eşimin tutumu..kıskançlık mı?

Bu açıdan hiç bakmamistim doğru diyorsunuz..benim ailem eşimi sever, eşim de asla saygıda hurmette kusur etmez allah icin..bazen acaba eşim tek çocuk diye kardeşlik iliskilerini anlamıyor mu diye düşünüyorum

Olabiletisi yüksek , kardeşi yoksa hep sevilmiştir şımarmıştır. Ben egodan kaynakladığını düşünüyorum , genelde erkeklerin egosu fazladır.

Bence de biraz onun karsisinda kendisini ezik hissedio olabilir ama yine de nezaketen arayip sormasi gerekir. size de didinin didisini haftada 2-3 aramaniz icin baski yapmasi da hos diil.
Abiniz sikinti etmiosa siz de takmayin, aramazsa aramasin.
Siz akrabalarini aramasaniz ya da kademeli olarak azaltsaniz tepkisi olur mu?
Bunu ona direk olmasa da dolaylı olarak sordum biliyor musunuz? Dedim ki hayatim bu bizim ilk bebegimiz, eğer sen kendi ozendigin gibi yapmak istersen bebek odasini arabasini falan, abime bunu söylediğimde anlayış gösterecektir dedim.
Eşim niye rahatsiz olayim daha iyi oldu ona vereceğim parayla başka ihtiyaclari aliriz bizde dedi hatta..1 aydir arayip sormuyorum onun tarafini ama sürekli soruyor aradin mi bugün niye aramadin diye..

Iyi aksamlar arkadaşlar..
Kafama takılan bir konuda objektif yorumlarinizin faydası olacağını düşündüm, şimdiden teşekkürler...

4 yillik evliyim 36 haftalik hamileyim.uzun zaman bebek istedik, ancak olmamıştı..tüp bebek için merkez araştırması yaparken hamile olduğumu öğrendim:21:

Neyse uzatmak istemiyorum, ilk gebeligim ve iki tarafin da ilk torunu olduğu için çok ozeniyor aileler.ozellikle benim abim dayı olacağı için müthiş heyecanlı:KK51:
Bebegimin neredeyse tüm büyük ihtiyaçlarını sağolsun abimler karşıladı, abim yurt dışında çalışıyor senede 1 veya 2 kez Türkiye'ye geliyor.maddi olarak cok iyi durumdalar Allah daha cok versin..

Simdiiii kendime dert ettigim konuya gelirsek, eşim abimi hiç arayip sormaz..abim yurt dışından gelir hoşgeldin demek için aramaz, tekrar yurt dışına çıkar hayirli yolculuk demek için aramaz..dedim ya, bebegimiz icin abim mecbur olmadığı halde pek cok şey aldı teşekkür etmek için aramadı..işin tuhafi, abim eşime bayılır, kardeşim der, başka bişey demez..buna rağmen eşim kendi ailesini sürekli aramami ister..kv ile ayni sitede oturmamiza rağmen hergün ara der.sadece kv ile olsa tamam, haftada 2-3 kez de memleketteki akrabalarini aratir...

Yani arkadaslar ben bu çifte standarttan gerçekten çok sıkıldım..benim bi abim bi annem var eşim saygısızlık yapmaz ama ilgilenmez de..ama ben onun dayisiyla teyzesiyle halasiyla hep ilgileneyim ister..artik benim de hiç içimden gelmiyor açıkçası...

Bu konuyu güzelce konuştum onunla ama o kesinlikle benim büyüttüğumu, asla çifte standart yapmadığını söylüyor..

Geçen bu durumu bir arkadaşıma açtım eşimin abimi kıskanıyor olabileceğini söyledi..aşağılık kompleksi yapmış senin kocan dedi..
Bilemiyorum..kararsiz kaldim..bu konuda başka ne yapabilirim yardimci olursaniz çok sevinirim kizlar...

Meraba cnm.esin neden kiskaniyo olsun ki abini.?bana garip geldi cnm arkadasinin fikri???sizin maddi durum iyi diilmiki?ne alaka kiskanmakla.o senin aileni saymiosa sende sayma..kabalik yapiyo esin baya baya

Meraba cnm.esin neden kiskaniyo olsun ki abini.?bana garip geldi cnm arkadasinin fikri???sizin maddi durum iyi diilmiki?ne alaka kiskanmakla.o senin aileni saymiosa sende sayma..kabalik yapiyo esin baya baya
İşte konu açma sebebim:KK48:
Bana da tuhaf geldi zaten niye kiskansin ki cocuk gibi? Hayir, geçmişte bir sorun yasamadilar bir araya geldiklerinde deli gibi eglenirler aslında çok iyi anlasirlar ama dediğim gibi eşim nezaket gostermeyip birde kendi tüm sulalesine ilgi isteyince film koptu bende..

Bunu ona direk olmasa da dolaylı olarak sordum biliyor musunuz? Dedim ki hayatim bu bizim ilk bebegimiz, eğer sen kendi ozendigin gibi yapmak istersen bebek odasini arabasini falan, abime bunu söylediğimde anlayış gösterecektir dedim.
Eşim niye rahatsiz olayim daha iyi oldu ona vereceğim parayla başka ihtiyaclari aliriz bizde dedi hatta..1 aydir arayip sormuyorum onun tarafini ama sürekli soruyor aradin mi bugün niye aramadin diye..
boşver ozmn takma bebişine odaklan, böle böle aramayarak yavaş yavaş kabullendirirsin durumu. zaten bebiş olunca öle sık sık aramak için pek vaktin de olmaz otomatikman kurtulursun

Basbayada korkuyorsunuz. Huzur dediginiz nedir sizin için ? Siz problemlerin karsisinda sesinizi cikartmayip, tartismayinca huzur mu oluyor?
Valla ben birseyden rahatsizsam, ben mutsuzsam, bana haksizlik yapilmissa ben huzurlu olamiyorum. Ben huzurlu değilsem esimde olamaz. Gerektiginde tartisilir evet. Tabiki bundan daha iyisi guzelce konusabilmek ama olmuyorsa yeri geldiginde tartisiyorsun ve illaki sorunlarimi bir şekilde çozdüm ben.. Buradada birsuru konum var bazilari agresif dedi, bazilari psikoloğa git bilmem ne dedi ama ben sorunlarimi cozdum mu cozdum. Sizin gibi tartismaktan korkup huzurlu rolü yapmaktan iyidir. Cunku o dediginiz huzur degil sizin korkudan susmaniz.
Iyi de ben problemler konusunda hicbir zaman sessiz kalmadim..medenice konuşup çözmeye çalıştım olayi kavgaya donusturmemeye çalıştım.bu aralar ozellikle stresten uzak durmaya çalışıyorum bebegim icin.
Çok şükür bu konu da aman aman huzurumu bozmuyor açıkçası izin vermiyorum çünkü.
Esimin ailesini şimdiye kadar aramaktan asla gocunmadim hatta severek isteyerek aradim bu benim için hicbir zaman zorlama bir konu olmadi..
Ama söz konusu çifte standart olunca rahatsiz oldum haklı olarak.

Eşimden korktugumdan değil huzurum bozulmasin hamileyim tatsızlık olmasin diye şimdiye kadar üstünde durmadim..
Zaten 1 aydir falan bıraktım ama eşim ara sor demeye devam ediyor..neden aramadigimi bildiği halde..

Siz de ona her gün "annemi ara sor, abimi ara sor" deyin. Yurtdışını pahalı diye arayamıyorsa telefonuna program yükleyin oradan arasın. Ayrıca arıyorum diye nasıl yalan söylüyor? Çizelge tutun götürün. "Ben son 7 günde senin 3 akrabanla toplam 12 dakika konuşmuşum. Sen benim sıfır akrabamda sıfır dakika konuşmuşsun" deyin. Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalakalsın. Konuştum derse kayıtlarını göster deyin, sordum konuşmamışsın deyin. Öyle yalana böyle muamele. Ben o yalan söyleyince peşine düşmemenize şaşırdım. Bence yalan söylemesi aramamasından daha önemli bir sorun.

Iyi de ben problemler konusunda hicbir zaman sessiz kalmadim..medenice konuşup çözmeye çalıştım olayi kavgaya donusturmemeye çalıştım.bu aralar ozellikle stresten uzak durmaya çalışıyorum bebegim icin.
Çok şükür bu konu da aman aman huzurumu bozmuyor açıkçası izin vermiyorum çünkü.
Esimin ailesini şimdiye kadar aramaktan asla gocunmadim hatta severek isteyerek aradim bu benim için hicbir zaman zorlama bir konu olmadi..
Ama söz konusu çifte standart olunca rahatsiz oldum haklı olarak.

Ee tamam madem (esin dedi diye değil) gocunmadan sen kendin ailesini ariyorsun niye esindende karsilik bekleyip onunda senin aileni aramasini bekliyorsun ki? Kimse kimseyi zorla aricak diye birsey yok. Onunda icinden gelmesi lazim bak senin cok icinden geliyormus kvcigini aramak. Zoruna gidiyorsa sende aramassin olur biter. Kavgada olmaz. Huzurlu gunler :)))

İşte konu açma sebebim:KK48:
Bana da tuhaf geldi zaten niye kiskansin ki cocuk gibi? Hayir, geçmişte bir sorun yasamadilar bir araya geldiklerinde deli gibi eglenirler aslında çok iyi anlasirlar ama dediğim gibi eşim nezaket gostermeyip birde kendi tüm sulalesine ilgi isteyince film koptu bende..

Kopsun zaten cnm:(ayip eder bskada bisi yapmaz.kendi ailesine ilgi istemeyi biliosa kendide gstercek

Ağır bir küslük vb. bir şey yoksa (ki konuya göre yok);

Hediye verildiğinde nezaket kuralları gereğince teşekkür edilir. Zorunda olduğundan değil, insaniyetten.
Vasıtaya teşekkürü bilmeyen, Allah'a şükrünü bilmez diye bir laf var duymadınız mı?
"İçinden gelmiş yapmış abin, istemese yapmazdı, kocan bi de zorla teşekkür mü edecekti" kafası çok kaba ya. Edecek tabi, karısının hatırına edecek., insan ilişkileri bunu gerektirir. Eşime -anneme bir bardak çay götürsem, teşekkür ederler bana, bilmukabele ben de teşekkür ederim, kaldı ki hediyeleşmekten bahsediyoruz.

Canım işi karşılıklı inada bindirme, ben yaptım da sen yapmadın olmaz. Eşinin ailesinin hoş sohbetleri varsa katıl, hediyelerine teşekkür et. Kimi insanların huyudur. Teşekkür etmez, alışmamıştır, görmemiştir ve hangi durumlarda telaffuz edilmesinin icap ettiğini idrak edemez.

Herkes bir de diliyle tasdikleyecek kadar naif olamaz canım belli ki eşin azcık kaba bu konularda.
Salt davranışlarıyla gösteriyorsa (abine, ailene saygılıysa vb.) bununla yetin...

Siz de ona her gün "annemi ara sor, abimi ara sor" deyin. Yurtdışını pahalı diye arayamıyorsa telefonuna program yükleyin oradan arasın. Ayrıca arıyorum diye nasıl yalan söylüyor? Çizelge tutun götürün. "Ben son 7 günde senin 3 akrabanla toplam 12 dakika konuşmuşum. Sen benim sıfır akrabamda sıfır dakika konuşmuşsun" deyin. Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalakalsın. Konuştum derse kayıtlarını göster deyin, sordum konuşmamışsın deyin. Öyle yalana böyle muamele. Ben o yalan söyleyince peşine düşmemenize şaşırdım. Bence yalan söylemesi aramamasından daha önemli bir sorun.
Yalan söylediğini peşine düşünce yakaladım zaten:KK48:
Şu gün aradim demişti arama kaydında yoktu arama falan..
Ya aslında olay arayıp aramamasi değil kendi yapmadığı biseyi inatla bana yaptirmaya çalışması
Bu durumu anlayana kadar ailesini severek arardim artik hic içimden gelmiyor aramiyorum da..ama itinayla ara demeye devam etmesi..:63:

Ağır bir küslük vb. bir şey yoksa (ki konuya göre yok);

Hediye verildiğinde nezaket kuralları gereğince teşekkür edilir. Zorunda olduğundan değil, insaniyetten.
Vasıtaya teşekkürü bilmeyen, Allah'a şükrünü bilmez diye bir laf var duymadınız mı?
"İçinden gelmiş yapmış abin, istemese yapmazdı, kocan bi de zorla teşekkür mü edecekti" kafası çok kaba ya. Edecek tabi, karısının hatırına edecek., insan ilişkileri bunu gerektirir. Eşime -anneme bir bardak çay götürsem, teşekkür ederler bana, bilmukabele ben de teşekkür ederim, kaldı ki hediyeleşmekten bahsediyoruz.

Canım işi karşılıklı inada bindirme, ben yaptım da sen yapmadın olmaz. Eşinin ailesinin hoş sohbetleri varsa katıl, hediyelerine teşekkür et. Kimi insanların huyudur. Teşekkür etmez, alışmamıştır, görmemiştir ve hangi durumlarda telaffuz edilmesinin icap ettiğini idrak edemez.

Herkes bir de diliyle tasdikleyecek kadar naif olamaz canım belli ki eşin azcık kaba bu konularda.
Salt davranışlarıyla gösteriyorsa (abine, ailene saygılıysa vb.) bununla yetin...
Hah işte bundan bahsediyorum Çok tesekkur ederim..
Ben hamile kalınca teyzesi memleketten hirka ce patik orup yollamış sağolsun..o kadar beğendim ki hemen aradim teşekkür ettim icimden geldiği için.düşünmüş yapmış bundan kiymetli bisey olabilir mi?
Iste benim abim de acayip heves etti bebegimin odasindan arabasina herseyini aldı ki bunu eşimin onayini alarak yapti kafasina göre alip getirmedi..biraz uzak oturuyoruz abimlerle çoğu şeyi bize kargoyla yolladılar..ya insan bi arayip abi saol demez mi ya?söyledim canim aradin mi abimleri diye nie ariycam diyo..dedim ki bi tesekkur etmen gerekmez mi ha geldiklerinde ederim dedi..1.5 ay sonra geldi abimler yarım ağız teşekkür etti..bunlara kiziyorum iste bende

Hah işte bundan bahsediyorum Çok tesekkur ederim..
Ben hamile kalınca teyzesi memleketten hirka ce patik orup yollamış sağolsun..o kadar beğendim ki hemen aradim teşekkür ettim icimden geldiği için.düşünmüş yapmış bundan kiymetli bisey olabilir mi?
Iste benim abim de acayip heves etti bebegimin odasindan arabasina herseyini aldı ki bunu eşimin onayini alarak yapti kafasina göre alip getirmedi..biraz uzak oturuyoruz abimlerle çoğu şeyi bize kargoyla yolladılar..ya insan bi arayip abi saol demez mi ya?söyledim canim aradin mi abimleri diye nie ariycam diyo..dedim ki bi tesekkur etmen gerekmez mi ha geldiklerinde ederim dedi..1.5 ay sonra geldi abimler yarım ağız teşekkür etti..bunlara kiziyorum iste bende

Sen teşekkür etmişsindir abine

Bir de eşinin aramaması bana garip gelmedi

Halam vs oğluma Annemle altın gönderdi ben aradım da eşimin de aramasını hiç beklemedim

Abi'n gelince teşekkür ederiz demiş yeter yani

Seni aratması onu bunu tabii doğru değil ama yani abime hoş geldin de güle güle de demek de itici

Gelince görüşürsünüz zaten giderken de benim bildiğim giden arar Allah ısmarladık diye

Sen teşekkür etmişsindir abine

Bir de eşinin aramaması bana garip gelmedi

Halam vs oğluma Annemle altın gönderdi ben aradım da eşimin de aramasını hiç beklemedim

Abi'n gelince teşekkür ederiz demiş yeter yani

Seni aratması onu bunu tabii doğru değil ama yani abime hoş geldin de güle güle de demek de itici

Gelince görüşürsünüz zaten giderken de benim bildiğim giden arar Allah ısmarladık diye
Nezaket ve ilgi bekliyorsan karsindakine de göstermelisin yaniliyor muyum?
Rahatsiz olduğum şey eşimin kendi akrabalarina surekli ilgi gostermemi beklerken benimkilere bir teşekkür telefonunu çok görmesi..
Abimle eşimin arasi çok iyidir bu arada ne zaman bir araya gelseler deli gibi eglenirler..arkadas gibiler yani..siz eşinizin halanizi aramasini beklemiyorsunuz belki ama ben aralarindaki diyaloga bakarak bunu yapmasini bekliyorum doğal olarak.:KK43:

Ablam benim cocuguma hediye aldiginda esimin ablami arayip tesekkur etmesi kadar sacma bi sey yok.
Toren falan mi duzenlenmesini bekliyor abiniz hayirdir
Tesekkur icin mi alıyor? Icinde geliyor aliyor. Boyle bir sey hic duymadim.

Bende yav.Neden arayıp teşekkür etsinki çok alakasız kardeş olarak siz teşekkür edersiniz.Sadece işin garibi eşinizin sürekli kendi akrabalrını size aratması.Çok çirkinleşmiyosa aramadığınız zaman şayet, ben olsam aramazdım gerçekten.

Ablam benim cocuguma hediye aldiginda esimin ablami arayip tesekkur etmesi kadar sacma bi sey yok.
Toren falan mi duzenlenmesini bekliyor abiniz hayirdir
Tesekkur icin mi alıyor? Icinde geliyor aliyor. Boyle bir sey hic duymadim.
Ya ben sizi hic anlamiyorum.asabiye duygularinizi sitedeki arkadaslar uzerindenmi tatmin ediyorsunuz:)))))))
Kadincazin anlatmak istedigi esinin okuzlugu
abisi ,adam gibi adam.
kirmizi hali veya mesaleler yakilmasi gibi bir beklentisi olmadigi gibi birde arkadas abisini bir surcinisaninida anlatmamis
Birde ablaniz evet enistesini arayip tesekkur etmez ama
damak kayincoyu arar yanii

Ne güzel arkanda kapı gibi bir abin var. Çok umursama zorla arasa ne olacak sizin aranız gerilecek. Saygisizlik yapmasın yeter. Bayramlarda arattir o bile yeter bence.

Ya ben sizi hic anlamiyorum.asabiye duygularinizi sitedeki arkadaslar uzerindenmi tatmin ediyorsunuz:)))))))
Kadincazin anlatmak istedigi esinin okuzlugu
abisi ,adam gibi adam.
kirmizi hali veya mesaleler yakilmasi gibi bir beklentisi olmadigi gibi birde arkadas abisini bir surcinisaninida anlatmamis
Birde ablaniz evet enistesini arayip tesekkur etmez ama
damak kayincoyu arar yanii

Asabiyetimi kimseden cikartmiyorum hanımefendi. Neyse tartışmaya girmeyecegim diyeceğimi dedim zaten. Bizde kim nasıl isterse öyle davranır. Kimseye onu bunu arayacaksin diye baskı yapılmaz ki insanın gönlünden gecmedikten sonra arasa ne aramasa ne. Zaten konu sahibine de dedim siz istediğinizi baştan yapacaktiniz, bu kadar..

Bu konuyu bence abinizle paylasin esinizi daha fazla simarmama acisindan konusun biraz mesafeli olsun egosu tavan yapmis esinizin cunku...:KK62:

Back
X