eşimin sperm testini yorumlayabilirmsnz

merhaba eşinizin sperm değerleri düşük bu edenle üroloji doktorunuzla da konusup ameliyat fayda sağlayacak ise ameliyatınızı olunuz ya da direkt olarak bir tüp bebek uzmanı ile görüşerek aşılama ya da tüp bebek tedavisi için görüş alınız. sevgiler.

hocam üroloji dr eşimde varikosel olduğunu söyledi rica etsem sperm sonuçlarını değerlendirir misiniz

konsantrasyon 1ml 8,20
total sayı 17
ileri hızlı hareketli %9
yavaş doğrusal olmayan hareketli % 13
aktif hareketli % 22
yerinde hareketli % 17
hareketsiz % 61

NORMAL MORFOLOJİ 1
ABNORMAL MORFOLOJİ 99
baş şekil anomalisi %22
akrozomal anomali % 29
nükleer anomalisi % 1
boyun anomalisi % 24
kuyruk anomalisi % 19

Merhaba sperm değeriniz düşük tüp bebek tedavisi yapılması gerekir. Size uygun bir merkele mutlaka görüşünüz. Sevgiler.
merhaba doktor hanım tahlıl sonuclarımızı degerlendırmıssınız oncelıkle tesekkur ederım , yannız dırek tup bebek demıssınız aşılama ya da normal yolla hamıle kalamam mı bu degerlerle? bırde esım benım haberım yokken sperm perhızını bozmus bu teste sorun yaratırmı sayı olarak ?tesekkurler

tüp bebek uzmanıyla görüşmenizi önerdim sadece tedavi seçeneklerini birlikte değerlendirebilin diye cevabımı tekrar okursanız aydınlatıcı olacaktır. sevgiler.

merhaba doktor hanım tahlıl sonuclarımızı degerlendırmıssınız oncelıkle tesekkur ederım , yannız dırek tup bebek demıssınız aşılama ya da normal yolla hamıle kalamam mı bu degerlerle? bırde esım benım haberım yokken sperm perhızını bozmus bu teste sorun yaratırmı sayı olarak ?tesekkurler

tüp bebek uzmanıyla görüşmenizi önerdim sadece tedavi seçeneklerini birlikte değerlendirebilin diye cevabımı tekrar okursanız aydınlatıcı olacaktır. sevgiler.

hocaam merhaba ben 1 yıllık evliyim ve 10 aydır korunmuyoruz fakat çocuğumuz olmuyor doktora gittim bende polikistik over olduğunu ama hamile kalabileceğimi söledi bi kaç ay daha olmayınca eşimden tahlil istedi ve eşimde %90 şekilbozukluğu hareket sayısı %25 olması gerekirken eşimin %20 ve spremsayısı 1ml 14 milyon eşim doktora gitti ve bekleyin biraz daha demiş olmaz die bişey yok busonuçlarla demiş benim doktorumda aşılama yapalım dio sizce bekliyelimmi yoksa aşılama yaptıralımmı şuanda eşimde bende ilaç kullanmıyoruz en yakın zamanda cvbınızı bekliyorum

iyi günler dr bey evliliğimizin ilk 2senesi bebek istemedik sonra korunmayı bıraktık o ay adet olmadım hamile kaldım sandım dr gittik kist çıktı 2ay doğum kontrol hapı kullanıp erittik dr 6ay deneyin olmazsa tekrar gelin dedi bekledik olmadı gittik benim ve eşimin testleri yapıldı eşimde sperm sayısı az çıktı ameliyat dedi 2sene önce eşim ameliyat oldu 6.ayımda hamile kaldım ama 4haftalıkken düştü ilk die ve yeni bi gebelik die fazla drlar üzerinde durmadı 3ay korunmanın ardından 5.ayımda tekrardan hamile kaldım bu sefer herşey yolunda gidio gibiyken bu seferde 7.haftada düşük yaşadım (ayrıca iki düşüğümde ne ağrılı oldu ne kanamalı ikincide bebek elime düştü dıştaki tabakasıyla sonra kanamam geldi öncesinde hafif lekelenmem olmuştu ) patalojide bebekte ve bende bişey çıkmadı hormonlarıma falan bakıldı onlarda da bişey yok yine eşimden tahlil istediler bu seferde sayı güzel ama yapısı bozuk o yüzden düşüo bebekler dediler bi süre ilaç kullandı dr düzeldiğini söledi 4aydır korunmuyorum ama henüz hamile kalamadım kalsamda yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum acaba tüp bebek mi yapsam şansım daha fasla mı olur diorum ve sizin tüp bebek merkezinizi düşünüyorum siz ne önerirsiniz biraz daha beklemeli miyim yoksa bu sefer şansa bırakmayıp tüp bebek mi yapmalıyım ya da daha yaptırmam gereken testlerim falan var mı acaba cevabınız için şimdiden çok teşekkürler

iyi çalışmalar

merhaba geçmiş olsun öneclikle gebe kalabilen bir hanımsınız ve tüp bebek burada sizin yaşadığınız düşükleri azaltacak ek bir yarar sağlamaz. ancak bazı detaylı testlerin yapılması size fayda sağlayabilir. istanbulda iseniz bana ya da yakınınzda gidebileceğiniz bir tüp bebek uzmanına başvurarark detaylı testlerin planlanmasını sağlayınız. sevgiler.

iyi günler dr bey evliliğimizin ilk 2senesi bebek istemedik sonra korunmayı bıraktık o ay adet olmadım hamile kaldım sandım dr gittik kist çıktı 2ay doğum kontrol hapı kullanıp erittik dr 6ay deneyin olmazsa tekrar gelin dedi bekledik olmadı gittik benim ve eşimin testleri yapıldı eşimde sperm sayısı az çıktı ameliyat dedi 2sene önce eşim ameliyat oldu 6.ayımda hamile kaldım ama 4haftalıkken düştü ilk die ve yeni bi gebelik die fazla drlar üzerinde durmadı 3ay korunmanın ardından 5.ayımda tekrardan hamile kaldım bu sefer herşey yolunda gidio gibiyken bu seferde 7.haftada düşük yaşadım (ayrıca iki düşüğümde ne ağrılı oldu ne kanamalı ikincide bebek elime düştü dıştaki tabakasıyla sonra kanamam geldi öncesinde hafif lekelenmem olmuştu ) patalojide bebekte ve bende bişey çıkmadı hormonlarıma falan bakıldı onlarda da bişey yok yine eşimden tahlil istediler bu seferde sayı güzel ama yapısı bozuk o yüzden düşüo bebekler dediler bi süre ilaç kullandı dr düzeldiğini söledi 4aydır korunmuyorum ama henüz hamile kalamadım kalsamda yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum acaba tüp bebek mi yapsam şansım daha fasla mı olur diorum ve sizin tüp bebek merkezinizi düşünüyorum siz ne önerirsiniz biraz daha beklemeli miyim yoksa bu sefer şansa bırakmayıp tüp bebek mi yapmalıyım ya da daha yaptırmam gereken testlerim falan var mı acaba cevabınız için şimdiden çok teşekkürler

iyi çalışmalar

merhaba geçmiş olsun öneclikle gebe kalabilen bir hanımsınız ve tüp bebek burada sizin yaşadığınız düşükleri azaltacak ek bir yarar sağlamaz. ancak bazı detaylı testlerin yapılması size fayda sağlayabilir. istanbulda iseniz bana ya da yakınınzda gidebileceğiniz bir tüp bebek uzmanına başvurarark detaylı testlerin planlanmasını sağlayınız. sevgiler.

ewet istanbuldayım ve bayramdan sonra gelmeyi düşünüyorum cevabınız için teşekkürler

]hocaam merhaba ben 1 yıllık evliyim ve 10 aydır korunmuyoruz fakat çocuğumuz olmuyor doktora gittim bende polikistik over olduğunu ama hamile kalabileceğimi söledi bi kaç ay daha olmayınca eşimden tahlil istedi ve eşimde %90 şekilbozukluğu hareket sayısı %25 olması gerekirken eşimin %20 ve spremsayısı 1ml 14 milyon eşim doktora gitti ve bekleyin biraz daha demiş olmaz die bişey yok busonuçlarla demiş benim doktorumda aşılama yapalım dio sizce bekliyelimmi yoksa aşılama yaptıralımmı şuanda eşimde bende ilaç kullanmıyoruz en yakın zamanda cvbınızı bekliyorum[/QUOTE]

merhaba bence beklemenin bir anlamı yok hem sizde yumurlama problemi var pco ise hem eşinizin sprem değerleri düşük. rahim filmi çekildikten sonra aşılama tedavisine başlayınız. sevgiler. allah gönlünüze göre versin.

]hocaam merhaba ben 1 yıllık evliyim ve 10 aydır korunmuyoruz fakat çocuğumuz olmuyor doktora gittim bende polikistik over olduğunu ama hamile kalabileceğimi söledi bi kaç ay daha olmayınca eşimden tahlil istedi ve eşimde %90 şekilbozukluğu hareket sayısı %25 olması gerekirken eşimin %20 ve spremsayısı 1ml 14 milyon eşim doktora gitti ve bekleyin biraz daha demiş olmaz die bişey yok busonuçlarla demiş benim doktorumda aşılama yapalım dio sizce bekliyelimmi yoksa aşılama yaptıralımmı şuanda eşimde bende ilaç kullanmıyoruz en yakın zamanda cvbınızı bekliyorum
[/QUOTE]

hocam benimde eşimmin sperm testini yorumlarmısınız rica etsem
cinsel perzif 3 gün
miktari 3 cc
sıvılaşma süresi 60 dk
ph 8.0
sperm sayısı 20 milyon
likefaksiyon yapışkan
ağlütasyon (-)
hareketli % 65
hareketsiz % 35
ileri hareketli % 2
yavaş hareketli % 39
yerinde hareketli % 24
mikroskopi 6-7 lökosit hücresi görüldü

hocam flimde çektirdik

skrotal renkli doppler sonografi

sol testis boyut 31x17 mm sağ testis boyutu 27x18 mm dir
ıcv çapları
nötral sağ 1.7 sol 3.1
supin valsava sağ 1.9 sol 3,5
valsalva sonrasında damarlarda solda reflü akım izlendi

hacam bu testlere göre şansımız nedir doğal yolla gebelik olurmu beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
merhaba sperm değerleriniz normal kendiliğinden gebelik için yeterli. sizin muayenenizin ve testlerinizin de tamamlanması gerekir. sevgiler.

hocam benimde eşimmin sperm testini yorumlarmısınız rica etsem
cinsel perzif 3 gün
miktari 3 cc
sıvılaşma süresi 60 dk
ph 8.0
sperm sayısı 20 milyon
likefaksiyon yapışkan
ağlütasyon (-)
hareketli % 65
hareketsiz % 35
ileri hareketli % 2
yavaş hareketli % 39
yerinde hareketli % 24
mikroskopi 6-7 lökosit hücresi görüldü

hocam flimde çektirdik

skrotal renkli doppler sonografi

sol testis boyut 31x17 mm sağ testis boyutu 27x18 mm dir
ıcv çapları
nötral sağ 1.7 sol 3.1
supin valsava sağ 1.9 sol 3,5
valsalva sonrasında damarlarda solda reflü akım izlendi

hacam bu testlere göre şansımız nedir doğal yolla gebelik olurmu beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim

merhaba sperm değerleriniz normal kendiliğinden gebelik için yeterli. sizin muayenenizin ve testlerinizin de tamamlanması gerekir. sevgiler.

hocam siz normal diyorsunuz ancak jinekolog ve üroloji uzmanı değerlerin düşük olduğunu ve çekilen film sonrası görülen "valsalva sonrasında damarlarda solda reflü akım izlendi" sonucuna bağlı olarak ameliyat önerdi ve ileri hareketliliğin çok düşük olduğunu ve buna bağlı olarak gebelik şansının çok az olduğunu belirtti.

total hareketliliği iyi ama ameliyat ile daha iyi sonuca ulaşacağını düşünüyorsa doktorunuz birlikte karar verip ameliyat olabilirsiniz. uroloji uzmanının görüşleri önemli burada

hocam siz normal diyorsunuz ancak jinekolog ve üroloji uzmanı değerlerin düşük olduğunu ve çekilen film sonrası görülen "valsalva sonrasında damarlarda solda reflü akım izlendi" sonucuna bağlı olarak ameliyat önerdi ve ileri hareketliliğin çok düşük olduğunu ve buna bağlı olarak gebelik şansının çok az olduğunu belirtti.

total hareketliliği iyi ama ameliyat ile daha iyi sonuca ulaşacağını düşünüyorsa doktorunuz birlikte karar verip ameliyat olabilirsiniz. uroloji uzmanının görüşleri önemli burada

ileri hareketlilik % 2 hocam eşimdede sorun olduğunu söyledi doktor bende ilaç kullanıp adet gören biriyim hocam sizce napabilirim tavsiyeleriniz varsa hocam bende yumurtalar gelişmiyor ilaç kullansam düzenli adet görüyorum bıraksam hiç adet görmüyorum ilk adetimde ilaçla oldum doğal yolla gebelik olurmu? cevabınızı bekliyorum hocam beni aydınlatırsanız çok sevinirim ne gibi yollara başvurabilirim.

Son düzenleme:
Cınsel perhız 3gun
Sıperm sayısı :24.000.000
Topal sperm sayısı :72.000.000
Motılıte oranı a+b ; %58
Hızlı progesyon ;%20
Yavaş progresyon : %38
Prograsıf değil: %5
Haraketsız : %37
Normal morfolojı % 4

Hocam yorumlamanız mumkunmudur sımdıden cok sağlın

bu şekilde sürekli soru cevap yapmam olanaksız tüp bebek uzmanı ile görüşmenizi öneririm. tüm sorularınızı ona sorabilirsiniz. gelme imkanınız varsa yüzyüze aydınlatma yapabilirim. sevgiler.

ileri hareketlilik % 2 hocam eşimdede sorun olduğunu söyledi doktor bende ilaç kullanıp adet gören biriyim hocam sizce napabilirim tavsiyeleriniz varsa hocam bende yumurtalar gelişmiyor ilaç kullansam düzenli adet görüyorum bıraksam hiç adet görmüyorum ilk adetimde ilaçla oldum doğal yolla gebelik olurmu? cevabınızı bekliyorum hocam beni aydınlatırsanız çok sevinirim ne gibi yollara başvurabilirim.

Merhaba sperm değerleriniz normal kendiliğinden gebelik için sıkıntı yok. Sevgiler.

cınsel perhız 3gun
sıperm sayısı :24.000.000
topal sperm sayısı :72.000.000
motılıte oranı a+b ; %58
hızlı progesyon ;%20
yavaş progresyon : %38
prograsıf değil: %5
haraketsız : %37
normal morfolojı % 4

hocam yorumlamanız mumkunmudur sımdıden cok sağlın

Back
X