- 30 Temmuz 2018
- 213
- 141
- 23
Bazıları duygusal açıdan bakacak şimdi tamam ama insan kendi çocuğuna zor bakıyor başkasının çok sıkıntı ve buna rağmen elinden geleni yapıyorsun.. Ki siz bu kadar sorumluluk aldıkça baba ve anne sorumluluğu size bırakmış.. Ayrıca tatil çok fazla kayınvalidende tam tersine iki çocuğa da baksa ne güzel olur güzel karı koca kafa dinlersinizMerhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
Gunu birlik havuza gitti hatta bendr plan yaptim aquaya gotureyim dedim.ama 1 haftalik tatile goturmemizde isteniyor belki gotururum o da sorumluluk amcasinda diyecemAy arkadaşım konu sahibi de yazmış geçmiş mesajlarda halası tatile gitmiş çocuk heveslenmiş götürmemişler geçen sene tatile gitmişler yine götürmemişler havuza da götürmemişler babanne zavallı kadın çocuğun üzüldüğünü görmüş bu sene bari götürün demiş
Yani günübirliğe bile razı bence çocuk ama götüren yok
Demekki çocuk dile getiriyor içleniyor babannede ne yapsın oğlundan rica etmiş
kaynanam saglikli olsa bakardi gozum kapalida guvenirim ama kadin felc yataktaBazıları duygusal açıdan bakacak şimdi tamam ama insan kendi çocuğuna zor bakıyor başkasının çok sıkıntı ve buna rağmen elinden geleni yapıyorsun.. Ki siz bu kadar sorumluluk aldıkça baba ve anne sorumluluğu size bırakmış.. Ayrıca tatil çok fazla kayınvalidende tam tersine iki çocuğa da baksa ne güzel olur güzel karı koca kafa dinlersiniz
Hadi ya çok geçmiş olsun ya.. Çok zor durum için Allah yardımcınız olsun.. Boşanmalar da olan hep çocuğa oluyorkaynanam saglikli olsa bakardi gozum kapalida guvenirim ama kadin felc yatakta
Evet ailemde oyle dedi once kendi cocugun ama banada gecmisti oglumu uyutup gece sacimla ugrasiyordum igrenc gunlerdi ve saclari cok sık bi ona bi digerine kosuyordum.Cocugunuz bagıra bagıra aglarken kızın bitini temizlemeniz alkıslancak bir fedakarlık degıl.
Evladın önceliğin olacak annesin sen
Bu kadar da koca ailesine yaranmaya calısmak çok fazla. Zaten yaranamamıssın da
Kocan o kızı tatile goturcek.
Sende bakacaksın.
Lutfen bundan sonra cocugun ilk planda olsun
Evet emrivaki olmasi sinirimi bozuyor.hep daha fazlasi bekleniyor suan 26 yasindayim birsey olsa hep esim ve ben kosuyorz diger eltim ortalarda yok bu cocugun babasida surekli problem cikaran bir tip ve yorulduk yani esim bazen tain istemeyi dusunuyor onu da yapamiyor.bu arada o zamanlar cok kotu gunlerdi evimden esimden ayri 5 ay 200 metre kare evin temizligi bulasigi camasiri benim uzerimeydi.oglumun onune koymadim ama bit salgin olmustu banada gecirdi hatta oturup aglamistim basima bir bu gelmemisti diye saclarida cok sikti oldum temizleyene kadar.Sizin kızdığınız yer sanırım emrivakiler. Yani çocuk ile bir derdiniz yok. Ama eşinizin ve kayınvalidenizin emrivakileri çocuktan itmeye başlamış sizi.
Tatilde gece gündüz, sürekli, bir kaç gün boyuca bir çocuğun sorumluluğunu almak zor bence. Yani daha kısa süreli günü birlik bir plan olabilir. Siİnle tatil çocuğu mutlu edebilir ama asıl ihtiyacı olan anne babası ile bunları yaşaması, pizza almayan baba bu fedakarlığı ve çabayı gösterir mi bilemem tabi..
Annem amcamın oğluna 6 yıl baktı, yengem çocuk doğduğunda gitmişti. 6 yaşındayken döndü, aldı oğlunu, annemin ciğerleri söküldü sanki.. ama ona kimse emrivaki yapmadı, ne babam ne babaannem.. herkes “yapmak zorunda değilsin” dedi. Ama o anne gitmişken, baba değresyona girmişken o çocuğu bırakmadı fırtınanın ortasında, Ona yuva oldu...
Başıma gelmeden bilemem,büyük konuşamam.. ama çocuğa çok destek olmuşsunuz şuana kadar, soğutmasınlar sizi. Eşiniz ve kv ile konuşun, size emrivakiler yapmasınlar.
Tatil konusuna gelince de, eşinizle konuşarak aldığınız bi karar olsa pek de onaylamazdım. Dediğim gibi, uzun süreli bi sorumluluk.. eşinize böyle bir emrivakinin bir daha olmaması konusunda sebepleri ile sakince konuşun. Ama eğer o yavruya da tatile gideceğini dediyse, pek de haddim olmayarak hevesini kırmamanızı öneririm :) Belki de o çocuğun şansı, yoncası sizsiniz ☘
Not: Lütfen çocuğunuzun önüne de kimseyi koymayın. O ağlarken başka birini tedavi etmeyin..
Evet telefonla bile gorusmuyorKiz annesiyle 3 yildir hic görüsmedi mi?
Kızın annesi evlenmiş,çocugu olmuş. yani kızı görmüyor. Babası denilecek herifse hiç oralı değil, kızın canı pizza çekmiş almamış,gelmiş bir de evde sanki iyi bir halt etmiş gibi gülerek anlatmış. boyu devrilsinKiz annesiyle 3 yildir hic görüsmedi mi?
BEn sizi eleştirmek için demedim, o an öyle olması gerekiyordur yapmışsınızdır. Ama size onu kimse yaptıramasın, önce oğlunuz olduğunu hissettirin anlamında dedimEvet emrivaki olmasi sinirimi bozuyor.hep daha fazlasi bekleniyor suan 26 yasindayim birsey olsa hep esim ve ben kosuyorz diger eltim ortalarda yok bu cocugun babasida surekli problem cikaran bir tip ve yorulduk yani esim bazen tain istemeyi dusunuyor onu da yapamiyor.bu arada o zamanlar cok kotu gunlerdi evimden esimden ayri 5 ay 200 metre kare evin temizligi bulasigi camasiri benim uzerimeydi.oglumun onune koymadim ama bit salgin olmustu banada gecirdi hatta oturup aglamistim basima bir bu gelmemisti diye saclarida cok sikti oldum temizleyene kadar.
Amin tesekkurler Allah kayinvalideme sifa versin o hasta oldu ve hepimiz mahvolduk Rabbim beterinden korusun yinedeBEn sizi eleştirmek için demedim, o an öyle olması gerekiyordur yapmışsınızdır. Ama size onu kimse yaptıramasın, önce oğlunuz olduğunu hissettirin anlamında dedim
Her açıdan zor, Allah yardımcınız olsun
Evet telefonla bile gorusmuyor
Kızın annesi evlenmiş,çocugu olmuş. yani kızı görmüyor. Babası denilecek herifse hiç oralı değil, kızın canı pizza çekmiş almamış,gelmiş bir de evde sanki iyi bir halt etmiş gibi gülerek anlatmış. boyu devrilsin
Kinamiyorum zaten cocuk basina cok acilar cekti.eger esimin cani cok isterse goturursemde ben sorumluluk kabuletmiyorum esime sen aliyorsan goturelim derim.Kiza gercekten cok üzüldüm sizde elinizden geleni hep yapmissiniz.
Esinizle konussaniz sorumlulugu ona devrederek en azindan bir seferligine götürseniz tatile olmaz mi?
Psikolojisi bozuk dedigi yapilmayinca surat asiyor demissiniz ama düsünün annesi telefonla bile görüsmüyor o yarali kalbe ne iyi gelirsiniz.
Pek tabi mecbur degilsiniz o yüzden sizi kinamam lakin götürürseniz bir kalbe dokunmuş olacaksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?