Eşimin söyledikleri karşısında hep susuyorum

Aslında eşim kimse yardım etmese de büyük bir kredi çekerek o iş yerini alacaktı.ailesi de al al biz yardım ederiz dedi.ben de ailene güvenerek almayalım cnm üstesinden gelebilecek miyiz dedim.sonuçta düğünümüzde de eşya alımında,altın konusunda dediklerinin bir çoğunu alamadılar.çünkü kayınvalidem hasta,köyde oturuyorlar ve sürekli hastaneye ile geliyorlar.bu yüzden zamansız bir şekilde ilden ev aldılar ve ev borcu ödüyoruz dediler.bunu eşime söyledim tabiki yardım ederler.o zaman edememişlerdi napsınlar dedi.sonra bir öğrendik ki görümcemin eşi büyük bir borca girmiş sürekli ağlıyor.eşim ablasına dayanamadı ve hazır kredi çekiyorken fazla çekeyim taksit taksit bana ödesinler dedi ama şu an kimsenin cebine elini attığı yok

Bence siz yine de senin ailen şöyle böyle demeyin. Kendisi de onlara kızıyor demişsiniz. Kendisi biliyor zaten nasıl olduklarını yani. Bu sadece erkekler için değil. Kadınlar için de aynı. Ailemize kendimiz kızarız ama başkası laf söyleyince savunmaya geçeriz.
Ama maddi açıdan haklısınız. Bundan sonra bir şey daha yapacak olursa, çocuğumuzun rızkını başkasına vermeni istemiyorum şu an bebeğimiz daha önemli olmalı bir sürü masrafı olacak onun hakkına girmemeliyiz ailesi olarak diyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.aynı şeyleri kendim de düşünsem başkasından duyunca insan kendini yalnız hissetmiyor.destek olduğunuz için çok sağolun

Yazdıklarınız o kadar çok tanıdık geldi ki ilk işim kitabı almak olacak.zaten kitap okumayı çok severim.belki kendi problemimi kendim bu kitabı okuyarak çözeceğim.tekrar çok teşekkür ederim

Siz calisiyor musunuz ?
Evet çalışıyorum.zaten iki maaşlı olduğumuz için maddi destekte bulunmuyorlar ya.yüzüme karşı asla demeseler de konuşma arasında mesela bebek ve masrafları konusunda konuşulsa olur olur gider kızım Allah'a şükür iki maaşlısınız gibi sözler söyleniyor.görümcem de söz de hemşire atanamamış olabilir ama isteyen insan asgari ücret de olsa bir yerde çalışabilir.iki çocuğum var diyerek çalışmıyor.(biri 5 diğeri 9 yaşında ve tam evinin karşısında ikisinin de gittiği okul)o çalışmadığı için ona yardım ediyorlar.geçen yıl da böyle bir durum olmuştu

Neden sustuğunu anlamadım. Eğer haklı sensen - ki sensın, - hakkını savunmanda hicbir sakınca yok. Eşinin huyunu en ıyı sen bilirsin ablacığım. Ama yınede bence esini karsına alıp ciddi sekilde ama tartısmadan durumu ona acıklamalısın bu sekilde olmaz çünkü . Hem burada esinin ailesi haksız, neden sana kızıyor ki :/

kredi konusunda haklisiniz, ama diger konuda sunu soyleyeyim o ne kadar kotulerse kotulesin siz ailesi hakkinda o sekilde konusmayin. erkekler bunu kaldirmiyor.
hatta sadece erkeklerle de alakasi yok bu durumun, ben olsam ben de soyletmem. Aile iyisiyle kotusuyle benim ailem kimseyi konusturtmam.
kredi konusunda da , taksit zamani geldiginde sizde bebeginize alinacak seyleri siralayin onune o zaman arayip ister(insallah) baska yapabilecek birseyiniz yok,hatayi kredi cekerek zaten yapmissiniz.
bunlarin disinda da hakli oldugunuzu dusundugunuz konular oldugunda da susmayin. durusunuzu koruyun ki hep o hakli olmasin..

Sizin gelirinizde o eve giriyorsa paranin nereyte gittigi konusunda sonsuz soz soylemeye hakkiniz var ,esiniz hem evini sikintiya sokmadan gecindirsin hem ablasina destek olsun ,sizin paranizla yigitlik yapmasin ,bundan sonrea destek yapmayin ,onun ailesini gecindirmeye mi calisiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…