Esimin yalan soylemesi

Esimde sizin gibi hasta olacagimi dusunerek sigara birakmam konusunda baski yapiyor ve bil bakalim simdi kim hasta meger okb si varmis takinti evham türü baskilar bu zıkkım hastalik sonucuymus,bu arada yalanci degil esiniz siz takintilisiniz acil tedavi gorun...

evham ve takıntılarım yok aslında
daha önce psikiyatra gittim
performans anksiyetesi dışında bir sıkıntım olduğunu sanmıyorum.onu da tedavi ettik, işim yüzünden öyle bir problemim olmuştu işimi değiştirdim,

ben çok neşeli ve güleryüzlü bir insanım eşime karşı
evde hep bir eğlence ve huzur havası hakimdir.
sanıyor musunuz ki ben bırak da bırak diye ona bağırıp çağırıyorum?
keşke içmesen diye serzenişte bulundum yalan yok. çünkü beni duman çok rahatsız ediyor.
istemsiz olarak da üzüldüğüm ve yansıttım yüzüm falan düştü o kadar

sadece ailemdeki herkes hasta, herkes yaşlı.
ve teker teker kaybediyorum.
eşimle sağlıklı bir hayat diliyorum sadece
ama dediğim gibi yine içsin sadece eve taşımasın
ve de yalan söylemesine gerek yok...

Benim eşimde ortaokulda başlamış yıllardır içer günde 1 paket. Evlendiğimizden beri bir kez bile evin içinde icmedi kışın buz gibi havalarda bile hep balkonda içer bu yüzden evdeyken az içiyor ama maalesef üstü başı elleri saçları hep kokuyor dişleri sarariyor senede bir iki kez dişçiye gidip temizletiyor bir süre sonra gene aynı dişleri mahvoldu.

Bırakmasını istediğimi cok söyledim ama o kadar kolay olmadığını biliyorum artık bıraktım kendi haline. Kişi kendi istemediği sürece bırakmak imkansız ne yazık ki.

Sizde evde icmemesini balkonda falan icmesini söyleyebilirsiniz en azından evdeyken daha az içer belki. Siz böyle baskı yaptıkça daha da canı istiyordur çok katı olmamak lazim. Bence sigara bagimliligi da tıpkı uyuşturucu bağımlılığı gibi kliniklerde yatış yaptırılarak tedavi edilmeli.

benzer durumu yaşıyormuşsunuz
öyle yapıcam, evde içme derim dışarıda yapsın...
işte bi türlü anlatamadım kimseye ben katı değilim ki
en fazla iki üzülür ağlarım belki. sonra normale döner her zaman olduğu gibi
napabilirim koca adama?
eşim kendi kendine benden çekiniyomuş gibi davranıyor

çok teşekkür ederim ikimizle de empati yapabilmişsiniz :)
ben artık bırakmasını da talep etmiyorum
tabiki gönlüm ister ama kendi kararı paket paket içmeyecekse yine tamam kabulüm
sadece olumsuz yönlerini yaşamak istemiyorum.
ev zaten 1+1 evin içinde içmesi demek her yerin kokması demek
o yüzden eve bulaştırmasın ve benleyken içmesin yeter
henüz kendisiyle yalan söylemesi konusunda konuşmaya hazır değilim, karşısında ağlayıp zırlamak ya da küsmek istemiyorum. o konuda biraz daha sessiz kalıp benle kendi paylaşmasını bekleyeceğim
Aslında şimdi düşündüm de bir süre anlamamış gibi yapman da iyi olabilir. Şöyle ki belki yeniden bırakabilir ama sen yalan söylediğini anlayınca nasılsa anladı diye temelli geri dönüş yapabilir. Bence de bir süre sen yeniden içtiğini anlamamış gibi yap belki yeniden bırakır

evham ve takıntılarım yok aslında
daha önce psikiyatra gittim
performans anksiyetesi dışında bir sıkıntım olduğunu sanmıyorum.onu da tedavi ettik, işim yüzünden öyle bir problemim olmuştu işimi değiştirdim,

ben çok neşeli ve güleryüzlü bir insanım eşime karşı
evde hep bir eğlence ve huzur havası hakimdir.
sanıyor musunuz ki ben bırak da bırak diye ona bağırıp çağırıyorum?
keşke içmesen diye serzenişte bulundum yalan yok. çünkü beni duman çok rahatsız ediyor.
istemsiz olarak da üzüldüğüm ve yansıttım yüzüm falan düştü o kadar

sadece ailemdeki herkes hasta, herkes yaşlı.
ve teker teker kaybediyorum.
eşimle sağlıklı bir hayat diliyorum sadece
ama dediğim gibi yine içsin sadece eve taşımasın
ve de yalan söylemesine gerek yok...
Suratınızın düsmesi,tripler,dedektif gibi izlemeler bunlar benim yasadiklarim tabi ki,size sadece esinizi cok iyi anladigimi soylemek istiyorum inanın berbat bir duygu surekli yalan ve güven sıkıntisi yasiyorum.Nedeni ise birakmaya cok yeltendigim ama basarili olamadigim bagimliligim.Bu basarısızlik hissi,nefse yenik dusme hissi başlıbasina bizim gibiler icin sorun zaten birde pesimizde bir ebeveyn edasinda eş hiiic cekilmiyo.Size kendini kanitlamak icin birakmaya calisiyor istedigi icin degil bunu anlamaniz lazim ve her basarisizliginda hem kendini hem de sizi sucluyor .En iyisi gizli takilmak onda da karsindaki iyi bir dedektif ise vah haline isminin onunede bir sıfat en kolayindan(yalanci)....umarim anlatabildim....

Aslında şimdi düşündüm de bir süre anlamamış gibi yapman da iyi olabilir. Şöyle ki belki yeniden bırakabilir ama sen yalan söylediğini anlayınca nasılsa anladı diye temelli geri dönüş yapabilir. Bence de bir süre sen yeniden içtiğini anlamamış gibi yap belki yeniden bırakır
belki de öyledir
bana güven dediğine göre belki tekrar bırakmaya çalışıyodur.
bazen alışkanlıklar tekrar geri dönerler ve bi süre sonra tekrar söner
o yüzden sormayacağım
belki de dayanamamış bi kaç tane içmiş tekrar bırakmaya karar vermiştir

Suratınızın düsmesi,tripler,dedektif gibi izlemeler bunlar benim yasadiklarim tabi ki,size sadece esinizi cok iyi anladigimi soylemek istiyorum inanın berbat bir duygu surekli yalan ve güven sıkıntisi yasiyorum.Nedeni ise birakmaya cok yeltendigim ama basarili olamadigim bagimliligim.Bu basarısızlik hissi,nefse yenik dusme hissi başlıbasina bizim gibiler icin sorun zaten birde pesimizde bir ebeveyn edasinda eş hiiic cekilmiyo.Size kendini kanitlamak icin birakmaya calisiyor istedigi icin degil bunu anlamaniz lazim ve her basarisizliginda hem kendini hem de sizi sucluyor .En iyisi gizli takilmak onda da karsindaki iyi bir dedektif ise vah haline isminin onunede bir sıfat en kolayindan(yalanci)....umarim anlatabildim....

takip de etmedim etsem neler bulcam kimbilir :)
bulaşıkları topluyodum o eve benden önce geliyor içmiş ve küllerin olduğu tabağı ocağın orada unutmuş
ilk anda anlamadım bu ne ya böyle dememle koştu geldi elimden aldı yıkadı hemen

markete gideyim ekmek almaya dedi ben de gelsem ya canım sıkıldı dedim hemen panik oldu yok ben gider gelirim diye falan

tırnak makası arıyodum onun dolabına koymuşuz, çakmak çıktı karşıma. sormadım bile
kendi kendime çıkarımda bulundum sadece
zaten ev 1+1
ne saklanabilir ki bu evde :D

Dayımı sigara nedeniyle kaybettik . Henüz çok gencti. Güzeller güzeli yengem 3 çocukla hayata devam etmek zorunda kaldı. En büyüğü 7 - en küçüğü 1.5 yaşındaydı.
Dayim çok iyi mert iyi bir insandı eğlenceli ve insan arkasında dağ gibi hissederdi.

Ne yazıkki çocukları babalarını çok tanıyamadı bizim anlattiklarimizla biliyorlar.
Okul dönemlerinde çocuklar babalarından bahsettiklerinde gözü yaşlı gelirdi. Bilirsiniz o dönem çocuklar anne -baba çok anlatırlar..

Dayım geride gözü yaşlı 3 çocuk bıraktı herkes kolkanat gersede baba yerini kimse tutamaz . Dayına çok dşükün olan ben bile okadar kızgınimki. .

Sigara yüzünden değermi ydi gözü yaşlı çocuklar? Şimdi büyüdüler evlenme yaşına geldiler ama erken olgunlaşmak büyümek zorunda kaldılar ...

Bağirsaklari dışarı alındı. Okadar çok yiprandilarki. .. kimsenin hakkı yok buna ... Bu bir haktır geride gözü yaşlı çocuklar güzeller güzeli eşi ve bizler annesi kaldı...

İçimizi hep sizlatir bu durum..
Kendi kararı kendi bedeni diye saygi duymak için geride kalanların bundan etkilenmemesi lazım. .. malesefki en çok geride kalan etkileniyor. .

Şu zikkimi inşallah toptan yasaklarlar! Son günlerde özendirmek ve satış yapılmak amacıyla ünlüler instagramdan bu şekil resimleri paylaşiyorlarmiş. Sigara firmaları bunun için ücret oduyorlar .
Özellikle genç çocuklar sevilen kişilerı örnek alıyor ..Son zamanlarda iyice arttı. ..

Siz yılmadan baskı yapın. . Sizi anlıyorum aslında eşimde birakamadi bir türlü insan kırılıyor bi zikkimi böyle birakamamsi gözünde bile küçük yapıyor bazen.
Allah yardımcımız olsun.

B
takip de etmedim etsem neler bulcam kimbilir :)
bulaşıkları topluyodum o eve benden önce geliyor içmiş ve küllerin olduğu tabağı ocağın orada unutmuş
ilk anda anlamadım bu ne ya böyle dememle koştu geldi elimden aldı yıkadı hemen

markete gideyim ekmek almaya dedi ben de gelsem ya canım sıkıldı dedim hemen panik oldu yok ben gider gelirim diye falan

tırnak makası arıyodum onun dolabına koymuşuz, çakmak çıktı karşıma. sormadım bile
kendi kendime çıkarımda bulundum sadece
zaten ev 1+1
ne saklanabilir ki bu evde :KK70:
Pek bir acemi o zaman...Neyseki esime benzemiyorsunuz,hayır adam salondan wc ye gecerken resmen koklaya koklaya burnunu ceke ceke yuruyo acaba sigara icti mi koku alabilirmiyim diye?dusunsenize benim ruh halimi!neyseki anlattiginiza gore siz boyle degilmissiniz,oldugu gibi kabullenin yazık bize de ama!

zaten bırakacağına dair inancım kalmadı, umurumda da değil kendine zarar verecekse versin

ama leş gibi kokmasın dişleri sararmasın ellerine sigara kokusu sinmesin istiyorum bunların hepsi bana yansıyor

evde her yer kül her yer yanık oluyor, düzgün de içemiyo ki
şimdi biliyorum içiyosun desem rahatlayıp iyice salacak

yemekte beni yalnız bırakıp koşa koşa sigara içmeye gidiyordu, dışarıda da sigara içilen bölümde oturmadıysak kalkıp gitmek istiyor bi an önce içsin diye
yalnız kalıyorum vs.

hani normal günde 3-4 tane içenler gibi değil ki
günde 1-1.5 paket içiyor içince
ay çok sinir bozucu üzüldüm sizin için böyle yapıyosa bırak diye baskı yapmanız çok doğal bence bilmemezlikten gelin ev de içmesin

Siz engel olmasanız daha ne alışkanlıkları olurdu onu bilemem ama eşiniz yanlış yapmış bırakcam diye söz vermekle. Benim eşim sigara kullanmıyor ve benim içmemdende memnun değil ama hiçbirzaman karıştırtmadım, bırakcam diye söz vermedim. Kendi kendini zor duruma sokup yalan söylemek zorunda kalmış. Sigara için bu kadar baskıyıda fazla buldum. Zararlı ama alkolik değil, kumarcı değil, keş değil neticede...

Hiç değilse bu şekilde içsin daha iyi.Daha az içer bari..Bosver salaga yat.Takma yalan söylemiş olmasini.Bunda kendine laf geçiremedigi için mecbur yalan söylüyordur.Gormezden gel.

ben mi bakcam hasta olduğunda?
Benim eşimde içiyordu tanıştığımızda zeytin ağacı
Ki ben çok karşı bir insanım.Ama eşimin iyi yönlerine bakarak evlendim.Bazen sorardım bırakmayı düşünüyormusun diye,belki diyordu.Evlendikten sonra hiç baskı yapmadım.Evde de içmiyordu en azından...
Kendi kendime dedim ki,yıllardır yaptığı birşeyi benim baskımla bırakması gerginlikten başka bir şey getirmez.Ama dediğin dezavantajlarını bende yaşadım.Kokusundan telef oldum.
Eşime dedim ki,bırakıp bırakmamak senin kararın,fakat eğer sigara yüzünden hasta olursan sana bakmayacağım.Çünki bu bile bile lades,bu yüzden garanti kapsamına girmiyor:D
O aralar akciğer kanserinden bir kaç kişi ölmüştü.
Bir ramazan ertesi başlamadı tekrar.Öyle bir şeyki bıraktın mı desem tepki olarak içecekti.Farketmemiş gibi sessiz kaldım.Ara sıra arkadaşlarıyla içti ikram! edilince,eşinden mi korkuyorsun filan verdiler içti.Şimdi takıldığı arkadaşları kokusundan bile nefret ediyor,tamamiyla bıraktı bu yüzden.Ama evet,kendi istemeli,yoksa boş:(

Ben mi bakıcam hasta olunca?
Gibi bir cümleyi hayat arkadaşına kurabilen birine açıklama yapmak istemiyorum :)
Evet,biz mi bakacağız hasta olunca,çünki doğal afet değil,arabanın altına kendini bile bile atıp sakat kalmak gibi,o yüzden garanti kapsamına girmiyor:DBenim eşim bıraktı şükür,aynı cümleyi ona da kurmuştum...

Allen Carr ın sigarayı bırakma kitabını okudu mu eşiniz? Ya da siz okudunuz mu? Okursanız eğer nasıl bu kadar kolay yalan söylüyor demezdiniz sanırım. Bence denemediyseniz kitabı hediye edin belki işe yarar.

Back
X