- Konu Sahibi Dertmi kadermi
Merhaba hanımlar 32 yaşımda 2 çocuk sahibi ve 14yıllık evli bir kadınım. Eşimle severek isteyerek evlendik 18yaşımda hayatımın başlangıç noktasında almış olduğum bukararın daha sonradan beni pişman ettireceğini bilmiyordum ilk zamanlar herşey iyidi ama daha sonra problemler çıkmaya başladı yaptığım her hata eşimin aşırı tepkisine neden oluyor en basitinden çamaşırı neden dışarda kurutmadım kurutma makinesinde kuruttum diye çok kızar veya akşam yemeğini neden fazla yapıyorum diye kızar bunlar ufak şeyler olmasına rağmen tepkisi çok büyük oluyo ara ara manevi şiddet gördükten sonra ara ara fiziksel şiddetlerde oldu 1 ,2,5 derken en sonunda terkettim ama af diledi geri geldim çok şükür son şiddetten sonra bidaha fiziksel şiddet olmadı ama küfür hakaret hayatımızdan çıkmadı. Ben 4 x4 lük bir kadın değilim öyle fazla titiz , abartı bakımlı veya aşırı düzenli birisi değilim ama kötüde değilim fakat şöyle bi durum var artık evimden öyle soğudumki sadece çocuklarımın ihtiyacı olan işleri önemsiyorum diğer işleri elimin ucuyla yapıyorum görülmemek duyulmamak zoruma gidiyor artık. En son ehliyet aldım dedim kendi başıma biraz özgür gibi olabilim. İyi bir sürücüyüm profesyonel olmasamda istediğim yere sağsağlim kazasız gidip geliyorum arada abayı istediğimde çıldırıyo. Şimdii sorum şu. Ben küçükken çok yaramaz bir çocuktum ama cidden annemlere çok çektirdim artık döverek durduruyolardı napsın garipler anlamıyorum yine yapıyorum şiödi büyüdüm tabi o aklım yok çocuklarımı etrafta parmakla gösterirler aferin diye ama eşim için pek aferinlik olamadım şimdi acaba ben eşimin yaptığı şiddeti acaba hakediyormuyum anlamıyormuyum anlasam zaten bu duruma düşmem ama işin içinden çıkamıyorum ben ne yapcam?
bir kadın şiddeti hak ettiğini düşünecek duruma niye gelir ki?
sen bu mantık ile bakarsan başkası ne yapmaz.
bu düşünceden sıyrıl bir an önce.
eksiklerin olduğunu düşünüyorsan kendin için toparla eyvallah da..başkasının eşin ya da ailen sana psikolojik şiddet uygulamasına müsaade etme asla..
üstelik sen bi annesin..o cocukların psikolojisini de düşün nelere şahit oluyorlar..