Eşimin yeğeni

Ay evet ya toptan bir şekilde hepsini yıkamak lazım. Sigara filan içmiyor Allah'tan ama kendine bakamıyor ya birinin ona gerçekten yavrum böyle böyle olması gerek demesi lazım. Ya gorumcemi arayıp ona anlatcam. Bütün kıyafetlerini getir desin benden bağımsız sen becerememissindir ben yikayayim diye ya da ben isteyeceğim bir şekilde. Çantasına tabletine kadar sinmiş. Neden iyi çocuklar kendilerine bu kadar saf anlamıyorum

Aynen aynen diyorum kız olsa takar koluma gotururum. Bak pedini sık değiştirir derim. Bakımlarını yap derim. Lazere gidelim derim derim de derim yani ama erkek çocuğu işte. Kırmadan had asmadan bir şekilde olmuyor çocuğum böyle demek lazım. Aslında öğretmenim. Öğretmenlik damarım tutunca öğüt verme modunu açıyorum konu hassas olunca aşırı da koku hassasiyetim var çocuğu kırmak istemiyorum. Ya utanır bir daha bize gelmek istemezse diye endişeleniyorum aslında.

İyyyy ergen bir erkeğin kokusu da burun direğini sızlatır insanın kokusu buraya kadar geldi

Onu çok sevdiğinizi, önemsediğinizi belirterek güzel bir giriş yapabilirsiniz. Erkekler genelde farkında olmaz vs vs gibi. Hatta erkek çocuğunuz varsa ona da söyleyeyim falan diyebilirsiniz (kendi çocuklarıma da söylüyorum gibisinden) Yani siz bence tatlı dilli, şeker bir kadınsınız, güzel bir yolunu bulursunuz..

Annesine diyin en temizi. Ya oz bakim konusunda sıkıntıları var ya da çamaşırlarını doğru kurutmuyor. Siz konuşmayın derim.

Bence sizin konuşma diliniz çok samimi. O yüzden alınacağını sanmıyorum. Ergen değil de on iki yaşlarında bir kıza demiştim ben de. Çok samimiyetim de yoktu ama bildiğiniz idrar kokuyor. Sen çok güzel bir kızdım, kendin banyo yapabiliyor musun yapamiyorsan annemden yardım iste. Kıyafetlerini de güzelce değiştir dedim gülümseyerek. Sonra eşime anlattım demeseydin utanmistir dedi.
İki gün sonra tekrra karşılaştık koşarak yanima geldi banyo yaptım dedi, sarıldım ben de çok güzel olmuş dedim.
Bence konusma diliniz samimi sıcak ise sorun olmaz. Ama önce alışveriş yapıp akabinde anlatmak daha iyi olabilir. Yurtta ortamı nasıl vs kıyafeti azdır belki. Onu çözüp sonrasında demekte fayda var . Sizden alınmaz bence ama dediğim gibi. Eşiniz de diyebilir.

Acaba yediklerinden ötürü mü teri kötü kokuyor ya bir sağlık sorunu mu var malesef kötü ter kokusu da sağlıkla ilgili olabiliyor bazı insan her gün duş alsada dikkat etsede kötü kokabiliyor
Çamaşırları iyi kurutamiyor olabilir çamaşırlar çok eski olabilir naylon karışımli olabilir vs vs

Annesine diyin en temizi. Ya oz bakim konusunda sıkıntıları var ya da çamaşırlarını doğru kurutmuyor. Siz konuşmayın derim.
Annesi hangi üslupla anlatacak çocuğa bilmiyoruz ki. Seni istemiyorlar anlamı çıkarmasına neden olabilir. Kadında o anlayış olsa öyle yetiştirirdi zaten. Belli ki öğretmemiş, salmış bir kadın. Eşin konuşması çok daha iyi olur.

O da doğru. En iyisi eşi konuşmalı aynen. Acaba çocuk neurodivergent falan mi böyle koka koka gezip oz bakımı yapamıyor cok efendi sessiz vs aklıma o geldi

Çocuk annesinin yanındayken de böyle miymiş hep? Büyürken şahit olmuştur illa ki eşin? Monoceto Yoksa çocuk evden uzak kalınca mi böyle oldu

Merhaba bence çok anaç bir insansın :) ben olsam bende oğlum çeki düzen ver bakımlı ol der üstünü başını kombinler parfümler alırdım..

Ama annesinden uzak ve senden çekinebilir hatta yanlış anlayabilir. Kaç yaşında bilmiyorum ama bence eşin erkek olarak biraz konuşşsa daha iyi olur bu arada şunu söylemek istiyorum, ergenlikte olan kızlar yada erkeklerin böyle bir sorunu var zaten ten kokusu bi değişik oluyor. Bakım nasıl yapcaklar bilmiyolar ama direk deodrant parfüm hediye verilmesi sen kokuyosun demektir gerçi anlamıyolar o ayrı da..

Benim bi tanıdığım vardı , kadın hamileliği boyunca balık hamsi yedi yahu çocuk 13 yaşına kadar balık kokuyordu işlemişti artık çocuğa. Tenleri hepsinin balık kokuyordu iğrençti ama o aklıma geldi

Ya bir detay daha var tüm bu tavsiyelerin yanında, insan teninin kendi ayrı kokusu var ok fakat az su içmekten tutun yediğiniz şeyler bile vücut kokusunu acayıp değiştiriyor. Eşim o gün salam yese yemin ederim iğrenç bir ten kokusu oturuyor adama. Beslenme düzeninden de olabilir ögrenci/yurt yemekleri vs

Bunu bende düşündüm

Aynen baharat seçimi yedikleri az su içmesi birde her insanın kendine özgü bir ten kokusu oluyor
Vücutta iltihap enfeksiyon varsa buda kötü koku yapıyor belki çocuğun bir sağlık sorunu vardır olabilir yani

Çok teşekkür ederim ben de böyle karar aldim.

Öğrenci evinde kalıyor bugün evine geçti. Şöyle bir vesile onu inşallah alışverişe cikartacagim eşimle de konuştuk güzelce anlatacak bakım eşyaları verecek. Daha titiz olması konusunda da konuşacak. Eşyalarını sık sık yikasin silsin diye. İnşallah daha iyi olur zamanla herkese çok çok teşekkür ederim

Tabi tabi etkiler yenilen şeyler. Ama bu bambaşka bir ergen kokusu. Tarifini pek yapamıyorum ama öyle yakınına gittin kokusunu alsın gibi değil, alan belirleme kokusu gibi zamanla çözülecek inşallah. Çok tesekkur ediyorum tüm yorumlar için

Ay çok fenaymis sık yenen hamsi her yeri kokutur zaten lise de çalışıyorum ben. Bazı çocuklar okula gelir miss gibi, üstü başı pırıl pırıl düzgün tertemiz. Yanından geçince saçı başı hoş kokar. Kız erkek farketmeksizin. Bazıları da var o kadar üzülüyorum ki onlara, herhalde diyorum seveni az bu çocukların, sabah okula göndereni yok ki böyle gelmiş diyorum. Pijamadan hallice eşofmanla, saç baş karışık, inanılmaz berbat bir koku çok yazık çok.
Sınıf öğretmenliği yaptığım sınıfta kızları çıkarıp erkeklerle, erkekleri çıkarıp kızlarla konuşma yaptım geçen yıl iki dönemde ayrı ayrı bir de bu donem. Velilere de yazdım. Çocuklar kokuyor diye ama insanın karşısında tek bir muhatap olmayınca konuşmak rahat. Tek başına birşey demeye çekiniyorum. Hepsi akıllı zehir gibi çocuklar. Ama bazı şeyler eksik kalmış işte.

Çok teşekkür ediyorum herkese yorumları için.

Okulda arkadaşı var mı acaba? Sosyal çevresinde sorun yaşıyor mu, görüştüğü arkadaşlarını falan biliyor musunuz?

Aslında akıllı, bilinçli çocuk diyorsunuz. Annesinden de mi görmemiş hiç temizlik Bu kadar size burada konu açtırabilecek bir kokuyu insan kendisi nasıl fark etmez?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…