Görümcem dünya tatlısı bir kadın, çok da temiz titizdir. Bu çocuk annesinin yanında kokmuyordu yaAnnesi hangi üslupla anlatacak çocuğa bilmiyoruz ki. Seni istemiyorlar anlamı çıkarmasına neden olabilir. Kadında o anlayış olsa öyle yetiştirirdi zaten. Belli ki öğretmemiş, salmış bir kadın. Eşin konuşması çok daha iyi olur.
Yok canım ben de biliyorum çocuğu. Evlendigimde daha ilkokula baslamamisti. Ama bu kadar iç içe değildik tabi. Annesiyle birlikte görürdüm hiç böyle bir sorun yoktu. Her daim de akıllı, sosyal, başarılı, çevresine faydalı hoş bir çocuk oldu maşallahO da doğru. En iyisi eşi konuşmalı aynen. Acaba çocuk neurodivergent falan mi böyle koka koka gezip oz bakımı yapamıyor cok efendi sessiz vs aklıma o geldi
Çocuk annesinin yanındayken de böyle miymiş hep? Büyürken şahit olmuştur illa ki eşin?Monoceto Yoksa çocuk evden uzak kalınca mi böyle oldu
Sosyal bir hayatı var aslında arkadaşları var okuldan, liseden ama umarım biri der oğlum kokuyorsun filan diyeOkulda arkadaşı var mı acaba? Sosyal çevresinde sorun yaşıyor mu, görüştüğü arkadaşlarını falan biliyor musunuz?
Aslında akıllı, bilinçli çocuk diyorsunuz. Annesinden de mi görmemiş hiç temizlikBu kadar size burada konu açtırabilecek bir kokuyu insan kendisi nasıl fark etmez?
Amin amin bütün çocuklarımızı inşallah. Bir daha geldiğinde çamaşır işini anlatayım. Nemli kaldırıyor galiba. Bilemiyor.Of aynı şey eşim yüzünden başımıza geldi. Bir ara ben yeni doğum yaptığımda hep yanlış yıkamış, nemli toplamış, çok kötü bir koku sinmisti. Bir kaç kere ust uste çamaşırlarin icine kazana karbonat ve beyaz sabun koydum. Deterjan gözüne leke çıkarıcı ekledim. Güneşte uzun kuruttum hepsi kurtuldu. Yavrum çamaşır yıkamayı bilmiyordur daha beraber atarken anlatabilirsiniz belki bak açık renkleri bi yıkalım su program su devirde sonra koyularini sonra havlulari atarız falan gibi. Bu arada çok iyisiniz Allah sizin çocuklarınızı da hep iyilerle karşılaştırsın
Ay gerçekten mi yaBu kokuyu maalesef biliyorum. Hiç bir kokuya benzemiyor, o yüzden tarif etmem zor. Ama siz çok güzel ifade etmişsiniz, alan belirleme kokusu diye.
Bu erkek ergen kokusu. Ve mümkün değil geçmiyor çünkü bence hormonlarıyla alakalı. Çamaşırlarını yıkamak, her gün banyo yaptırmak, parfüm, deodorant, oda kokusu vs hiç biri çare olmuyor. Bunlar kısa bir an kokuyu geçiriyor ama sonra yine aynı. Hatta odaya, koltuğa, yatağa siniyor koku.
Anlaşıldığı üzere bende bundan müzdaribim. 2 yıldır bu koku var, şimdi biraz hafifledi demiyeyim de koku değişti. Çocuk banyodan çıktıktan kısa bir süre sonra yine aynı kokuyor. Hemen her günde duş alır, kıyafet değiştirir.
Ve benimde koku hassasiyetim var, odasına burnumu kapatarak giriyorum.
Yani çocuğa yada görümcenize söylemeniz çözüm olmaz çünkü elinde değil çocuğun.
Bir çözümü varsa bende takipteyim konuyu.
Evet ya bizim yurtta ki bir arkadaş 24 saat çemen kokardıYa bir detay daha var tüm bu tavsiyelerin yanında, insan teninin kendi ayrı kokusu var ok fakat az su içmekten tutun yediğiniz şeyler bile vücut kokusunu acayıp değiştiriyor. Eşim o gün salam yese yemin ederim iğrenç bir ten kokusu oturuyor adama. Beslenme düzeninden de olabilir ögrenci/yurt yemekleri vs
Siz anlatınca aklıma eşimin öğrenci evindeki arkadaşı geldi. Çocuk hep kokardı. Ama inanılmaz bir koku. Sonra bi gün ozamanlar sevgilim olan eşim odasının da öyle koktuğunu hatta evine gelen bir arkadaşının bu koku ne dediğinde odasından geldiğini söylediğini arkadaşının inanmayıp odaya girdiğinde kustuğunu anlatmıştıAy evet ya toptan bir şekilde hepsini yıkamak lazım. Sigara filan içmiyor Allah'tan ama kendine bakamıyor yabirinin ona gerçekten yavrum böyle böyle olması gerek demesi lazım. Ya gorumcemi arayıp ona anlatcam. Bütün kıyafetlerini getir desin benden bağımsız sen becerememissindir ben yikayayim diye ya da ben isteyeceğim bir şekilde. Çantasına tabletine kadar sinmiş. Neden iyi çocuklar kendilerine bu kadar saf anlamıyorum
Ay çok güzel bişey bence öğrencilerle bunu konuşmak özellike hem cinsi öğretmenlerle doğru anlatımlarla çook güzel bir düşünce bence..Ay çok fenaymissık yenen hamsi her yeri kokutur zaten lise de çalışıyorum ben. Bazı çocuklar okula gelir miss gibi, üstü başı pırıl pırıl düzgün tertemiz. Yanından geçince saçı başı hoş kokar. Kız erkek farketmeksizin. Bazıları da var o kadar üzülüyorum ki onlara, herhalde diyorum seveni az bu çocukların, sabah okula göndereni yok ki böyle gelmiş diyorum. Pijamadan hallice eşofmanla, saç baş karışık, inanılmaz berbat bir koku çok yazık çok.
Sınıf öğretmenliği yaptığım sınıfta kızları çıkarıp erkeklerle, erkekleri çıkarıp kızlarla konuşma yaptım geçen yıl iki dönemde ayrı ayrı bir de bu donem. Velilere de yazdım. Çocuklar kokuyor diyeama insanın karşısında tek bir muhatap olmayınca konuşmak rahat. Tek başına birşey demeye çekiniyorum. Hepsi akıllı zehir gibi çocuklar. Ama bazı şeyler eksik kalmış işte.
Çok teşekkür ediyorum herkese yorumları için.
Antibakteriyel sabunu duş jeli gibi kullanıBu kokuyu maalesef biliyorum. Hiç bir kokuya benzemiyor, o yüzden tarif etmem zor. Ama siz çok güzel ifade etmişsiniz, alan belirleme kokusu diye.
Bu erkek ergen kokusu. Ve mümkün değil geçmiyor çünkü bence hormonlarıyla alakalı. Çamaşırlarını yıkamak, her gün banyo yaptırmak, parfüm, deodorant, oda kokusu vs hiç biri çare olmuyor. Bunlar kısa bir an kokuyu geçiriyor ama sonra yine aynı. Hatta odaya, koltuğa, yatağa siniyor koku.
Anlaşıldığı üzere bende bundan müzdaribim. 2 yıldır bu koku var, şimdi biraz hafifledi demiyeyim de koku değişti. Çocuk banyodan çıktıktan kısa bir süre sonra yine aynı kokuyor. Hemen her günde duş alır, kıyafet değiştirir.
Ve benimde koku hassasiyetim var, odasına burnumu kapatarak giriyorum.
Yani çocuğa yada görümcenize söylemeniz çözüm olmaz çünkü elinde değil çocuğun.
Bir çözümü varsa bende takipteyim konuyu.
Birde bunu deneyeyim belki çare olurAntibakteriyel sabunu duş jeli gibi kullanı
Yok olmuyor. Diyorum ya banyodan çıktıktan kısa bir süre sonra tekrar aynı koku oluyor. Sadece benim çocuğumda değil yaşıtlarının anneleriyle konuştuğumda onlardada aynı koku olduğunu öğrendim. Zaten bunu öğrendikten sonra hormonal bir şey olduğunu düşünmeye başladım.Ay gerçekten mi yailerde oğlum da öyle olursa sürekli citilerim çocuğu inşallah hallolur. Sanki bana her gün duş alsa gün içinde bir iki kez kıyafet değişse sıkıntı olmaz gibi geliyor ya. Öyle olmuyor mu
Benim erkek kardeşimi çözdü ama o lazere de gitti kıllarını almıyorsa o da kokar kese yapsın her gün duş aynı kıyafeti 2 kere giymesin benim kardeşim de eskiden çok kötü kokar bulunduğu oda bile kokardı lisede roll on şartBirde bunu deneyeyim belki çare olur
Kıyamam bazen hayat gayesine dalıp üst baş konusunu atlıyor gençler yol gostermek lazım umarım incitmeden yardımcı olursunuzMerhaba hanımlar
Eşimin yeğeni bizim oldugumuz şehirde çok güzel bir bölüm kazandı ve okumaya geldi. Öğrenci evinde kalıyor.
Çocuğu çok seviyorum, ahlakını, davranislarini, konusmasini vs herşeyiyle maşallah dört dörtlük bir çocuk. Bize de ara ara gelip kalıyor. Ben çağırıyorum hatta. Hem benim çocuklar da çok seviyor. Biraz arayı uzatsa x abim nerde anne derler.
Ama bir sorun var, çocuk ter desem ter değil, aşırı ağır kokuyorbu geldiğinde kıyafetlerini vs uygun bir ifadeyle (hazır çamaşırları makinaya atıyorum seninkileri de atayım, çocukların da montunu yikiycam seninkini de yikiyayim vs şeklinde) eşimde ona roll on hediye etti. Kullan güzel olur dedi. Çocuk elit bir bölüm okuyor ama giyim kusami çok pejmürde. Kendi oğlum olsa bir çeki düzen verirdim kesin. Şimdi de kendi yavrum gibi görüyorum gerçekten ve onu da kirmadan bazı şeyleri yönetmek istiyorum. Çünkü hayatın içinde hep ders çalışmış bu tarz durumları düşünmeye fırsatı olmamis. Şimdi annesinden uzakta, annesi yanında olsa o böyle koksa mümkün değil müdahale etmeden yapamazdı. Çok üzülür böyle olduğunu bilse sizce onu kırmadan bunu düzene sokmanın bir yolu yordamı var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?