• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin soyadı

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
Merhaba kızlar,
Evliyim ama kendi kızlık soyadımı da kullanıyorum yani ikisini de. Ama çevremden tepki alıyorum. Kayınvalideye demişler senin gelin amir mi memurmu eski köye yeni adet mi geldi diye kızlık soyadını kullanmakda neymiş felan diye. Sinir oldum. Aranızda kullanan varmı iki soy isim varsa da hiç tepki aldınız mı?:1rolleyes:

Ben her iki soyadımı beraber kullanıyorum.tatlicadiarzu
Kayınvalidem ilk duyduğunda çok bozuldu, bir sürü laf çarptı. Ama ben kafama hiç takmadım.CADIARZU
Sonuç olarak benden 10ay sonra görümcem evlendi. Ona da 2 soyadını birden kullandırıyorlar.:Roflol:

benim çift ismim var o yüzden iki soyad kullanmadım ama bu senin özgür kararın sonuçta boşver milleti sen mutluysan problem yok duyma herşeyi:1hug:

eşimin soyadı kısa olsaydı bende 2 soyadımı kullanıcaktım
kayınvalidende versin cpvlarını size ne diye:mymeka:
tabi öyle birşey söyledilerse kayınvaliden uydurmadıysa:1rolleyes:

ben kullanmıyorum ama keşke kulansaydım diyorum.kullanan çok kişi var hiç kafana takma boşver artık doğal karşılanması gereken bişey

bence kullanılmamalı. eğer bir çevren yoksa mesela bi dr olursun esnaf olursun şöhret olursun seni tanımakta zorlanan insanlar olur onu önlemek için kullanılabilir. diğer türlü ne gerek varki diye düşünüyorum.

ben soyadımı çok seviyorum.. Ama iki ismin var ..... ..... ...... birde ona ..... eklersem isimlerimin başharflerini koyup soyadlarımı yazmam gerek. ben direk kendi soyadımda kalmak istiyorum. :çok üzgünüm:

Merhaba kızlar,
Evliyim ama kendi kızlık soyadımı da kullanıyorum yani ikisini de. Ama çevremden tepki alıyorum. Kayınvalideye demişler senin gelin amir mi memurmu eski köye yeni adet mi geldi diye kızlık soyadını kullanmakda neymiş felan diye. Sinir oldum. Aranızda kullanan varmı iki soy isim varsa da hiç tepki aldınız mı?:1rolleyes:

sırnaşık şeykayınvalidene de ki bak beni kızdırma kendi soy adımı da oğluna veririm :Roflol:boşverr bu senin kendi kararın kimseye karışmak düşmez hiç takma keşki zamanında bizde öle yapsaydıkyerimseniben

bende iki soyismimi kullanıyorum erkek kardeşim olmadğı için istemiştim eşimde beni kırmadı hatta yalnışlıkla sadece eşimin soyismi yazılmıştı çok üzülmüştüm eşim inatla değiştirtti. kayınvalidem ise çok sonra öğrendi o mu vercek çocuklarınıza soyismini demişti? valla bazen sadece kendi soyadımı kullanıyorum kimseyide umursama kanun sana bu hakkı vermiş sonuna kadarda kullan

bence bu bir tercih meselesi nüfus cüzdanında kızlık soyadım zaten var o nedenle zaman zaman sadece onu kullndığımda oluyor eşim tepki gösteriyor tabi ki ama çevremden böyle bir tepki almadım hiç hoş alsam da çok umrumda olmaz yani

bizim ulkemizde soyadi en az kullanilan sey..kaciniz bir yere telefon actiginda iyi gunler ben ayse kaya diye kendini tanitiyor..ya da tanimadiginiz insana sayin kaya diye hitap ediyor...sadece bizim ulkemizde futbolculara isimleriyle hitap ediliyor..ama yurtdisinda formalarda soyadlari yazar..dolayisiyla bence cokta sorun degil..nasil olsa soyadini kimse kullanmiyor.

Ya elaleme ne?Boşver, hiç takma kafana...Ben kullanamadım,çok istedim, ikiside uzun olunca çok kötü duruyordu.Kullanabiliyorsan, eşinlede bu konuda derdin yoksa,gerisini salla gitsin...

bende hem esimin hem kendiminkini kullanıyorum cevreden biraz tepki gelsede umursamadım
mümkün olsa sadece kendiminkini kullanırdım

ben de soy adına aşık olanlardanım
soyadımı kullanmak istediğimi herkes bilir
ama şayet mantık evliliği yaparsam kullanıcam
aşk evliliği yaparsam kocamı onure etmek adına kullanmayı düşünmüyorum :asigim:
onun soyadını taşımak gurur verir bana :1closedeyes:

ben de soy adına aşık olanlardanım
soyadımı kullanmak istediğimi herkes bilir
ama şayet mantık evliliği yaparsam kullanıcam
aşk evliliği yaparsam kocamı onure etmek adına kullanmayı düşünmüyorum :asigim:
onun soyadını taşımak gurur verir bana :1closedeyes:

aha aha aha...kocayı buldu da soyadı eksik kaldııııı....evde kaldın uyaaaannnn...:utangac::utangac:
kendi soyadımı çok seviyordum ama ben de eşimin soyadını kullanıyorum...o böyle istedi kırmadım...ailemde soyadımızı devam ettirecek çok erkek olduğu için de dert atmedim açıkçası...
hem eşimin soyadını çokkkk seviyorum....

Back
X