O kokuyu biliyorum ya, eski kiyafet, yanlis yıkama yanlis kurulama, terin ustunde kurumasi (ter kokusu degil, terlemek, islanmak) vs kaynakli olusan korkunc nem kokusu, ustune sigarada iciyorsa Allah muhafaza bi koku olusuyor.
O kokunun cozumu aslinda kiyafetleri toptan atmak ama butce yoksa tum kiyafetleri yikamak duzgunce kurutmak ve kisisel bakima ozen gosterip hergun dus almak, hergun kiyafetleri yikamakla geciyor.
Ama tabi bu cocuk ogrenci evi veya yurdunda bu düzeni nasil oturtur bilemedim.
Aynen aynen diyorum kız olsa takar koluma gotururum. Bak pedini sık değiştirir derim. Bakımlarını yap derim. Lazere gidelim derim derim de derim yaniBen olsam direkt alışverişe götürür. Güzel bir konuşma yapardım. Eşinizle tabi. Eşiniz desin yakisikli çocuksun kıyafetin göstermiyor. Sana da bana da alışverişe çıkalım haftasonu diye. Ben kardeşlerime öyle yapıyorum. Dört Kazak iki pantolon. Bir mont bir bot. Biraz iccamasiri aldım eşiniz oh mis. Şahsen böyle şeyleri kadınlar daha çok düşünüyor. Kız olsa siz cikartirdiniz. Eşinizi de alın yanınıza beraber bakın.
Ben seviyorum böyle gençleri yaa. Çocuklarınıza da güzel rolmodel olur cidden
Onu çok sevdiğinizi, önemsediğinizi belirterek güzel bir giriş yapabilirsiniz. Erkekler genelde farkında olmaz vs vs gibi. Hatta erkek çocuğunuz varsa ona da söyleyeyim falan diyebilirsiniz (kendi çocuklarıma da söylüyorum gibisinden) Yani siz bence tatlı dilli, şeker bir kadınsınız, güzel bir yolunu bulursunuz..Aynen aynen diyorum kız olsa takar koluma gotururum. Bak pedini sık değiştirir derim. Bakımlarını yap derim. Lazere gidelim derim derim de derim yaniama erkek çocuğu işte. Kırmadan had asmadan bir şekilde olmuyor çocuğum böyle demek lazım. Aslında öğretmenim. Öğretmenlik damarım tutunca öğüt verme modunu açıyorum konu hassas olunca aşırı da koku hassasiyetim var çocuğu kırmak istemiyorum. Ya utanır bir daha bize gelmek istemezse diye endişeleniyorum aslında.
Bence sizin konuşma diliniz çok samimi. O yüzden alınacağını sanmıyorum. Ergen değil de on iki yaşlarında bir kıza demiştim ben de. Çok samimiyetim de yoktu ama bildiğiniz idrar kokuyor. Sen çok güzel bir kızdım, kendin banyo yapabiliyor musun yapamiyorsan annemden yardım iste. Kıyafetlerini de güzelce değiştir dedim gülümseyerek. Sonra eşime anlattım demeseydin utanmistir dedi.Aynen aynen diyorum kız olsa takar koluma gotururum. Bak pedini sık değiştirir derim. Bakımlarını yap derim. Lazere gidelim derim derim de derim yaniama erkek çocuğu işte. Kırmadan had asmadan bir şekilde olmuyor çocuğum böyle demek lazım. Aslında öğretmenim. Öğretmenlik damarım tutunca öğüt verme modunu açıyorum konu hassas olunca aşırı da koku hassasiyetim var çocuğu kırmak istemiyorum. Ya utanır bir daha bize gelmek istemezse diye endişeleniyorum aslında.
Acaba yediklerinden ötürü mü teri kötü kokuyor ya bir sağlık sorunu mu var malesef kötü ter kokusu da sağlıkla ilgili olabiliyor bazı insan her gün duş alsada dikkat etsede kötü kokabiliyorBugün öyle yaptık aslında. Ona başka yeni kıyafetler verdik diğerlerini yıkadım. Ama başka tür birşey eşyalarına bile sinmiş. Böyle fosur fosur herşeyin yikayasim vardı kendi de dahil...
Eşim hiç öyle konuşabilen biri değil ya.Oturup konuşamıyor yani. Benden çok daha fazla çekinir konuşmaya. Ben mi konuşsam acaba dedim o yuzden.
Annesi hangi üslupla anlatacak çocuğa bilmiyoruz ki. Seni istemiyorlar anlamı çıkarmasına neden olabilir. Kadında o anlayış olsa öyle yetiştirirdi zaten. Belli ki öğretmemiş, salmış bir kadın. Eşin konuşması çok daha iyi olur.Annesine diyin en temizi. Ya oz bakim konusunda sıkıntıları var ya da çamaşırlarını doğru kurutmuyor. Siz konuşmayın derim.
O da doğru. En iyisi eşi konuşmalı aynen. Acaba çocuk neurodivergent falan mi böyle koka koka gezip oz bakımı yapamıyor cok efendi sessiz vs aklıma o geldiAnnesi hangi üslupla anlatacak çocuğa bilmiyoruz ki. Seni istemiyorlar anlamı çıkarmasına neden olabilir. Kadında o anlayış olsa öyle yetiştirirdi zaten. Belli ki öğretmemiş, salmış bir kadın. Eşin konuşması çok daha iyi olur.
Merhaba bence çok anaç bir insansın :) ben olsam bende oğlum çeki düzen ver bakımlı ol der üstünü başını kombinler parfümler alırdım..Merhaba hanımlar
Eşimin yeğeni bizim oldugumuz şehirde çok güzel bir bölüm kazandı ve okumaya geldi. Öğrenci evinde kalıyor.
Çocuğu çok seviyorum, ahlakını, davranislarini, konusmasini vs herşeyiyle maşallah dört dörtlük bir çocuk. Bize de ara ara gelip kalıyor. Ben çağırıyorum hatta. Hem benim çocuklar da çok seviyor. Biraz arayı uzatsa x abim nerde anne derler.
Ama bir sorun var, çocuk ter desem ter değil, aşırı ağır kokuyorbu geldiğinde kıyafetlerini vs uygun bir ifadeyle (hazır çamaşırları makinaya atıyorum seninkileri de atayım, çocukların da montunu yikiycam seninkini de yikiyayim vs şeklinde) eşimde ona roll on hediye etti. Kullan güzel olur dedi. Çocuk elit bir bölüm okuyor ama giyim kusami çok pejmürde. Kendi oğlum olsa bir çeki düzen verirdim kesin. Şimdi de kendi yavrum gibi görüyorum gerçekten ve onu da kirmadan bazı şeyleri yönetmek istiyorum. Çünkü hayatın içinde hep ders çalışmış bu tarz durumları düşünmeye fırsatı olmamis. Şimdi annesinden uzakta, annesi yanında olsa o böyle koksa mümkün değil müdahale etmeden yapamazdı. Çok üzülür böyle olduğunu bilse sizce onu kırmadan bunu düzene sokmanın bir yolu yordamı var mıdır?
Bunu bende düşündümAnnesi hangi üslupla anlatacak çocuğa bilmiyoruz ki. Seni istemiyorlar anlamı çıkarmasına neden olabilir. Kadında o anlayış olsa öyle yetiştirirdi zaten. Belli ki öğretmemiş, salmış bir kadın. Eşin konuşması çok daha iyi olur.
Aynen baharat seçimi yedikleri az su içmesi birde her insanın kendine özgü bir ten kokusu oluyorYa bir detay daha var tüm bu tavsiyelerin yanında, insan teninin kendi ayrı kokusu var ok fakat az su içmekten tutun yediğiniz şeyler bile vücut kokusunu acayıp değiştiriyor. Eşim o gün salam yese yemin ederim iğrenç bir ten kokusu oturuyor adama. Beslenme düzeninden de olabilir ögrenci/yurt yemekleri vs
Çok teşekkür ederimOnu çok sevdiğinizi, önemsediğinizi belirterek güzel bir giriş yapabilirsiniz. Erkekler genelde farkında olmaz vs vs gibi. Hatta erkek çocuğunuz varsa ona da söyleyeyim falan diyebilirsiniz (kendi çocuklarıma da söylüyorum gibisinden) Yani siz bence tatlı dilli, şeker bir kadınsınız, güzel bir yolunu bulursunuz..
Öğrenci evinde kalıyor bugün evine geçti. Şöyle bir vesile onu inşallah alışverişe cikartacagim eşimle de konuştuk güzelce anlatacak bakım eşyaları verecek. Daha titiz olması konusunda da konuşacak. Eşyalarını sık sık yikasin silsin diye. İnşallah daha iyi olur zamanlaBence sizin konuşma diliniz çok samimi. O yüzden alınacağını sanmıyorum. Ergen değil de on iki yaşlarında bir kıza demiştim ben de. Çok samimiyetim de yoktu ama bildiğiniz idrar kokuyor. Sen çok güzel bir kızdım, kendin banyo yapabiliyor musun yapamiyorsan annemden yardım iste. Kıyafetlerini de güzelce değiştir dedim gülümseyerek. Sonra eşime anlattım demeseydin utanmistir dedi.
İki gün sonra tekrra karşılaştık koşarak yanima geldi banyo yaptım dedi, sarıldım ben de çok güzel olmuş dedim.
Bence konusma diliniz samimi sıcak ise sorun olmaz. Ama önce alışveriş yapıp akabinde anlatmak daha iyi olabilir. Yurtta ortamı nasıl vs kıyafeti azdır belki. Onu çözüp sonrasında demekte fayda var . Sizden alınmaz bence ama dediğim gibi. Eşiniz de diyebilir.
Tabi tabi etkiler yenilen şeyler. Ama bu bambaşka bir ergen kokusu. Tarifini pek yapamıyorum ama öyle yakınına gittin kokusunu alsın gibi değil, alan belirleme kokusu gibiYa bir detay daha var tüm bu tavsiyelerin yanında, insan teninin kendi ayrı kokusu var ok fakat az su içmekten tutun yediğiniz şeyler bile vücut kokusunu acayıp değiştiriyor. Eşim o gün salam yese yemin ederim iğrenç bir ten kokusu oturuyor adama. Beslenme düzeninden de olabilir ögrenci/yurt yemekleri vs
Ay çok fenaymisMerhaba bence çok anaç bir insansın :) ben olsam bende oğlum çeki düzen ver bakımlı ol der üstünü başını kombinler parfümler alırdım..
Ama annesinden uzak ve senden çekinebilir hatta yanlış anlayabilir. Kaç yaşında bilmiyorum ama bence eşin erkek olarak biraz konuşşsa daha iyi olur bu arada şunu söylemek istiyorum, ergenlikte olan kızlar yada erkeklerin böyle bir sorunu var zaten ten kokusu bi değişik oluyor. Bakım nasıl yapcaklar bilmiyolar ama direk deodrant parfüm hediye verilmesi sen kokuyosun demektirgerçi anlamıyolar o ayrı da..
Benim bi tanıdığım vardı , kadın hamileliği boyunca balık hamsi yedi yahu çocuk 13 yaşına kadar balık kokuyordu işlemişti artık çocuğa. Tenleri hepsinin balık kokuyordu iğrençti ama o aklıma geldi
Okulda arkadaşı var mı acaba? Sosyal çevresinde sorun yaşıyor mu, görüştüğü arkadaşlarını falan biliyor musunuz?Tabi tabi etkiler yenilen şeyler. Ama bu bambaşka bir ergen kokusu. Tarifini pek yapamıyorum ama öyle yakınına gittin kokusunu alsın gibi değil, alan belirleme kokusu gibizamanla çözülecek inşallah. Çok tesekkur ediyorum tüm yorumlar için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?