eşimin sperm sayısı düşük çıktı :(((

maviboncuk2013

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
685
356
123
Eskişehir
arkadaşlar daha önce konu açmıştım, beş aydır korunmuyoruz fakat daha hamile değilim diye. Eşim bugün test yaptırdı. Sperm sayısı düşük çıkmış. Eve gelince konuşuruz dedi bişey demedi. Ben aşılama ya da tüp bebek için acele etmek istemiyorum. Bir sene daha deneyelim diyorum. Ama canım çok sıkıldı. Allah aşkına akıl verin bana.

canım zor bir durum.bizim de aynı.kürler macunlar vs yükseltmeye calıstık nispeten arttı ama sonuç alamadık.3 defa tüp denedik o da olmadı.gerçi bende de pco var.o yüzden bizim işimiz daha zor.ama bu işin sadece sayı değil morfoloji hız vs gibi kavramlarla da ilgisi var.ayrıca sayı düşük te ne kadar düşük?o da önemli.diyorum ya hemen panik olma.zaten 5 ay yeterli bir süre degil buna karar vermek için.insallah olumlu olur.ayrıca suna inanmak gerektigini düşünüyorum:nasipse oluyor nasip değilse yok o deger düşük yok bu fazla gibi tıbbi kavramlarla olmuyor ama bunların hepsi bahane.olacagı varsa engelleyemiyorsun olmayacaksa da olmuoyr elden gelen yok:(

üzülme canım çok şükürki tıpta herşeye çare var bizde bikaç ay debedik olmadı dayanamadım eşime zorla sperm tahlili yaptırdım ileri hareket düşük çıktı sonra varikosel ameliyatı oldu hemen 3ay sonrasında da hamile kaldım umut olsun diye yazıyorum üzme kendini
bu arada sperm sayısı artsın diye arı sütü polen çakşır otu keçiboynuzu evitemini yani ne duyduysak denedik olmadı
bir ameliyatla herşey çözüldü ben o tür şeylerle hiç boşuna vakit kaybetmeyin derim iyi bi uzmana gidin

sonuçlar gelince yazarsan o zaman daha güzel yorumlarız
sayı düşük ama morfoloji ve hareket iyiyse kurtarabilir
bir de ne kadar düşük
önemli bunlar
böyle bol yorum yapmak olmaz

sonuçlar gelince yazarsan o zaman daha güzel yorumlarız
sayı düşük ama morfoloji ve hareket iyiyse kurtarabilir
bir de ne kadar düşük
önemli bunlar
böyle bol yorum yapmak olmaz

durum biraz vahim gibi:(( ileri hızlı hareketli sıfır. İleri yavaş hareketli yüzde tirmi. Hareketsiz yüzde elli. 7milyon sperm sayısı.
yarın doplerle damarda kaçak varmı diye bakacaklarmış

durum biraz vahim gibi:(( ileri hızlı hareketli sıfır. İleri yavaş hareketli yüzde tirmi. Hareketsiz yüzde elli. 7milyon sperm sayısı.
yarın doplerle damarda kaçak varmı diye bakacaklarmış

büyük ihtimalle varikosel var eşinizde
ameliyatını olur geekirse
iyi bir ürolağa görünün bence
bu kadar da ümitsiz olmayın
morfoloji nasıl çıkmış peki?

morfoloji ne oluyorki burda öyle bir değer yok. yerinde hareketli yüzde otuz. Vizkozite normal. Volum 4,5
40 lık büyütmede lokosit 7-8 lökosit

morfolojiye bakılmamış anlaşılan
ama morfoloji değeri de çok önemli
yaptırdığınız yer neresi peki? güvenilir mi?
bence güvenilir bir yerde testinizi tekrarlattırın, kruger metoduyla baktırın
ondan sonra yine sonuç benzer çıkarsa uygun tedaviye başlarsınız
maalesef ben her merkeze de güvenemiyorum bu konuda

anladım canım saol. Devlette baktırdık. Doktor özelde de baktırın demiş. Cumartesi günü özelde bakılacak ama eşim de çok üzüldü. İçerde hiç sesi çıkmıyor. Şen şakrak adam gitti. Çok zor bir durummuş Allah kimseye yaşatmasın. Lütfen morale ihriyacım var kızlar. Allah sizden razı olsun

anladım canım saol. Devlette baktırdık. Doktor özelde de baktırın demiş. Cumartesi günü özelde bakılacak ama eşim de çok üzüldü. İçerde hiç sesi çıkmıyor. Şen şakrak adam gitti. Çok zor bir durummuş Allah kimseye yaşatmasın. Lütfen morale ihriyacım var kızlar. Allah sizden razı olsun

daha üzülmek için çok erken
bir de güzel bir labaratuvarda baktırın
morfoloji de olsun mutlaka
hatta krugerle baksınlar dediğim gibi
tahminim varikosel vardır
o da basit bir operasyonla düzeliyor
şimdiden kafanıza takmayın, daha hiçbişey belli değil
3-4 gün cinsel perhiz gerektiğini biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatayım

canim cinsel perhiz sonrasinda testi bir daha mutlaka yaptirsin esin.Biz 4 kere yaptirdik simdiye kadar ve inanki hepsinde sayi ve hiz farkli cikti.seni cok iyi anliyorum bizimde erkek faktoru ve tup bebek icin tedavim basladi.Esine destek ol,yanina git ve moral ver.Herseyin hayirlisi ...

canım bu durumda varikoselden şüpleniliyor arkadaşın dediği gibi iyi bi ürolog bulun vede sperm tahlilini tekrarlamak gerekir
bizimkinde sperm sayısında problem yoktu 70milyon falan çıkıyordu ama ileri hareketlilik düşüktü
ileri hareketlilik dediğimiz şeyde zaten yumurtayı dölleyen sperm oluyo yani çok önemli

canım bu durumda varikoselden şüpleniliyor arkadaşın dediği gibi iyi bi ürolog bulun vede sperm tahlilini tekrarlamak gerekir
bizimkinde sperm sayısında problem yoktu 70milyon falan çıkıyordu ama ileri hareketlilik düşüktü
ileri hareketlilik dediğimiz şeyde zaten yumurtayı dölleyen sperm oluyo yani çok önemli

evet zaten bugün devlet has. yaptırmıştı, cumartesi özel hastanede yaptıracak, ya ne kadar zormuş. Keşke beş ay önce falan yaptırsaymışız gerçi bunda da vardır bir hayır. inşallah dediğiniz gibi olur. Yani ameliyatlıktır ve düzelir yoksa zor gibi duruyor. ya aklıma şey geliyo. Ben adet oldum o ara biz on gün yapmadık. Sonra tahlil yaptıracak uzun süre içerde kalan da hareketli olmuyormuşya bi kez yaptık. 4gün sonra da işte bugün bu sonuçlar çıktı. Biraz karışık anlattım ama kusura bakmayın. Kendimce çıkış kapısı bulmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
çok bilgim yok açıkçası o yüzden yorum yapamıcam ama herşeyden önce şu an eşinin sana çok ihtiyacı var bunu unutma birbirinize tutunun unutmaki herşey moralle başlar ..benim eşimde evlenmeden önce askerlik muayenesinde varikosel çıktı o zaman bile yıkılmıştı resmen zaten google bi yaz varikosel diye bilende bilmeyen de yorum yapmış eşim çok üzülmüştü hemen ameliyat oldu kolay bi ameliyat zaten değerleri düşüktü her neyse evlendik onun kafasında sürekli çocuk vardı olmayacağından korkuyodu onu anlıyodum ama benim içinde bebek erkendi hazır hissetmiyodum korunuyoduk ama bi şekilde dikkatsizlik sonucu hiç beklemedğim bi an hamile olduğumu öğrendim yani evlendikten 2 ay sonra :53:şunu demek istiyorum ki varikoselse eğer bi ameliyat durumu düzeltiyo okadar üzüntü boşa herşey sabır geçmiş olsun umarım güzel haberlerini duyazrız :49:

varikosel konusunda tecrübem yok, ama arkadaşlar haklı olabilirler. iyi bir ürolog muayenesi zaten herşeyi netleştirir.
Benim eşimin testosteron hormonunda sorun var. tedavi olurken, sperm değerlerimiz dibe vurdu. Mililitrede 76 milyon olan spermimiz 9 milyona düştü :53::53: ama o süreçte keçiboynuzu kürü yapmıştı eşim, ve bu sayedi 76 milyonken toplam hareket %25ken 9 milyonken %70 civarıydı :52::52::52:
eğer durum varikoselse, zaten değerleriniz düzelir ameliyatla.
eğer değilse, mutlaka hormon testi yaprırın. eğer fsh düşükse, o da sperm üretimini düşürür. hormon tedavisi ile toparlayabilir. Hareket için de vitaminler ve kürleri deneyebilisiniz.
6 aydır bebek için uğraşıyoruz ama sıkıntılarımız hiç bitmedi, bu tedavi süreci eşimde isteksizlik yaptı. bazen birlikte olmuyoruz bile :50::50: o nedenle moralinizi yüksek tutun, strese girmeyin. stres bu süreci en çok etkileyen faktörlerden birisi. inşallah kısa zamanda çözülür probleminiz. Rabbim hiçbirimizi evlat vermeyerek sınamasın

varikosel değilmiş kızlar, bugün tekrar gitti eşim. Damarlarda genişleme mi var diye doktor doplerle bakmış. Değilmiş. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kuru incir aldım nasıl yapılıyor o kür bilgisi olan var mı? Bi de keçiboynuzu kürüne başladım. Doktor perhiz demiş anlamadım ben de, ne perhizi ki

Son düzenleme:
sabahtan beri girmediğim site kalmadı. Beynim sulandı ya her yerde farklı bir kür. Kafam karıştı, keçiboynuzu, arı sütü polen, incir.. hangisini yapacağım ben şimdi. Hepsi ağır gelmez mi?

Back
X