Esimin yalan soylemesi

konu sahibi geleceğinizi söyleyeyim...

adam belli bir yaş üstünde hastalık sahibi olduğunda

"ben sana demiştim git başının çaresine bak :)"

moduna geliyor kadınlar, annemin arkadaşlarından gördüm biliyorum.

ben de çok gençken tanışmıştık, önümüzde güzel sağlıklı yıllar olsun erken yaşta hasta olmasın istedim ondan bıraksın spora başlasın istiyordum.

yapmadı. kendi bilir.

çocuğunuz yoksa ayrılmak kafanızın bir köşesinde olsun temkinli olun her zaman.

ohaaaaa o zaman pardon
tiryaki olmak ayrı hijyen olmak ayrı
sigarasına karışamazsınız belki ama böyle pislikleri de kaldırmak zorunda değilsiniz

bir daha yaparsa resim çekeceğinizi herkese göstereceğinizi söyleyin

kimden utanıcak ki :)
ben çok titiz biri değilim ama eşim balkondaki küllere basıp beyaz halılar üzerinde yürüme potansiyeline sahip

Ben mi bakıcam hasta olunca?
Gibi bir cümleyi hayat arkadaşına kurabilen birine açıklama yapmak istemiyorum :)

kalp kapakçığında yetmezlik var
güzel beslensin sağlıklı olsun diye çabalıyorum
bile isteye bunu kendine yapması bana haksızlık değil mi?

gözümden uzakta ne yaparsa yapsın
bi ara gemi azıya alıp evin içide fos fos içiyordu, koltuğa kül düşürmüş yeni almıştık daha 1 ay olmamıştı delik oldu
ben onun pis dumanını soluyamıycam
o kadara da müsaade edemem :KK43:

dışarıda içip içip gelsin madem

Aslinda evde icirmemek te caydirici bi yöntem tabii sen yokken icmezse :/

konu sahibi geleceğinizi söyleyeyim...

adam belli bir yaş üstünde hastalık sahibi olduğunda

"ben sana demiştim git başının çaresine bak :)"

moduna geliyor kadınlar, annemin arkadaşlarından gördüm biliyorum.

ben de çok gençken tanışmıştık, önümüzde güzel sağlıklı yıllar olsun erken yaşta hasta olmasın istedim ondan bıraksın spora başlasın istiyordum.

yapmadı. kendi bilir.

çocuğunuz yoksa ayrılmak kafanızın bir köşesinde olsun temkinli olun her zaman.

yani malesef eşimi çok fazla seviyorum ve aman bana ne diyemem öyle bir şey olursa.

eniştem de sigaradan koah oldu
halam aynı dediğiniz gibi yaptı
ben yıllarca dedim dinlemedin, git yazlıkta otur sen dedi evden gönderdi

çocuğum yok ve yapmayı düşünmüyorum artık.
zaten eşim istiyor diye istiyodum
ben bazı sağlık sorunlarım için tedaviye başlamıştım.
eşim de sigarayı bırakıcak bir süre sonra da çocuk yapıcaktık
yani böyle konuşmuştuk
o düşünmüyosa ben de düşünmüyorum

Evde içmesin, sigarayı da bırakamıyor en azından azaltsın istiyorsanız eve puro alın. Balkonda içer ara sıra keyif yapar. Hem evden kaçmak için bahaneleri de bırakır. Canı çekti mi çıkar purosundan içer girer eve. Bence alın hediye edin.

Sigaradan degil de yalan soylemesinden yuruyerek bir cingar cikarirdim.

sen üzülürsün ya da kızarsın diye söylemedim diycek
o yüzden bildiğim şeyleri bi daha duyasım yok

karar verdim ya bişeyden haberim yokmuş gibi yapıcam

zaten olay sigara içmesi değil arkadaşlar
o konuya yoğunlaştık ama olay eşimin yalan söyleyebilme yeteneklerine şahit olmuş olmam

demek ki neymiş, her dediğine inanmayacakmışım

Tamam da bu adam sizinle flört ederken de bu sigarayı içiyordu biliyorsunuz ben kullanmıyorum annem kullanıyor stent takıldı, koah oldu ama hala içiyor anlamıyor yani sizde içmediğiniz için bilmiyorsunuz bu bağımlılık yani bundan onu kurtaramazsınız yalan söylüyor diyorsunuz ee bırakamayınca ve siz de istemediğinize göre ne yapacak tabii ki yalan söyleyecek buna siz mecbur bırakıyorsunuz çünkü. Öyle ha dediğine bırakamıyorlar maalesef o yüzden bana yalan söylüyor diye dert yanmanız da anlamsız oluyor gizli gizli dışarda içecek orada burada içecek. Boşanın o zaman ne diyelim. İnsan zorda kalınca mecburen yeni yalanlar üretir şaşılacak bir şey değil siz baskı yaptıkça o yeni yalanlar üretecek mecburen yani.

Merhaba arkadaslar,
Esim ortaokuldan beri sigara iciyor. Yani 18-19 senedir iciyodur herhalde
Eskiden cok içiyordu. Ilk gorusmeye basladigimizdan beri birakmasi yonunde baski da yaptim teşvik de ettim. (Karisma demeyin esime karismasam her turlu kötü aliskanligi vardi.)

12 senede 12 defa birakmaya calismistir
2 kere birer sene birakti sonra yine basladi
6 aydir yine icmiyordu ilac destegiyle birakmisti

Hatta canim sigara istiyor diyip playstation istedi oyalanacak biseyim olsun beni motive etsin sigarayi unuttursun dedi gittik aldik cocuga hediye alir gibi :)

Neyse 1 hafta önce isten geldim evde bi tabak icinde kül buldum
Esime sordum ve gozlerimin icine bakarak (!) endiselenecek bisey olmadigini, bi arkadasindan puro aldigini bi kere çektiğini sonra da pisman olup attigini söyledi
Sakin endiselenme bana guven dedi

Hadi bunu yedik, guvenmek de istedim acikcasi.

O gunden sonra aksam yemekten sonra ben spora gidiyorum diye kacip 15 dk sonra falan geliyor
Bence sigara icmeye iniyor. Geldiginde sakiz cigniyor oluyor.

Haftasonu da benim bogazim agriyo ilac almaya nöbetçi eczaneye gidiyorum dedi
Eli boş geldi

Bir de eskisi gibi öksürmeye basladi
evde de dolaplarin icine saklanmis cakmaklar buluyorum.

yani esim gene 737386474. Kere baslamis sigaraya belli

Esimin bu kadar kolay yalan söylemesi cok üzücü...
Aklıma belki de baska seylerde de yalan soyluyordur diye dusunceler geliyor.

Esime simdi sen sigaraya mi başladın bana neden yalan soyledin desem yüzgöz olup evde ve aleni sekilde icmesine de yol acicam. Hem de bu filmi daha önce görmüştüm yani . Küsücem sonra o birakicam diycek vs vs. Ayni seyleri daha once de yasadim

Napiyim ben ya salaga mi yatayim? Bilmiyor gibi mi yapayim?
Dunden beri neyin var diyor. Yalan soyledigi icin uzgunum ve hayal kirikligina ugradim.

Nasil boyle kolay yalan söylüyor bana ya
Yıllarca sigara içmiş ve pek çok başarısız bırakma girişimi denemiş biri olarak eşini ; şimdilerde içmeyen ve eşi iÇen biri olarak da senin yaşadığın sıkıntıları çok iyi anlıyorum.

Öncelikle şunu diyeyim ; bu meret başkasının zoruyla gerçekten bırakılmıyor. Yalan söylemesi elbette kötü, bu konuda haklısın. Ancak mecbur kalmış, neden dersen ben de defalarca bırakma girişiminde bulundum içtiğim dönemde. Altı ay bıraktım başladım, iki ay bıraktım başladım , her seferinde geri dönüş yaşayınca tabi ki insan yeniden başladığını söylemeye utanır hale geliyor. Bu yüzden yalana başvurmuş. Ancak evde içmeyen birinin olması çok iyi . Ben şuan eşim içtiği halde bırakmış durumdayım. Üç aydır içmiyorum bakalım inşallah başlamam... ben kendi isteğimle bıraktım kimse zorlamadı. Ama şuan eskiden içen biri olduğum halde eşimin balkonda küllüğü yıkamadan bırakmasından çok rahatsızım. Küller uçuyor yere sabah görünce deli oluyorum. Üstü kokuyor sinir oluyorum. Vücuduna zarar vermesi beni üzüyor. Bir zamanlar içtiğim halde ben bile eşimin bırakmasını o kadar çok istiyorum ki. Bunu istemek senin en doğal hakkın. Ama bu senin isteğinle olacak bir şey değil bunu da bil.

Burada bazı arkadaşlar eşini evden soğutursun demiş ama ben öyle düşünmüyorum . Sen yine evde balkonda içmesine izin verme. Bırakamasa da çok daha az içer. Zira böyle dışarı çıkıp içip gelecek ama her seferinde dışarı çık gir çıkgir üşeneceğinden daha az içecek bu bir. İkinci olarak madem içiyorsun kokusundan rahatsızım her içmeden sonra dişlerini fırçala üstünü değiştir de. Bunlar da bir süre sonra onda üşengeçlik yaratır. Böyle böyle tamamen bırakmasa da evde artık akşamları hiç içmez en azından az içmesini şaplamış olursun canım ve zamanla da tamamen bırakır. Bırakması için baskı yapma yanş ama evde içmesini yasakla...

Yalan mevzusuna gelince bence söyle yalan söylediğini anladım bir daha Ne olursa olsun aramızda yalan olmasın olur mu diye tatlı dille söz al

Valla sigara içenler haklı evet bağımlılık zordur muhakkak da, sigara içmeyen biri için de çok zor gerçekten. Hani insan ne kadar baskı yapmasa da hayat arkadaşı neticede, aman banane ne hali varsa görsün diyemez ki.

eşiniz hangi yöntemleri denedi bir üzerinden geçin. Kimisi birden burakıyor, kimi azaltarak programlı şekilde.

Ben olsam eşimle konuşurum, onun yalanına ortak olmam.

Benim eşimde ortaokulda başlamış yıllardır içer günde 1 paket. Evlendiğimizden beri bir kez bile evin içinde icmedi kışın buz gibi havalarda bile hep balkonda içer bu yüzden evdeyken az içiyor ama maalesef üstü başı elleri saçları hep kokuyor dişleri sarariyor senede bir iki kez dişçiye gidip temizletiyor bir süre sonra gene aynı dişleri mahvoldu.

Bırakmasını istediğimi cok söyledim ama o kadar kolay olmadığını biliyorum artık bıraktım kendi haline. Kişi kendi istemediği sürece bırakmak imkansız ne yazık ki.

Sizde evde icmemesini balkonda falan icmesini söyleyebilirsiniz en azından evdeyken daha az içer belki. Siz böyle baskı yaptıkça daha da canı istiyordur çok katı olmamak lazim. Bence sigara bagimliligi da tıpkı uyuşturucu bağımlılığı gibi kliniklerde yatış yaptırılarak tedavi edilmeli.

Tamam da bu adam sizinle flört ederken de bu sigarayı içiyordu biliyorsunuz ben kullanmıyorum annem kullanıyor stent takıldı, koah oldu ama hala içiyor anlamıyor yani sizde içmediğiniz için bilmiyorsunuz bu bağımlılık yani bundan onu kurtaramazsınız yalan söylüyor diyorsunuz ee bırakamayınca ve siz de istemediğinize göre ne yapacak tabii ki yalan söyleyecek buna siz mecbur bırakıyorsunuz çünkü. Öyle ha dediğine bırakamıyorlar maalesef o yüzden bana yalan söylüyor diye dert yanmanız da anlamsız oluyor gizli gizli dışarda içecek orada burada içecek. Boşanın o zaman ne diyelim. İnsan zorda kalınca mecburen yeni yalanlar üretir şaşılacak bir şey değil siz baskı yaptıkça o yeni yalanlar üretecek mecburen yani.

e bırakmasın o zaman, desin ben bunu seviyorum içicem bırakmak istemiyorum
ama o
bana gelip ben kurtulmak istiyorum ilaç alalım diyor gidip alıyoruz
kitap alalım diyor alıyoruz
kendi bu tekliflerle geliyor, çok para gidiyor sigaraya ona vereceğim parayla şunu bunu alırım diyor,
ben son zamanlarda bırakması yönünde hiçbir istek ve zorlamada bulunmadım
kendi kendine yapıyor bişeyler

Esimde sizin gibi hasta olacagimi dusunerek sigara birakmam konusunda baski yapiyor ve bil bakalim simdi kim hasta meger okb si varmis takinti evham türü baskilar bu zıkkım hastalik sonucuymus,bu arada yalanci degil esiniz siz takintilisiniz acil tedavi gorun...

Yıllarca sigara içmiş ve pek çok başarısız bırakma girişimi denemiş biri olarak eşini ; şimdilerde içmeyen ve eşi iÇen biri olarak da senin yaşadığın sıkıntıları çok iyi anlıyorum.

Öncelikle şunu diyeyim ; bu meret başkasının zoruyla gerçekten bırakılmıyor. Yalan söylemesi elbette kötü, bu konuda haklısın. Ancak mecbur kalmış, neden dersen ben de defalarca bırakma girişiminde bulundum içtiğim dönemde. Altı ay bıraktım başladım, iki ay bıraktım başladım , her seferinde geri dönüş yaşayınca tabi ki insan yeniden başladığını söylemeye utanır hale geliyor. Bu yüzden yalana başvurmuş. Ancak evde içmeyen birinin olması çok iyi . Ben şuan eşim içtiği halde bırakmış durumdayım. Üç aydır içmiyorum bakalım inşallah başlamam... ben kendi isteğimle bıraktım kimse zorlamadı. Ama şuan eskiden içen biri olduğum halde eşimin balkonda küllüğü yıkamadan bırakmasından çok rahatsızım. Küller uçuyor yere sabah görünce deli oluyorum. Üstü kokuyor sinir oluyorum. Vücuduna zarar vermesi beni üzüyor. Bir zamanlar içtiğim halde ben bile eşimin bırakmasını o kadar çok istiyorum ki. Bunu istemek senin en doğal hakkın. Ama bu senin isteğinle olacak bir şey değil bunu da bil.

Burada bazı arkadaşlar eşini evden soğutursun demiş ama ben öyle düşünmüyorum . Sen yine evde balkonda içmesine izin verme. Bırakamasa da çok daha az içer. Zira böyle dışarı çıkıp içip gelecek ama her seferinde dışarı çık gir çıkgir üşeneceğinden daha az içecek bu bir. İkinci olarak madem içiyorsun kokusundan rahatsızım her içmeden sonra dişlerini fırçala üstünü değiştir de. Bunlar da bir süre sonra onda üşengeçlik yaratır. Böyle böyle tamamen bırakmasa da evde artık akşamları hiç içmez en azından az içmesini şaplamış olursun canım ve zamanla da tamamen bırakır. Bırakması için baskı yapma yanş ama evde içmesini yasakla...

Yalan mevzusuna gelince bence söyle yalan söylediğini anladım bir daha Ne olursa olsun aramızda yalan olmasın olur mu diye tatlı dille söz al

çok teşekkür ederim ikimizle de empati yapabilmişsiniz :)
ben artık bırakmasını da talep etmiyorum
tabiki gönlüm ister ama kendi kararı paket paket içmeyecekse yine tamam kabulüm
sadece olumsuz yönlerini yaşamak istemiyorum.
ev zaten 1+1 evin içinde içmesi demek her yerin kokması demek
o yüzden eve bulaştırmasın ve benleyken içmesin yeter
henüz kendisiyle yalan söylemesi konusunda konuşmaya hazır değilim, karşısında ağlayıp zırlamak ya da küsmek istemiyorum. o konuda biraz daha sessiz kalıp benle kendi paylaşmasını bekleyeceğim

Back
X