eşimin vefat eden eski sevgilisi..

Allah rahmet eylesin..
Konuyu okuyunca aklıma şöyle bir soru geldi..
Allah korusun eşinizin başına birşey geldi,beklenmedik bir ayrılık..
Bir zaman sonra hayatınıza biri girdi ve evlendiniz,rahmetli eşinizi unutur musunuz?yoksa kalbinizin bir köşesin de hep yaşar mı?
"Asla unutmam hep kalbimin bir yerin de kalır"diyorsanız da eşinizin durumunu anlayışla karşılayıp,rahmetliye fatihanızı okuyun ve bu düşüncelerinizi atın kafanızdan.
canım bu soruyu kendime defalarca sordum ve aldığım yanıt yüzünden bu olayı beynimde fazlasıyla büyüttüm. bende olsam ömrümün sonuna kadar unutmazdım . içimde hep bi boşlukla yaşardım. tamam belki yine severdim ama onun yerini dolduramazdı. benim de bir sevgilim oldu eşimden önce. olmadı ayrıldık. ama hiç aklıma bile gelmiyor çoktan unuttum gitti, çünkü zaten ortada yürümeyen bi ilişki vardı, eşiminki gibi 5 yılımı harcamadım , biliyoru m unutmadı inanın üstüne gitmiyorum sadece kendimi yiyorum .

İnsanın sevdiğini kaybetmiş olması çok üzücüdür unutamamıştır elbette. Sizin için çok ağır bir şey aslında hanginizi daha fazla sevdiği ve o hala yaşamış olsaydı beni yine tercih eder miydi soruları dönüyordur kafanızda şu anda. Henüz evlilikte yeni sayılırsınız ve kocanıza olan aşk ve tutkunuz ön planda. Ama ilerde çocuklarınız da olup ve yeni yeni sorunlara odaklanmaya başladığınızda bu üzücü geçmiş size ağır gelmemeye başlar. Ama şunu da söyleyeyim eşiniz eski sevgilinizi unutmayıp sizinle geçmişinde hiç bir şey yaşanmamış gibi devam etseydi bu daha büyük acı olurdu. Demek ki yaşadıklarına değer vermeyen bir insanmış derdim. Allah korusun sizin başınıza bir şey gelse sizi de bir kalemde silip atardı.
bir bebeğimiz var canım 8 aylık :nazar: o dünyamıza girdikten sonra daha az kafama takar oldum ama yine de insanoğlu işte düşünmeden edemiyorum.

Bu durumu kendinize dert edip yipratmayin. Bunun yerine esinizi mutlu ederek unutturmaya çalışın acılarını. Zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Eşinizin de başı sağolsun.
eşimi sırf bu konu nedeniyle hep mutlu etmeye çalıştım, biliyorum zor günler geçirmiş belli inşallah yaralarını sarabilirim o mutluluğu gerçekten hakediyor. kıza aklıma geldikçe Allatan rahmet diliyorum ama sonu keşke böyle bitmeseydi ayrılsaladı, o zaman böyle gözleri dolsaydı kızardım, şimdi kızamıyorum da , içim hep buruk yani hiçbirşey yapamıyorum, zamanla alışacam inşallah

konu sahıbııı : bi film var kendi'me iyi bak dıye... onu ızle ..aynı senın olayın resmen...

açıkçası empati kurayım dedim senın için de cok zor eşin için de...eğer yarım kalmışsam yıllar geçse de o kabuk bağlayan yara arada kanar.bunun senı sevıp sevmemekle ılgısı yok.sakın oyle düşünme cnm..kıyamam sana..
teşekkür ederim canım izleyeceğim filmi

hayat o kadar açimazsizki aslinda ben sizi çok iyi anliyorum ve eşin kadar senin için de çok zor bi durum çünkü her zaman ölen kişi degerlidir

Ölüm Allah'ın emri şu ayrılık olmasa diye bir şarkı var...ama eşiniz içinde kolay değil siz unutun düşünmeyin Allah rahmet eylesin diin eşinize sıkı sıkı sarılın sarılın ki sizide kaybetme duygusu yerleşmesin adamcağıza...
eşimde zaten beni kaybetme korkusu var canım, evlenene kadar sürekli söylüyordu seni kaybetmekten korkuyorum diyordu bir an önce evlenmek istiyordu alın yazım olduğunu bileyim hemen evlenelim diyordu, annemler bu kadar niye acele ediyorsunuz diyorlardı ama ben eşimin içini biliyordum o korku yüzündendi. şimdi bi dışarı çıkacak olsam yüz kere tembihler dikkat et falan diye yolda giderken

Ben olsam ben de sizin gibi düşünür ve üzülürdüm..Buradaki arkadaşlar neden böyle demiş anlamadım...
Ama şu da bir gerçek arkadaşlardan birisinin söylediği gibi o kız aslında ne kadar kötü özelliği varsa da artık kusursuz olur eşinizin gözünde yani ideal...Yani o aslında olmayan birisi eşinizin kafasında olan birisi...O yüzden kıskandığınız o vefat eden arkadaş değil eşinizin kafasındaki ideal insan. Kör ölür ela gözlü olur misali...
yorumunu çok beğendim canım içimden geçenleri yazmışsın, bilmiyorum belki kör kütük aşık değillerdi ama artık dediğin gibi eşimin gözünde kusursuz biri artık. ve evet kıskandığım mezardaki kişi değil eşimin kafasındaki ideal kişi

Okuyunca aklıma geldi bi abimizde nişanlısıyla şehir dışına çıkmışlardı dönüş yolunda kaza yaptılar
Çok feciydi kız paramparça olmuştu beynini elleriyle toplamış
Halbuki 2-3 gün sonra düğünleri olacaktı
7-8 yıl sonra biriyle tanıştı evlendiler
Evlendiği kız paranoya yapmak yerine destek oldu
Bayramda ölüm tarihinde kocasıyla mezarlığa gitti
Hamileyken kızım olsa onun adını koyacak kadar destek oldu
Belki bişeyler çıkartırsın burdan
kızın yaptığı tartışılır canım, ben yapamazdım, birlikte gittiğimizde onu mezarın başında ağlarken görseydim kahrolurdum. yapabilene ne mutlu.. benim bebeğimin doğumu o kızın ölüm yıldönümüne denk gelmesin diye çok dua ettim. yıldönümünden 1 gün sonra doğdu.. belki eşim ara sıra gidiyordur mezarına bilmiyorum , bilmek de istemiyorum. bu konuyu eşimle açık açık konuşacak gücüm yok...

Ben de Marmara depreminde sevgilimi kaybetmistim. Simdi evliyim esimi cok seviyorum ama onun yeri de baska. Ozluyor muyum evet cok ozluyorum. Normal ayrilsak baska da o sonsuzluğa gitti ve hayallerimiz vardi. Bazen aklima gelir ağlarım. Canim bu bambaska bir duygu. Benim ikinci evliligim eski eşim le ilgili tek bir ozlemim yok umurumda degil. Ölüm zor hele yasayamadiklarin olunca icinde çığ oluyor daha da zor. Ne yapsan esinin ona hissi degismez ama o yok unutma. Allah rahmet eylesin.

Bende tüm lise hayatımı birlikte geçirdiğim, çok sevdiğim 8 yıllık sevgilimi 12 yıl önce amansız bir hastalıktan 22 yaşında kaybettim. 5 yıl sonra eşimle evlendim. Çok şükür çok mutluyuz. Bu konuyu eşimle sevgiliyken bir kere konuştuk ve bir daha hiç konusunu açmadık. Aşk tesadüfleri sever filminde bende eşimin yanında ağlama krizine girmiştim. Çünkü bende ölen sevgilimle Ankara'da yaşıyordum ve çok dokundu bana o film. Eşinizin de duygulanması çok normal. Ölüm çok büyük bir travma, hele aniden kaybetmek daha da zor olmuştur. Benim sevgilim de gözlerimin önünde yavaş yavaş eriyip gitmişti. Peki ben eski sevgilimi unuttum mu? Tabi ki hayır, hala ara sıra içim sızlıyor. Ömrümün sonuna kadar da unutmayacağım tabi ki. Bu kadar genç yaşta o kadar çok acı çekmesi beni kahrediyor. Ara sıra özellikle genç yaşta hayatını kaybetmiş birilerini görünce çok üzülüyorum, ağlıyorum. Bende ağır bir travma oldu ve izleri öyle hemen silinecek şeyler değil bunlar. Ama bu yaşadıklarımı içimde yaşıyorum asla eşime yansıtmadım. Zaten ona olan duygularım eşime duyduğum sevgi gibi bir sevgi değil artık. Çok başka bir şeye dönüştü. Geçmişte çok sevilen biri ölünce hatırası da sizinle yaşıyor. Ne mutlu ki eşiniz bir hayalete takılıp kalmamış, sizinle evlenip mutlu olmayı seçmiş.Emin olun eşiniz sizi sevmeseydi sizinle evlenmez yasını tutmaya devam ederdi. Sizde bence eşinize sıkı sıkı sarılın ve bu konuyu tekrar açmayın. Allah rahmet eylesin deyin ve eşinizle mutlu olmaya bakın.
kızlar yaranızı deşmek stemem ama sormadan da edemeyeceğim, öncelikle Allah rahmet eylesin sizlere sabır versin.. bana şimdiki eşiniz ve vefat eden sevgiliniz arasında sevgi farkından bahsedebilir misiniz? yani şimdiki eşinizi de vefat eden kadar çok sevebildiniz mi? bir gün çıkıp gelse şimdiki eşinizi bir kenarı iter yine ona gider misiniz? özür dilerim belki ağır ve saçma bir soru oldu ama cevaplarınız benim için değerli...

bu konuda onun üzerine sakın ama sakın gitme ve saygı duy, bende evlenmeden önce görüştüğüm insanı kaybettim, o konu çok farklı bir konu sevgi değil başka bişey, o filmde o anı yaşamış sadece o zaman hissettiklerini hatırlamıştır, bu konuyu bence bir daha açma, sonuçta ölmüş biri var onunla ilgili yarışa girmemelisin

Seni sevmemesiyle alakası yok bende kaybettim sevdiğim adamı şimdi eşimi de çok seviyorum ama hala onunla dinlediğimiz bir müzik çalsa veya birini ona benzetsem gözlerim dolar ve eşim hala bilmiyor böyle bi olay yaşadığımi
kızlar bir mesaj önce birşeyler yazdım sizleri alıntılamayı unuttum, mesajıma cevap verebilirseniz çok sevinirim...

Ben seni çok iyi anlıyorum.. Bu kıskanclık değil kesinlikle.
Yaşamayan bu hissi bilemez, yaşamadım fakat empati yapabiliyorum.
bu hissin çaresi yok, içinin burukluğu kadere..
Allah rahmet eylesin o kızcağız içinde..
Ama yapman gereken aklında mantıgında oturup karar vermen.
kesinlikle beynini yönlendirmen gerek, unutucaksın bu olayı bu burukluk kapanacak..
Eşine daha sıkı sarılacaksın. Şu da var eğer atlatamamış olsaydı evlenmezdi. Acısı ve anısı ile yaşardı. Ama bir adım atmış, seninle yeniden bir hayata başlamış.
Eşine belli etmediğini biliyorum olan sana oluyor içini kemiriyor. ama kararlı ol ve unut. Hiç olmamuş gibi davran, eşinin senden önce hiç ilişkisi olmamış gibi..
Mutlu yuvanızı daha da sıcak hale getir. sen eşinin sevdiği kadınsın, hayatının kadınısın cocugunun annesisin. kimse senin yerinde olamaz..

Canim sen onun.karisi olmussun artik bence bu kuruntularla kendini yiyip durma. Emin ol olmedim diyip cikip bi yerden gelse de onu sana tercih etmez . Cunku kari koca olmak farkli bi kavram. Herkes gecmiste uzucu seyler yasamis olabilir. Onun hassasligi sevgiden degil olum olusundan. Ne ona hatirlat ne de.kuruntu yap evliligine.onune bak.

Ben de esimden once 4 yil birlikte oldugum ve deliler gibi aşık oldugum insani kaybettim.
Esimle tanistigimizda hala yastaydim o yüzden butun sureci cok iyi biliyor... bu kaybin uzerinden tam 13 yil gecti, hala bir sarkida filmde onu hatirlar hüngür hüngür aglarim. Adini duydugumda, ona benzeyen birini gordugumde gogsume bir yumruk oturur nefes bile alamam, hatta su an gozyaslarimi tutamiyorum bunlari yazarken...
Sevgilim olmasaydi bile onun kadar genc hayat dolu bir insanin ölümünü atlatamazdim ki... yüzü gozumun onunden gitmiyor ben yaslandim, o hala 22 yasinda gencecik bir cocuk, hep 22 yasinda kalacak, hic yaslanmayacak...
Neyse kisa keseyim. Eşimi cok cok seviyorum. Asla kaybettigim insanla kiyaslamam, kiyaslamadim bu hem esime hem onun hatirasina buyuk saygisizlik olurdu.
Bunu unutulmayan bir eski sevgili gibi dusunmeyin, bu bambaska bisey, yarim kalmis buyuk ve asla dinmeyecek bir aci. Ama yeniden aşık olmaya engel degil. Eminim esiniz sizi sevmese onun anisina saygisizlik olmasin diye bile evlnmezdi, cunku ben de yasadim biliyorum. Simdiki eşimi cok sevdigim halde tam 1 yil kabul etmedim eski askima ihanet olacakmis gibi hissettigim icin...

Konuyu açtığınızdan beri okuyorum,yazamadım.
Son yazılanlardan sonra içime hepten bir yumruk oturdu.
Eşiniz iyi bir adam,iyi de bir baba eminim.
Hayat çok kısa,kendinizi boş yere tüketmeyin.

Ben de esimden once 4 yil birlikte oldugum ve deliler gibi aşık oldugum insani kaybettim.
Esimle tanistigimizda hala yastaydim o yüzden butun sureci cok iyi biliyor... bu kaybin uzerinden tam 13 yil gecti, hala bir sarkida filmde onu hatirlar hüngür hüngür aglarim. Adini duydugumda, ona benzeyen birini gordugumde gogsume bir yumruk oturur nefes bile alamam, hatta su an gozyaslarimi tutamiyorum bunlari yazarken...
Sevgilim olmasaydi bile onun kadar genc hayat dolu bir insanin ölümünü atlatamazdim ki... yüzü gozumun onunden gitmiyor ben yaslandim, o hala 22 yasinda gencecik bir cocuk, hep 22 yasinda kalacak, hic yaslanmayacak...
Neyse kisa keseyim. Eşimi cok cok seviyorum. Asla kaybettigim insanla kiyaslamam, kiyaslamadim bu hem esime hem onun hatirasina buyuk saygisizlik olurdu.
Bunu unutulmayan bir eski sevgili gibi dusunmeyin, bu bambaska bisey, yarim kalmis buyuk ve asla dinmeyecek bir aci. Ama yeniden aşık olmaya engel degil. Eminim esiniz sizi sevmese onun anisina saygisizlik olmasin diye bile evlnmezdi, cunku ben de yasadim biliyorum. Simdiki eşimi cok sevdigim halde tam 1 yil kabul etmedim eski askima ihanet olacakmis gibi hissettigim icin...
canım çok teşekkür ederim yazdıkların için, bu arada senin gibi benzer durumlar yaşayan arkadaşlardan özür dilerim yaralarını açmış oldum, eminim çok zordur, Allah sizlere sabır versin. bende hep düşünürdüm acaba benim elimi tutsa eski sevgilisine ihanet olarak görür mü diye, hep kendimi onun yerine koyardım, ben olsam eski sevdiğime ihanet gibi görürüm eşim nasıl görmüyor hayatını devam ettiriyor derdim. demekki senin dediğin gibi artık bu şekilde görmüyor, unutmadı onu ama alıştı onsuzluğa.

Gözlerim doldu yazılanları okuyunca :(
Çok zor bi durum sizin için de zor . İnsan ister istemez üzülür.
Fakat atlatamamış olsa hayatına sizi hiç almazdı , ya da evlilik gibi bişeye adım atmaz acısını yaşardı hep.

Unutamaması çok normal. Ölüm ayırmış onları. Bir ayrılık yaşadığımızda bile hemen kötü özelliklerini düşünüp soğumaya çalışıyoruz da ancak öyle unutuyoruz. Eşiniz şimdi onu hep iyi hatırlıyordur. Ama insan kalbi sandığımızdan daha büyük, bir çok sevgiyi aynı anda barındırabilir. Ona olan sevgisi sönmüş kurumuş bir ağaç kökü gibi orada içinde duruyor ama artık yeşeremez sizse yanındasınız sizin sevginiz çiçek açıp meyve verebilir. Eşinizin yaşadığını da bir düşünün kim bilir ne kadar acı çekmiştir. Biz bile bir hatıramız olmadığı halde hüzünlü filmlerde ağlayabiliyorken onun ağlaması çok normal değil mi? Bunun unutulamayan bir aşk olarak değil bir travma olarak değerlendirmelisiniz. Yarasını deşmeyin. :KK66:

kızlar yaranızı deşmek stemem ama sormadan da edemeyeceğim, öncelikle Allah rahmet eylesin sizlere sabır versin.. bana şimdiki eşiniz ve vefat eden sevgiliniz arasında sevgi farkından bahsedebilir misiniz? yani şimdiki eşinizi de vefat eden kadar çok sevebildiniz mi? bir gün çıkıp gelse şimdiki eşinizi bir kenarı iter yine ona gider misiniz? özür dilerim belki ağır ve saçma bir soru oldu ama cevaplarınız benim için değerli...
Canim sorunu okuyunca on dakika düşündüm. O donem baskaydi hayatimiz askimiz simdi baska. Bende sonsuz bir yara acti mi acti çünkü o artik kendini ifade edemeyecek sonsuz sessizlikte.. Askerdi Yalova'da o donem ve hukuk fakültesi mezunuydu. Cep telefonu ma mesaj yazmis o gece bir ay sonra geldi mesaji ve "uyudun mu bebisim yaninda uyudugumu hisset"diye.. Ve sonsuz uykuya dalacakmis hisseder gibi yazmis. Acikcasi normal bir ayrilik olsa coktan unuturdum da bu bambaşka. Esim de onu biliyor ve tek kelime etmez. Hala onun dogumgununde (5 Aralik) ben koskocaman bir pasta alirim Çocuk Esirgeme Kurumu na gidip kuzucuklarla kutlariz kimse bilmeden nedenini. Allahim kimseye yasatmasin da bu bambaska birsey.. O mu esim mi tercihi yapamam. Ciddi yapamiyorum durust olayim:-(

Back
X