Esimin yanina gitmek istemiyorum galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konu karismis, konu sahibi üyelik iptali almis:)
vize bile alinmadan, elini kolunu sallayanin pegasus indirimiyle ikibin liraya gidis gelis bileti alabilecegi, sezonunda bile iki kisi 20 euroya kalinacak yer bulunabilen bir balkan ülkesinin nesi "gidemeyeceginiz yere kudurmayin" oldu anlamadim. Tanidigim pasaportu olan, yurtdisina giden neredeyse her Türkün rotasinda var Karadağ.

neyse ben yine de yazip telefon calinca gondermeyi unuttugum mesajimi ileteyim, onca yazdim bosa gitmesin.
Esim temelli bir ev tutmayi istiyor geçici bir yer düşünmüyoruz zaten biz gidene kadar halletmis olyr
e iste ev tutmak uzun sürüyor dedin. madem uzun sürüyor iki aylik kalin burada ayri kalmaktansa. hem esin haftanin 7 günü calisiyor en azindan ev gezme isleriyle sen ilgilenirsin.
böyle olur yani.
insanlar eslerinin peşinden giderken (yabancilarin ev tutmasinin bizimki kadar kolay olmadigi ulkelerde) önce gecici olarak esyali evler tutarlar airbnbde, ya da yerel sitelerde falan..bir sure orada yasarlar , bol bol ev gezerler. zamanla bulunca hemen taşinirlar.
zaten bu adam haftada 7 gun calisiyor ne arayacak da ne bulacak? bulsa bile ana ocagindan yar kucağına transfer olmus adam ne anlayacak evin size göre guzel olup olmadigindan? tutacak sirf tutmus olmak icin sacma salak bir ev pisman olacaksiniz.
Borclarimiz olmasaydi olabilirdi ama Türkiye de borclarimzi var bankalara krrdi kartı kredi vs onlari odememiz gerekiyor dil vs ogrendikce bebegim büyüdükçe kreşe verip bende calismayi düşünüyorum farklı hayallerimiz var basarabilirsek inşallah
karadagin dilini öğrenip de ne yapacaksın?
ömürlük kalmayi dusunmediginiz bir ulkede, dunyada 230bin kisinin konustugu (ki baktim benim yasadigim ilcede bu sayinin iki kati insan var) zor bir dili ogrenmek size ne katacak ki?
karadagda dil öğrenip bir ise girip cocugu krese vermek bana olabilitesi olan bir plan gibi gelmedi.
ingilizceniz yok, aranan bir konuda egitiminiz yok. haliyle bulacaginiz işler daha basit isler olacak. onda da karadagca nasil ogrenebilirsiniz birkac senede de sizi tercih ederler? adamlar kiril alfabesinden bozma bir dil kullaniyorlar, hic de kolay degil.
sevgilim 10 ay oldu turkiyeye tasindi. her hafta pazara cikar, hergun benimle pratik yapar. hala yavas ve basit konusmayan kimseyi anlayamiyor ve o kadar yavas cevap veriyor ki insanlarla düzgün iletisim kuramiyor. ki bu insan dil ogrenmeye yatkin bir insan ve turkiyede bir turkle yasiyor. siz burada kursa giderek ya da orada Türk kocanizla dort duvar arasinda kalarak ne kadar ogrenebilirsiniz ki dili?
hani onlar da iki yilda sifirdan dil ogrenmeye calisan kisiyi işe alasiya kendi ulkesinden insan işe alir. ya da avrupaya gitmek icin ilk durağı karadag olan - oradan oturum alip ab vize kolaylığı planlayan tonla egitimli, dil bilen Türk var. onlari alirlar.
hic mantikli gelmedi bana plan
ayrica insanin 450 euro alip geçindiği evrende kocanin mesaiye kalirsa 4bin euro aldigini iddia ettin. senin catpat dilinle yaptigin kasiyerlige mi kaldiniz cidden? cocugunu krese gönder sen de gez toz, alisveris yap. ne isinden bahsediyorsun? 4000 euro giren eve ekstra 500 euro sokmak icin mi onca tantana?

Hikaye yazdığını nereden anladınız kız?
Verdiği rakamdan mı?

Daha gidecegim dedigi şehri bilmiyorum demisti ilk konuda.
Kim tasinacagi ulkede kocasinin hangi sehirde ev bakacagini ve yerleşecegini bilmez? 😄 Rakam zaten ayri sacma bisey, olmaz dedikce yok kocam 5 kisilik caliscak yok haftasonu da calisacak az daha zorlasan adan is yerinde yatcak ev tutmaya gerek yok 😀😀😀 tuvalet ve uyuma haric calisip 4bin alacak 😬

Kizlar esim gurbette bizi de götürecek önümüzdeki ay sorun şu ki gitmek istemiyor gibiyim aileme yakin oturuyorum bebegim cok huysuz bir bebek annem sürekli destek olur bakar vs yemege vs de hep annemdeyim 🥲rahata çok alıştım esim bebegimizi ve beni özlediğini söylüyor bebegimde babasini görüntülü gördüğünde çırpınıyor ama garip bi sekilde gidesim yok hevesim yok belkide rahatlığa alistigimdandir ama bilmiyorum garip hissediyorum annemin desteği ultra fazla olduğu icin ne kadar gec o kadar iyi kafasindayim bugun esime biraz daha para mi biriktirsek vs dedim eşim orada lojman gibi bir yerde kalıyor hemen götürme bizi dedim tepkili davrandı kendimi gitme fikrine nasil adepte ederim 😕
Eşinizin yerinde olsam üzülürdüm. "Ben onu özlüyorum ama o beni özlemiyor demek ki" diye düşünürdüm. "Çocuğumu bile isteye benden ayrı tutmayı tercih ediyor" diye düşünürdüm.
Evlenmeyi, kök aileden ayrılmayı ve bir çocuk dünyayay getirmeyi siz seçmişsiniz. Anneden yardım almak iyidir. Ama siz annenize sırtınızı dayamışsınız ya da öyle olsun istiyorsunuz.
Eşiniz ne kadar güzel sizi istiyor. Şımarıklık yapıyorsunuz bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X