Esimin yegeni

Çoğu kişi size yüklenmiş ama bence çocuğu götürmediniz diye kötü yada vicdansız birisi olmazsınız.

Kimisi ben yengemi çok severim ilgilendi benimle demiş kimisi dayımın çocuğuyla annem benden çok ilgilendi onları benden üstün tuttu diye kuzenlerine bilenmiş. İşin özeti herkes olması gerektiği kadar ilgili alakalı olmalı.

Konu sahibi gencecik bir anne, elinden geldiğince kızla zaten ilgileniyor. Ama iyi niyetli yaklaşımı nedeniyle yaptıkları artık iyilik olarak değil sanki görev yada zorunluluk gibi görülmeye başlanmış. Şimdi götürürseniz bundan sonra her tatilde sizin götürmeniz beklenecek. Çoğu kişi kendi çocuklarından bile tatilde bunalıp yorgunluk çekerken eşinizin yeğenini götürmek zorunda değilsiniz.

Üstelik eşi abim evlenirse yeğenimi biz alırız diyecek kadar amcalıkla babalığı karıştırmış durumda. Kendisi yeğenine kol kanaat gererken bir eşinin de olduğunu düşünmeli onun da fikrini alıp emrivaki yapmamalı. Yanlış hatırlamıyorsam konu sahibi 26 yaşında falan henüz, çoğu olgun yaştaki insan bile bu durumları idare edemezken ona fazla yükleniliyor bence. Hem kendi çocuğu da zamanla büyüdükçe bu yeğen konusu yüzünden denge kuramazsa kendi çocuğu da psikolojik olarak sıkıntı yaşayabilir, bence kızı günübirlik havuza falan götürün ama tatile götürmeyin. Bundan sonra hep sizden götürmeniz beklenir çünkü . Siz iyi niyetli yaklaşmışsınız ama bana göre durmanız gereken yerde durmadığınız için artık yenge değil anne gibi görülüyorsunuz aile içinde.Eşinize de ben dinlenmek için gidiyorum çok istiyorsan tamamen kendin ilgilenirsin deyin bakalım ne diyecek.
Evet daha 26 yasindayim ve yasima gore cok iyi davrandim ve bu yukun altindan kalkmaya calisiyorum.yani bazi yorumlari okudukca gercekten ben kotu vicdansiz bir insanmiyim acaba diye sorgulamaya basladim.bide ben ilcede yasiyorum kucuk bir yer gezemiyorum bir yer goremiyorum kisida sert geciyor istedigim yilda 1 kere tatil onuda basbasa gecirmek istiyorum bakalim esim cok isterse sorumlulugu uzerine atarim.

Ben konu sahibinin samimiyetine inandım ve ona hak verdim

Bence bu tatile kız dahil edilmemeli çünkü bu defa o alleye ait olduğu bilinci gelişebilir her etkinlikte bulunmak ister bulunmazsa sorun çıkartır

Konu sahibi canım bence siz ufak tefek avm gezmesidir parktır bahçedir vs bunlara dahil edin çocuğu ama bu tatile götürmeyin

Kaç yaşında olduğunu göremedim yazmadınız sanırım ama illaki bir iletişim yolu vardır kendinizi güzelce ifade edin derim ben

Rabbim cümle yavrularımızı esirgesin inşallah amin
9 yasinda.insallah o zekasini kullanip bir yerlere gelir ve hayatini kurtarir tek istedigimiz bu.

Merhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
Tatil çok fazla. Kesinlikle kabul etmeyin.
Gerekirse gitmeyin tatile. Çocuk gelirse kesinlikle kabul etmiyorum deyin. Eşiniz başka bir çocuğu bu şekilde himayesi altına alamaz. Bu ciddi bir sorumluluk hiç farkında değil. Sizde mecbur değilsiniz. Gitseniz eşiniz çocuğun bakımını, ihtiyaçlarını size yıkacak

Tatil çok fazla. Kesinlikle kabul etmeyin.
Gerekirse gitmeyin tatile. Çocuk gelirse kesinlikle kabul etmiyorum deyin. Eşiniz başka bir çocuğu bu şekilde himayesi altına alamaz. Bu ciddi bir sorumluluk hiç farkında değil. Sizde mecbur değilsiniz. Gitseniz eşiniz çocuğun bakımını, ihtiyaçlarını size yıkacak
Ilgilenirde banyosu giydirilmesi benim ustume kalacak evet. Bugun konusacam bakalim zaten bana danismadan boyle bir laf atmasi beni cok sinirlendirdi onada kizginim

Ya gotururum ama benim yilda bir kere yaptigim bir etkinlik ve kizin haliyle psikolojiside bozuk istedigi bisey olmayinca hemen surat asar cunku carsida falan oyle yapiyor oglumda huysuz bana zehir olacakmis gibi geliyor bir de dedigim gibi sanki biz mecburmusuz gibi hissettiriyorlar
Ayrıca bu size bu konuda yüklenmeleri için bir fırsat olur. Her sene aynı şeyi isterler. Bırakın babası biraz sorumluluk sahibi olsun. Bu kadar iyi davranırsanız daha da elini eteğini çeker. Kusura bakmayın ama bu konuda vicdanlı olamayacağım. Anne baba hayattaysa, sorumluluk onlara ait. Tabi ki çocuğunuzla vakit geçirsin, size gelip gitsin çok güzel. Ama bu konuda kendi ailemdeki akrabalarımda da yaşayıp gördüğüm, ileride içinden çıkılmaz hal alan durumlar var. Mantıkla hareket edin vicdanla değil.

Ayrıca bu size bu konuda yüklenmeleri için bir fırsat olur. Her sene aynı şeyi isterler. Bırakın babası biraz sorumluluk sahibi olsun. Bu kadar iyi davranırsanız daha da elini eteğini çeker. Kusura bakmayın ama bu konuda vicdanlı olamayacağım. Anne baba hayattaysa, sorumluluk onlara ait. Tabi ki çocuğunuzla vakit geçirsin, size gelip gitsin çok güzel. Ama bu konuda kendi ailemdeki akrabalarımda da yaşayıp gördüğüm, ileride içinden çıkılmaz hal alan durumlar var. Mantıkla hareket edin vicdanla değil.
O sorumlulugu almiyorlar bende buna sinir oluyorum.babasi sanki biz yapmak zorundaymisiz gibi davraniyor.bu da beni cileden cikartiyor.esimle konusacam bakalim.cok israr ederse babannesine sorunluluk amcasina ait kesinlikle uzerime almiyorum diyecem

Haksız ya da vicdansız değilsiniz. Babası annesi hayatta olan bir çocuğun tüm sorumluluğunu alamazsınız. Görümcenin eşi dediğinde vicdansız olmuyorsa siz de olmazsınız. Burda demagoji yapanlara bakmayın %99u istemez tatilde , çoğu da doğurduğu gibi baksınlar der yaptıklarınızı yapmaz.

Haksız ya da vicdansız değilsiniz. Babası annesi hayatta olan bir çocuğun tüm sorumluluğunu alamazsınız. Görümcenin eşi dediğinde vicdansız olmuyorsa siz de olmazsınız. Burda demagoji yapanlara bakmayın %99u istemez tatilde , çoğu da doğurduğu gibi baksınlar der yaptıklarınızı yapmaz.
Yüzde 99cok büyük oran verdiniz
Hâlâ iyi insanlar var merak etmeyin kimsesiz bir çocuğa doğurdukları gibi baksınlar demek büyük vicdansizlik asil bunu diyecek kişi sayisi yuzde 10 u gecmez

O ailede doğmayı bu çocuk istemedi seçme şansı olsa o da yengesine anne demeyi isteyecek kadar sahipsizligi ve kimsesizligi tercih etmezdi

Iste ben yaptikca fazlasi bekleniyor hatta bir kere esim abim evlenirse x i biz yanimiza aliriz bile dedi bende kizdim o kadar da degil sen kendi cocugunla esit gorebilecekmisin onceligi ona verebilecekmisin herkesin annesi var babasi var dogrurken bizede sormadilar dedim. Evet belki yanima bile alisam bile bende dusunuyorum ama ben o sorumlulugu alacak olgunlukta degilim oglumla esit goremeyebilirim oncelik hep ogluma verilir bu da o cocugu uzer.
Kaynınız bir daha evlenmesin bence. Yeni bir evlilik yeni bir çocuk demek. Yine sahip çıkılmayacak ve bakılmayacak bir çocuk olacak. Olan çocuklara oluyor. Kız çocuğunun anneden yana da şansı yokmuş.

@Kestanesekeriiim
Sabah sabah zihnim çok açık maşallah. Aklıma harika bir fikir geldi.
Eşinle bu konuyu sakın konuşma. Kayinvalideye de ki " eşimle başbaşa tatil yapmak istiyorum. Rica etsem oğluma sen bakar mısın? '
Kayınvalide iki çocuğa bakmak istemeyeceği için diğer torununu sizinle göndermek istemekten vazgeçecek.

Bende babasinin benim altinlarimi alacagini dusunmuyor degilim kayinvalidemgile geldigimizde nereye saklasak diye sasiyoruz resmen.kaynima karsi o kadar doluyumki size anlatamam yillarca esimi somurmus borcu olmus esime kosmus kayinvalideyle bir oturuyorlarmis ayrilmislar evlerinin esyalarini esime aldirmis sonra bosanma surecine girdiler yine bizi buldu kizi anneye getir gotur esim ilgilendi hep bizim arabamiz var anneside bulunduklari ile 2 saat uzakliktaydi bizde orda oturuyoruz esim getordi goturdu problem cikardi annesi esim ugrasti.ve adam en son oyle birsey yaptiki yillik izne ayrildik 1 ay kaynanamdayiz ve onun pis isini temizlemeye calisiyor ben esime bu sondu yeter artik bunun sorun cikarmasindan biktim dedim.cok doluyum icimi bosaltayim dedim.bu arada 1 hafta kacmaya calisiyoruz iste.
Ben size hak veriyorum kesinlikle bir şeyi iyilik olsun diye yapmaya başlarsınız sonra bir bakmışsınız göreviniz olmuş.
Bu çocugu size evlatlık mı vermişler gibi görünüyor ama amcanın yaptıkları endişe veriici bence uzak durun

Yüzde 99cok büyük oran verdiniz
Hâlâ iyi insanlar var merak etmeyin kimsesiz bir çocuğa doğurdukları gibi baksınlar demek büyük vicdansizlik asil bunu diyecek kişi sayisi yuzde 10 u gecmez

O ailede doğmayı bu çocuk istemedi seçme şansı olsa o da yengesine anne demeyi isteyecek kadar sahipsizligi ve kimsesizligi tercih etmezdi
Çocuk açısından çok üzücü bir durum kabul ediyorum ama yengesi sokağa atacak sanki. Kadın sadece çekirdek ailesi ile tatil yapmak istemiş, ne var bunda?
Hem tatilde çocuğun başına bir şey gelse kimse konu sahibine Allah razı olsun, kızımı tatile götürdün demeyecek. Niye götürdün diye suçlayacaklar.

Bunun vicdanla hiç alakası yok. Size yıllar sonra olacakları yazayım da bu dediklerimi aklınızın bir köşesine yazın. O çocuk babaanneye kalacak. Anne hiç bir şekilde almayacak. Baba başkasıyla evlenecek, evlenmese de çocuğa bakmayacak. Çocuk zamanla ne anne, ne babayla asla görüşmek istemeyecek.ve bir babanne hiç bir zaman bir anne ve baba gibi koruyamayacak. Dediğim gibi ailemde yaşadığım çok benzer bir durum vardı. Sahip çıkılamayan çocuk istismara uğradı ve yıllar sonra fark edildi malesef. Sebebi anne ve babanın çocuğun bakımını babaanneye yıkması. Bunu hangi çocuk hak eder? Kusura bakmayın ama öyle duygusal düşünmek vicdan yapmakla olmuyor. Herkes çocuğuna bakacak.

Çocuk açısından çok üzücü bir durum kabul ediyorum ama yengesi sokağa atacak sanki. Kadın sadece çekirdek ailesi ile tatil yapmak istemiş, ne var bunda?
Hem tatilde çocuğun başına bir şey gelse kimse konu sahibine Allah razı olsun, kızımı tatile götürdün demeyecek. Niye götürdün diye suçlayacaklar.
Başına birşey gelme olayı her yerde olabilir
Avm daha riskli bence

Ben burda kötü niyet sezmiyorum baba zaten sorumsuzun teki adam olsa çocuğunu bu duruma düşürmezdi
Ama babanne yatalak parasını ben vereyim heves ediyor demis
9 yaşında oğlum var her işini kendisi görüyor
Bi saçını ben yıkamam gerekiyor o kadar
O kadarını da yapardım

Ben bunu suna benzetiyorum
Yanında komşunun ac bir çocuğu var
Ekmek veremem ya dokunursa kim uğraşacak bize kadar var gibi
Bu çocuk da sevgiye ac bir çocuk
Ömrü boyunca size dua eder bunun karşılığı yok
Bu benim düşüncem tabii ki

Benim kuzenimin çocuğu da aynı durumdaydı. Ama dayısı yeğenine hep sahip çıktı. Tatillere götürdüler, eğitimine yardım ettiler. Kendi anne babası gibi olmasa da elleri üzerindelerdi. Küçüklüğünden beri hep tatillerde birliktelerdi. Şimdi üniversiteden mezun oldu hala da giderler birlikte. Bir çocuğu sevindirmek, hayata bağlamak kadar güzel bir şey yok bence. Ben olsam seve seve götürürdüm.

Yani sunu soylemek istedim aslinda o cocuk sizin hayatınıza boşuna girmedi
Anne diyebilir miyim doye boşuna demedi
Herşeyin bir sebebi var hayatta
Belki onun tek sansi sizsiniz
Ben olsam bir kızım kabul ederim bana ihtiyacı olduğu sürece
Bilmiyorum ben çok duygusal bir insanım çok ciddi üzüldüm o cocuk için
Annesi babası böyle olmasaydı keşke

Durumunuz doğru yanlış diye kalın çizgilerle ayirabilecegimiz bir konu değil.

Düğün, bayram, küçük ölçekli gezmeler olsa hadi neyse ama yılda bir kez kendiniz için yapabileceğiniz bir etkinlikse evet haklisiniz.

Biri 6 yaşında digeri 16 aylık iki çocukla tatile gittim. Yemeği, banyosu, uykusu, giydir çıkar, peşinden kos... O kadar yoruldum ki. Hicbir şey anlamadım gittiğimden. Insan kendi çocuğuna bir yerde yeter bir dur diyebilir ama yeğeni olunca idare etmek gerekir.

Ayrıca vicdansız diye size yuklenmisler ama asıl vicdansizlar o ana baba. Cocuk buyuyunce eli is tutunca duzgun bir insan olunca sahneye cikar bu tipler genelde. Ceremesini çekmezler ama semeresini yemek isterler.

Çözüm konusunda Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane nin fikrine katiliyorum. Kv ile konuş. Esinle konuşsan tatil zehir olacak.

Ayrıca 1 saatliğine parka veya yemek yemeye avm ye gitmekle tatile gitmek aynı şey değil. Çocuk dua eder ömür boyu unutmaz diyorsunuz ama bu kadar sahiplenilmesi anne babanın sorumluluk yükünü azaltıyor. Çocuğun şu an hoşuna gitse de ilerde şunu diyecek. Keşke babam ve annem benimle ilgilenseydi diyecek. Sözde iyilik adı altında ailenin yapması gereken sorumluluğu almak bu davranışlar aslında. Merhamet bazen insanlara yanlış kararlar verdiriyor.
Ben çocuğumu yıllarca gezmeye götüremesem, biri hastalığım ve bir problemim olsa çoçuğum evde patlasa da yatılı gidip bi yerde kalamaz. Tatile de gidemez. Bu da onun değişik bir versiyonu.

Bunun vicdanla hiç alakası yok. Size yıllar sonra olacakları yazayım da bu dediklerimi aklınızın bir köşesine yazın. O çocuk babaanneye kalacak. Anne hiç bir şekilde almayacak. Baba başkasıyla evlenecek, evlenmese de çocuğa bakmayacak. Çocuk zamanla ne anne, ne babayla asla görüşmek istemeyecek.ve bir babanne hiç bir zaman bir anne ve baba gibi koruyamayacak. Dediğim gibi ailemde yaşadığım çok benzer bir durum vardı. Sahip çıkılamayan çocuk istismara uğradı ve yıllar sonra fark edildi malesef. Sebebi anne ve babanın çocuğun bakımını babaanneye yıkması. Bunu hangi çocuk hak eder? Kusura bakmayın ama öyle duygusal düşünmek vicdan yapmakla olmuyor. Herkes çocuğuna bakacak.
Evet herkes çocuğuna bakmalı. Ama bazıları da bakmıyor maalesef. Bu durumda suç babaannenin. Neden yeteri kadar sahip çıkmamış? Veyahut da teyze, amca gibi kişilerin. Kimse ekstradan bir çocuğu olmasını planlamıyor ama olmuş artık. Buna göre düşünüp kendi çocukları gibi düşünüp yetiştirseler ne kaybederler şu hayatta.

Back
X