• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli küsmesi

meevecalayr

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
78
Puanlar
13
Eşimle 3 yıllık evliyiz neredeyse ve evlendik evleneli bi 30-40 kere günlerce küsmüşlüğü vardır.Tartisiyoruz ve 3-4 gün konuşmuyoruz sonrasında kaldığımız yerden devam ediyoruz.Artik eşim yeni yeni kusmelerin süresini uzatıyor geçenlerde 7 gün küs sürdü.Ben zorla barışmaya ikna ettim.Şimdi de basit bir sebeple küstü 6 gündür konuşmuyoruz.Birkac kez laf attım ağız ucuyla cevap veriyor.Panikatagim kaygı bozukluğum var bunu kafama çok takıyorum nereye kadar böyle gidecek barışacak gibi durmuyoruz diye çok üzülüyorum.Sonra eninde sonunda barisiyoruz diyorum çok kafam karışık nasıl önlerim bu huyunu düzelir mi ?nisanliyken hiç belli etmedi

Eşimle 3 yıllık evliyiz neredeyse ve evlendik evleneli bi 30-40 kere günlerce küsmüşlüğü vardır.Tartisiyoruz ve 3-4 gün konuşmuyoruz sonrasında kaldığımız yerden devam ediyoruz.Artik eşim yeni yeni kusmelerin süresini uzatıyor geçenlerde 7 gün küs sürdü.Ben zorla barışmaya ikna ettim.Şimdi de basit bir sebeple küstü 6 gündür konuşmuyoruz.Birkac kez laf attım ağız ucuyla cevap veriyor.Panikatagim kaygı bozukluğum var bunu kafama çok takıyorum nereye kadar böyle gidecek barışacak gibi durmuyoruz diye çok üzülüyorum.Sonra eninde sonunda barisiyoruz diyorum çok kafam karışık nasıl önlerim bu huyunu düzelir mi ?nisanliyken hiç belli etmedi
Başlığı görünce sinirlerim zıpladı bir anda. Küsen erkekten nefret ederim. Konuş be adam. Varsa bir problem konuşarak çözülür. Böyle salak salak tribe giren, karısı haklı bile olsa inat edip karısını uğraştıran erkek ömür törpüsüdür. Allah yardımcın olsun. Çekilir gibi değil.

Küsen erkeğe ölüm valla

Benimki de başlarda öyle şeyler yapmaya çalıştı. Gidip özellikle sarılıp öper sırnaşır dibine otururdum. Gece gider koltukta yatmak istese yanına kıvrılırdım birlikte orada uyurduk. Isırırdım falan

Bıraktı artık o huylarını çünkü vazgeçmeyeceğimi biliyor.

Ben mesela beni kızdırdığında “hafif küserim” hafif küsmekten kastım normalde çok konuşan biriyim ama hafifi küsünce az konuşurum. Yemek vs yaparım ya da öpmek isteyince çok pas vermeden öptürürüm kendimi falan. Oh ilk önce kafamı dinliyorum diyor sonra geliyor gönlümü alıyor

Benimki de İlk zamanlar öyleydi sizin gibi yalvarırdm konuş diye ama öyle günler sürmezdi onun bi kaç saat sadece.. sonra baktım kuseceek ben ondan önce küsmeye başladım ya da küstügu sebebi beğenmez büyüturdum yine ben kuserdim ve gidip aman konuş birşey söyle demeyi bıraktım hiç umursamadm yani kendi düzeldi..

Elinde sonunda barışmıyorsunuz,siz adım atıyorsunuz siz laf atıyorsunuz diye barışıyorsunuz...40 ı 7 ile çarp 280 gün,3 yıllık evlilikte neredeyse 1 yıl çöp, çocuk yoksa ayrıl asla değişmeyecek ve nice yılların çöp olacak,ben boşan boşan diyen biri değilim herkese ama sizin çözüm yok,mental olarak sizi etkileyecek çok yıpranacaksınız aynı evde küslük sinirinizi bozacak yavaş yavaş ruhunuzu çürütecek

Başlığı görünce sinirlerim zıpladı bir anda. Küsen erkekten nefret ederim. Konuş be adam. Varsa bir problem konuşarak çözülür. Böyle salak salak tribe giren, karısı haklı bile olsa inat edip karısını uğraştıran erkek ömür törpüsüdür. Allah yardımcın olsun. Çekilir gibi değil.
Teşekkür
Sağol teşekkür ederim şimdilik çekiyorum ama ileride nasıl olur bilmiyorum.Bu aralar çok tartışıyoruz ben de sürekli ağlıyorum bu huyumdan sıkılmış herhalde.Boyle trip atmayan aglayip duygusal olmayan kadın var mi

Elinde sonunda barışmıyorsunuz,siz adım atıyorsunuz siz laf atıyorsunuz diye barışıyorsunuz...40 ı 7 ile çarp 280 gün,3 yıllık evlilikte neredeyse 1 yıl çöp, çocuk yoksa ayrıl asla değişmeyecek ve nice yılların çöp olacak,ben boşan boşan diyen biri değilim herkese ama sizin çözüm yok,mental olarak sizi etkileyecek çok yıpranacaksınız aynı evde küslük sinirinizi bozacak yavaş yavaş ruhunuzu çürütecek
Ben şimdiye kadar 3 kez falan barışma teklif ettim gerisinde kendi geldi ama en güzel günlerimiz çöp oluyor haklisiniz

Bir küstüğünde kapının önüne koyuverseniz bir daha cesaret edemeyecek aslında ama siz yalvarmayı tercih ediyorsunuz.

Kapının önüne koyabilmek için de ayakları yere sağlam basan bir kadın olmak ve dönmeme ihtimalini göze almak gerek tabi. Sizde o potansiyel yok gibi.

Benimki de İlk zamanlar öyleydi sizin gibi yalvarırdm konuş diye ama öyle günler sürmezdi onun bi kaç saat sadece.. sonra baktım kuseceek ben ondan önce küsmeye başladım ya da küstügu sebebi beğenmez büyüturdum yine ben kuserdim ve gidip aman konuş birşey söyle demeyi bıraktım hiç umursamadm yani kendi düzeldi..
İlerlemeden önünü almışsınız yoksa daha da uzuyor

Maalesef hiç değişmeyecek benim dedem 30 sene bile babaanneme haftalarca küs kaldığını bilirim bu arada benim kocam da bazen küser ama benim umrumda bile olmaz küstüğünü bile anlamam yani Ama ben 10 senelik evliyim İlk zamanlar çok kafaya takıyordum şimdi anlamıyorum bile küstüğünü asla üstüne düşme küstüğü zaman konuşmaya çalışma ama iyi bir anınızda bu konuyu konuş çocuk gibi küsüp trip atmak yerine konuşarak sorunları çözelim diye bu ne böyle ya kadınlar erkek olmuş erkekler kadın

Sizde mi peygamber sabrı var yoksa annem mi beni sabırsız yetiştirdi

İlk küstüğünde ortalığı ayağa kaldırırdım ya adam olurdu ya da çoktan boşanmıştım

Bir küstüğünde kapının önüne koyuverseniz bir daha cesaret edemeyecek aslında ama siz yalvarmayı tercih ediyorsunuz.

Kapının önüne koyabilmek için de ayakları yere sağlam basan bir kadın olmak ve dönmeme ihtimalini göze almak gerek tabi. Sizde o potansiyel yok gibi.

Küsen erkeğe ölüm valla

Benimki de başlarda öyle şeyler yapmaya çalıştı. Gidip özellikle sarılıp öper sırnaşır dibine otururdum. Gece gider koltukta yatmak istese yanına kıvrılırdım birlikte orada uyurduk. Isırırdım falan

Bıraktı artık o huylarını çünkü vazgeçmeyeceğimi biliyor.

Ben mesela beni kızdırdığında “hafif küserim” hafif küsmekten kastım normalde çok konuşan biriyim ama hafifi küsünce az konuşurum. Yemek vs yaparım ya da öpmek isteyince çok pas vermeden öptürürüm kendimi falan. Oh ilk önce kafamı dinliyorum diyor sonra geliyor gönlümü alıyor
Ben başlarda umursamiyordum kendi kendine triplenip gelip niye kustugunu anlatıyordu.Sonrasinda alttan alayim dedikçe uzatti da uzatti

Maalesef hiç değişmeyecek benim dedem 30 sene bile babaanneme haftalarca küs kaldığını bilirim bu arada benim kocam da bazen küser ama benim umrumda bile olmaz küstüğünü bile anlamam yani Ama ben 10 senelik evliyim İlk zamanlar çok kafaya takıyordum şimdi anlamıyorum bile küstüğünü asla üstüne düşme küstüğü zaman konuşmaya çalışma ama iyi bir anınızda bu konuyu konuş çocuk gibi küsüp trip atmak yerine konuşarak sorunları çözelim diye bu ne böyle ya kadınlar erkek olmuş erkekler kadın
Benim kayinpederimin de küsme huyu var öyle.Normalde umursamıyordum ama bu gittikçe uzayınca rahatsız ediyor beni.İyi zamanımızda konuscam

Vardır belki

Sizde mi peygamber sabrı var yoksa annem mi beni sabırsız yetiştirdi

İlk küstüğünde ortalığı ayağa kaldırırdım ya adam olurdu ya da çoktan boşanmıştım
İlk kustugunde onun bu raddelere gelebilecek bir küslük olduğunu bilmiyordum çünkü böyle insanlar nadir galiba çevremde hiç görmemiştim

Siz barışmaya ikna ettikçe o daha uzun küsecek.Gitmeyin , hatta haber vermeden varsa bir yakınınız omda kalın biraz.Azıcık diş göster ,çekilmez çile .

Benim kayinpederimin de küsme huyu var öyle.Normalde umursamıyordum ama bu gittikçe uzayınca rahatsız ediyor beni.İyi zamanımızda konuscam
Küsme huyu çok beter bir huy benim kaynımda da varmış eltim söyledi geçenlerde kayınbabam da küser nefret ediyorum küsen erkekten bu arada. Dediğim gibi benim kocam da çok kusmustur ama şu anda yani birkaç senedir hiç anlamıyorum bile küstüğünü kendine başka meşgaleler bul çünkü sen onun üstüne düştükçe ondan başka işin olmadığını belli ettikçe bunu kullanıyorçünkü sen onun üstüne düştükçe ondan başka işin olmadığını belli ettikçe bunu kullanıyor

Hiç oralı olmayın bakalım ne kadar sürecek. Baktınız 1 ay oldu gidin avukata açın davayi. Sağlığınızdan önemli mi bu adamın kusmesi?

Küsme huyu maalesef bende de vardı. Bu benim için sevgi testi gibi bir şeydi. Karşımdaki insanın beni gerçekten sevip önemsediğini görmek istiyordum. Çocukken anneme küserdim mesela ama bazen haftalarca anlamazdı bile. Bu bir tür görülme ihtiyacıydı benim için.

Ev arkadaşım bir gün beni karşısına alıp konuştu. Bunun için ona hayatım boyunca minnettar kalacağım. Yaptığım şeyin çok can acıtıcı ve yıpratıcı olduğunu ve en çok da bana zarar verdiğini anlattı. Çünkü sabah akşam, bazen günlerce içimde negatif bir his büyütüp kendi kendime geçmesini bekliyordum. O zamana kadar kimse benimle konuşup da dışarıdan ayna tutmamıştı. Ya unutarak barışıyordum ya da bir şekilde ben veya karşı tarafın gönül almasıyla...

Arkadaşım bunun benim için bir sevgi testi olduğunu öğrenince çok şaşırdı. Böyle zamanlarda daha gerginlik başlar başlamaz benimle konuşup ilgilenip sorunu köklenmeden çözmeye uğraştı. Ben de bu davranışı bir daha sürdürmedim. Küsecek gibi hissettiğimde kendim gidip mevzuyu çözmek için adım attım. Uzatmamaya çalıştım.

Bu nedenle size ilk tavsiyem eşinizle açık açık konuşmak ve bu davranışın nedenini öğrenmeniz olacak.

6 yıllık evliyiz 3.5 yasında oglumuz var benim eşiminde küsme huyu vardır tartıştıgımız zaman ben uyarıyorum hep tartışmayı uzatmayalım çünkü ben cok laf dalaşına giremiyorum sus ya da git dememe ragmen oda sürekli laf dalaşına giriyor en son kavga ya benim suratına bişey fırlatmam ile sona eriyor ve eşim evi terkediyor küsüyor trip atıyor hiç umursamıyorum sıfır umrumda bi gun kapıyı kilitledim eve giremesin diye kapıları tırmaladı beni aradı arabada uyumuş 🤣 aklı başına geldi benimde küsme huyum yoktur ben kinci biri degilimdir mesela hemen konusurum hatalıysam özür dilerim ama trip atanında gönlünü almam umursamam her kavgamızda eşim küsüp trip atıyordu umursamıyordum kendi gelip konuşmaya başladı zamanla gördü ben hiç umursamıyorum konuşmuyorum en sonda kapıyı kilitledim arabada uyuyunca artık kendi kendine küsüp bi kaç saat sonra barısıyor 🤣 sana tavsiyem hiç umursama ne panik atak olacaksın ya öyle öyle alışacak gönlünü almana sürekli küsecek gelmeni bekleyecek umursama yat yatak odasına yemekte pişirme aç kalsın aç filmini izle kafaya takılacak en son şey onun küsmesi olsun :) cocuk olunca zaten eşinin küsmesini felan kaldıramıyosun cocuk zaten durmuyor ergen gibi kenarda köşede küssün dursun kadın gibi trip atanlara ayrı sinir oluyorum ben kadın oldugum halde küsüp trip atmıyorum gerçekten.

Back
X