Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eşimin sperm testi sonuçları bunlar. acaba bu sonucu yorumlar mısınız? şimdiden teşekkürler hocam...
Cinsel Perhiz Süresi:3 Gün
Miktarı(ml): 4.5 ml
Görünüm: Opelesan
Likefaksiyon Süresi(dk.):60 dk
pH: 8.0
Viskozite: Normal
Sperm Konsantrasyonu(ml'de):88.000.000
(Makler Sayım Kamerası ile)
Total Sperm Sayısı:396.000.000
MORFOLOJİ
(Özel Boyama Yöntemi İle)
Normal: %55
Baş Anomalisi:%20
Boyun Anomalisi:%15
Kuyruk Anomalisi:%10
HAREKET
(Makler Sayım Kamerası İle)
İleri Hızlı Hareketli:%5
Yavaş Hareketli:%12
Yerinde Hareketli:%15
Hareketsiz:%68
Lökosit:1.500.000
Aglütinasyon-)
Direkt Mikroskobi: 4x10 luk büyütmede her mikroskop sahasında 7-8 lökosit, 14-16 testiküler hücre, 10-12 spermatozoa görüldü.
volüm: 3.8 ml
viskotize:akışkan
ph:9
hareketli:.%40
az hareketli:%20
hareketsiz:%40
sperm sayısı:32 milyon/ml
lökosit:8-10
merhaba sperm değerleriniz kendiliğinden gebelik için yeterli sorun yok. sevgiler.
yorumunuz için çok teşekkürler benim değerlerimide yorumlar mısınız bir kere boş gebelik yaşadım neden olmuştur acaba
tsh:1.85
fsh:7.66
LH:9.78
PROLAKTİN:10.63
E2:49.36
merhaba bu değerleriniz de normal boş gebelik yaşamanızı açıklayabilecek bir sıkıntı görünmüyor.
Mrb yorumlarsanız sevinirim
Hacim 4ml
Renk gri
Ph 7.4
Microskobi 1-2 lökosit
Mi de sayı 76 milyon
Totalsayı 304 milyon
60dk hareketli %72 120 dk hareketli %68
Ml de hareketli sperm sayısı 55mil
Total hareketli sperm sayısı 220 milyon
+4 ileri hızlı hareketi %22
+3 ileri yavaş hareketi %25
+2 yerinde hareketli %25
Hareketsiz %28
Normal morfoloji %70 anormal %30
Başanolomisi%10 kuyrukboyun anolomisi %9 amorf başlı %2 megalo başlı %2 küçük başlı %3 uzun başlı %2 çiftbaşlı%1 kuyruksuz baş %2 çift kuyruk %1 boyun anolomisi %3 kuyruk anomoşisi %3
merhabalar hocam biz yaklaşık 1 senedir bebek istiyoruz ancak olmuyor eşime test yaptrdım sonuçlar şöyle ;
vizkosite:normal
volüm:5.ml
konsantrasyon/ml:24.milyon
total konsantrasyon:120 milyon
motilite:%50
kategori a(hızlı progresif hareket):%8
kategori b(yavaş progresif hareket):%25
kategori c(progresif olmayan):%17
kategori d(hareketsiz):%50
yuvarlak hücre(beyaz kan hücreleri):06 milyon
normal sperm morfolojisi:%6
yıkama sonrası değerler
volüm:0,5ml
konsantrasyon/ml:35.milyon
motilite:%85
proresif hareketlilik;
kategori a(hızlı progresif hareket):%45
kategori b(yavaş progresif hareket):%30
kategori c(progresif olmayan):%10
bu değerler doğrultusunda ne yapmamız lazım hangideğerleri göz önüne almamız lazım neden yıkama sonrası değer var bilgilendirir misiniz şimdiden çok tşkr ederim =)=)
merhaba sperm değeri normal yıkama sonrasındaki değişiklik olması gerektği gibi sorun olarak görülmemeli. bundan sorası için üreme uzmanları ile görüşerek izleyeceğiniz yolu belirleyebilirsiniz. sevgiler.
yorumunuz için çok teşekkür ederim ancak ben kendi kadın doğum doktoruma gittiğimde bu değerlerle normal yolla olması uzun zaman alabilir aşılama öneriyorum dedi açıkcası çok arada kaldım nasıl bi yol önerirsiniz hareketlilik oranı çok düşük dedi doktorum bide eşim yurtdışına gidecek yaklaşık 9-10 ay sonra gelecek nasıl bi alternatif önerirsiniz =( aşılamada spermleri dondurup daha sonra aşılama olur mu yada tüp bebek işi nasıl olur yol gösterirmisiniz ??
merhaba hocam ben 31 yaşındayım 8 yaşında bir kızım var ((normal hamilelik)) 2 sene önce 1 düşük yaptım şimdi bir çocuk daha istiyouz 1 senedir olmuyor doktorumuz normal yoldan tekrar sağlıklı gebelik yaşayamayacağımı ,olsada düşükle sonuçlanacağını söyledi EŞİMİN SİPERM TESTİNİ YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ
PERHİZ 3 GÜN
HACİM 3 ML
LİKEİFİKASYON 60 DK<
VİSCOZİTE 2 CM <
AGGLÜTİNASYON (-)
PH 7.5
SPERMATOZOA 80 MİLYON / ML
TOPLAM SPERMATOZOA 240 MİLYON / ML /EJEKÜLAT
İLERİ HAREKETLİ (A+B) %35
YERİNDE HAREKETLİ (C) %5
HAREKETSİZ (D) %60
TOP. İLERİ HAREKETLİ SPERMATOZOA 84 MİLYON /ML
MORFOLOJİ(KURUGER-STRİCT) %2
SPERMATOZOA DIŞI YUVARLAK HÜCRE SAYISI 2 MİLYON/ML
LÖLOSİT SAYISI 1 MİLYON/ML
bizim doktorumuzda zaten morfoloji bozukluğunu sebep göstermişti sayenizde içimiz biraz rahatladımerhaba eşinizin sperm değerlerinde ufak düzeyde morfoloji bozukluğu dışında bir sorun yok. bu da kendiliğinden gebeliğe engel bir durum değili. doktorunuzun bunu neye dayanarak söylediğini bilmiyorum. yardımcı olmamaı isterseniz fulya bahceci tüp bebek merkezinden bana ulaşabilirsiniz. sevgiler.
merhaba eşimin sperm testini yorumlayabilir misiniz? şimdiden teşekkürler.
abstinans süresi :3 gün
viskosity. az yapışkan
volüm. 3.2 cc
renk:d. beyaz
ph:7.65
motilite:Hızlı ileri hareketli:%21 yavaş ileri hareketli:%10 yerinde hareketli:%8
hareketsiz:%61
1. cc deki sperma:10.937.000
total sperma:35.000.000
vitalite:%39
morfoloji
normal yapı:%47 anormal yapı:%53
yorum:h.oligoosipermi