Eşimin yemek seçmesi, küslükler

notdefteri2_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.018
6.612
398
Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..

Büyük sorun bence yavastan alışsa caktırmadan koysanız boyle ınsanda hıc cekıkmez bence sofra bır aılenın en onemlı yerı ılerde cocukla daha zor olcak benım esımde ayırırdı ama az tabı sımdı taştan yumusak herseyı yer. Kv nasıl yemek yapıyor aılecek mı yemıyorlar.

Büyük sorun bence yavastan alışsa caktırmadan koysanız boyle ınsanda hıc cekıkmez bence sofra bır aılenın en onemlı yerı ılerde cocukla daha zor olcak benım esımde ayırırdı ama az tabı sımdı taştan yumusak herseyı yer. Kv nasıl yemek yapıyor aılecek mı yemıyorlar.
Kv de öyle, o kadar tembelki suyun içine şehriyeyi atar, tuz, baharat, salça, asla koymaz yemeklere. Tembellikten. Sofrada benim yaptıklarıma da bayılır. Eşime vermiş ekmek arası domates peynir, öyle büyütmüş. Ben de versem veririm ama sağlıksız beslenmesi içime dert oluyor. Her gün de et alamam ki, kendi de alamaz.

Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Saglam delirtir.. katlanmak zor birak kendi yapsın bence. Anasi bile bu kadar ince elememistir. İşte disarida napiyor? Soganin girmedigi yemek zor..

Yemeğin içinde soğan sarımsak ağzına tane tane geldiği için mi sevmiyor yoksa tadını mı sevmiyor?

Onun yiyeceği birkaç çeşidi buzluğa yapın, kavanozlara konserveleyin vs. Kendi yemeğinizi günlük pişirirsiniz, onunkini de ısıtırsınız sadece. Hatta bu konserve işini de beraber yapın iş de kolaylaşır.
Sebze yese, dediğiniz çok güzel olur. Ama her gün pilav, makarna istiyor. Dediğiniz gibi köfte yapıyorum, onu ısıtıyoruz. Ama mantı vs olmuyor öyle :(( bezelye, nohut vs yese onu da konserveden hallederim. Kızartma çeşitleri, et çeşitleri, pilav yedikleri bunlar.

Yemeğin içinde soğan sarımsak ağzına tane tane geldiği için mi sevmiyor yoksa tadını mı sevmiyor?

Tane tane geldiği için sevmiyor ama sarımsağın tadı, kokusunu sevmiyor. Soğanı bütün at yemeğe diyor, ondan da ben sıkıldım. İnsan salçayla yağ ile kavurmak istiyor soğanı artık :(

Yemeğinizin yapım asamaşı bitmeden sofraya yerleştirmeyin bence .ayrı gayrı yemek yapmayın ikinizinde yiyebileceği ortaya karışık bir şeyler hazırlayın mesela pirinç corbasi, fasulye piyazı ,nohutlu pilav ,pancar.omlet yerine yumurtayı haşlayın istediği yeri yesin .eğer sizde yemek secmiyorsaniz en azından ortada buluşacak yemekler yemeği tercih edin.

Ayh okurken fenalik geldi cam cerceve aciverin bu ne
Kendi yemegini kendi yapmaya devam etsin,sofraya da beraber oturmayin. O rahatsa siz de rahat olun. Kendinize eziyet etmeyin daha fazla.

Son olarak “tas yesin”
Anasi ne yedirmis de boyle olmus bu?

Ekmek arası domates peynir yedirmiş sürekli. Bir de sadece pirinçten oluşan dolma. Kv bir de ben ona hep özel yemek yaptım diye övünür. Böbrekler iflas etmiş yıllarca yatmış, besin yok ki.

Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum.
Bunu anlamadim hem esim sogan sarimsak disinda sebze yemez demissiniz hem de hicbir seyde sogan sarimsak kullanamiyorum demissiniz

Yemeğinizin yapım asamaşı bitmeden sofraya yerleştirmeyin bence .ayrı gayrı yemek yapmayın ikinizinde yiyebileceği ortaya karışık bir şeyler hazırlayın mesela pirinç corbasi, fasulye piyazı ,nohutlu pilav ,pancar.omlet yerine yumurtayı haşlayın istediği yeri yesin .eğer sizde yemek secmiyorsaniz en azından ortada buluşacak yemekler yemeği tercih edin.

Ben önüme taş konsa yerim, ama baharat, salça, soğan, sarımsak olmayınca içinde, taş taş oluyor işte :(

Tane tane geldiği için sevmiyor ama sarımsağın tadı, kokusunu sevmiyor. Soğanı bütün at yemeğe diyor, ondan da ben sıkıldım. İnsan salçayla yağ ile kavurmak istiyor soğanı artık :KK43:

Soğanı rendeleyebilirsiniz o zaman tadıyla bir sıkıntısı yoksa. Sarımsağı ben de pek sevmiyorum o yüzden bi şey diyemeyeceğim. Salça yerine de rende domates kullanabilirsiniz.

Gerçi bana kalırsa orta yol tabi ki bulmaya çalışın ama illa ki diretiyorsa domates ekmek yemeye devam etsin alışıksa. Yeme alışkanlığı hiç normal değil.

Sebze yese, dediğiniz çok güzel olur. Ama her gün pilav, makarna istiyor. Dediğiniz gibi köfte yapıyorum, onu ısıtıyoruz. Ama mantı vs olmuyor öyle :KK43:( bezelye, nohut vs yese onu da konserveden hallederim. Kızartma çeşitleri, et çeşitleri, pilav yedikleri bunlar.

Birsey soracam, esin çokmu kilolu? Ne bilim kusura bakma ama gözümde recep ivedik tarzi bir adam canlandi. Sürekli hamur is et yenilir mi? Insan kabiz olur ya.

Ben olsam ona özel yemek yapmazdim. Cocuk degil. Aç kalacaksa kalsin. Kalksin kendine yemek yapsin. Ya bu sekilde yemek yemeyi ögrenir yada yemez, umrumdada olmaz. Onun hizmetçisi degilim. Koca adam gelmis kaç yasina,kendini beslesin bir zahmet.

Soğanı rendeleyebilirsiniz o zaman tadıyla bir sıkıntısı yoksa. Sarımsağı ben de pek sevmiyorum o yüzden bi şey diyemeyeceğim. Salça yerine de rende domates kullanabilirsiniz.

Gerçi bana kalırsa orta yol tabi ki bulmaya çalışın ama illa ki diretiyorsa domates ekmek yemeye devam etsin alışıksa. Yeme alışkanlığı hiç normal değil.
Soğanı robotta lime lime ediyorum, ama bi yerden incecik zarını bulup sofradan kalkıyor :(( sarımsak her yemeğe atmam, ama havuçlu tarator gibi şeylere, mezelere, cacığa da attırmıyor.

Back
X