eşimin tavırları..

ayya10

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
85
27
298
35
Bursa
Mrb hanımlar.yardımcı olmanızı istiyorum..
4 senedir evliyiz. Minik de bir kızımız var. Eşimle çok severek evlendik. Hani evlenmeden önce ufak görülen problemler evlendikten sonra büyür derler ya aynen öyle oldu bizimde.
Eşim işinde gücünde evine bağlı biri. Hoşuma gitmeyen yönü hep kendi dediğinin olmasını istiyor. Alacağım kıyafetlerde örneğin benim beğendiğimi o beğenmezse aldırmaz. Alsamda sonradan giydiğimde 'hiç güzel olmamış' deyip çıkarttırır üzerimden. Yani benim beğendiğim önemli değil. O ne isterse o alınır o isterse gezilir.genel olarak kontrolü elinde tutmayı seven biri. Son zamanlarda bu durum yormaya başladı beni. Benim yerimede yaşıyor sanki. Ne yapmalıyım sizce.. fikir verin bana

Sende aynısını ona yap giydiklerine 'Ben beğenmedim çıkart' de..Onun silahıyla yaklaşmalısın oda bu durumun rahatsız ediciliğini anlamalı..

Bu durumdan rahatsız olduğunu sakin bir şekilde belirt, belki farkında değildir seni kısıtladığının.

Onuda yaptım bi kere. Ben beğeniyorum dedi geçti gitti.ama ben acaba gerçekten olmadımıki diye düşünüp vazgeçiyorum.ipleri biraz fazla verdim eline.şimdi nasıl geri alıcam bilmiyorum

Çok defa denedim konuşmayı ama huyundan vazgeçmiyor

O zaman yapılacak şey şu kendine güven öncelikle. Sonra örneğin sana "hiç yakışmadı çok kötü durdu" gibi bir şekilde yaklaşım gösterirse, "bence çok yakıştı bana, ben çok beğendim" şeklinde konuş. Kendi görüşlerini açıkça belli etmekten çekinme :)

Onuda yaptım bi kere. Ben beğeniyorum dedi geçti gitti.ama ben acaba gerçekten olmadımıki diye düşünüp vazgeçiyorum.ipleri biraz fazla verdim eline.şimdi nasıl geri alıcam bilmiyorum
Sende öyle yap o zaman ben beğeniyorum de..Bu erkeklerin özgüvenlerine hastayım ya ama malesef biz kızlar bunu yapamıyoruz kafamıza takıp üzülüyoruz..O dedi diye kendi beğendiğin şeyi çıkarırsan o zaman asla ipleri geri alamazsın

Dik durmam lazım karşısında ama yapamadım bu zamana kadar.

Bu zamana kadar yapamamış olabilirsin ama bundan sonra dimdik durabilirsin. Hem kendini daha iyi hissediceksin, baskılanmadığın için.

Net ve kararlı olmak zorundasınız, o tavırlardan kurtulmak istiyorsanız.

huyu öyleymiş canım bu saatten sonra nasıl degiştirebilirsin en iyisi bir daha konuşmayı dene

Çok bir sorun değil bu sürekli onunla gitmeyin alışverişe kendinizde gidin az çok nasıl giyim tarzını beğendiğini biliyorsunuzdur onun beğendiği ile kendi beğendiğinizi bağdaştırmaya çalışın neyini beğenmiyor ki mesela aldığınız şeylerin. Ayrıca gezme konusunda da adam gezmek istemiyorsa ne yapabilirsiniz ki hani hep o isteyince geziyoruz diye ama böyle yani tek kişi istiyor diye istemeyerek çıkılmaz ki yani bunlar seni yönlendirmek değil aslında kıyafet konusunda daha net olabilirsin gezme konusunda da canının çok sıkıldığını ve planladığın şeyin keyifli olacağına ikna edebilirsin.

Böyle davranarak hayatı birbirinize çekilmez kılıyorsunuz..
Bence konusmalisin..

Haklısınız arkadaşlar bu zamana kadar 'aman huzurumuz bozulmasında onun dediği olsun' diye diye ipleri eline verdim.dik durma zamanı artık.kıyafet örnekti sadece o ve onun gibi bir çok şeyde karışmak ister bana. Hiçbişey için geç değil. Bi yerden başlamak lazım.

Ben insanlarin degisecegine inanmiyorum canim, tartissan kavga cikarsan tatli dille anlatsan naparsan yap belki kisa bir donem dikkat eder ama yine eskisine doner.. bence bu huyunu takmamaya ve gormemeye calis

O senin eşin dusmanin degil. Bence dusunme sekliniz cok yanlis kizlar. Bir iliskide yapici olmak lazim. Bi kere "ipleri eline almak" tabiri cok cirkin. Erkek evin diregidir kadinda o evi ceviren kisidir. Esini karsina degil yanina al.

Onunla konusman lazim. Sakin bi zamaninizda beraber oturup yolunda gitmeyen seyleri anlatmaniz lazim birbirinize. Eger sen fikrini soylemiyosan esinde rahatsiz olmadigini anlar. Uygun bi dille anlatmak yerine onu karsina alip plan uygulamaya calismak onu senden sogutur. Herseyi apacik soyle. Sen bunu yapmakta zorlaniyosun cunku esini uzmek istemiyosun. Ama soylemezsende kendin uzuleceksin bu yuzden soylemen lazm

Siz evlimiSiniz? Eger evetse kac senelik :)

Benim eşimde böyleydi ilk evlendiğimiz yıllar ben beğenmedim yada bedenimden büyük kıyAfet almamı isterdi onlar alışmışlar ailecek bol giyinmeye ne oldu beğenmiyorum dediğinde ben beğeniyorum aşkım sırf senin gözüne hitap etmek için aldım dediğimde gizli gizli gülümsemesini gördüm o çok küçük dediğinde bol al dediğinde ben kendi bedenimde yada bir beden küçük alırım neden biliyormusun yıllarca nasıl zayıf kaldım sanıyorsun herşeye birşey söyledim şimdi hiç karışmaş başdan nasıl başlamışsa öyle devam ediyor emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…