- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi zeytinagaci
Sizi ilgilendirmez bence, bu onun kararı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Esimde sizin gibi hasta olacagimi dusunerek sigara birakmam konusunda baski yapiyor ve bil bakalim simdi kim hasta meger okb si varmis takinti evham türü baskilar bu zıkkım hastalik sonucuymus,bu arada yalanci degil esiniz siz takintilisiniz acil tedavi gorun...
Benim eşimde ortaokulda başlamış yıllardır içer günde 1 paket. Evlendiğimizden beri bir kez bile evin içinde icmedi kışın buz gibi havalarda bile hep balkonda içer bu yüzden evdeyken az içiyor ama maalesef üstü başı elleri saçları hep kokuyor dişleri sarariyor senede bir iki kez dişçiye gidip temizletiyor bir süre sonra gene aynı dişleri mahvoldu.
Bırakmasını istediğimi cok söyledim ama o kadar kolay olmadığını biliyorum artık bıraktım kendi haline. Kişi kendi istemediği sürece bırakmak imkansız ne yazık ki.
Sizde evde icmemesini balkonda falan icmesini söyleyebilirsiniz en azından evdeyken daha az içer belki. Siz böyle baskı yaptıkça daha da canı istiyordur çok katı olmamak lazim. Bence sigara bagimliligi da tıpkı uyuşturucu bağımlılığı gibi kliniklerde yatış yaptırılarak tedavi edilmeli.
Aslında şimdi düşündüm de bir süre anlamamış gibi yapman da iyi olabilir. Şöyle ki belki yeniden bırakabilir ama sen yalan söylediğini anlayınca nasılsa anladı diye temelli geri dönüş yapabilir. Bence de bir süre sen yeniden içtiğini anlamamış gibi yap belki yeniden bırakırçok teşekkür ederim ikimizle de empati yapabilmişsiniz :)
ben artık bırakmasını da talep etmiyorum
tabiki gönlüm ister ama kendi kararı paket paket içmeyecekse yine tamam kabulüm
sadece olumsuz yönlerini yaşamak istemiyorum.
ev zaten 1+1 evin içinde içmesi demek her yerin kokması demek
o yüzden eve bulaştırmasın ve benleyken içmesin yeter
henüz kendisiyle yalan söylemesi konusunda konuşmaya hazır değilim, karşısında ağlayıp zırlamak ya da küsmek istemiyorum. o konuda biraz daha sessiz kalıp benle kendi paylaşmasını bekleyeceğim
Suratınızın düsmesi,tripler,dedektif gibi izlemeler bunlar benim yasadiklarim tabi ki,size sadece esinizi cok iyi anladigimi soylemek istiyorum inanın berbat bir duygu surekli yalan ve güven sıkıntisi yasiyorum.Nedeni ise birakmaya cok yeltendigim ama basarili olamadigim bagimliligim.Bu basarısızlik hissi,nefse yenik dusme hissi başlıbasina bizim gibiler icin sorun zaten birde pesimizde bir ebeveyn edasinda eş hiiic cekilmiyo.Size kendini kanitlamak icin birakmaya calisiyor istedigi icin degil bunu anlamaniz lazim ve her basarisizliginda hem kendini hem de sizi sucluyor .En iyisi gizli takilmak onda da karsindaki iyi bir dedektif ise vah haline isminin onunede bir sıfat en kolayindan(yalanci)....umarim anlatabildim....evham ve takıntılarım yok aslında
daha önce psikiyatra gittim
performans anksiyetesi dışında bir sıkıntım olduğunu sanmıyorum.onu da tedavi ettik, işim yüzünden öyle bir problemim olmuştu işimi değiştirdim,
ben çok neşeli ve güleryüzlü bir insanım eşime karşı
evde hep bir eğlence ve huzur havası hakimdir.
sanıyor musunuz ki ben bırak da bırak diye ona bağırıp çağırıyorum?
keşke içmesen diye serzenişte bulundum yalan yok. çünkü beni duman çok rahatsız ediyor.
istemsiz olarak da üzüldüğüm ve yansıttım yüzüm falan düştü o kadar
sadece ailemdeki herkes hasta, herkes yaşlı.
ve teker teker kaybediyorum.
eşimle sağlıklı bir hayat diliyorum sadece
ama dediğim gibi yine içsin sadece eve taşımasın
ve de yalan söylemesine gerek yok...
belki de öyledirAslında şimdi düşündüm de bir süre anlamamış gibi yapman da iyi olabilir. Şöyle ki belki yeniden bırakabilir ama sen yalan söylediğini anlayınca nasılsa anladı diye temelli geri dönüş yapabilir. Bence de bir süre sen yeniden içtiğini anlamamış gibi yap belki yeniden bırakır
Suratınızın düsmesi,tripler,dedektif gibi izlemeler bunlar benim yasadiklarim tabi ki,size sadece esinizi cok iyi anladigimi soylemek istiyorum inanın berbat bir duygu surekli yalan ve güven sıkıntisi yasiyorum.Nedeni ise birakmaya cok yeltendigim ama basarili olamadigim bagimliligim.Bu basarısızlik hissi,nefse yenik dusme hissi başlıbasina bizim gibiler icin sorun zaten birde pesimizde bir ebeveyn edasinda eş hiiic cekilmiyo.Size kendini kanitlamak icin birakmaya calisiyor istedigi icin degil bunu anlamaniz lazim ve her basarisizliginda hem kendini hem de sizi sucluyor .En iyisi gizli takilmak onda da karsindaki iyi bir dedektif ise vah haline isminin onunede bir sıfat en kolayindan(yalanci)....umarim anlatabildim....
Pek bir acemi o zaman...Neyseki esime benzemiyorsunuz,hayır adam salondan wc ye gecerken resmen koklaya koklaya burnunu ceke ceke yuruyo acaba sigara icti mi koku alabilirmiyim diye?dusunsenize benim ruh halimi!neyseki anlattiginiza gore siz boyle degilmissiniz,oldugu gibi kabullenin yazık bize de ama!takip de etmedim etsem neler bulcam kimbilir :)
bulaşıkları topluyodum o eve benden önce geliyor içmiş ve küllerin olduğu tabağı ocağın orada unutmuş
ilk anda anlamadım bu ne ya böyle dememle koştu geldi elimden aldı yıkadı hemen
markete gideyim ekmek almaya dedi ben de gelsem ya canım sıkıldı dedim hemen panik oldu yok ben gider gelirim diye falan
tırnak makası arıyodum onun dolabına koymuşuz, çakmak çıktı karşıma. sormadım bile
kendi kendime çıkarımda bulundum sadece
zaten ev 1+1
ne saklanabilir ki bu evde![]()
ay çok sinir bozucu üzüldüm sizin için böyle yapıyosa bırak diye baskı yapmanız çok doğal bence bilmemezlikten gelin ev de içmesinzaten bırakacağına dair inancım kalmadı, umurumda da değil kendine zarar verecekse versin
ama leş gibi kokmasın dişleri sararmasın ellerine sigara kokusu sinmesin istiyorum bunların hepsi bana yansıyor
evde her yer kül her yer yanık oluyor, düzgün de içemiyo ki
şimdi biliyorum içiyosun desem rahatlayıp iyice salacak
yemekte beni yalnız bırakıp koşa koşa sigara içmeye gidiyordu, dışarıda da sigara içilen bölümde oturmadıysak kalkıp gitmek istiyor bi an önce içsin diye
yalnız kalıyorum vs.
hani normal günde 3-4 tane içenler gibi değil ki
günde 1-1.5 paket içiyor içince
Benim eşimde içiyordu tanıştığımızda zeytin ağacıben mi bakcam hasta olduğunda?
anne baba vskimden utanıcak ki :)
ben çok titiz biri değilim ama eşim balkondaki küllere basıp beyaz halılar üzerinde yürüme potansiyeline sahip
Evet,biz mi bakacağız hasta olunca,çünki doğal afet değil,arabanın altına kendini bile bile atıp sakat kalmak gibi,o yüzden garanti kapsamına girmiyorBen mi bakıcam hasta olunca?
Gibi bir cümleyi hayat arkadaşına kurabilen birine açıklama yapmak istemiyorum :)