Eşimin sinir olduğum huyu

cakiltasi061

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2020
327
178
103
Merhaba arkadaşlar eşimin bı huyu var hicbiseyi zamanında yapmaz sürekli erteler bugünün işini yarına birakir örneğin balkonumuzun kapısı bozuldu kapı resmen açık biri girse eve direk açar Allah korusun bunu biliyo kaç aydır söyleye söyleye dilimde tüy bitti sözde yapcak ama ben kırk kez söylesem de tamam yaparım ederim deyip yapmiyo TV ye çanak takılacak TV cekmiyo sürekli donuyo annemgil çanak getirdi daha taktircak kaç ay oldu söylüyorum sürekli erteliyo dolabin kulplarını değiştirdik çekmece kulpları olmadı onlara malzeme getirdi 3 gün oldu yapcam diyo yapmiyo arabasını hiç temizlemiyo annemlere gidiyoruz babam çok temiz titizdir arabayı bı temizleseydin diyorum hiç onemsemez onlarda o kadar pis göruyoki arabayı ben utanıyorum kendine de dikkat etmez saçı başıni hiç yapmaz paspal paspal dolaşır ben alıyorum sürekli kıyafet ben diyorum şunları giy diye artık çok bunaldım bu erteleme huyundan önceden güzel dille soyluyodum yapar eder diye takmamaya çalışıyodum artik beni ve hayatımı da etkiliyo sürekli tartışıyoruz ben çok abartiyomuşum sözde yaparız ederiz diyip duruyo hala çok sinir oluyorum bu huyuna sizce nasıl düzeltebilirim

Bunu degistirebileceginizden emin değilim.

Ama belki eve usta çağırırsanız karşısında bu kadar küçük bir iş için usta görmekten utanır. Para ödemek de zoruna gider

Yani çözüm olur mu bilemem ama. Denemeye değer.

Sonrası kavga garantili senaryodur yalnız, ben denedim🤣

Peki ne yapiyor?
Benim esim de boyledir ama genelde iste yogun calistiginda artiyor bu durum.
Ben hatirlatirim bolca yaptiririm genelde.

Ya da olmuyorsa, aylar gecmisse, direk ipi elinize alin siz yapin /yaptirin.

Peki ne yapiyor?
Benim esim de boyledir ama genelde iste yogun calistiginda artiyor bu durum.
Ben hatirlatirim bolca yaptiririm genelde.

Ya da olmuyorsa, aylar gecmisse, direk ipi elinize alin siz yapin /yaptirin.
Valla 6 da evde haftasonlari tatil yapcak zamanı var

Benim esim de boyleydi eskiden.ben de soyleye soyleye usanirdim evdeki tamirat islerini.bi gun kafam atti gittim mahalleden usta buldum yarin gel yap dedim.esime de “ usta cagirdim basinda durursun artik dimi” dedim :)
bir iki boyle olunca artik evdeki eksiklerle ilgilenmeye basladi.ilgilenmese de farketmez telefonumda tesisatci elektrikci boyaci numaralari var arar cagiririm.

Hiç değişeceğini sanmıyorum. Para verip yaptırın ,belki o zaman ufak tefek işlere para vermek zoruna gider de kendi yapar. Ama siz yapmayın. Yoksa işler hep üstünüze kalır.

Erteleme 3 gün olur 5 gün olur, Siz eşinizin işleri ertelediğini yazmışsınız ama durum apaçık ortada malesef tembel bir adamla evlenmişsiniz. Ve bunu düzeltmeyi kendisi istemedikçe, sizin değiştirebileceğini sanmıyorum.
Sanırım öyle oldu evlenmeden bilemedim bu huyunu malesef bide sanki ben sucluymusum gbi davraniyo sürekli

Huylu huyundan vazgeçmez, değiştiremezsiniz.

Arkadaşlarım da bu mesele dolayısıyla yakınır, zaman zaman ben de.
İnat ettim eve 5 sene çöp kovası almadım çünkü ben alacağım iyisini falan demişti😂
Ama bazen öyle huyları var ki gereksiz yersiz iş yapmak.

İnanın yapmamasını tercih edersiniz, öyle yerinde duramayan kurtlu gibi olması daha kötü.
Ona iş vermeyin, yapacak insanı çağırın bitti gitti.

Değişmez o böyle. En fazla biraz daha düzelir ama böyle gider.
Işleri ona bırakmayın başka çaresi yok

Ben göbeğini kendi kesenim. Elimden de gelir çok şükür. Eşime bir kez söylerim sadece yaptı yaptı yapmazsa elime alırım tornavidayı, kazmayı, küreği. Özellikle gözünün önünde yapmaya çalışırım ki utansın.
Sizin ki ne yapar bilemem ama. Bu bizde işe yarıyor alıyor elimden. Bizdeki sorun başlayamamak. Ben başlayınca devamı geliyor. İş yapılıyor.

ben sizin yerinizde olsam kendim yaparım.yüz kere aynı şey söylenmez insana.dolap kapakları zor değil.çanak ve kapı içinde hoop bir usta tamam oldu bitti.birde nazla niyazla mı uğraşacaksınız.

Back
X