- 18 Ocak 2017
- 2.070
- 2.451
- 133
- Konu Sahibi Zeyzey_neyzen
Tüm bu şiddet eğiliminin altında yatan neden; erkek kendini karısının eğiticisi sanıyor, sahibi sanıyor. Kadın bir hayvan, erkek de o hata yaptığında sopayı basan, onu terbiye eden sahibi. Hayvana bile bu şekilde davranamazsınız. Onun da hakları var. Her canlının kişisel yaşam hakları var. Ama yoook kadın yesin sopayı, yemeğin altını yakmış vur, çocuğu ağlatmış vur, bir erkek adres sormuş nasıl cevap verir, vur. Hele boşanmaya kalkmak asla kabul edilemez. Cezası infaz. İşte toplumdaki kadın denen cins de bu vahşi doğasını yenemeyen erkeklerin arkasında durursa, kadının kaderi ortaçağdaki durumundan asla ileri gitmez. Önce siz kendinize değer vereceksiniz, kendinize saygı duyacaksınız. Ben neden dayak yiyorum diyeceksiniz karşımdaki bana fiziksel ve ekonomik gücüyle mi şiddet uyguluyor. O zaman siz de okuyup iş ve gelir sahibi olacaksınız. Hiçbir şey yapmadan saksı gibi yaşayıp gitmenin, kıskanç ve kaba bir erkeğin gölgesinde boş boş yaşamanın kimseye faydası yok hanımlar. Dünyaya bir kez geliyorsunuz, böyle bir yaşama layık olmadığınızı kendinize kabul ettirin.