Eşimin tutumu dogru mu sizce ?

Para senın neden karıstırıyorsun kı banane bekarken yaptıgın borctan demeden odemıssın uzun bır zaman

Biz dün akşam oturduk gelirimizi ve giderlerimizi yazdık kimin neye ne kadar ödemesi var
Sonra da elimizde ne kalıyor ona baktık
Böyle bir şey teklif edin.
İnternet bankacılığı denen şeyi siz de kullanabiliyorsunuz sonuçta. yani borçları siz de ödeyebilirsiniz. O size maaşını transfer etsin

Eşinizin tutumu yanlış elbette.

Oturun borçları konuşun, ödemeleri gelirlerle orantılı olarak paylaşın. Herkes kendine düşen ödemeyi yapsın, kalan para herkesin kendi hesabında kalsın.

Ortak yaşam olduğu için doğal olarak giderleri paylaşacaksınız ancak maaşınızın üzerinde eşinizin söz hakkı yok. Yerinizde olsam evlilik öncesi borçları -düğün vs için değilse- pek üstlenmezdim. Bu borçları olduğu için evin giderlerinden el ayak çekmesine de izin vermezdim.

Eşinize “Haklısın aşkım. Senin paran benim param olmaz, bu yanlış. Sen o kadar zaman hesap kitap yaptın, idare ettin. Şimdi sıra bende. Sana 300-400 veririm. Senin ve benim maaşımdan tüm borçları ödeme vs bende. Bana tüm ayrıntıları yaz, ver. Artık rahatsın, her şeyi ben halledeceğim” deyin. Bir de böyle deneyin bakalım beğenecek mi.
👏🏻

Kendi bekarken yaptığı borcsa karışmayın ödesin.tavrı çok çirkin olduğu için ben olsam karışmazdım.maaş kartınızı kimseye vermeyin bugün borç diye el koyan yarın birikim yapalım ayağına el koyar.eşinizin niyeti kötü size duygu sömürüsü yapmasına izin vermeyin.bem çalışıyorum maaşımın ne kadarını sana vericeğimi ben bilirim deyin.tamam giderlere ortak olursunuz ama harçlık gibi al sana 300 tl denmez.

Senin paran benim param olmamalı dıyenlere karsıyım. Ben maasımdan her ay 2000 lıra alıp gerısınıde evın ortak butcesıne bırakıyorum. Aldıgım paradan da cok zorunda kalmadıkca eve market alısverısı fılan yapmıyorum. Cocukların toplu alısverısınıde yapmıyorum. Ayrı bır bırıkım yapıyorum ancak ayrı derken sahsım adıma degıl. Cocuklarım adına .
Sızın yasadıgınız durum cok cırkın , ancak borc varsa baska turlu yetmıyosa yapıcak bısey yok. Ama 300 lıra neye yetsın kı aylık?

Benm eşimde böyleydi bilmiyodum hiç nereye gittiğini parann borç da vardı ama oyun fln oynuyodu isteyenlere veriyodu borç olarak ve o borçlar geri dönmüyodu
Ben kavga ettm masş kartımı vermedim ona gönderdim ama şimdi göndermek bile istemiyorum sizde taviz vermeyin

iyi de siz borç ne borcu, ne kadar kaldı vs hiç sormadınız mı bugüne kadar?

Mrb hanımlar bir önceki gönderimde il değişikliği yaptığımı ve bundan memnun olmadığımı yazmıştım konuya şöyle baslayim geldiğim yerde çalışıyordum eşimle düğün borçlarını kendimiz ödedik aldığımız tüm eşyalarin parasini benim maaşımla kapattık kendi maasiylada evin kirası bekarken yaptığı kredinin borcunu falan ödedi. Taşinmadan önce çalışırken maaştan 300 400 tl sini bana bırakıp gerisini alıp borca yatırıyodu maaşımi çoğunlukla o çekerdi zaten.Nitekim bugun bir iş teklifi geldi bana yine alacağım ücretten kendine 300 tl bırak gerisini borçlara yatirayim dedi bende sinirlendim kendim kazanıyorum ağız tadıyla harcatmiyosun dedim vay efendim senin paran benim param diye bişey mi varmış ama çalışmadığım süre boyunca kendisi bana ayda 300 değil 100 bile vermedi şimdi kalkmış benim kazandığım paranın hesabini yapıyor kendi maasiylada istediğini alıyor sigara içiyor kendi maasınin nereye harcadığını ne yaptığını bilmiyorum hiç sorunca borç olduğunu bilmiyomusun diyor bana. Çok sinirim bozuldu çalışıyorsun ama yine ekonomik özgürlüğün yok maddi açıdan kisitlaniyorsun
yoook olmadı bu şimdi
Tamam evlilikte senn maaşın benim maaşım olmamalı
Fakat eşler dürüstçe ne kaznıyorsa ortaya dökmeli ve güven sağlamalı
Açıklama yapmıyorsa ben ne para verecem ya ?Hayırdır....

Ne akillisin sen deseydin.ben hayatim boyunca erkege neden maad kartini verirler anlamam.hayatimda duydugum en sacma seydir. Benim babamda kocamda hicbirzaman ne kadar maas aldigimi bilmediler.haklari yok.cakisan benim.getekli seyleri eve aliyomuyum aliyorum ben zaten dusunceliyimdir.ki tum kadinlar oyledir.maas karti erkege verilmez o senin emegin.
Katılıyorum ya.
Geçen gün bir yolculukta iki kadın karşıki koltukta oturuyordu.
Genç olan anlayabildiğim kadarıyla ogretmenmis.
Güzel bir bayan,zarif bir elbise giymiş,saçı başı toplu.
Elindeki çanta 5 tl lik pazarda satılan cantalardan.
Eşime dedim inince,"galiba maaş kartını eşine veren öğretmenlerden bu bayan da,neden verirler bir türlü anlamam"
Ne biliyorsun belki zevksizdir,ya da onemsemiyordur dedi.
Dedim ki görmedin mi nasıl özenli.
Kadın da katkıda bulunur evet,ama çalışmasını bilen parasını yönetmesini de bilir,bilsin.
Sakın genç kızlar kadınlar sakın,harcayın,katkıda bulunun,ama kartınızı maaşınızı siz yönetin,erkeğin egosunu arşa cikarmayin.

Giderleri hesaplayın yarıya bölün herkes ne ödeyeceğini bilsin .
Benden bu kadar deyin .
Azcıkta acındırın kendinizi.Herkesten daha eski giyiniyorum herkes şunu almış bir benim yok vs vs uydurunda uydurun 🤣😂

Ya bu deve ya bu diyar meselesi yani.

Back
X