• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin yaptıgı haksızlık

Aldık zaten devletten randevu cok şükürki amelıyat gunu verıcek doktoru🙏Cok sagolun kızlar..

Kayınvalidem de çekiyor merak ettim. Ona da söyleyeyim.
Muayene ve teşhisi var mı?
Var ise ve ameliyat olmayacaksa ateller çok işe yarıyor.
Özellikle gece yatarken merhemiyle beraber kullanımda geriletiyor hastalığı.
İlla atele de gerek yok, bandaj, tülbent vb şeyle düz durmasını sağlamak amaç.
O eli dinlendirecek, bükmeyecek.

Benim ameliyat olmam gerekiyordu, geçmesi beklendi yarı yıl, geçmedi.
Hamile olduğum için ameliyat olmadım, bir buçuk seneye kendiliğinden geçti.
Ara ara zonklar ama.

O anda demeniz lazımdı kim olsa sinir olur bu duruma. Yanında randevu almaya çalışmışsınız haberi var yani can sıkıcı bir durum.
Ama bende ortopedi bakmıyor diye biliyorum

Keske çalışsaydım da annecımı ben ozele goturebılseydım😞 cok hata ettım zamanında calısınca paramı bırıktırmeyerek..herseyı evle paylaştım.benm param onun parası ,onunkı benm dıe dusundugumden yaptım bunu:KK43: ama mlsf koşemde param olsaydı kımseye tenenzul etmez ben gotururdüm annemi :KK43: neyse bu sayede eşime guvenmıycegımı de anladım ..nolırsa olsun bi bayanın köşesinde bırıkim yapması lazımmış kızlar
Bu da size hayat dersi oldu işte. Üzülmeyin. Eşinizin ailesinin de size işi düşerse oralı olmayın

Öncelikli mevzu sinir sıkışmasına hangi doktorum baktığı değil. O konudaki bilgimiz konuyu çözüme ulaştırma acısından işimize yaramıyor.

Diğer mesele. Sevgili konu sahibi ve eşini teraziye koyuyorum. Hatalar silsilesinde eş kişisi bir dirhem ağır geliyor.

Sevgili konu sahibi; hamilelikte hastalıkta vb durumlarda annenize sığınmanız hoş görülebilir. Fakat hem anneniz rahatsız ve hem de eşiniz varken bu kadar yük olamazsınız. Bu gibi durumlarda size yardımcı olacak kişi ; çocuğu yapma konusunda zorluk cekmezken bakma konusunda ne kadar zorluk çekeceği daha simdiden belli olan eşiniz olmalıdır.

Anneniz 5 ay boyunca her gün yemek ekmek derdine düşüyordur. Kendi başına belki ekmek arası yapıp yiyecekti. Ama evde başkaları varken yapılamıyor.

Ha madem çok mecbur kaldınız annenize gitmeye. Eşiniz her akşam neden geliyor. Neden arada dışarıda yemiyor? Kendine 1 yumurta kırmıyor?

Sinir sıkışması olan anneniz mi eşiniz mi? Bence doktora gitmesi gereken kişi eşiniz çünkü sakatlığı çok ilerlemiş. Bir çorba kaynatamayacak kadar vahim durumda.

Benim eşim asla anneme her akşam gelmez
. Ama velev ki geldi...

Arada dışardan yemek getirmeli ki anne 1 gün rahat etsin.

Arada eve bir iki malzeme almali ki masraflar ikiye bölünsün.

Kalkip sofraya 1 bardak koymalı... bir salata yapmalı .
.
Bulaşık yıkamalı
Çay yapmalı.

Madem siz hamileliginiz nedeniyle yapamıyorsunuz. O yapmaliydi.

Eşinizi annenize yük etmeyin
Mümkünse siz de yük olmayın.

Diğer taraftan bunları yapmayı bile akıl edemeyen bir adamdan annenizle doktor konusunda ilgilenmesini beklemeniz çok ütopik geldi bana.

Eşiniz sizi düşünmüyor. Anneniz umrunda bile değil.

Hani tanıdığım doktor var diyebilmek için,hasta bir insana yardım etmek için o insanı tanımak gerekmiyor.

Yeri geliyor hiç tanımadığımız insanlara yardım ediyoruz. Özellikle türk insanı yardimseverdir zaten.

Benim tanıdığım var diyecek kadar bile hükümsüz kalıyorsunuz eşinizin nezdinde.

Adam hiç ama hiç umursamıyor.

Daha da ilerisi olarak eşiniz nankör. Hic olmazsa bir teşekkür niyetine birşeyler yapabilirdi.

Burdaki yorumlarda "siz yapsaydınız"yazan arkadaşlar... mevzu yapmak ya da yapmamak değil. Eşimizin " benim tanıdığım var".diyecek kadar bile kıymet vermiyor oluşu.

Herkes bi doktora gidebilir. Bir randevu alır. Ama tanıdık doktor var demek başka mevzu

Bu sebeple ortopedi mi bakar noroloji mi.
. Sen alamadın da eşin nasıl alsin
.. sen neden almadın gibi ithamların ve bilgi vermelerin konu ile ilgili "doğrudan" bir ilişkisi yok.

Burdaki mevzu es kişisinin bencilliği, nankörlüğü ve cimriliği... bi de konu sahibi arkadaşım pasif ve durağan oluşu.

Selam kızlar. Bi sorum olucak size..
Ben sıkıntılı bi hamilelik gecırdıgım için annemde kaldım bes ay .eşimde hergun geldı yemek yedı eve döndü..o sıralar annecimin ellerinde ileri derecede sinir sıkışması vardı..hergün dert yanardı ellerım cok agrıyo gibi 😞 herneyse suan evime geldım kaynanamlar bayram için geldiler bana..kaynanamında kolu ağrıyor eşime dedıki oğlum randevu alda dr agıdelım,eşimde demesinmi benim ortopedi doktoru arkadasım var ona gıderız 😬ben tabi içden içe sinir oldum ..ulan benım annem aylarca sana baktı, o ellerine randevu bulup doktor a gidemedi ..simdi kendi annen olumca tanıdık doktor var gideriz diyosun..cok bozuldum ..agzımı acmadım daha ..sizce ne demeliyim ben simdi ?
Hayatım beni çok üzen bir şey oldu.Benim annemin de elinde problem vardı o zaman neden doktor arkadaşını önermemiştin bi ayrım yaptığını düşünmüyorum ama nedenini öğrenmek istedim diyebilirsin.

Ay deli oldum ya yok beyin cerrahı bakıyormuş yok nöroloji bakıyormuş yok sen niye anneni götürmedin yok annende niye kaldın yok eşin niye geldi gitti..Ne saçma sapan muhabbetler ya.Neyse ben asıl konuya cevap vereyim.Haklısın canım eşin ayıp etmiş böyle bir teklifte bulunmamış ödeme kendisine kalır diye.Sen yine de Allah ailemi senin eline düşürmesin vs vs konuşma o zaman yaptıgı ayıbı anlayacağı varsa da anlamaz.Ben olsam öyle yapmazdım çok kırıldım bak ben senin çocuğunu taşıyorum kadın o halde benimle ilgileniyor önümüze yemek koyuyor seni de evladı gibi seviyor 3-5 kuruşun lafı olur muydu gibi konuş.Sen makul ol sen naif ol anlayacagı varsa ancak böyle anlar.Ama anlamıyorsa da ne yapsan boş anlamaz.

Muayene ve teşhisi var mı?
Var ise ve ameliyat olmayacaksa ateller çok işe yarıyor.
Özellikle gece yatarken merhemiyle beraber kullanımda geriletiyor hastalığı.
İlla atele de gerek yok, bandaj, tülbent vb şeyle düz durmasını sağlamak amaç.
O eli dinlendirecek, bükmeyecek.

Benim ameliyat olmam gerekiyordu, geçmesi beklendi yarı yıl, geçmedi.
Hamile olduğum için ameliyat olmadım, bir buçuk seneye kendiliğinden geçti.
Ara ara zonklar ama.
Kadının bir parmağı düşünün hepsi kapandıktan sonra tık tık tık üç hamlede kapanıyor . Doktor ameliyat çare dedi ama bir iğne varmış onu vurdu ameliyat öncesi son çare şimdi daha iyi ama tabi düzelme de yok.

Çok iş ve yemek yapıyor durmaz ki😔

Keske çalışsaydım da annecımı ben ozele goturebılseydım😞 cok hata ettım zamanında calısınca paramı bırıktırmeyerek..herseyı evle paylaştım.benm param onun parası ,onunkı benm dıe dusundugumden yaptım bunu:( ama mlsf koşemde param olsaydı kımseye tenenzul etmez ben gotururdüm annemi :( neyse bu sayede eşime guvenmıycegımı de anladım ..nolırsa olsun bi bayanın köşesinde bırıkim yapması lazımmış kızlar

Çalışmak çok önemli bir kadın için kesinlikle. Eşin ne kadar ne kötü niyetli düşünmüş çok üzüldüm adınıza. Yarın bir gün annesini sizin elinize düşürür ama allah

evladı sizsiniz damadın görevi değil gibi yorumlara aldırış etmeyin. karşımdaki aylarca acı çekecek, kendi annen olup olmaması önemli değil varsa öyle bir tanıdık doktor kim olsa yönlendirirsin.. insanlıktır bu... içten içe annenize bir bilenme yoktur umarım eşinizde. yada belki mantıklı bir açıklaması vardır.. en güzeli düzgünce alıp sorun bu durumu... içinizde tutmayın

Simdi soyledım..gozunun onunde kadıncagız ellerım agrıyor dıye dert yandı defalarca .madem tanıdık doktorun vardı neden soylemedın dıye..bana dıyorki ; ben annemi paralı gotırcem o doktora siz paralı olunca istemezdınız bildigim için soylemedım diyo..dedimki ; ınsan doktor tanıdıgı varsa nezaket ıcabı bıle olsa soylerdi kadın orda agrı cekıyodu :KK43: merak etme parasını vermekde sana düşmezdi dedım..ayıp ettın cok dedım..
paralı götürücekse anneciğini, seninkini de götürüversin bi zahmet... ne terbiyesizce yanıt ya!!! adam bi de pişkin pişkin neler söylemiş... annenin parasal sorunu varsa kendisi teklif etseydi annecim seni götüreyim deyip masrafı üstleniverseydi... tatile çıkarmıyor ya... sağlık bu!

Kızı olarak siz akıl edemediniz de anne doktora gidelim demediniz de eşiniz neden desin? evladı olan sizsiniz. Ayrıca mecbur değil ki koskoca kadın kendisi doktora gidip baktırayım diyemiyor mu? 5 ay kalmışsınız ve zaten gitmek istemiş anneniz randevu bulamamışsınız ki randevu nasıl bulamadınız anlamadım benim annemde sinir sıkışması yaşadı İstanbul gibi kalabalık yerde buldu yani hemen de ameliyat oldu bir hastanede yoksa öbüründe illa vardır sizi takip etmek zorunda değil eşiniz talep etseydiniz ona da yardım ederdi kaldı ki annenize hamileliğim kötü geçiyor diye giden sizsiniz eşinizde mecburen gelmiş annenizde sadece yemek yemiş annem eşime baktı demek ne alaka? bu ortamı yaratan sizsinz anneniz size bakmış eşinize değil bir zahmet bir tabak yemek koysun. Bende anlamıyorum 5 ay evinden ayrı geçirip eşinizi bu durumda bırakmanızı. Bir yemeği de yapabilirdiniz zannımca
Gerçekten mi ya? Pandemi dönemi hastaneler randevu almadı diyoruz anlamıyorsunuz galiba. Siz tanıdığınız olsa söylemez misiniz? İlla en ince ayrıntısını evladı yapacak diye bir şey mi var, her saçma şekilde saldırmışsınız yani bravo :duduk:

Bazi yorumlarda cok tuahaf ve uzucu ya. Ne demek esin niye dusunsun evladi sensin?! Arkadaslar iyimisiniz ya. Bana isarkadasim, komsum bunu dese teklif ederim randevu alayim diye insanlik iyilik oldumu. Bir „göre degildir“ gidiyor. Insanlar ne bencil olmus sonra iyi insan kalmadi insanlik oldu bla bla.

Konu sahibidene sorulmus neden baktirdin kendkne diye belki kiz hastaydi dusuk riski vardi. Ay insan hastalaninca annesinin yanindada kalamayacakmi?

Konu sahibi esin malesef bencil, vefasiz ve pinti biri. Muayne ucreti ustune kalsa ne olur fakirliycekmi? Ne kadar ayip. Iyi demissiniz

Kendi öz kızı düşünmüyorsa damadı neden düşünsün yahu ? Adam aylarca kadının evinde yemiş içmiş keza kızı da öyle. Kadının eli o kadar rahatsızmış yazık birde o haliyle yemek yapmış. Adam hadi düşünmemiş , kızı demez mi “Annem rahatsız durumu iyi değil, devletten sıra vermiyorlar özelden randevu alalım .” Ne bileyim ben önce kendi evladımdan beklerim.
Evet damadı burda hatalı ama kızı da bi o kadar hatalı..

Back
X