Herkese Selamlar, Birazcık uzun yazdım ama malesef ayrıntılı yazmaktan kendimi alamıyorum.Eşimin eski çalıştığı şirketten yakın birkaç arkadaşı var.Bu arkadaşlarının da çocukluk mahalle arkaşlarından oluşan 7-8 kişilik bir arkadaş grupları var.Eşim bekarken ortamlarına girmiş. Evlendiğimizde de belli seviyede görüşmesini devam ettirdi.İçlerinde ayarsız olanları tabi zamanla eş olarak beni rahatsız etmeye başladılar.Eşim de sağolsun bana karşı hep şeffaf olduğundan ayrıca sosyal ortamlarda da birebir görerek bazılarından iyice huzursuzlandım. Eşime arıza çıkardığım da oldu. Onun da birey olarak sosyal çevresinin, görüşeceği yaşıt hemcinslerinin de olacağını desteklediğim için saygı duymaya çalıştığım da.Ne var bu kadar büyütecek diyebilirsiniz ama bu insanların için de bazıları var ki 30 yaşını aşmış işini oturtmuş ama hala ortamda kız kesme, argo tabirle düşürme derdinde. Birinin nişanlısı var ama hayatında kimse yokmuş gibi türden belaltı muhabbetler yapabiliyor. Birinin uzun süreli ilişkisi var ama periskope'ta kız peşinde.İçlerinde evli olup bunların muhabbetine çanak tutanlar da var. Bu kadar ayrıntıyı nereden biliyorum?Birkaç ay önce eşimi whatsapp gruplarına eklemişler. İkimizin telefonları da ortadadır, telefonunu daha hiç karıştırma gereği duymadım ve ondan da böyle bir şey görmedim. İlişkimiz de gayet şeffaf, gizli saklımız yoktur. Kendisini gruba eklediklerini de esim muhabbet arasında söylemişti.Ben de kadın olarak dayanamayıp esimden gizli yazışmaları okumaya başladım. Esime asla belli etmeden hala okuyorum. Amacım esimle ilgili bir şey yakalamak değil, zaten donen sohbetleri bana kendisi muhabbet arasında geyiğine anlatıyor.Ben de ilk kez duyuyormuş gibi dinliyorum. Tabi vicdan azabı çekiyorum eşime karşı ama eşimin okuduğu ortamda dönen muhabbetleri okumaktan kendimi alamıyorum.Gittiği partiden showgirl fotoları, kız arkadaşıyla yazışmasının ekran görüntüsü, periskoptan kız görüntüleri, belaltı muhabbet.. Eşim seviyesiz hiçbir muhabbete eşlik etmediği hatta futbol-maç dışında hiç yazmadığı için bugüne kadar görmezden gelmeye, çok kafaya takmamaya çalıştım.Dün akşam yalnız eşime patlamamak için kendimi çok zor tuttum.Bir tanesi eve gelen kızın gizli gizli fotolarını çekmiş yollamış gece için malum muhabbet dönüyor. Bir de bu insan öğretmen.Ben de öğretmenim ama anlayamıyorum. Dünden beri o kızın düştüğü duruma mi yanayım salaklığına mı? Daha muhabbet nerelere kadar gidebilir iyice şaştım. Bazen gruptakilerden "özele gidin, özelden yazışın" diyenler oluyor. Acaba diyorum eşi benimki gibi dinleyici konumunda olanlar da ben gibi okuyor mu? Tepki vermiyorlar mı? Ya da iradelerine yenilemeyip okumuyorlar mı?Okuyanlar hatunlar, tepkilerinizi merak ediyorum. Lütfen benimle empati kurup yorum yazarsanız çok mutlu olurum.