlıktadır, kartopu yüzünden insan öldürüldü

Evet benim de silahım var ama manevi değeri var ömrü billahi bende kalacak antika misali, taşıma ruhsatı neden alınır bilemiyorum 3700 küsürdü 2016 sonu, şimdi 5 bini bulmuştur

Güvenliğini silahla sağlayacağını düşünmüyorsun ki. İçinde kurşun olmayan bir baba yadigarı değil benim kast ettiğim şey.
Ama düşünsene herkes silahlı olsa toplu bir cinnet halinde yaşasak bu güvenli bir ortama mı sebep olur güvensiz mi?
Korkunç bir şey bu.
Üstelik darbe için diyorlar. Asker ve polis profesyoneldir silah tutuşu bile farklı. Yani yine darbe olursa senin çömez elindeki silah seni askerden polisten nasıl koruyabilir ki?
Çok tehlikeli çok.
Birine sinirlenen herkes tak diğerini vurur bu durumda.
O kendini silahla güvene alanların evindeki silahı çocukları çalsa kardeşini vursa, yada sinirle gidip öğretmenini vursa anlarlar ama şimdi güven sanıyorlar.
Kaç çocuk böyle suçlara karıştı.

Back
X