Eşimin sinir olduğum huyu

Benimki de böyle ama hiç tembel bir insan değildir normalde. Mevzu işi oldu mu sabahlara kadar bilgisayar başından kalkmaz sabah da kalkar işe gider. Hafta sonu çalışır. Telefonları susmaz ama Ev ve araba olayları işine gelmiyor ilgi alanı değil adamın. Anneme giderken ben de arabayı temizlemeye verdirtiyorum zorla. Hem kendi leş gibi kullanır temizlemez. Hem yıkamacıya verilen paraya acır. Araba da benim bekarlık arabam. Gördükçe halini içim acıyor valla. Ama çıldırmıyorum sakinim. Onu böyle kabullendim. Değişecek hali yok bu yaşta.
Annesinin 1 sene önce hediye ettiği saati duvara matkap delip takacak mesela. Ben saati hiç beğenmediğim için takmıyorum. Normalde beceririm. Kendi de üşeniyor sürekli. Annesi her geldiğinde soruyor. Ya bu oğlun çok üşengeç. Bir türlü takamadı diyorm. Oğluna kızıp söyleniyor. 😂

Merhaba arkadaşlar eşimin bı huyu var hicbiseyi zamanında yapmaz sürekli erteler bugünün işini yarına birakir örneğin balkonumuzun kapısı bozuldu kapı resmen açık biri girse eve direk açar Allah korusun bunu biliyo kaç aydır söyleye söyleye dilimde tüy bitti sözde yapcak ama ben kırk kez söylesem de tamam yaparım ederim deyip yapmiyo TV ye çanak takılacak TV cekmiyo sürekli donuyo annemgil çanak getirdi daha taktircak kaç ay oldu söylüyorum sürekli erteliyo dolabin kulplarını değiştirdik çekmece kulpları olmadı onlara malzeme getirdi 3 gün oldu yapcam diyo yapmiyo arabasını hiç temizlemiyo annemlere gidiyoruz babam çok temiz titizdir arabayı bı temizleseydin diyorum hiç onemsemez onlarda o kadar pis göruyoki arabayı ben utanıyorum kendine de dikkat etmez saçı başıni hiç yapmaz paspal paspal dolaşır ben alıyorum sürekli kıyafet ben diyorum şunları giy diye artık çok bunaldım bu erteleme huyundan önceden güzel dille soyluyodum yapar eder diye takmamaya çalışıyodum artik beni ve hayatımı da etkiliyo sürekli tartışıyoruz ben çok abartiyomuşum sözde yaparız ederiz diyip duruyo hala çok sinir oluyorum bu huyuna sizce nasıl düzeltebilirim
Benim eşimde iş yapmaz yani fortmantonun aynası düştü mesela kaç ay oldu yapmadı ailesinden öyle görmüş çünkü babası hiç iş yaptırmamış çokda beceremiyor yapmaya zorlasam yapamaz eline yüzüne bulaştırır bende kayınbabam geldiğinde ona yaptırıyom oğlun bilmiyor diyorum bide ben çoğu şeyi babamdan öğrendim eşim bilmediği için ona söylemektense ben kendim yapıyom yetişemediğim yerde kayinbabam yapıyo

Peki ne yapiyor?
Benim esim de boyledir ama genelde iste yogun calistiginda artiyor bu durum.
Ben hatirlatirim bolca yaptiririm genelde.

Ya da olmuyorsa, aylar gecmisse, direk ipi elinize alin siz yapin /yaptirin.
yok yok kendi yapmasın
direk üzerine kalır konu sahibinin

konu sahibi usta çağırın parasını da isteyin utanır zoruna gider belki

Merhaba arkadaşlar eşimin bı huyu var hicbiseyi zamanında yapmaz sürekli erteler bugünün işini yarına birakir örneğin balkonumuzun kapısı bozuldu kapı resmen açık biri girse eve direk açar Allah korusun bunu biliyo kaç aydır söyleye söyleye dilimde tüy bitti sözde yapcak ama ben kırk kez söylesem de tamam yaparım ederim deyip yapmiyo TV ye çanak takılacak TV cekmiyo sürekli donuyo annemgil çanak getirdi daha taktircak kaç ay oldu söylüyorum sürekli erteliyo dolabin kulplarını değiştirdik çekmece kulpları olmadı onlara malzeme getirdi 3 gün oldu yapcam diyo yapmiyo arabasını hiç temizlemiyo annemlere gidiyoruz babam çok temiz titizdir arabayı bı temizleseydin diyorum hiç onemsemez onlarda o kadar pis göruyoki arabayı ben utanıyorum kendine de dikkat etmez saçı başıni hiç yapmaz paspal paspal dolaşır ben alıyorum sürekli kıyafet ben diyorum şunları giy diye artık çok bunaldım bu erteleme huyundan önceden güzel dille soyluyodum yapar eder diye takmamaya çalışıyodum artik beni ve hayatımı da etkiliyo sürekli tartışıyoruz ben çok abartiyomuşum sözde yaparız ederiz diyip duruyo hala çok sinir oluyorum bu huyuna sizce nasıl düzeltebilirim
Sizde bazı şeyleri yapmayın,temizlik çamaşır yemek gibi bakalım sorduğunda da yaparız ya diyin olanlardan bişey giy diyin gerçekten sinir bozucu bi durum

Mesala nasıl suçluyor sizi? Kapı bozulunca kapıyı sen mi bozdun diyor :işsiz: yoksa tembelliğinin sebebini mi size bağlıyo

Sizde bazı şeyleri yapmayın,temizlik çamaşır yemek gibi bakalım sorduğunda da yaparız ya diyin olanlardan bişey giy diyin gerçekten sinir bozucu bi durum
Valla benimde aklıma aynısı geldi bundan sonra bende çamaşır yikamayim bakalım napcak

kadının biri kocasına:
– kocacım musluk damlatıyor tamir eder misin , diye sorar.
adam:

– banane ben… …musluk tamircisi miyim der.
kadın bi başka gün:
– kocacım salondaki priz çalışmıyor bakar mısın , der.
adam:

– banane ben elektikçi miyim der
yine başka bi gün kadın:
– kocacım kapının biri kapanmaz oldu yapar mısın? der.
adamdan yine aynı cevap gelir:

– banane ben marangoz muyum?
bikaç gün sonra adam akşam işten döner ve bir bakar musluk yapılmış priz çalışıyor kapıda kapanıyor. merak eder ve karısına sorar:
– kim yaptı bunları?
* karşı komuşumuz mithat bey.
– ama karıcım o şerefsiz , karşılıksız bişey yapmazki.
* tabi yapmaz. bu işler karşılığında bana "ya bana pasta yaparsın yada benimle yatarsın " dedi zaten.
adam tedirgin bi şekilde sorar:
– tabi sen pasta yaptın demi karıcım?
niye ben pastacı mıyım?

Aklıma bu fıkra geldi, kızmadan söylenmeden yapmıyorlar, bende de var bir tane...

konuyu okurken ben açtım sandım ,

ben çözümü biraz buldum diyebilirim ,

herkese söylüyorum muhabbeti olan heryerde diye getiriyorum hemde onun yanında ,

artık utanmaya başladı , 4 senedir asılması gereken bir ayna boş odada beklıyordu geçen perşembe duvara astı ,

wc prizi 1 aydır kırık bakalım kısmet nezaman değişecek beklıyorum

kadının biri kocasına:
– kocacım musluk damlatıyor tamir eder misin , diye sorar.
adam:

– banane ben… …musluk tamircisi miyim der.
kadın bi başka gün:
– kocacım salondaki priz çalışmıyor bakar mısın , der.
adam:

– banane ben elektikçi miyim der
yine başka bi gün kadın:
– kocacım kapının biri kapanmaz oldu yapar mısın? der.
adamdan yine aynı cevap gelir:

– banane ben marangoz muyum?
bikaç gün sonra adam akşam işten döner ve bir bakar musluk yapılmış priz çalışıyor kapıda kapanıyor. merak eder ve karısına sorar:
– kim yaptı bunları?
* karşı komuşumuz mithat bey.
– ama karıcım o şerefsiz , karşılıksız bişey yapmazki.
* tabi yapmaz. bu işler karşılığında bana "ya bana pasta yaparsın yada benimle yatarsın " dedi zaten.
adam tedirgin bi şekilde sorar:
– tabi sen pasta yaptın demi karıcım?
niye ben pastacı mıyım?

Aklıma bu fıkra geldi, kızmadan söylenmeden yapmıyorlar, bende de var bir tane...

kız çok uzun diye yazamadım :halay:

bunu kocama devamlı söylerim ve ben pastacı değilim derim , :KK71::KK71:

Düzelmez canım benim başımda da var aynısı 12 yıldır düzelmedi.
Mazallah kalkıp yaparsa totosu erir tembel.
Artık yap demiyorum kimseyi de çağırmıyorum kendi de çeksin biz yapınca ikram olmuyor en sonunda yapıyor.

Benim babamda tamir tadilat işlerimi hep erteler ama başka pozitif özellikleri vardır. O sebeple artık görmezden gelmeye ustaları arayıp parasını babamdan almaya başlayarak çözüldü işler

Back
X