• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni de kendilerine benzetiyorlar

Ne sahane bi yorum. Daha once gorusmemeyi de denedim. Esim de ayni fikirdeydi. Yine ben ikna ettim esimi goruselim yazik diye. Ne kadar anlamissiniz beni. Gercekten o sogukluk daha cok yoruyor.

Görümcemle konuştuğumuz yer kv ve kp de icinde bulunduğu whatsapp grubumuz. Hadi gözlerinden kaçtı ve gorumcem de soylemedi diyelim. Esim tembihlemis, bi sorun gecmis olsun deyin diye. Yine demediler. Yani kasıtlı birşey
Biliyorlar yani kötü olmuş öyleyse o zaman açık açık uygun bir ortamda kendiniz söyleyin geçmiş olsun demekle bişi kaybetmeyecekler ki

Zamanla olursunuz bence. Siz ne sıklıkla onlara gidiyorsunuz merak ettim. Mesela onlar geleceği zaman siz onlara gidin ve hiçbirşeye elinizi sürmeyin. Böylece ağrınız da olmaz. Size geldiklerinde de çok ağrım var deyip çekilin kenara işleri onlar halletsin artık. Size birşey söyleyim. Ben artık ismi lazım değil olan eş akrabası geldiğinde özellikle yemek yapmıyorum. Aaa evde yemek yok tüh bugün çok işim vardı yapamadım diyorum. Mecbur hazır alıyorlar gelirken. İnan o kadar mutlu oluyorum ki. Zaten yaptıgım hiçbir yemeği beğenmez açık açık söyler. Ben artık umursamama seviyesine geldim. Sana da tavsiye ederim burası çok güzel
4 aydir yazliktalardi gidip 5 6 gun kaldik. Ayni sehirdeyken en sık haftada 1 gideriz. Bazen daha da gec.
Onlar gelmek isteyince biz gidersek de sorun oluyor. Siz bizi kabul etmiyorsunuz diye dert yaniyorlar eşime.
Bulunduğunuz yer cok guzelmis. Umarim ben de bir gün oraya varabilirim

Arkadaşların tavsiyelerine göre hangi adımı atacaksınız?
Huylu huyundan tenesir vazgecermis :( ozensiz, kaba, fesat bir insan olabilecegimi sanmıyorum. Olanlar karsisinda daha az etkilenmeye calisacagim, elimden ne kadari gelir bilmiyorum.
Burada yazılanların çoğu zaten bildiğim şeyler. Yapabiliyor olsam yapardım. Icimde kiramadigim seyler var

Hayatım her anlamda dört dörtlük diyorsunuz bu kadar ufak şeyleri takarsanız bu hayat çekilmez . Yapmayın yıpranırsınız .

Maşallah, siz de söylemişssiniz rahat bir yaşamınız olduğunu. Eşiniz sizi el üstünde tutup anlayışlı davranıyorsa hiç " yok annen şöyle , yok kardeşin böyle" diye adamın başını yiyip huzursuzluk sokmayın mutlu yuvanıza. Hayatın gerçeği şu ki; eşinizin annesi sizin anneniz değil. Ciğerden olmayan acımaz size.Politik davranın. Saygıda kusur etmeyin. Çocuğunuzla ilgilenip sizi serbest bırakmaları harika bir olay bence:) tadını çıkarın. Ben mesela o kadar yalnızım ki...Şu devirde bulunmaz nimet diyorum sizin durumunuz. Kayın ailenizden de beklentiyi sıfıra indirin. Kendi kanından olan çocugunuza el bebek gül bebe bakıyorlarmış, oh mis. Size de candan olmayıversinler. Olamazlar da zaten. Dünyanın düzeni bu. Valla hayat bu minik sorunlara takılmak için çok kısa.

Yanlış anlamayın nolur bana derdiniz çok minik geldi siz aynı şehirde diye kalmalarını mazur görüyorsunuz biz aynı apartmandayız saat gece 11-12 civarı bile geldiklerini bilirim üstelik bana da yardım etmez aksine onun evine çıkınca da iş yapmamı beklerler 🤷🏻‍♀️ Üstelik eşiniz de bu kadar destekçi benim eşim yediğinin paketini bile yerinde bırakır benim almamı toplamamı bekler almazsam 10 gün atalanır yardım et dersem bin minnetle eder yada üstün körü yapar tekrar geçmek zorunda kaldığım İçin daha da sinir olurum.

Birde biz eş ailesiyle ne durumlardan geçtik 4. Ayımızda halasının evimi basıp seni kocandan boşatırım diye kavga etmesinden tutun kayınvalidemin bıyık altından gülmesine kadar, teyzesinin ( o da aynı apartmanda) düğüne etek sıfır kol bluzla gittim diye namusuma laf etmesine kadar inanın neler yaşadım anlatsam roman olur o kadar bezdirildim ama asla sizin gibi düşünmedim diğerleri için geçerli değil ama kayınvalidemler gelsin otursun sohbet edelim ki asla surat asmam zaten her zaman derim ah benim köpek vicdanım diye ama kabul ederim ondan sanırım derdiniz çok hafif geldi 🤷🏻‍♀️
Naçizane tavsiyem sağlık konusunda aşkolsun anne baba yada her ne diye hitap ediyorsanız insan bir sormaz mi halimi hatırımı durumumu biliyorsunuz diyerek hafiften gülümserim onlar da sorar sonrasında da daha dikkatli olurlar tatlı tatlı çözün yani 🤷🏻‍♀️

Sık sık gelip çocuğu oyalıyorlarmış, eşiniz de yardımcı alalım dışardan yemek söyleyelim diyormuş. Çocukla onlar ilgilensin yemekler dışardan gelsin siz de dinlenin işte ne güzel. Çok gereksiz kafaya takmışsınız gibi, size müdahele eden hayatınızı kısıtlayan bir tavırları da yok anladığım kadarıyla. Beklentiniz olmasın onlardan yaşattıkları rahatlıkları düşünün bu sayede kendinize zamanınız kalabilir. O kısacık kendime ayırabileceğim zamana o kadar muhtacım ki🤨🤨

Ay cok sistim
Sanki sizin evde ben agirliyormusum gibi 😂
Hic sevmem boyle mantiksiz misafiri. Ayni sehirde gelip 2 gun kalmalari. Bizimkiler de yapardi neyse ki ilisigi kestim gelemiyor gorumcem artik. Kurtuldum.
Bence tek sorun kalmaya gelmeleri. Ne gecmis olsun desinler ne de kalsinlar sizde. Ne Şam’ın sekerine arabin yuzu hesabi

Yıllardır istemediğiniz halde sürekli yatılı kabul ettiğiniz için ve bu zamanlarda nezaket usulü istediğiniz yardımı da göremediğiniz için hal böyleyken bir de diğer düşüncesizlikleri eklenince belli ki artık iyi niyetiniz tükenmiş. O yüzden onlara gıcık olmaya başlamışsınız, gıcık olunca duygusal anlamda işler istediğiniz gibi gitmiyor. Bu saatten sonra gelin akşam dönün denmez çünkü yatılı alışmışlar siz de geldiklerinde kısa güleryüzlü ve içi boş konuşmalar yapın, hatta o günlere farklı programlar hazırlayın ki hizmet etmek zorunda kalmayın hem böylece mutfağa da girmek zorunda kalırlar kendilerini kullanılmış da hissederler biraz hırsınız da geçer böylece. Pasif agresyondan başka çareniz yok çünkü eşiniz iyi bir adammış

Aslinda her dk degil. Ama sadece esimin hatiri için. Tek torunlari benim oglum, ondan mahrum kalmasinlar diye. Bi de sanirim, icimdeki iyi niyeti yasatmak istiyorum

Anneme babama nasil bize gelmeyin diyeyim diyor esim. Hakli :KK43: onu arada birakmak istemiyorum
E sen çocuğu oraya bırak işini hallet sonrada almaya git ne kalırlar ne de hizmet etmek zorunda kalkrsin

E sen çocuğu oraya bırak işini hallet sonrada almaya git ne kalırlar ne de hizmet etmek zorunda kalkrsin
Bayilirlar ve eminim benden iyi bakarlar. Gercekten hayatta hic bir mesguliyeti olmayan insanlar, tek dertleri torun.
Ama arabayla eşim işe gidiyor, benim cocugu arabasiz goturebilecegim bir mesafe değil. Nadiren de olsa, haftasonu cocugu birakip eşimle geziyoruz.
Pazar biz gidiyoruz onlara mesela. Ptesi ariyorlar biz gelelim diye. 1 3 5 erteliyorsun, illa bi yerde kabul etmek zorunda kalıyorsun. Aslinda ben hizmetten kacan insan degilim. Esim misafir delisidir, kuzenlerini arkadaşlarını her zaman seve seve ağırlarım. Ama kayinvalidemlerden bıkmışım artik galiba

Yıllardır istemediğiniz halde sürekli yatılı kabul ettiğiniz için ve bu zamanlarda nezaket usulü istediğiniz yardımı da göremediğiniz için hal böyleyken bir de diğer düşüncesizlikleri eklenince belli ki artık iyi niyetiniz tükenmiş. O yüzden onlara gıcık olmaya başlamışsınız, gıcık olunca duygusal anlamda işler istediğiniz gibi gitmiyor. Bu saatten sonra gelin akşam dönün denmez çünkü yatılı alışmışlar siz de geldiklerinde kısa güleryüzlü ve içi boş konuşmalar yapın, hatta o günlere farklı programlar hazırlayın ki hizmet etmek zorunda kalmayın hem böylece mutfağa da girmek zorunda kalırlar kendilerini kullanılmış da hissederler biraz hırsınız da geçer böylece. Pasif agresyondan başka çareniz yok çünkü eşiniz iyi bir adammış
Her yoruma bir bahane buluyor diye dusunmeyin lutfen. Ama yazdıklarınızı ben de biliyorum, aklima geliyor. Kendime yakıştıramıyorum. Bir kere evi onlara birakip kuaföre gittim, isim de cok uzun surdu 6 saat neredeyse. Allah icin cocuga cok iyi bakmislar o konuda hic suphem yok. Ama yemek yapmamışlar mesela, o saatten sonra yine ben yapip yetiştirdim. Yapmalarini da beklemiyorum acikcasi. Isimin o kadar uzun surecegini bilsem ben sabahtan yapip çıkardım mesela. Ben mi mukemmeliyetciyim anlayamıyorum. Bizim de 2 gelinimiz var,bisey gerekince hep birlikte gireriz mutfaga, annem dahil. Biri sogan soyar, oburu salatayi yapar vs. Tek beklentim bir işin ucundan tutmalari. O da, nezaketen, kendimi kullanilmis hissetmemek icin. Yoksa soyacagi sogana muhtac oldugumdan degil elbette

Sık sık gelip çocuğu oyalıyorlarmış, eşiniz de yardımcı alalım dışardan yemek söyleyelim diyormuş. Çocukla onlar ilgilensin yemekler dışardan gelsin siz de dinlenin işte ne güzel. Çok gereksiz kafaya takmışsınız gibi, size müdahele eden hayatınızı kısıtlayan bir tavırları da yok anladığım kadarıyla. Beklentiniz olmasın onlardan yaşattıkları rahatlıkları düşünün bu sayede kendinize zamanınız kalabilir. O kısacık kendime ayırabileceğim zamana o kadar muhtacım ki🤨🤨
Kendi ailemle komsuyum. O yuzden cocuga bakmak icin onlara muhtac degilim. Sanırım o yuzden cocuga bakmalari bana cok birsey ifade etmiyor. Yemeğin dışarıdan gelmesi eşimin fikri. Sagolsun beni rahatlatmak icin fikir sunuyor. Ailesi burun buker, laf sokar. Cekemem onlari

Hayatta başıma ne geldiyse iyi niyetimden geldi kime iyilik yaptıysam gram değer görmedim
O sebeple onlar nasıl davranıyorsa sana sen de onlara öyle davran

Yuzsuz insanla ugrasamazsin rahatsiz olduugnu bilseler de vazgecmezler islerine öyle geliyor çünkü
Bu hayat hep dedigim giib duyarli insana iskence.
Bende cok hassasim.ama bu hassasiyet hep bana zarar verdi.
Yuzsuz insan varsa cevrende cok zor.bunlar görmezden gelmeye calismak lazim ama ben başaramıyorum.
Benim annem kimseye sunu yap demez
Kaynanam ancak emir verir.herkese is yaptirir ve yapilana kadar pesini birakmaz
Hic.cekinme yok bu el kizi hoslanirmi diye düşünmez cunku karsisinda cirkef gelin yok.
Hos olsada takmaz cunku maalesef düşüncesiz

Her yoruma bir bahane buluyor diye dusunmeyin lutfen. Ama yazdıklarınızı ben de biliyorum, aklima geliyor. Kendime yakıştıramıyorum. Bir kere evi onlara birakip kuaföre gittim, isim de cok uzun surdu 6 saat neredeyse. Allah icin cocuga cok iyi bakmislar o konuda hic suphem yok. Ama yemek yapmamışlar mesela, o saatten sonra yine ben yapip yetiştirdim. Yapmalarini da beklemiyorum acikcasi. Isimin o kadar uzun surecegini bilsem ben sabahtan yapip çıkardım mesela. Ben mi mukemmeliyetciyim anlayamıyorum. Bizim de 2 gelinimiz var,bisey gerekince hep birlikte gireriz mutfaga, annem dahil. Biri sogan soyar, oburu salatayi yapar vs. Tek beklentim bir işin ucundan tutmalari. O da, nezaketen, kendimi kullanilmis hissetmemek icin. Yoksa soyacagi sogana muhtac oldugumdan degil elbette

Keşke o zaman dile getirseydiniz aç aç beni beklediğinizi düşünmemiştim bari bir makarna yapsaydınız diye. Bence söylemelisiniz çünkü belli ki sizin için önemli ve rahatsız ediyor. Ne sıklıkta geliyorlar?

Keşke o zaman dile getirseydiniz aç aç beni beklediğinizi düşünmemiştim bari bir makarna yapsaydınız diye. Bence söylemelisiniz çünkü belli ki sizin için önemli ve rahatsız ediyor. Ne sıklıkta geliyorlar?
Icime atip dertlenecegime soyleyebilsem keske. Umarim kendimi değiştirebilirim.

Pandemi surecinde 4 ay baska bir sehirde yazliktaydilar. Biz gidip kaldik 5 6 gün. Onun disinda ayni sehirde yaşıyoruz. Biz en sık haftada bir gideriz, hatta daha seyrek. Onlar da yaklaşık 2 3 haftada bir gelirler. Her geldiklerinde kalmiyorlar ama bu benim mesafemden kaynaklaniyor. Biraz yuz versem mutlaka devamli kalmak isterler

Demek ki onlarda öyle soğuk yapılı insanlar.
Sana geçmiş olsun deseler ne değişecek hayatında? Hiç.
Daha mı özel hissettirecek seni? Yooo. Ben olsam sağlık problemimi dile bile getirmem, ne gerek var. Bu kez acınası gelin diye bakarlar (:

Bırak kocanla aranda sorun çıkarma boşyere.

Back
X