Esimin yalan soylemesi

peki evde içerse ne yapayım?
daha önce içerken izmaritleri külleri balkona atıp bırakıyordu öylece
temizlemiyor da

ya da dişlerini fırçalamadan öpüşmek istiyor leş gibi kokarken sarılmak istiyor, elini tuttuğumda benim elim de kokuyor
bunlara deliriyorum
şu son 6 aydır mis gibi kokuyordu köh köh öksürmüyordu

başladı gene çilem

O konuda kız bağır çağır. Temizle de. Ya da bırak böyle dışarda içsin dursun.

Öpme sarılma elini tutma. Valla ben sigara kokusundan çok nefret ederim.sigara içen bir erkeği hayatıma almamamya çalışırdım.

Sigara kullanıp bırakmış biri olarak sizi de eşinizi de anlıyorum.

Benim eşim de önce üniversiteyi bitirince, sonra askere gidince, sonra askerden dönünce, sonra işe girince, sonra evlenince bırakacaktı. Şimdi çocuk olunca diyor. Tabi ki inanmıyorum. Baskı da yapmıyorum, koca adam sonuçta. O bana herhangi bir konuda baskı yapsa çok rahatsız olurdum çünkü.

Ama ben de üzülüyorum elbette. Babamı, dedemi kanserden kaybettim. O da annesini, teyzelerini kanserden kaybetti. Genetik yatkınlığımız müthiş yüksek. Erkenden kaybetmek istemiyorum hayat arkadaşımı. O hallerde de görmek istemiyorum. Birkaç sefer anlattım bunu ona. Hak veriyor ama bırakamıyor. Deniyor, yapamıyor. Azalttı en azından, bir paketi üç günde bitiriyor.

Mutfak ve balkon dışında sigara içmiyor. Çünkü ev kokuyor, ikimiz de rahatsız oluyoruz, durmadan perde yıkamak gerekiyor vs. Bunu yapınca azalttı zaten. Yoksa akşam bilgisayar başında bile bir paket bitiriyordu sanırım.

E haliyle koku oluyor. Ağız spreyleri var etkili. Sigara içtiğinde dişlerini fırçalayıp, fısfıslanıp geliyor yanıma odaya tekrar. Çöpünü toplamaya alıştırmanız lazım. Kültablasını boşaltmazsan ev kokuyor diyordum yapmıyordu. Tepeleme dolana dek ellemesem bu sefer içip izmariti çöpe atıyordu. Ben de küllükleri ortadan yok ettim, tüm çakmaklarını çöpe attım. Biraz da söylendim. Şimdi onu da yapıyor.

Gelecekte hastalanması konusunda ise tabi ki sigara tetikleyici ancak küçücük bebekler bile kansere yakalanabiliyor. Koah vs. gibi sigaraya bağlı rahatsızlıklar da var elbet ama öyle bir durumda bakmak istemezseniz bakmayın tabi. Ben bakarım eşime, sonuçta kola içmek, fastfood tüketmek, şekerli besinleri tüketmek de sağlıksız ve oldukça kanserojen. Bunu söylemek için pırıl pırıl besleniyor olmak lazım.

Sigara kolay kolay bırakılmıyor maalesef. Eşinize çok baskı yapmamaya çalışın bence.

Benim annem de 30 sene sigara içti. Çocukluğumda anneme sigarayı bırakması için her gün yalvarırdım ağlardım zırlardım da hiç bırakmadı. Valla sigara tiryakileri yavrusunun gözyaşlarına bile acımıyor. 2 sene önce kendisi bırakıcam dedi bıraktı annem. O yüzden kendisi istemedikten sonra cidden ne yapsanız boş..

Merhaba arkadaslar,
Esim ortaokuldan beri sigara iciyor. Yani 18-19 senedir iciyodur herhalde
Eskiden cok içiyordu. Ilk gorusmeye basladigimizdan beri birakmasi yonunde baski da yaptim teşvik de ettim. (Karisma demeyin esime karismasam her turlu kötü aliskanligi vardi.)

12 senede 12 defa birakmaya calismistir
2 kere birer sene birakti sonra yine basladi
6 aydir yine icmiyordu ilac destegiyle birakmisti

Hatta canim sigara istiyor diyip playstation istedi oyalanacak biseyim olsun beni motive etsin sigarayi unuttursun dedi gittik aldik cocuga hediye alir gibi :)

Neyse 1 hafta önce isten geldim evde bi tabak icinde kül buldum
Esime sordum ve gozlerimin icine bakarak (!) endiselenecek bisey olmadigini, bi arkadasindan puro aldigini bi kere çektiğini sonra da pisman olup attigini söyledi
Sakin endiselenme bana guven dedi

Hadi bunu yedik, guvenmek de istedim acikcasi.

O gunden sonra aksam yemekten sonra ben spora gidiyorum diye kacip 15 dk sonra falan geliyor
Bence sigara icmeye iniyor. Geldiginde sakiz cigniyor oluyor.

Haftasonu da benim bogazim agriyo ilac almaya nöbetçi eczaneye gidiyorum dedi
Eli boş geldi

Bir de eskisi gibi öksürmeye basladi
evde de dolaplarin icine saklanmis cakmaklar buluyorum.

yani esim gene 737386474. Kere baslamis sigaraya belli

Esimin bu kadar kolay yalan söylemesi cok üzücü...
Aklıma belki de baska seylerde de yalan soyluyordur diye dusunceler geliyor.

Esime simdi sen sigaraya mi başladın bana neden yalan soyledin desem yüzgöz olup evde ve aleni sekilde icmesine de yol acicam. Hem de bu filmi daha önce görmüştüm yani . Küsücem sonra o birakicam diycek vs vs. Ayni seyleri daha once de yasadim

Napiyim ben ya salaga mi yatayim? Bilmiyor gibi mi yapayim?
Dunden beri neyin var diyor. Yalan soyledigi icin uzgunum ve hayal kirikligina ugradim.

Nasil boyle kolay yalan söylüyor bana ya
Bence hiç bişey Yok gibi devam et
Bakalım nereye kadar devam edecek
Üstüne gidersen bu sefer açık açık içer çoğaltarak

Merhaba arkadaslar,
Eskiden cok içiyordu. Ilk gorusmeye basladigimizdan beri birakmasi yonunde baski da yaptim teşvik de ettim. (Karisma demeyin esime karismasam her turlu kötü aliskanligi vardi.)

Hatta canim sigara istiyor diyip playstation istedi oyalanacak biseyim olsun beni motive etsin sigarayi unuttursun dedi gittik aldik cocuga hediye alir gibi :)

Esime sordum ve gozlerimin icine bakarak (!) endiselenecek bisey olmadigini, bi arkadasindan puro aldigini bi kere çektiğini sonra da pisman olup attigini söyledi

O gunden sonra aksam yemekten sonra ben spora gidiyorum diye kacip 15 dk sonra falan geliyor

Eli boş geldi

Esime simdi sen sigaraya mi başladın bana neden yalan soyledin desem yüzgöz olup evde ve aleni sekilde icmesine de yol acicam. Hem de bu filmi daha önce görmüştüm yani . Küsücem sonra o birakicam diycek vs vs. Ayni seyleri daha once de yasadim

Dunden beri neyin var diyor. Yalan soyledigi icin uzgunum ve hayal kirikligina ugradim.

aynı şeyı yaşadım hemen yorum yazayım dedım. eşim nişanlıyken soz verdı ve bıraktı ...gercektende günde 7-8 saat görüşüyorduk ıcmıyordu cunku cok serttım bu konuda...neyse evlendık balayında anladım bırakmadığını. yanımda ıcmedı tabıkı.ama ağzının kokusundan ıcmeyen ınsan anında anlar ıctıgını..ınkar ettı yalan soyledı ve böylece 3 sene gectı.ama nasıl gectı...aşkım kola alcam bakkala ınmeler, arkadaşıma ugrucam berbere dıye on dakıka çıkmalar, annemde sarjı unuttum alıp geleyim demeler....vs vs....bunların hepsı sıgara ıcmek ıcın soyledıgı yalanlardı...ıstedıgı kadar sakız alsın ben anlıyordum tabıkı.....güya bırakmıştı ıcmıyordu bende salagım sankı.....cok serttım bu konuda o yüzden ıcıyorum dıyemedı nefret ettıgımı bıldıgı ıcın...bırgun dayanamadım bunu haketmıyo esım dedım kendıme...soğukta karda kışta bakkala dıye bahane uydurmalar felan....gene kola almaya çıkıyorum dedıgı bırgun cık balkonda al kolanı dedım anlamadı once...sonra sok oldu ALLAH razı olsun dedı....1 senedır hep balkonda ıcıyor ama ıyımı yaptım kotumu yaptıma gelınnce......bence ıcmeyı cok abarttı....ben sıgaradan nefret eden bır ınsanım tamam bırakamadı belkı ama bu kadarda ıcmemelıydı....ben cok salaga yattım bırakmadı...gerçegı anladığımı soyledım bu seferde ıyıce tozuttu artttırdı....karar sızın

Merhaba arkadaslar,

Eli boş geldi

Yasaklar her zaman tatli ve cekici gelir bunu unutmayin :))

Sigara kullanıp bırakmış biri olarak sizi de eşinizi de anlıyorum.

Benim eşim de önce üniversiteyi bitirince, sonra askere gidince, sonra askerden dönünce, sonra işe girince, sonra evlenince bırakacaktı. Şimdi çocuk olunca diyor. Tabi ki inanmıyorum. Baskı da yapmıyorum, koca adam sonuçta. O bana herhangi bir konuda baskı yapsa çok rahatsız olurdum çünkü.

Ama ben de üzülüyorum elbette. Babamı, dedemi kanserden kaybettim. O da annesini, teyzelerini kanserden kaybetti. Genetik yatkınlığımız müthiş yüksek. Erkenden kaybetmek istemiyorum hayat arkadaşımı. O hallerde de görmek istemiyorum. Birkaç sefer anlattım bunu ona. Hak veriyor ama bırakamıyor. Deniyor, yapamıyor. Azalttı en azından, bir paketi üç günde bitiriyor.

Mutfak ve balkon dışında sigara içmiyor. Çünkü ev kokuyor, ikimiz de rahatsız oluyoruz, durmadan perde yıkamak gerekiyor vs. Bunu yapınca azalttı zaten. Yoksa akşam bilgisayar başında bile bir paket bitiriyordu sanırım.

E haliyle koku oluyor. Ağız spreyleri var etkili. Sigara içtiğinde dişlerini fırçalayıp, fısfıslanıp geliyor yanıma odaya tekrar. Çöpünü toplamaya alıştırmanız lazım. Kültablasını boşaltmazsan ev kokuyor diyordum yapmıyordu. Tepeleme dolana dek ellemesem bu sefer içip izmariti çöpe atıyordu. Ben de küllükleri ortadan yok ettim, tüm çakmaklarını çöpe attım. Biraz da söylendim. Şimdi onu da yapıyor.

Gelecekte hastalanması konusunda ise tabi ki sigara tetikleyici ancak küçücük bebekler bile kansere yakalanabiliyor. Koah vs. gibi sigaraya bağlı rahatsızlıklar da var elbet ama öyle bir durumda bakmak istemezseniz bakmayın tabi. Ben bakarım eşime, sonuçta kola içmek, fastfood tüketmek, şekerli besinleri tüketmek de sağlıksız ve oldukça kanserojen. Bunu söylemek için pırıl pırıl besleniyor olmak lazım.

Sigara kolay kolay bırakılmıyor maalesef. Eşinize çok baskı yapmamaya çalışın bence.
maalesef sigara içmek fastfoodla, şekerle karşılaştırılabilecek kadar basit bir sorun değil.
küçük bebekler bile kanser olabilir, sigara sadece tetikleyici diye masumlaştırılabilecek bir şey hiç değil…

sadece türkiyede her yıl sigara kaynaklı 35.000 ölüm yaşanıyor.
99 depreminde 17.000 kişi ölmüştü.
yani kabaca sigara içmek her sene 2 gölcük depremi sonucu yaşatıyor…

maalesef sigara içmek fastfoodla, şekerle karşılaştırılabilecek kadar basit bir sorun değil.
küçük bebekler bile kanser olabilir, sigara sadece tetikleyici diye masumlaştırılabilecek bir şey hiç değil…

sadece türkiyede her yıl sigara kaynaklı 35.000 ölüm yaşanıyor.
99 depreminde 17.000 kişi ölmüştü.
yani kabaca sigara içmek her sene 2 gölcük depremi sonucu yaşatıyor…

Neden masumlaştırayım ben sigarayı. Sigaranın zararının herkes farkında. Kullanan da kullanmayan da. Ama bu konuda baskı yapmak işe yaramıyor ne yazık ki. Keşke yarasa. Kişi istemedikten sonra bırakması mümkün değil. Bu kadar baskı yapabilmek için kişinin tertemiz bir hayat sürmesi gerektiğini düşünüyorum ben yalnızca. Bu kadar normal karşılanan bir şey olması da bizlerin suçu değil, insan sağlığını bu derece tehdit eden bir şeyin hala ulaşılabilir olması büyük bir problem bence. Öncelikle ortadan kaldırılması gereken sorun da bu. Sigaraya bağlı yaşanan bir sürü hastalık var. Annem koah, babam akciğer kanserinden öldü. Masumlaştıracak kişi ben değilim emin olun.

Esiniz yine iyi sizi kirmamak icin gizliyor.
Bende liseden beri icerim.sigara ictigimi bilerek benimle olan ve birak diye baskibyapan birisi benim icin onu giyme bunu giyme yapan birinden farkli degildir.
Niye beni degistirip istegime mudahale ediyorsjn hayirdir derdim.

Esiniz yine iyi sizi kirmamak icin gizliyor.
Bende liseden beri icerim.sigara ictigimi bilerek benimle olan ve birak diye baskibyapan birisi benim icin onu giyme bunu giyme yapan birinden farkli degildir.
Niye beni degistirip istegime mudahale ediyorsjn hayirdir derdim.

Esim de yıllardır sigara içiyor .
Bende biraktirmaya çok uğraştım ki annem de sigara icer ve sürekli tartisirdim mutfakda içme diye.

Sonra ne mi oldu?

Şu anda iftarı açıp sigarami içmek için bekliyorum.

Tabağın ilk yarısında açlığımı, diğer yarısında sigarayi düşünüyorum artık.

Çok zor nerden ne hale geldim.

Arkadaşımın eşi günde 2 tane İçmesine izin veriyor. Paketi sayılı her güne 2 tane 10 günde o paket bitmiş oluyo. 9 günde bitemez çünkü ciddi anlamda takıntılı bu konuda. Eşi de sigara kullanmıyor. Boşanmaya kadar götürür bu işi biliyorum diyor arkadaşım.

Kısıtlaması da ayrıca bence iyi çünkü eşi evdeyken en fazla 2 tane icebiliyir. Başka icemiyor. Buda 1 paketi fosur fosur icmesinden iyi bana göre.

Sigara icenlere baskiyla biraktirmayin. Koskoca adam birakin en kotu aliskanligi bu olsun. Bu sizin yaptiginizda piskolojik baski. Nasil erkek kadina giyim vs konularda baski yapildigi zaman yanlis buluyorsam kadininda erkege baski yapmasi yanlis. Kendi istegiyle birakmasi lazim baskiyla degil. Sizin yapacaginiz tek sey balkonda icmesini rica etmeniz.

Back
X